Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 15 )

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Lista :
Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja - CÓRKA
Assegai - 11 maja - SYN
Marciocha - 11 maja - CÓRKA
d@nte - 13 maja - SYN
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
madzia83 - 17 maja - CÓRKA
Maga79 - 18 maja - SYN
kasiulkaa - 24 maja - CÓRKA
Lalinek - 30 maja - CÓRKA
moniczka22 - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca - SYN
Mamuśka1- 2 czerwca - CÓRKA
fasolek - 6 czerwca - SYN
agawcia - 8 czerwca- SYN
kordi - 11 czerwca - CÓRKA
gaba - 13 czerwca - SYN
Anula3M - 14 czerwca - córka
magdaxv - 16 czerwca - SYN
madzia 16/17 czerwca
Agusiaa - 19 czerwca - CÓRKA
agawierzbowska -21 czerwca - CÓRKA
Grosik- 23 czerwca - CÓRKA
Paulina1010 - 23 czerwca - SYN
tangerine - 24 czerwca - SYN
aga87 -26 czerwca - SYN
ryba_gda - 27 czerwca - SYN
Gosiks1 - 28 czerwca
dalka - 28 czerwca - SYN, SYN
mona__g - 3 lipiec - SYN
Kasiorek555- 7 lipiec
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czarna, decydując się na Kliniczną musisz mieć świadomość że to szpital uniwersytecki i są studenci i stażyści bo gdzieś muszą się nauczyć.
Poza tym przy bólach bez różnicy będzie Tobie ile osób jest na sali. Chcesz jak najszybciej urodzić i koniec.
Ja rodziłam nocą i było ok, ale byłam zadowolona że wiele osób mi pomogło w ciągu dnia(studentek położnictwa ).

Assegai, mój gin też codziennie do 13 w pracy i ma wolne popołudnia w piątki i poniedziałki :) Ja bym chciałam 9 urodzić, bo Adaś też z 9. W sumie nawet mocno mi nie zależy na moim ginie przy porodzie, chyba że będzie cc to poczekam na niego :)
Czarna, moje koleżanki w większości rodziły w wojewódzkim i żadna nie narzekała, każda była bardzo zadowolona. Ja planuję poród w woj, byłam tam w szkole rodzenia i porodówka wygląda na prawdę dobrze :)
Ja chodzę do dr. Katarzyny Ciach.

Ja słyszalam że przy porodzie lekarza nie ma, dopiero na partych ktoś się pojawia, a tak to caly czas położna.
Właśnie przechodzilam dzis koło klinicznej z piesem i akurat zatrzymał sie obwąchać trawkę kolo jakiegoś znerwicowanego tatusia rozmawiającego przez telefon który ewidentnie albo zaczął poród albo właśnie skończył ;-) i tak sobie pomyślałam "no dobra, to kiedy ja??" ech..
No dziewczyny bo zaraz termin Wam minie :), więc już na was powoli czas, ciekawe która pierwsza :)
Dokładnie lekarz przyjmuje, potem na początek przychodzi i jak chcesz zzo znowu jest. A tak to albo położna jest ciągle jeśli nie ma innych porodów, albo przychodzi co jakiś czas. Woła lekarza jak coś się dzieje lb na sam koniec
Z tego, co wiem, to jeśli poród postępuje prawidłowo, to lekarz jest dopiero na ewentualne szycie. Wszystko poza tym robi położna :)
A ja właśnie wróciłam z zakupów na wieczornego grilla, brzucho dziś się stawia, jakaś taka zmęczona się czuję. Chyba skorzystam z 20 min drzemki i wrócę do normy. Ale tak to jest, jak zarywam noce. Kupiłam wczoraj moskitierę do wózka, zastanawiam się i ponowię pytanie, czy można przy noworodku stosować coś typu raid elektryczny przeciw komarom? Bo mnie zeżrą normalnie :)
hej,
Madziu ja wlasnie tez musze kupic moskitiere,Ty kupilas tej samej firmy co wozek czy jakas uniwersalna??
a jesli chodzi o raidy i itp to ja tak naprawde nie mam pojecia,ale u nas to tez przez cale lato w kontaktach siedzi,wiec tez jestem ciekawa
ja też się zastanawiałam nad czymś na komary itp, ale pewnie kupie lep na muchy i powiesze bo u mnie już teraz widze, ze jak balkon otwarty to wpadają do pokoju. A z tymi raidami to hmm może niech któraś popyta na szkole rodzenia a nuż ktos będzie coś wiedział :-)
ale mi głupio aż musiałam w googlach sprawdzi co to jest ta moskitiera i widze, że też muszę się w to zaopatrzyc bo na pewno się przyda w szczególności w lesie na spacerku (i nie tylko). no a z tego co widze to one nie są jakieś drogie (takie uniwersalne do wszystkich wózków)
Hej Dziewczyny :)

Tyle dziś piszecie o tych kilogramach, ze aż boję się wejść na wagę, która u mnie ostatnio mocnooo pnie się w górę wrrr
A dziś jest to nie do uniknięcia, bo idziemy na wizytę więc ważenie będzie jak nic strach się bać.
Jeszcze na to wszystko upiekłam ciasto drożdżowe a co tam będe sobie żałować ostatni miesiąc co się człowiek porządnie może najeść :)))
Mała od rana tak fikała przez godzinę, że brzuch mi się stawiał a to z prawej strony a to z lewej strony.
W nocy natomiast robiło mi się w lewej nodze tak jakby krew przestawała płynąć i zaraz takie pulsowanie intensywne do tego doszły kopniaki małej więc znowu niewyspana.

Madzia83 nie mam pojęcia czy te raidy można używać wygoogluj najlepiej :)

Miłego i ciepłego popołudnia zyczę!!!
czarna jesli chodzi o wojewódzki szpital to ja rodziłam tam dwa razy i nie żałuje, wszystko było ok :)

a jesli chodzi o obecnosc lekarza przy porodzie to jesli nie ma komplikacji to lekarz przychodzi dopiero na sam koniec lub na szycie a tak rodzi z toba położna.
UUU wlasnie mi kolezanka napisala smsa, ze na Zaspie jakies swinstwo panuje na porodowce, dzis urodzila jakas jej znajomoa z pracy i dzieciaczek jakiegos wirusa zalapal....

A u mnie dzis pracowity dzien....Mama przychodzi i mi sprzata chatke, bo niedawno sie wproawadzilismy na swoje M i nie bylo generalnych porzadkow robionych.A koncze 37tydz takze trza sie szykowac na przyjscie Synusia...Poki co pokoik, sypialnia i kuchnia na blysk:))
Kupiłam moskitierę uniwersalną, w Akpolu zapłaciłam 8,5 zł :)
CO do "komarozoli", to w razie co dopytam położnej w szpitalu, albo mojej środowiskowej. Moja córcia dziś tańcuje jak oszalała, chyba jej ta pogoda sprzyja :)
jejq dziewczyny czy Wy też tak macie ????? wypieki mam jakbym w piecu siedziała, gorąco mi i zimno jednocześnie, twarz mnie pali... temperatura ciała 36,1... mierzyłam 3 razy... takie skoki w dół też są normalne w ciąży ??? bo ja już głupieje..
Alina z ta temperatura jest ok,ja tez kiedys myslalam,ze jestem chora,czulam sie fatalnie,wydawalo mi sie,ze mam temperature,a ona tylko spadala i mialam 36
ja jak leżałam w szpitalu ( w domu temp raczej nie mierze więc cięzko powiedziec jaka jest) to tez miałam stale ok 36,1 36,2 więc myśle, że to normalne
dzieki :) może to związane z hormonami jest bo się przestraszyłam już... od 1,5 godziny mierze i wciąż tak nisko
Dziewczyny. Ja jeszcze raz Wam napisze.
Cykl kobiety jest dwufazowy: składa się z fazy niższych temperatur (do owulacji) i wyższych temperatur (po owulacji), po czym znowu spada w dniu @ lub chwilę po niej. Jeżeli dojdzie do zapłodnienia temperatura nie spada ale utrzymuje się na poziomie wyższych temperatur do ok. 12 tyg ciąży i od tego momentu sukcesywnie spada aby znowu osiągnąć poziom niższy pod koniec ciąży, co jest związane z ukształtowaniem sie łożyska. Także niska temp. jest całkiem normalna. Zresztą, nie wiem czy wiecie, temperatura waha się w ciągu dnia o parę stopni więc najlepiej (jeżeli nie macie zarazy jakiejś) jeżeli mierzy się ją do 8 rano, po co najmniej 3 h snu. I prawidłowo powinna być niska. Tyle ze żeby ocenić czy jest niska wypadałoby znać swoją fazę nizszych i wyższych temp. ale statystycznie niskie są właśnie takie jak u Ciebie Alinko. Takze odłóż termometr i się nie strachaj ;-)
Assegai dziękujemy za wyczerpujące informację :).

Jak myślicie kiedy (zakładając, ze będę karmić piersią) będę mogła zjeść kiełbaskę z grilla (lub jakieś mięcho albo chociaż ziemniaka)?
jak dziecku nic nie bedzie dolegalo to ja bym probowala dość szybko.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry