Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 15 )

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Lista :
Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja - CÓRKA
Assegai - 11 maja - SYN
Marciocha - 11 maja - CÓRKA
d@nte - 13 maja - SYN
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
madzia83 - 17 maja - CÓRKA
Maga79 - 18 maja - SYN
kasiulkaa - 24 maja - CÓRKA
Lalinek - 30 maja - CÓRKA
moniczka22 - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca - SYN
Mamuśka1- 2 czerwca - CÓRKA
fasolek - 6 czerwca - SYN
agawcia - 8 czerwca- SYN
kordi - 11 czerwca - CÓRKA
gaba - 13 czerwca - SYN
Anula3M - 14 czerwca - córka
magdaxv - 16 czerwca - SYN
madzia 16/17 czerwca
Agusiaa - 19 czerwca - CÓRKA
agawierzbowska -21 czerwca - CÓRKA
Grosik- 23 czerwca - CÓRKA
Paulina1010 - 23 czerwca - SYN
tangerine - 24 czerwca - SYN
aga87 -26 czerwca - SYN
ryba_gda - 27 czerwca - SYN
Gosiks1 - 28 czerwca
dalka - 28 czerwca - SYN, SYN
mona__g - 3 lipiec - SYN
Kasiorek555- 7 lipiec
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
fasolek super króliczek :)))
dzieki:) jak go zobaczylam to stwierdzilam,ze musze go miec,ale jak przyszedl to normalnie sie zakochalam,ale ja to lubie takie rzeczy:)
Olu, królik świetny :)
Mój gin też potwierdził, że Zaspa najszybciej przeprowadza porody, pytał, gdzie chcę rodzić i skomentował wojewódzki- tam stawiają na fizjologię i strasznie Cię wymęczą, Zaspa najszybsza. Z drugiej strony koleżanka pierwsze dziecko rodziła 3,5 godziny, więc bardzo szybko, wszystko zalezy od organizmu. Pożyjemy, zobaczymy.
Assegai, ja nastawiam się na bez zzo, ale dotąd nie rodziłam, więc jeśli poczuję, że jednak lepiej skorzystać, to też się zdecyduję. Wszystko wyjdzie w tzw praniu.
U mnie grad padał 30 min temu, zatem dotarł od Was do Gdańska. Ja zaopatrzyłam juz męża na pępkowe, śmiał się, że syndrom wicia u mnie sięgnął nawet pępkowego. Ale jak go znam, jak jest pod wpływem emocji, to traci zupełnie głowę.
Ponawiam pytanie o ekokule, czy któraś z Was coś słyszała?
madzia - nie mam pojęcia co to jest :)
Madziu ja tez o ekokulach nie slyszalam,za to o orzechach pioracych same dobre rzeczy:)
moja koleżanka używała ekokule ale była średnio zadowolona, ja nigdy nie miałam okazji wypróbować
Dziewczynki, właśnie zauważyłam w innych wątkach ze nasza koleżanka- pierwsza z listy, Janka urodziła 2 tyg temu ;-) ALe ona miała jeszcze kwietniowy termin ;-)
Kasiulka, ja też jestem cukrzycowa, ale poprzednio stwierdziłam, że po porodzie to już sobie mogę pozwolić. A myślę, że batony musli i tak są pod tym względem zdrowsze niż herbatniki czy biszkopty.
no to wtedy sobie je kupie i spakuje ;) Dziekuje za pomoc ;)
Madziu, ja podobnie jak Ola słyszałam o orzechach, ponoć fajne, tylko białych rzeczy nie dopierają dobrze.
O ekokulach nic nie wiem.

Ola - królik rewela!!!
U Ciebie był? Możesz zdradzić jaka cena?

Ja właśnie wróciłam z zakupów i pogoda się poprawia :) Hurra :)
tak tak dziewczyna robi,ma rewelacyjne rzeczy:) a cena chyba 52 zl jesli dobrze pamietam,teraz kusza mnie inne cudaki,bo ma jeszcze:)

a pogoda faktycznie coraz fajniejsza i nawet sie cieplej zrobilo,to chyba po tym gradzie:)
apropo zaspy - właśnie rozmawiałam ze szwagierką.
2 lata temu rodziła bliźniaki na zaspie ( w 38 tc). Były wskazania medyczne do cc i jechała już ze skierowaniem na cc i z akcją porodową. Lekarze stwierdzili jednak że cesarka to ostateczność i będą próbować porodu naturalnego. Trochę to trwało ale udało się. Dziś cieszy się że jej nie cieli i postawili na swoim. Co do opieki - mówi że rewelacyjna opieka nad dziećmi i na prawdę nie mogło być lepiej. Opieka nad matkami marna i generalnie trzeba było wypraszać zainteresowanie.
ale ile ludzi tyle opinii więc każda z nas i tak zadecyduje wg swojego uznania i konsultacji z lekarzem :)
wy piszecie tu o ekokulach a ja cały czas czytam zamiast ekokulki to "ekoludki" i się zastanawiam o co Wam chodzi :> :)) dopiero jak o orzechach zaczęłyscie pisac to się zorientowałam, że coś jest nie tak. :) Swoją drogą to prałam w orzechach i sama nie wiem co o nich sadzic, nie wiem czy np z plamami by sobie poradziły
hehe mrowka ekoludki:D
tak fasolek ekoludki :) takie mały stworki, które wrzucamy do pralki z ubraniami i one nam piorą ciuszki:)
i sa takie magiczne,dopieraja wszystko i w ogole sa super:) znam takie:)
na prawdę? a podzielisz się? :)
:) jak sobie je mocno wyobrazisz to wtedy z Toba zamieszkaja:)
Ja właśnie wróciłam z Akpolu, kupiłam moskitierę do wózka, a moja mama jak zwykle oszalała i kupiła 3 sukieneczki :) Ale w końcu pierwszy raz zostanie babcią. Moja malutka dziś strasznie aktywna, ale to pewnie przez mój stres, bo padł mi system w komputerze i najadłam się strachu, ale już wszystko naprawione, obeszło się z niewielkimi stratami.
Dzisiaj rozmroziłam sobie truskaweczki i wciągnęłam mus - całą michę musu własnej roboty- pycha. Oby mój szkrab mały nie miał na nie uczulenia, bo nie powstrzymam się przed zajadaniem świeżych, jak już będą.
Miłego wieczoru, ja uciekam do znajomych na spotkanie :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry