Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 15 )

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Lista :
Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja - CÓRKA
Assegai - 11 maja - SYN
Marciocha - 11 maja - CÓRKA
d@nte - 13 maja - SYN
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
madzia83 - 17 maja - CÓRKA
Maga79 - 18 maja - SYN
kasiulkaa - 24 maja - CÓRKA
Lalinek - 30 maja - CÓRKA
moniczka22 - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca - SYN
Mamuśka1- 2 czerwca - CÓRKA
fasolek - 6 czerwca - SYN
agawcia - 8 czerwca- SYN
kordi - 11 czerwca - CÓRKA
gaba - 13 czerwca - SYN
Anula3M - 14 czerwca - córka
magdaxv - 16 czerwca - SYN
madzia 16/17 czerwca
Agusiaa - 19 czerwca - CÓRKA
agawierzbowska -21 czerwca - CÓRKA
Grosik- 23 czerwca - CÓRKA
Paulina1010 - 23 czerwca - SYN
tangerine - 24 czerwca - SYN
aga87 -26 czerwca - SYN
ryba_gda - 27 czerwca - SYN
Gosiks1 - 28 czerwca
dalka - 28 czerwca - SYN, SYN
mona__g - 3 lipiec - SYN
Kasiorek555- 7 lipiec
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
eeee nie daj się Ola !! :)
ale one mi pasuja:) wychodze tez z zalozenia,ze jak zobaczymy malego to bedziemy wiedziec jak ma miec na imie:)
Cześc dziewcyzny, jeden dzień byłam bez neta a tu tyle się dzieje.
Alina niech córcia na męża poczeka :)

A ja się posmarowałam wczoraj oliwką bambino i tak mnie wszystko zaczęło swędzie, że spa nie mogłam poszłam ją zmyc ale to nie za bardzo pomogło. Kurcze a już kilka dni było dobrze.
Za kilka dni lekarz to spytam się co to może byc bo mnie to niepokoi, ale oliwki już nie tknę. A zastanawiałam się czy to może nie jakieś uczulenie na jakieś jedzenie
hej dziewczyny

Śledzę to forum od kilku dni i miło tu u Was... ciekawe która się pierwsza rozpakuje w maju??

effcia ja też mam termin na 06.05 i chcę rodzić na Klinicznej więc może uda się nam spotkać, dzisiaj jadę do lekarza i zobaczę co powie?

image
Kasiulka, ja do przegryzania w szpitalu to wezmę batoniki musli. Można to dużo wcześniej spakować i przy Szymku mi się bardzo sprawdziły. Na bieżąco będę też prosić rodzinkę o dowożenie owoców i warzyw, bo z tym krucho w szpitalnej diecie.
Magda, jesteś jeszcze? Jak nie masz lekarza z Klinicznej, to jest spore ryzyko, że Cię tam będą kiepsko traktować, a może nawet odeślą. A co Cię skłoniło do takich rozważań?
Witaj, Kamcia, kto wie może to właśnie Ty się pierwsza rozpakujesz :).
maga a czemu nie Wejherowo?
tylko ze ja mam podwydzony cukier po tej nieszczesnej krzywej i czy mi tez wolno wziasc takie batoniki do porodu i je kosztowac??
Paulina - poród Marty. I brak nacięcia. Dobra opieka.

Wejherowo - nie za przetrzymywanie nawet po kilkanaście godzin wymęczonych kobiet zamiast zrobić im cesarkę. Częste zarażenia jakimiś świństwami dzieciaczków np. mojej sąsiadki córka.
Ja jestem szczupła i wąska w biodrach i przy pierwszym porodzie bałam się, że nie dam rady urodzić/przecisnąć małej, więc dlatego była min. Zaspa, bo tam nie zwlekają zbyt długo z cięciem.
Teraz Jaś pewnie z pół kg większy od siostry więc Wejherowo nigdy w życiu.
Zaspa - na pewno wielki plus za dobrze wyposażony oddział noworodkowy w razie co.

Nie wiem...
Moja lekarka prawie nie szpitalna, jakieś dyżury tylko w Wojewódzkim miewa.

Przy porodzie było mi niedobrze ;p nie myślałam o jedzeniu ;)
Później na pewno coś się przydaje bo dieta szpitalna marniutka :)
Kamcia, miło że do nas zagościłaś :)
Może się spotkamy, jak coś napisz mi pw ze swoim numerem byśmy się mogły odnaleźć.

Właśnie Magda a co się stało, że naszło Ciebie na zmianę szpitala? Na Klinicznej jest ok, ale właśnie jak pisze Paulina różnie bywa z przyjęciem :/

Ja po stomatologu, jutro kolejna wizyta, pogoda się poprawia więc może po weekendzie bym się na poród umówiła z córką :D
jejku dziewczyny, ale sie tu gorąco zrobiło!
trzymam kciuki za wszystkie, a w szczególności za te ze zbliżającym się terminem :) ja mam jeszcze troszkę czasu. obecnie odpoczywam u rodziców. ale też coraz ciężej mi, nogi puchną, w nocy spać nie mogę-bolą plecy i biodra. a oddycham jak stara baba ;)
A w Rumi dzisiaj grad padał koło 10.00 ;p

Moja kochana córeczka usiadła sobie w fotelu i zasnęła, chociaż jak proponowałam wcześniej małą drzemkę to krzyczała, że nigdy w życiu :D
maga, ale mnie teraz nastraszyłaś przed wejherowem, ja też jestem wąska w biodrach ale znam dziewczyny weższe które urodziły naturalnie i było ok Ja planuje własnie jechac do wejherowa ostatnio 3 kolezanki tam rodziły prędzej moja siostra i wszystkie bardzo zadowole
Magda ten grad mnie tez zmulil na chwile:) wiec sie nie dziwie,ze Marysia zasnela:)swoja droga chcialam pisac juz od Ciebie smsa,ze cos zamilklas:)
Dziewczyny napiszcie proszę gdzie jest położnicza izba przyjęć na zaspie..Czy jest to ogólna izba przyjęć na szpitalnym oddziale ratunkowym chyba gabinet nr 7...i czy w nocy również wejście jest głównym holem..jestem w 39 tyg i mam stresa ze ze skurczami bede musiala tam błądzić:) pozdrawiam
Mrówkaa, opinie pozytywne też słyszałam, ale wolę jednak do Gdańska jechać. Ale to oczywiście mój wybór, także nie możesz się sugerować moimi schizami ;)
Należy zakładać, że wszystko będzie ok, inaczej człowiek by zwariował.

Kurcze, wiem jak trafić do IP na Zaspie ale nie wiem jak to wytłumaczyć.
Ona jest osobno, chyba naprzeciwko jest właśnie ta ratunkowa.
Można wejść bokiem, od strony parkingu i wtedy jest bardzo blisko od wejścia.
Dziewczyny chcialam Wam pokazac cudnego krolika jakiego zamowilam malemu do pokoju,wczoraj przyszedl i musialam sie pochwalic:)

image

Uploaded with ImageShack.us
mrówka Wejherowo jak każdy szpital ma dobre i złe opinie. Moja ciocia (położna) coprawda nie pracuje w żadnym z tutejszych szpitali, ale niedaleko i regularnie spotyka się z personelem Wejherowskim (i nie tylko) na szkoleniach itd. Dostają też różne statystyki ze szpitali. Wejherowo wypada bardzo dobrze i ma świetną kadrę. Mało w nim zakażeń dzieci porównując z innymi. Fakt że czekają długo z cesarką. personel medyczny jednak się do tego bardzo przychyla w coraz większej liczbie szpitali ze względu na wskazania medyczne i na to że wielu kobietom udaje się jednak urodzić naturalnie. Cesarka to jednak operacja i wolą tego unikać. Kobiety tez są w sumie później zadowolone choć bardziej wymęczone.. chyba 80-90 % moich znajomych rodziło w Wejherowie i na prawdę rzadko słyszałam że coś było nie tak - wręcz przeciwnie. To zależy też od wymagań kobiety rodzącej, od jej przekonań i wytrzymałości.
Ola heheheh śmieszny :)
ok troche mnie uspokoiłyście :-)
wiecie co strasznie się boję :( a tak chciałabym miec to już za sobą :(

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry