Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (5)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Chyba pora na kolejny wątek :)
Lista mamusiek :) Mam nadzieje ze nikogo nie pominęłam, w razie czego mnie poprawcie :)

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Assegai - 11 maja
Marciocha - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
Mamuśka1- 2 czerwca
fasolek - 6 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
madzia 16/17 czerwca
agawierzbowska -21 czerwca
Paulina1010 - 23 czerwca
Kiki0 - 28 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
Kasiorek555- 7 lipiec
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Co do szpitali ...
Zaspa odpada. Zostaje wojewódzki, kliniczna lub swissmed
W wojewódzkim rodzilam i byłam zadowolona, opieka po porodzie też ok. Poza tym odpowiadało mi, że nie było typowych odwiedzin. Odwiedzający mogli dziecko przez szybkę obejrzeć
Kliniczna - moj lekarz tam pracuje i jest to chyba jedyny argument
Swissmed - super opieka i komfort świadomości, ze mam wpływ na to, co się ze mną dzieje. Wielki minus- brak opieki dla dziecka. jak się coś zadzieje, to wiozą do innego szpitala. A w takich chwilach liczą sie sekundy
I zapowiedziałm już Markowi, że w ma przygotować swoją rodzinę, ze nie chcę żadnych odwiedzin w szpitalu! Wstęp mają tam tylko oni córki!
Hej ciężarówki :)

Moja ginka pracuje w Swissmedzie wiec podziekuje za poród który kosztuje 5 tys :P
Chyba udam sie na Zaspe bo mamy najbliżej ;)
cześć:)

matko ile naprodukowałyście:)
ja tez chcę na zaspie rodzić i tam też chodzić do szkoły rodzenia.
a ja bym chyba chciala rodzic w swissmedzie,ale najpierw musze sie duzo na ten temat dowiedziec:)mam kolezanke,ktora tam rodzila i bardzo sobe chwali
ja się wybieram do Wejherowa - bardzo chwalą ten szpital. Moje koleżanki rónież nie narzekały.
chyba że w Starogardzie.... moja ciocia jest tam położną :)
Nie chce cie straszyć.Ale moja znajoma tam rodziła i zapłaciła kupe kasy a lekarze coś zawalili i dziecko po porodzie szybko przewozili do innego szpitala....Ale każdy ma swoje zdanie :)
w kazdym szpitalu sa plusy i minusy,mam kolezanki,ktore sa zadowolone ze szpitali na zaspie,z wojewodzkiego,z wejherowa,ale sa tez te ktore nigdy w zyciu by tam nie wrocily,wiec chyba same musimy wybrac i podjac decyzje no i myslec,ze nasz wybor bedzie tym najlepszym:)
No dokładnie...same także (co nie które) mamy doświadczenie w jakim rodzić albo w jakim nie :) Popieram "fasolek"...same musimy podjąc tą właściwą decyzje :)
ja chcę pobrać komórki macierzyste z krwi pępowinowej. Nie darowałabym sobie gdyby kiedyś było to potrzebne mojemu dziecku a ja żałowałąm pieniędzy. Żeby to zrobić trzeba zawrzec umowe wskazać szptal w którym będzie się rodziło ponieważ tam będzie czekał zestaw do pobrania. Szczegółów narazie nie znam zbyt wiele. Chciałąm rodzić w Starogardzie bo tam czułabym się najbezpieczniej, ale z Redy to nie wiem czy uda mi się dojechać więc pozostanę chyba przy Wejherowie...
Aleście się rozpisały!
Co do szpitala, to w każdym są lekarze i położne do rany przyłóż, a można też trafić na takich, że bez kija nie podchodź. I wszędzie może być super, ale też (tfu tfu) może spotkać nas coś nieprzyjemnego. Dlatego dla mnie ważne są jeszcze: odległość (tylko Gdańsk) i miejsce do zaparkowania - dlatego Zaspa a nie wojewódzki.
A co do spotkania, to ja też nie odmówię, bo siedzimy z Młodym w domu i ciągnie mnie do ludzi. A co do miejsca, to niestety dla nas Rumia to już za wielka wyprawa, bo chyba z wózkiem do kolejki to ciężko się dostać. Ja mogę zaproponować Baby cafe, bo część z nas ma już dzieci, a sporo dobrych opinii czytałam o tym miejscu. Komunikacyjnie jest też ok, bo jest blisko Galerii Bałtyckiej.
No ja raczej wojewódzki, ale ze zwgl. na możliwość porodu w wodzie. Zresztą tak się wszystko szybko zmienia....
Jak rodziłam w 1997r to jedyny szpital, gdzie były porody rodzinne to była zaspa. A tam nie pasowały mi odwiedziny. Chyba nic się nie zmieniło w tej kwestii i nadal odwiedziny są na dużej sali.
łał, ale żeście napisały :)

ja rodzę tak jak pisałam na Zaspie, chyba, że nie dojadę ;)
Wejherowo odpada, za dużo złego słyszałam z różnych źródeł

byłam na zakupach i oczywiście zamiast pokupować coś sobie to Młoda dostała śliczną sukienkę na święta i drugie urodzinki :)
z Mikołajem zdjęcia nie chciała hehe

możemy zrobić kilka spotkań, ja do Gdańska też dotrę w razie co...

Fasolek, a w jakiej części Rumi mieszkasz?
Kiki0 - tak odwiedziny na osobnej salce albo korytarzu, w salach zakaz,
mnie to akurat pasowało, byłyśmy trzy w sali, czułabym się mało komfortowo gdyby siedziały u każdej rodziny...
maga- ja mam dziwne podejście i wcale nie chcę odwiedzin. Pamiętam na tej dużej sali mnustwo ludzi, wśród nich maleństwa 1-2 dniowe. Wolałam formę odwiedzin w wojewódzkim. Dziecko zostawało za szybką. Ale jak już pisałyście - ile porodów tyle opinii. A my musimy same dokonać wyboru. Czyli wziąć pod uwagę takie rzeczy jak możliwość odwiedzin, wyposażenie sal, szpitala, czy opiekę nad noworodkiem
Maga mieszkam niedaleko auchan:) a Ty?
Fasolek, ja blisko dworca. Dokładnie między skmką a lasem.
Blisko wszędzie, a niedługo kino nam w galerii otwierają, strasznie się z mężem cieszymy, że na miejscu będzie :)

Kiki0 - też mam mieszane odczucia co do odwiedzin u takich 1-2 dniowych maleństw, rodziłam zimą, wszędzie kaszlący ludzie ale jednak tęsknota za najbliższymi i silna niechęć do szpitala, sprawiły,że już kilka godzin po porodzie wywlekłam się z małą na korytarz, żeby posiedzieć z mężem, potem rodzicami. Mała przeżyła i do dziś ani razu nie była chora poza jakimiś katarami, czy biegunką.
hej hej :)

jak mnie wczoraj zmogło, to szok, spałam od 18 do 23, wstałam i znowu poszłam spać po północy :)
hejka ;-)

Ja jestem weekendową słomianą wdówką, bo mój mąż ma inwentaryzacje w pracy i wraca koło północy ;-(
Z nudów chyba sobie dzisiaj paznokce zrobie- wczoraj sie naczytalam czy można i chyba sobie nałoże żele... robiłam sobie sama przed ciążą, bo swoje mam miękkie,łamliwe i do d... generalnie.... Czytałam ze są nieszkodliwe dla dzidzi.. no ale wiecie.. chemia to chemia... sama nie wiem :-/
Assegai bez przesady :)
W końcu żel nie przenika jakoś do organizmu więc ja nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić w jaki sposób by to miało zaszkodzić maleństwu...a dodatkowo nie wydziela żadnego toksycznego zapachu...wiec ja nie widze zadnego problemu :D
Moja siostra całe dwie ciąże wdychała akryl robiąc klientkom paznokcie i nic ani jej ani dzieciakom sie nie stalo ;)

Mamuąka1 a orientowałaś sie juz moze co do tej szkoły rodzenia na Zaspie ?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry