Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (5)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Chyba pora na kolejny wątek :)
Lista mamusiek :) Mam nadzieje ze nikogo nie pominęłam, w razie czego mnie poprawcie :)

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Assegai - 11 maja
Marciocha - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
Mamuśka1- 2 czerwca
fasolek - 6 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
madzia 16/17 czerwca
agawierzbowska -21 czerwca
Paulina1010 - 23 czerwca
Kiki0 - 28 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
Kasiorek555- 7 lipiec
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
maga79 :D
z największą przyjemnością :D z Redy rzut beretem :) tylko auta nie mam węc mam nadzieję że mieszkasz gdzies blisko komunikacji :) albo nie jest strasznie daleko od skm :)
siędzę tu sama jak palec i nudzę się niemiłosiernie... niedawno się wprowadziliśmy więc nie znam tu nikogo prócz pary moich wieloletnich przyjaciół, którzy sa strasznie zapracowani... mąż wraca po 18, 19... może cos po weekendzie pomyślimy :) dziekuję za zaproszenie :)
Marciocha :P wiem - stąd mój komentarz :)
maga79...mój synek do roczku dał mi popalić..to kolki,to żąbki potem refluks żołądka....także nie bylo wesoło...do pól roku nie pszespane noce :(( było ciężko...ale teraz ma taki spokojny charakterek że tam to wszystko zapomniałam...oczywiście ma swoje humorki jak każde dziecko ale na ogól np w towarzystwie jest bardzo spokojne :)
mieszkam 3 minuty od skmki ;p no, teraz zimą to 5, bo śniegu napadało :)

w ogóle Dziewczyny, gdyby któraś jeszcze miała ochotę na kawkę/herbatkę to zapraszam :) możemy się spotkać też w większym gronie :)
A jeszcze jedno Kobietki... :) Mam pytanie...Bo mówi sie że drugie dziecko to przeciwność pierwszego dziecka....Jak pierwsze nie spało w wieku niemowlęcym to drugie spało jak susełek....Napiszecie mi coś o tym jak to było u was ( te które mają wiecej niż jednego malucha ) :)
maga79 - rewelacja :D
i ja tez się dołączam do propozycji spotkania w większym lub mniejszym gronie :)
co Wy na to ??????
Lalinek ale ta apteka nie jest w Galerii Przymorze...bo to apteka Gemini z tego co widze...ale i tak mam blisko bo to zaraz przy moim bloku ;)
A oni maja czasami fajne promocje, to jest taka siec tanich aptek :)

Ja na razie zaopatrzyłam sie w balsam z Ziaji i mam jeszcze oliwke...nie mam jakiejs strasznej tendencji do rozstępów, a poza tym wychodze z założenia ze nawet najdroższy krem moze nie pomóc...duze znaczenie ma tu genetyka ;)
Aga, a u mnie przeciwnie. Do roku spokój, szybko przespane noce, kolek brak. Od roku Młoda pokazuje charakterek. Jest bardzo żywiołowym dzieckiem, nie usiedzi sekundy w miejscu, broi na potęgę. Dobrze, że chociaż nie choruje praktycznie wcale, zimny wychów stosujemy. Jako, że gada już normalnie po naszemu to potrafi zamęczyć człowieka na śmierć swoimi żądaniami co dwie minuty ;p
hehe co do spotkania oczywiście jestem za...ale może gdzies bliżej ? :P
No mój też jest straszny gaduła....Po półtora roczku zaczął mówić ale już zdaniami to juz koniec...trzeba go słuchać...a tym bardzej trzeba było i trzeba dalej uważać co sie mówi w towarzystwie bo potrafi wszystko powtórzyć co do słowa..
hehe, moja też już powtórzyła parę moich wpadek przy niej :D
szczególnie jak jadę autem to czasem mi nerwy puszczą na kogoś ale staram się hamować ;)
hehe apropos takich wpadek...to mój dwuletni chrześniak ostatnio gadał do mnie"stara baba, stara baba"...oczywiście tatusia posluchał jak na jakąs babke nadawał :p
Marciocha, bliżej też może być :)
no a co do prowadzenia auta...To mój Malutki sie tak nauczył mądrych powiedzonek przy mężu,że nawet jak sama jade i np. jest korek to on z tyłu z fotelika krzyczy na auta albo wygłasza swój monolog...
jennyyy...
właśnie przed chwilką dwóch dziadków przepuściło mnie w kolejce :)) i nie była to kasa pierwszeństwa tylko taka normalna...
fakt ze stałam z jedną butelka coli a oni mieli wiecej zakupów...ale wole wierzyćz e to z powodu brzuszka ;)
Ależ mi sie miło zrobiło :)))
jakież to piękne Marciocha... niedługo i w autobusie znajdziesz miejsce :P
choć teraz pod kurtkami to niewiele widać hehehe
Co do starszych ludzi....nie wiem jak wy ale kiedy bylam z pierwszym dziekciem w ciąży to nie ważne że bylam już w 7-8miesiącu ciąży to i tak dziadki na mnie w autobusie gadali i sie gapili że ja "taka młoda i nie ustapie starszym ludzią"...a też rodziłam w czerwcu także bylo widać wielki brzuch i moje zakupy...ważne żeby ludzią starym ustapić...To miałaś Marciocha szczęście że trafiłaś na miłych starszych panów :)
ciesz się Marciocha takimi chwilami, bo raczej rzadkie są ;)
mi się to zdarzyło zaledwie trzy-cztery razy w ciągu całej ciąży...częściej coś miłego się zdarzało jak już z wózkiem chodziłam...
Assegai dziękuje za info na temat toxo -będę już spokojna.
maga79 ja powoli przygotowuje adasia, że bedzie druga dzidzia, która bedzie trzeba się zajmować - że nie będzie potrafiła sama jeść ani robić siusiu na nocniczek czy toalete, tylko będzie spać, jeśc i buczeć. mały juz zadeklarował że bedzie pudrował pupe dzidzi. ostatnio nawet odłożył samochodzik Lego dla dzidzi i zaczął imiona wymyślać:) jakoś bedzie trzeba tłumaczyć aby nie było złych uczuć, zazdrości. zobaczymy
ale druga ciąża jest super - zadnych stresów jak to bedzie z obsługą malucha:)
megadaxv widze że mamy dziecko w tym samym podobym wieku :) no ja też mówie już mojemu jak to bedzie wyglądało...on strasznie szaleje na punkcie nowych dziecki w rodzinie ciekawe jak bedzie z jego własną dzidzią w domu :) a ja właśnie mam stres z drugą ciążą bo nie wiem jeżeli drugi bobasek bedzie jak ten pierwszy (do roku ciągły płacz)...to nie wiem jak starszak na to zareaguje...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry