Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (5)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Chyba pora na kolejny wątek :)
Lista mamusiek :) Mam nadzieje ze nikogo nie pominęłam, w razie czego mnie poprawcie :)

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Assegai - 11 maja
Marciocha - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
Mamuśka1- 2 czerwca
fasolek - 6 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
madzia 16/17 czerwca
agawierzbowska -21 czerwca
Paulina1010 - 23 czerwca
Kiki0 - 28 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
Kasiorek555- 7 lipiec
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Coś nie wychodzi - może jeszcze raz:
http://www.zus.pl/files/Macierzyńskie od 1 stycznia 2010 r.pdf
Nie wiem co robię źle, ale więcej nie próbuję.
A przepis na makaron z sosem, to ja uwielbiam spaghetti carbonara zrobione z serka mascarpone- makaron jak to makaron, do tego można dodać dowolne warzywko, boczek albo inne mięsko i na koniec mascarpone wymieszane z jajkiem - pychotka.
Lalinek a jakie platki wcinasz ? :D
Ja tez jak tylko weszłam w 4 miesiąc to zaczełam używać balsamu, a wcześniej to tylko oliwki...i tak dwa razy dziennie....ale prawda jest taka że jak te rozstępy mają sie pojawić to i tak się pojawią :]

Dziewczyny jest bardzo fajna strona, może o niej słyszałyście...jest tam świetny kalendarz ciąży video gdzie możemy sobie zobaczyć tydzien po tygodniu co sie z maleństwem dzieje :)
http://www.mamazone.pl/kalendarz-ciazy.aspx
o jacie ile macie naskrobane...

Witam tak wogole ;)

NAjpierw Wam sie pochwale ze moja dzidzia dała mi wczoraj znac ze jest i poczułam pierwsze ruchy! :)

magdaxv też Ci napiszae ze niemasz sie co martwic mnie nastraszyły wyniki tsh(tarczycowe) bo miałam bardzo niskie ale musiałam zrobi dodatkowo badania i wyszło ok,a juz ile sie namyślałam napłakałam a nie potrzebnie ;)

lalinek ale masz serce dla męza z tym wstawaniem,mój sam musi kanapki sobie zrobic ;)

assegai mi podobnie w ciązy,moja jeden dizen młodsza..jak pomyśle ze 30 grudnia połowa ciazyto szok normalnie ;)

paulina1010 dziękuję ślicznie za odpowiedz :*

marciocha ja w poprzendiej smarowałam,a wygladam okropnie ;( Teraz smaruje jak mi sie chce ;)

Dzisiaj moja śp.mamusia ma urodzinki,zawsze jakos ten dzien mi smutno mija..
Marciocha- byłam u Ciebie wczoraj w sklepie i zakupiłam legginsy, przymierzyłam je i póki co wyglądają fajnie :)
Mamuska1 to fajnie że pasują, ale mogłaś dać mi znać to bysmy sie umowiły jak ja bede na zmianie to bym Ci zniżke dała :D
no i odpalałam na kable auto ;-) ni cholery nie chciało odpalić ;-)
hmm, Marciocha- ta zniżka brzmi zachęcająco:) może jeszcze na jakieś rajstopy bym się skusiła,ale póki co dziś wybywam na zakupy spodniowe. Koniecznie muszę sobie kupić spodnie, bo w żadnych się już nie dopinam.Marciocha do kiedy planujesz pracować?
Mamuśka 14-tego grudnia jestem odstatni dzień w pracy...daj znaćwczesniej to sie jakos zgadamy ;)
Marciocha - bardzo fajna ta strona :) rewelacja :)
Hej.A co do balsamów...to ja przy pierwszej ciąży "szalałam" na tym punkcie i sie smarowałam balsamami i takimi specjalnymi...I tak mi wyszły :( ... fakt nie dużo ich miałam\mam bo mało przytyłam może to też jest zależne...ale teraz jestem drugi raz w ciąży i jakoś nie zależy mi na tych balsamach bo w sumie i tak coś tam jeszcze wyjdzie i tak... :) aha...a co do czasu w ciąży to mi troche staną....wolno leci jak szok...w sumie dzięki mojemu starszemu synkowi to dni mi jakoś mijają...pozdrówka dziewczyny :)
hej Kobietki

dzisiejsze słońce jakoś nastraja bardziej optymistycznie do życia :)

magdaxv - chciałam napisać o toxo ale assegai już napisała...a tak w ogóle to ja mam kota, cała rodzina ma koty i kiedyś przy pierwszej ciąży pytałam weterynarza a nawet dwóch o możliwość zarażenia toxo i obaj byli zgodni - koty dużo rzadziej niż surowe mięso
także uważajcie dziewczyny jak przygotowujecie posiłki mięsne, myjcie dokładnie ręce potem, bo ponoć tak najłatwiej zarazić się toxo

też jem płatki, mam straszna fazę na nie od jakiegoś miesiąca, jakie jesz Lalinek?

Ja teraz dopiero jak poczułam ruchy malucha to zaczęłam wierzyć w tą ciążę....bo wcześniej mi się jakoś wydawało, że przecież ja już mam dziecko więc skąd to drugie :)

Pytanie do dziewczyny co czekają na drugie: zastanawiacie się czasem, jak to będzie dzielić miłość na dwójkę maluchów? bo ja czasem sobie myślę, że bardziej niż mojej córki kochać już nie potrafię...nie wiem, czy się precyzyjnie wyraziłam ;)
Chodzi o to, żeby oboje kochać jednakowo....
Ja sie nie zastaniałam nad tym...chyba ta miłość bedzie taka sama...kocham mojego synka i on o tym dobrze wie...a to drugie maleństwo co przyjdzie?To też bede go albo ją kochać.A co do obowiązków i czasu spędzone z jednym i drugim to już teraz tłumacze Misiowi (synkowi) że napoczątku mamusia bedzie musiała wiecej czasu poświecić dzidzi ale on chętnie bedzie mi mógł pomagać...to oczywisćie juz teraz sie zaoferował że pomorze w kąpieli czy poda mi coś a nawet jak pozwole to bedzie ubierać...Napewno inaczej bedzie jak sie urodzi maluszek i czas pokaże jak bedzie :) mój Misio należy od dzieci spokojnych takzę chyba poradze sobie :) mam taką nadzieje
ja się nie zastanawiam na dy tym, bo nie mam porównania. To moje pierwsze dziecko i szczerze mówiąz jestem zielona strasznie :) boję się czasem że nie dam sobie rady, wchodzę do sklepu i nie wiem nawet co powinnam maluszkowi kupić... ale wiem że nie będzie wcale źle :) wręcz przeciwnie :)

A co do płatków to jem Chocapic :D uwieeeeeeeelbiam... :)
hej Lalinek...Ja też sie strasznie bałam że sobie nie poradze a zwłaszcza jak zostane z maluszkiem sama w domu.A po urodzeniu jak miałam w ręku synka to od razu wiedziałam jak sie nim zajmować...jak go przebierać,czy karmić piersią,jak go kłaść do łóżeczka,troche miałam trudności z tym jak płakał to nie wiedziałam dlaczego a niby w poradnikach pisze ze każdy płacz jest inny i coś innego oznacza (?) do tej pory tego nie rozumiem...a czekam na drugie :)
aga87 - właśnie dlatego nie martwię się na zapas :)

ale ciesze się strasznie - zdążę urodzić przed 30 :) może to i mało ważne ale jakoś tak psychicznie lepiej że jeszcze 20pare.. :)
jeśli Was to interesuje moę podac link.
galeria przymorze... apteka.
mustela na rozstępy - 2 x 150g - 119,80 !!!!
w aptece w gdyni po promocyjnej cenie zapłaciłam 79,99 za jedno...
zakup przez allegro... żeby dokonać odbioru osobistego musi wejść przedpłata na konto grrr - a tata dziś w Gdańsku...

Marcocha - gdzie Ty pracujesz :P no co za galeria :P
Lalinek ja właśnie w Galerii Przymorze pracuje :D
ja podobnie jak Aga, wszystko jakoś dzieje się samo i robi instynktownie
moja jako niemowlę nie była zbyt ciężka w obsłudze, teraz jest znacznie gorzej ;p
Aga, zazdroszczę spokojnego synka :)

Pierwszą córę udało mi się urodzić przed 30, drugie już niestety po :)

Kurcze, Lalinek, faktycznie super cena, ja też za jedno płaciłam coś blisko 100 zł :/
A w ogóle jak jesteś na zwolnieniu teraz to może wpadniesz do mnie na kawkę/herbatkę? Reda rzut beretem od Rumi ;)
dodam jeszcze że dzwoniłam tam i cena apteczna to 139 zł...
w razie czego link :
http://allegro.pl/mustela-krem-przeciw-rozstepom-rozstepy-2x150ml-i1341955612.html

jesli którąś z was interesuje oczywiście zakup tego "cuda". opinie ma świetne.. polecają ten krem w aptekach, na forach, na stronach internetowych dla ciężarnych, moje koleżanki polecają z czystym sumieniem, itp, itd...
drogo... ale ja już mam rozstepy od kilku lat, więc nie chcę myśleć co będzie bez dobrego zadbania o sebie po ciąży... stwierdziłąm że zainwestuję w siebie i swoje samopoczucie :) zawsze sobie żałowałam.. teraz mój czas !! :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry