Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (5)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Chyba pora na kolejny wątek :)
Lista mamusiek :) Mam nadzieje ze nikogo nie pominęłam, w razie czego mnie poprawcie :)

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Assegai - 11 maja
Marciocha - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
Mamuśka1- 2 czerwca
fasolek - 6 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
madzia 16/17 czerwca
agawierzbowska -21 czerwca
Paulina1010 - 23 czerwca
Kiki0 - 28 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
Kasiorek555- 7 lipiec
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no zdaje sobie sprawe ze to nie czesto sie bedzie zdarzac dlatego tak mi sie miło zrobiło ;)
Najlepiej to sie z moimi koleżankami idzie na zakupy, one od razu mnie wciskaja w kolejce bo mi samej to tak głupio :P
o rety dziewczyny,ale zescie naskrobaly:)nie nadazam:)co do musteli to ja kupilam w tym tyg krem na brzuszek,uda,piersi 1+1 gratis,za cene 97,99 chyba w aptece superpharm,wiec tez dobra cena,a co do spotkania to ja jestem chetna,jestem z rumi:) aa i odebralam wyniki mojego testu pappa,wszystko jest bardzo dobrze,pozdroweczki
fasolek i Maga79 - Rumia, ja Reda :) mamy blisko :)
Dzień Dobry (a wlaściwie Dobry Wieczór)
aga87 - ja tu chyba jedyna z trzecim dzieckiem w ciąży. Moje córy już duże. 8 i 13 lat.
Coś w tych przeciwieństwach chyba jest.... Starsza przez pierwsze dwa miesiące 24/h przy piersi, noce nie przespane, kolki. Druga zasypiała ok.22 i budzila sie ok.6 rano. Bez kolek i bez stresu. Poza tym miałam już troszkę inne podejście. Katarek nie przyprawiał mnie już o zawróty głowy.
No i mi się uda urodzić ,ale przed 40 (!) Tak więc wszystko przed Wami.
Tylko jakoś tę ciąże ciężko przechodzę...
Pozdrawiam
witam weekendowo :)
jak zwykle cisza sobotnio-niedzielna na forum hehe...

dziewczyny wiecie gdzie w Gdyni, Rumi odbywają się zajęcia ruchowe dla kobiet w ciazy ??? chciałabym się trochę poruszać...
Hej Kiki0 :) No właśnie u mnie w rodzinie tak jest że to drugie dziecko to inna bajka niż pierwsze....w sumie tylko ja jedna z miałam takie płaczące dziecko i mówią mi że nie ma sie co martwić drugie da mi pospać :)...ale jak to w życiu bywa nie ma sie co nastawiać bo wyjdzie inaczej.Wiesz czego najbardziej sie boje...gorączki :(...mój synek miał poraz pierwszy przed roczkiem i ma tak 2-3razy w roku...to sie strasznie boje...szybko zimne okłady,syrop przeciwgorączkowy...Teraz przy drugim boje sie że ta gorączka bedzie szybciej i sobie nie dam rady :(...
Hej Lalinek :)... miłego weekendu... :)
Witajcie dziewczyny:-)
Ale jestescie szybkie w tym pisaniu ale wzysciutko nadrobilam;-)
Co do ustąpiania miejsca w autobusach lub metrze to u nas (przypominam ze jestem w Londynie)sa specjalnie wyznaczone miejsca dla kobiet ciezarnych i starszych ludzi ale wiadomo ze "normalni"ludzi tez tam siadaja,ale jak wchodzi ciezarna to nie racza ustapic chocbys juz stala z ogromnym brzuchem przed ich oczami...Ja naleze do takich osob ze jesli by mnie spotkala taka sytuacja to odrazu mowie ze chce usiasc i ma mi ustapi miejsce hihi...Uwazam ze nie ma sie co cackac bo ludzie sie stali strasznie wygodni...
W czwartek mam pierwsze USG i juz doczekac sie nie moge:-)A to jeszcze w dzien urodzin mego meza...
Hejka agawierzbowska :) Ja mam usg w tą środe ( 7.12) i sie też nie moge doczekać :)) ale to moje 3usg także dzidziusia mam pod stałą kotrolą.. u nas też są naklejki w autobusach jakie siedzenia są dla kogo ale to tylko naklejki ludzie robą swoje..
Aga - ja miałam (i mam) patent na gorączkę.
Czopek - bo najszybciej działa i wiem, ze zostal podany, bo z syropem bywa róznie, a potem do wanny z ciepła wodą. Woda ma temp. teką jak dziecko 39-40 st. Jak dziecko w wannie, to dolewałam po troszku chłodnej i cały czas mierzyłam temp. Jak spadla do 38,5 wyjmowałam z kąpieli.
Jak nie miałam możliwości kąpieli, to rozbieralam dziecko do pieluchy (teraz do majtek) i oczxywiście okłady na czoło+wątrobę. Można jeszcze na łydki, kark
Ogólnie dziś dzień jakiś taki.... od rana bardzo boli mnie głowa i kombinuję jak to zrobić, aby obiadu nie robić???? Macie jakieś pomysły??? Pizze i inne śmieci odpadają...

W ktorym tygodniu lekarz robi normalne USG, a nie dopochwowe?
A ja mojemu dziecku nie wsadze czopek...Kiedyś mu wsadzilam i dostał taki uraz że przez kilka dni nie mogłam dotykać jego pupy,także czopek odpada...Miałam akcje że miał prawie 40stopni to intensywne zimne okłady i już szykowałam sie do szpitala ale na szczęscie gorączka opadła.Już z takim starszakiem sobie radze...zazwyczaj już szybciej wiem że coś nie tak i prawdopodobnie bedzie gorączka to mam go pod ściasłą obserwacją.Ale teraz jak przyjdzie maluszek :( ...
Kiki ja byłam 2 tyg temu to robił juz normalne. Powiedział że już nie bedzie innego.
Dasz rade! Jesteś już doświadczoną mamą!
Ja już też inaczej podchodzę do wielu spraw, a to tez dlatego, ze jestem stara(hihi). Wiem jak to brzmi, ale róznica między Anią (najstarszą), a tym dzieckiem będzie 14 lat. Kiedyś było inne podejście do ciężarnej, do noworodka i do wielu problemów. Nikt mi nie kazał robić badań na toxo, cyto i prenatalnych. O Usg 4d nikt nie mówił. Mało tego, mówilo się, że usg moze być szkodliwe! No i jeszcze jedno. Od 13 lat mam jednego pediatrę i ufam mu bezgranicznie. Oczywiście wiem, że może się pomylić, ale jednak komuś ufać muszę . Więc jak dzieje się coś z któraś z córek , dzwonię do niego!
hej dziewczyny,witam weekendowo,co do normalnego usg,to pani w invikcie na prenatalnych powiedziala mi,ze od 16 tygodnia takie sie robi,Lalinek co do cwiczen to w rumi w mosirze podobno cos jest,ale slyszalam,ze odpada,bo za duzo kobiet nie w ciazy przychodzi i przez to pani prowadzaca nie ma czasu zajac sie kobieta w ciazy,w gdyni w batorym w active lady na pewno sa jakies zajecia,ale ztego co sie orientuje to z rana,a ja bym chciala popoludniu:(milego dnia dziewczyny!!!
kurna dziewczyny... mi chyba zaczęła siara lecieć z piersi.... cos mi z sutków cieknie, i mam takie jakby skrócze i wtedy, podczas tych skórczów to coś leci... Już nie wspomne co się dzieje jak nacisne cycka....Ale to chyba za wcześnie jeszcze.... Jesssu jak tak dalej pójdzie to do porodu to już pełną laktacje jeszcze będę mieć... ;-( normalnie szok....
ogolnie to ja juz mialam pierwsze usg w 6tc ale bylam prywatnie u polskiego ginekologa,a tutaj pierwsze ze sluzby zdrowia jest dopiero w 12 tc.wogole tutaj jest bardzo malo wizyt i badac podczas ciazy.np.USG sa tylko dwa lub trzy podczas calej ciazy...
no jak bedzie trzeba to sobie bede musiała poradzić :) dziekuje za wsparcie :)) razej należe do osób które szybko działają i możliwie jak najszybciej myslą... no ja miałam kilka wpadek z moim synkiem także długo przez to cierpiałam :( .... mam nadzieje że nie popełnie takich samych błedów przy tym drugim maleństwie :) No ja też mam zaufanego pediatre i dobrze mi prowadzi synka..w razie czego dzwonie (chociaż czasami trudno sie dodzwonić)
Dziewczyny w jakich szpitalach planujecie rodzić??No ja 3lata temu rodziłam w Wojewodzkim,teraz też chyba sie tam wybieram :)
ja na te chwile obstawiam kliniczą. Moja ginka prowadząca tam parcuje ;-) Licze ze będzie mi łatwiej... choć troche

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

do góry