Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (6)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
hej dziewczynki.
nowy wątek i mam nadzieję że pełna lista :)

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Assegai - 11 maja
Marciocha - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
Mamuśka1- 2 czerwca
fasolek - 6 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
madzia 16/17 czerwca
agawierzbowska -21 czerwca
Grosik- 23 czerwca
Paulina1010 - 23 czerwca
aga87 -26 czerwca
Kiki0 - 28 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec
Kasiorek555- 7 lipiec
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Magda, ale fajnie Twoja Marysia reaguje. Ja też mam podobne odczucia w tej drugiej ciąży, chociaż już nie noszę Szymka, nie mam na to siły. Oczywiście jak trzeba włożyć do łóżeczka, wózka czy krzesełka do karmienia to go podniosę ale poza tym to już go nie noszę. No i Szymon jeszcze jest za mały, żeby zrozumieć, że u mamy w brzuchu jest dzidzia.
No i pierwszy dzień pracy po Świetach:( ble, najgorzej wstać rano (a jeszcze małego do przedszkola trzeba było zawieźć). Chyba zaczne zaznaczać na kalendarzu dni do zwolnienia:)
A jak z Wami -planujecie sobie wziąść zwolenienie? Ja mam zamiar ostatnie 2,5 - 3 mies być w domu i ani myślę mieć z tego powodu wyrzuty sumienia (zresztą przełożonemu już to zapowiedziałam) Nie sądzę też żeby lekarz miał jakies zastrzeżenia co do zasadności wystawienia zwolnienia.
ja już jestem na zwlnieniu od miesiąca.. niestety względy zdrowotne nie pozwoliły mi normalnie pracować... :( dziś jade na EKG serca - nigdy nic mi nie było a teraz proszę... być może szwankuje. no i 2 lata temu upadek w pracy ze schodów.. zbita kośc ogonowa z przemieszczeniem - eraz bolą mnie biodra, kość ogonowa i plecy coraz częściej. nie sypiam, bo nie mogę długo leżeć . do tego niskie ciśnienie rano i omdlenia i mamy gotowe zwolnienie. lekarz ani myślał puścić mnie do pracy.
cześć w Nowym Roku:)

ja też jestem od miesiąca na zwolnieniu i jak patrzę na te zaspy na dworzu to nie mam wyrzutów sumienia, jedyne co to czasem łapie doła, ,że zamiast pracować, to siedzę bezczynnie w domu, albo jakaś nuda i monotonia mnie dobija,ale ogólnie to wiem, że dobrze zrobiłam idąc na zwolnienie.
Dziewczynki a ja wręcz odwrotnie chciałabym posiedzieć w domku. A tak siedzę w pracy chora- znowu ;((( ehh
mam pytanie do mamusiek rodzących, czy rodzi się w koszuli swojej czy jak to jest?
To chyba od szpitala zależy. Ja miałam swoją, bo tak wolałam, więc nawet nie pytałam, czy mi dadzą szpitalną.
ja w wojewódzkim dostałam koszulę do rodzenia. wprawdzie byłam przygotowana rodzić w swojej (miałam w torbie jedna do porodu i drugą na oddział) ale położna powiedziała mi, że nie ma sensu brudzić swoich ciuchów i dała mi szpitalna "firmówkę" i fajnie bo miałam swoją czyściutką. nie pamiętam tylko kiedy się przebierałam:) czy tuz po porodzie, ale chyba po prysznicu na oddziale i oddałam salowej. może zbyt sexi ta szpitalna odzież nie jest ale przynajmniej nie masz dodatkowego prania:))
dzięki za odp dziewczyny:) tak pytałam z ciekawości, do pakowania torby jeszcze mam duuużo czasu:)
Mamuśka - dobre pytanie :) musimy czerpać z wiedzy doświadczonych koleżanek :) i tak jak przyjdzie co do czego to z nerwów i wiedza pamięć zaszwankują heheeh
Ja rodziłam na Klinicznej 1,5 roku temu i musiałam mieć swoją koszulę do porodu.
Dziewczyny spoko pytajcie, w sumie nie dawno rodziłam więc jeszcze pamiętam sporo.
Mała się rozszalała wieczorami, tylko niestety znowu schudłam 1 kg przez święta
Na Zaspie trzeba mieć swoją koszulkę.
A ja się teraz zważyłam i niestety przez święta trochę sporo przytyłam. Teraz ważę już o 4kg więcej niż przed... (chociaż jeszcze nie osiągnęłam wagi sprzed pierwszej ciąży).
Effcia, a czy Ty planujesz zakup wózka dwuosobowego? Koleżanka, której córa właśnie przechodzi bunt dwulatka przekonuje mnie, że bez niego nie dam rady, ale jak pytałam tu na forum, to dostałam dwie odpowiedzi, że nie warto.
hej hej:)

jutro mam wieczorem wizytę, więc już się doczekać nie mogę :)

chyba zaczełam czuć pierwsze delikatne kopniaczki, a jeśli nie są to jeszcze kopniaczki to na pewno to moje ukochane dzieciątko :)
hej dziewczyny,a ja dzisiaj rano wstalam i na badania,kolejna wizyta za tydzien,mam nadzieje,ze w koncu potwierdza mi plec mojego bobaska:) milego dnia!!!
fasolek- ja też mam nadzieję, jutro poznać pleć naszego bobaska:)
Hej Dziewczyny, co do zwolnienia lekarskiego, to ja przed świętami byłam dwa tygodnie, teraz chodzę do pracy, i wszystko uzależniam od tego, jak się będę dalej czuła. Nie jest łatwo, szczególnie jeśli chodzi o wstawanie o 5 rano, ale lubię swoją pracę i czuję się w niej potrzebna. Kolejną wizytę mam dopiero za 3 tygodnie, ale też liczę, że wtedy poznamy płeć dziecka.
fajnie, że wiecie już co sie wykluje:) ja dowiem sie na początku lutego na następnej wizycie. u swojego ginka byłam wczoraj - maluszek ok, serduszko bije, choc trochę mnie martwi, ze lekarz nie wykonuje żadnych pomiarów - ale w lutym kolejna wizyta w inviccie to wymierzą bąbla na wszystkie strony. kolejne badania do robienia i toxo do powtórki:/
myślicie już o wyborze Szpitala? ciekawa jestem waszych typów. ja ponownie decyduje się na wojewódzki
ja jestem za Zaspą, tam też chcę chodzić do szkoły rodzenia
dziewczyny a czy słyszałyście coś o boczku, żeby go nie można było jeść ?:)
ja na Klinicznej bo tam pracuje moja ginka, ale to wszystko może sie jeszcze zmienić. Musze się w przyszłym tygodniu zapisać do szkoły rodzenia, bo to już 22 tydź a potem moze miejsc nie być.

A propo zwolnienia to najprawdopodobniej ide od połowy stycznia bo już nie wytrzymuje psychicznie z moim szefem... ;-/

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry