Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (6)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
hej dziewczynki.
nowy wątek i mam nadzieję że pełna lista :)

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Assegai - 11 maja
Marciocha - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
Mamuśka1- 2 czerwca
fasolek - 6 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
madzia 16/17 czerwca
agawierzbowska -21 czerwca
Grosik- 23 czerwca
Paulina1010 - 23 czerwca
aga87 -26 czerwca
Kiki0 - 28 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec
Kasiorek555- 7 lipiec
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hejka ;-) Ja też wiedziałam ze będzie syn. Jakoś tak podświadomie ;-)
:)
może głupio to zabrzmi, ale czułam, że to będzie facet...tak jak z Maryśką byłam pewna, że dziewczynka, chociaż te ciąże raczej się nie różnią jeśli chodzi o samopoczucie

teraz zabiorę się za porządkowanie i sprzedawanie ciuszków po Młodej, mam tego kilka kartonów :)

12 stycznia mam usg połówkowe
maga79 gratulacje synka-parka swietna sprawam mnie tez sie marzy tak po cichu ;)
maga gratuluje, to bedziecie mieli parkę :D
Cześc Kobietki :)

Aga - gratulacje nowego mieszkania

Effcia - witaj :)

Magdaxv - mnie się bardzo podobało w Wiewiórze, moja mała ryczała jak zwykle u lekarza i ciężko ją było opanować, za dwa tygodnie na kontrolę znowu jedziemy, ciężko mi się wypowiedzieć o jakości leczenia bo my byliśmy tylko na obejrzeniu jak duże szkody spowodowało uderzenie, ale Panie super miłe

Chciałam się pochwalić, po dzisiejszym usg będziemy mieli synka, będzie więc Jasiek :)
Witajcie dziewczyny.
W koncu znalazlam chwilke na pojawienie sie w nowym watku:-)Mialam przeprowadzke i juz jestesmy na nowym mieszkanku:-)jestem wykonczona tym pakowaniem,a potem rozpakowywaniem,sprzataniem itp.:-)Co do pobolewania czy naprezania brzuszka to dziewczyny nie ma co sie martwic na zapas,przeciez regularnie chodzicie do lekarza wiec jakby cos bylo z wami nie tak to z pewnoscia lekarz by was o tym poinformowal:-)
Pozdrawiam Was cieplutko:-)
Ja ostatnio też mam coś dziewnego z bruchem, czuje jakby mnie bolał ze zdenerwowania, cho nie jestem zdenerwowana, taki właśnie jaknby napięty..:( ehh ale mnie nastraszyłyście.
Spokojnie po jedzeniu brzuch jest bardziej wzdęty niż napięty.
Zawsze dla uspokojenia warto skontaktować się ze swoim lekarzem
cześć:)

dziś czytałam w książce:w oczekiwaniu na dziecko", że pobolewanie brzucha z boku jest normalne,ale oczywiste, że lepiej dmuchać na zimne. za to co do napinającego się brzucha, to zastanawiam sie czy sama tego nie mam, zwłaszcza jak się najjem i położe, póżniej wstaję taka wzdęta i jakby ten brzuch twardy, bo jakie są w sumie objawy tego twardego, napinającego się brzucha?
maga79 - jesteś zadowolona z wiewiórki? my bylismy tam ostatnio - nasza dentystka miała wszystkie terminy obłożone - i koszmar. robiła wszystko na siłę, adaś od płaczu aż zapuchł. fakt, że wszystko trwało tylko 15 min ale to było straszne. tym bardziej, że wczesniej nie było problemów z wizytami u dentysty (chodzilliśmy i nadal chodzimy do perły na morenie) - dawał sobie czyścić ząbki, a nawet borować - bez płaczu i wyrywania. a teraz mam kłopot bo wczoraj nawet ie pozwolił naszej dentystce zajrzeć do buzi i roboty stoją:( Nie wiem - może źle trafiliśmy, albo adas miał zły dzień ale to był koszmar:) życze lepszych wrażeń.
no właśnie niby normalne ale jak te skurcze powodują skracanie szyjki to jest już niebezpieczne. Ja sobie szyjkę zmacałam i jak pisałam jest miękka a powinna byc twarda i jest rozpulchniona, romemłana... boje się ze się skraca. Na szczescie ide w pn do gina.
napisze na pewno za 16 dni ;) (ja juz odliczam)
Taka jestem ciekawa troche co sie kryje..:)
przyszlaMama - koniecznie napisz jakie wrażenia.
lalinek http://www.malgorzatatomczyk-malyjasiak.ginweb.pl/

takie napinania to raczej całkeim normalnie nie jest ale rózne pobolewania to wiadomo wszystko musi sie przygotowac
Lalinek, u mnie objawia się tym że prawie cały dzień mam napięty brzuch.
Po prostu wszystkie mięśnie mam sztywne.
Takie czasowe pobolewanie jest związane z rozciąganiem się macicy i czasem się może brzuch napinać
ja tez mam czasem twardy brzuch, ale myślałam że to normalne...
powiedzcie dziewczyny jaki sa niepokojące objawy co ???????
mnie boli brzuch każdego dnia- czasem mniej, czasem bardziej.. czasem z prawej czasem z lewej... czasem kuje, czasem ciągnie, czasem po prostu boli...
przyszlaMama - napisz jakiś kontakt do tej Pani proszę.
hejka!

Pamiętacie mnie jeszcze?
Nieodzywałam sie ostatnio czasu jakos mało a potem jeszcze zamieszanie z szefem..Chyba chciał mnie jakos w trąbe zrobic :/
No ale suma sumarum na razie jest dobrze.
Wczoraj była mna wizucoe.Malused sie odwrócił i pokazł cztery litery..TAk sie wiercił ze nawet zdjęcia nei szło zrobic porządnie.

Ni i w końcu zdecydowałam sie gdzie zrobie usg połowkowe..Gdybym miała kase to było by inaczej ale święta i wychowawczy mi sie włąsnie skończył także aptrzałam i na cene i na opinie.Zapisałam sie do Pani Tomczak_Małyjasiak z Gdyni.
Badanie wraz z nagraniem na płytke i z podglądem 3d wujdzie mnie 180 zł..Starmeed zażyczył sobie 300zł a Invicta 280+dojazd dalej czyli ponad 300 także ide tam..
Ide 30 grudnia to akurat skończony 21 tydzien.Nieza wcześnie?

Ja mam tez zalecenia by bra nospe bo brzuszek mi sie napina..
dzwoniłam do ginki- powiedziala że mam brac nospe a na wizycie mnie obejrzy i stwierdzi co dalej. Dziś na razie jest spokój więc spróbuje z magnezem... Kurde wolałabym uniknąć tej nospy... no ale jak mus to mus. Może się nie powtórzy do pn...
Nie denerwuj się.
Możesz brać no-spe 3 razy dziennie po 1 i dużo staraj się odpoczywać.
Może podejdź do innego lekarza albo na IP żebyś się uspokoiła co z Twoją szyjką się dzieje
no właśnie martwie się o szyjke bo jest miękka i rozpulchniona. Mam nadzieje że się nie roziwera.... wczoraj sie naczytałam ze powinna być twarda a moja to nawet bliżej określonego kształtu nie ma...Ide w pn do lekarza to mnie obejrzy bo przyznam że się martwię. A te skórcze b-h to miałam wyraźne w zeszłym tyg teraz jakby mniej i tak pare razy w ciągu dnia także nie wiem... mam nadzieje że się nic złego nie stanie do pn...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Zakup mieszkania - rozterki (64 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

atopowe zapalenie skóry (17 odpowiedzi)

Dziewczyny co stosujecie dla swoich dzieci? chodzi o balsamy, kremy do twatzy i płyny do...

plastyka pochwy (46 odpowiedzi)

niestety popsuła mi się tylna ścianka i muszę ją zrobić, czy możecie mi polecić jakiegoś lekarza...

do góry