Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (6)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
hej dziewczynki.
nowy wątek i mam nadzieję że pełna lista :)

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Assegai - 11 maja
Marciocha - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
Mamuśka1- 2 czerwca
fasolek - 6 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
madzia 16/17 czerwca
agawierzbowska -21 czerwca
Grosik- 23 czerwca
Paulina1010 - 23 czerwca
aga87 -26 czerwca
Kiki0 - 28 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec
Kasiorek555- 7 lipiec
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
U mnie już 4 kg na plusie..
Tylko dzidziuś się nie chce jeszcze ruszać tak, żebym czuła, ale czytałam, że do 22 tygodnia mam czas. chociaż wszędzie jest napisane, że szczupłe osoby czują szybciej więc coś tu się nie zgadza.

Kolejny dzień w łózku a nie czuję, zeby było lepiej...
hej hej:)

co do porodu, to gdyby mnie było stać to rodziłabym w swissmedzie,ale niestety nie stać mnie, więc nawet tego nie rozważam :)

Fajnie, że macie zmartwienia, że schudłyście- też bym tak chciała! Ja czuje jak tyje z kązdym dniem, przeraża mnie to :( ale co zrobić? nie objadam się na maksa, jem dużo owców, dużo pije soków (chociaż sokie wcale nie są takie zdrowe i mają dużo cukru). Niby wagowo przytyłam 1-2 kg,ale czuje po udach jak się rozrastam :(
mrówka kuruj się, ja dziś siedzę w domu i tylko idę do mamy na obiadek :)
17,5 cm
500 gram
płeć - nie znana :P dzidziuś wystawił tyłek i nie chciał się odwrócić :)

ja od wagi początkowej mam 2,5 kg na plusie - rewelacja :) przy moich skłonnościach do tycia myślałam że będę wyglądać jak armata :)
łuuuuuuu Lalinek duże dziecie Twoje ;-) Mój miał w 21 tyg 372 g i myślalam że duży ;-) Ale wiadomo że te pomiary niedokładne są.
ojjj właśnie zauważyłam że na suwaczku mym zalogowanym już 6 miesiąc ;-D jaaaaa
Kuruje się, ale jest ciężko. W szczególności jak pomyśle, że nie wiadomo co z praca czy dostane umowę. no i cały weekend nie pójdę na uczelnie a mam same ćwiczenia obecność obowiązkowa no i zaliczenia ;-(

A z drugiej strony nie chce ryzykowac, że dopadnie mnie jakaś gorsza choroba bo wiadomo, że organizm osłabiony wszystko złapie, ale i tak mi szkoda, że takie zaległości bedę miała potem to wszystko nadrobic :/
~Assegai - niedokładne wiem wiem :) ale tak mi powiedział więc tego się trzymam :)
moje dziecię ma piękny tyłeczek :P 10 minut go prosiliśmy żeby pokazał brzuszek ale uparty jest mmmmm - jak tatuś :P

a my Twojego suwaczka nie widzimy Assegai :) ale gratulacje - przeszłaś do "next level" :P
Lalinek super, że dzidzia taka duza :)

Ja codziennie głaszcze brzuszek z nadzieja, że się porusza a tu nic :(
bo niezalogowana jestem ;-) Suwaczek sobie podejrzałam wyżej gdzie się udzialałam zalogowana ;-) i aż sie zadziwiłam ze tak to szybko leci...

Nasz syn za to na każdym usg "jajkami" do góry leżał że tak powiem, tez ma to po Tatusiu hehe ;-)
czytam na necie i dziecko powinno ważyć ok 300 gram :) więc albo (daj Boże) lekarz się pomylił, albo ( nie daj Boże) noszę w brzuchu mutanta :)
lekarze szacują wagę na podstawie wymiarów brzuszka, kości udowej i dwuciemieniowego, także każdy mm w tę czy we w te na usg to pewnie paredziesiąg gr różnicy.A jeszcze dziecko fika przy tym niezmiernie więc ciężko dokładnie zmierzyć ;-) Nie przejmuj się na pewno wszystko jest dobrze
Lalinek gratulacje duzego babelka:)moj dzidzius 2 dni temu szalal w brzuszku,a teraz od wczoraj cisza,chyba mu sie za bardzo nie chce:P a ja wole jak sie rusza,bo wiem,ze jest dobrze,ale tak mi robi,potrafi 2 dni sie za bardzo nie uszac,a pozniej kreci sie caly dzien:)
Lalinek, do końca ciąży waga jest szacunkowa. nawet w dniu porodu może się róznić 0,5 kg od usg.

Córka ważyła 370 gr i mierzyła 20 cm na połówkowym.

Assegai, ja już też na 6 mc wskoczyłam a nie wiem kiedy ten czas leci, a najlepsze u mnie jest to że prawie brzucha nie mam.

Ja we wtorek ruszam na badania i niestety glukozę :/ Bardzo źle to wspominam z pierwszej ciąży.
witajcie ciezaroweczki:-)
Jak tak czytam ile zescie przytyly to az mnie skreca z zazdrosci hihi...bo ja wczoraj stanelam na wage i jest 5kg.na plusie,choc roznie to bywa jednego dnia mam +3,a kilka dni pozniej +5kg.ciekawe od czego to zalezne:-)

A mam pytanie bedziecie karmic piersia czy butelka?
bo ja jak narazie nie za bardzo chce karmic piersia...ale moze potem mi przejdzie:-)
ja bym chciala karmic piersia,jesli tylko bedzie mi dane:)
JA karmiłam synka do 15 miesiąca życia i uważam że było to super doświadczenie i zbliżenie mnie z synkiem. Chociaż czasem męczące.
Córkę planuję również karmić ponad rok
Karmiłam Marysię krótko, ok. 2 miesięcy. Chciałabym teraz dłużej, tak co najmniej do pół roku.

Zawiozłam dziś małą do teściowej i mam zamiar piec ciasta - jutro robimy drugie urodziny mojego szkraba :) Ale coś mam lenia i na razie tylko chałupę ogarnęłam...kuchnię omijam...:D
Ja tez planuje karmić piersią, a jak długo to zobaczymy ;)
Hejka
ja synka karmilam piersią ponad rok i nie żałuje chociaż są tego małe minusy.Teraz planuje karmić okolo pół roku...ale zobaczymy jak to bedzie

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry