Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (6)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
hej dziewczynki.
nowy wątek i mam nadzieję że pełna lista :)

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Assegai - 11 maja
Marciocha - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
Mamuśka1- 2 czerwca
fasolek - 6 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
madzia 16/17 czerwca
agawierzbowska -21 czerwca
Grosik- 23 czerwca
Paulina1010 - 23 czerwca
aga87 -26 czerwca
Kiki0 - 28 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec
Kasiorek555- 7 lipiec
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej Przyszłe Mamuśki :)

Jeżeli to nie problem chciałabym dołączyć do Waszego wątku.
Sama spodziewam się swojego pierwszego dziecka w terminie 19.06.2011 płci jeszcze nie znam, bo lekarz na ostatniej wizycie nie chciał się podjąć jej określenia, że to jeszcze zbyt szybko ale mówił, że się kształtuje coś :) Moje przeczucie mówi, że to będzie synek :)
Witaj Agusiaa :)
hej dziewczyny.
Ja tez przy pierwszej ciaży czytałam poradniki.Ale jak wyżej piszecie życie robi swoje i przy każdej sytuacji tak do końca nie da sie zrobić tego co piszą...Moje dziecko na żadne rady z książek nie reagowało,musiałam sama "wymyślać" odpowiednie wyjście do danej sytuacji czy problemie. Ja jeszcze nie wiem co bede miała,przy synku myślałam i miałam nadzieje ze bedzie dziewczynka...A teraz??Nie nastawiam sie na nico...kto bedzie to bedzie ważne żeby zdrowe...
Witamy Agusiaa :)
Z lektur nam bardzo przypadło do gustu "co nieco o rozwoju dziecka" Zawitkowskiego. Najfajniejsze, że do książki jest płyta, gdzie wszystkie zabiegi pielęgnacyjne są pokazane, więc łatwiej załapać, o co chodzi. Czytaliśmy też "Język niemowląt", ale praktyka pokazała swoje. Co zaś się tyczy lektur na później - radzę jednak przeczytać jeszcze w ciąży, bo potem może nie być czasu na czytanie wszystkiego, tylko na wracanie do akurat potrzebnych fragmentów.
a moje szczescie tak już kopie że nie mam najmniejszych wątpliwości ;-) A jak tam u Was z r******i?

A apropo opieki/pielęgnacji dziecka- jakoś to jest ostatnia rzecz jakiej się obawiam. nie wiem, jakoś tak mi się wydaje że wszystko przyjdzie samo instynktownie ;-)
Witajcie dziewczyny, podczytuje Was od jakiegos czasu, tylko z napisaniem jakos tak ciagle sie ociagalam... moj termin przypada na 8 czerwca, wiec bedzie mi bardzo milo do Was dolaczyc. fajnie tak poczytac o tym, ze nie tylko ja miewam niektore przypadlosci;) to jednak jest pewne pocieszenie, no ale najfajniej jest z wyprzedzeniem wiedziec co mnie czeka- radosc z pierwszego, a pozniej kolejnych usg, odkrywanie plci itd. chcialam Wam tez napisac o wspomnianej juz pani ginekolog, ktora zajmuje sie usg 3d, mianowicie chodzi mi o p.Malgorzate Tomczyk Matyjasiak- ktora na razie- po jednej wizycie (mamy za soba pierwsze usg, bo moj ginekolog zalecil tylko trzy w czasie calej ciazy) szczerze polecam. dokladnie zmierzyla nasze dzieciatko, wszystko objasniala i pokazala mi i mezowi mojemy. no i niewatpliwie cena wizyty u niej jest korzystna. z niecierpliwoscia odliczam teraz wraz z mezem czas do nastepnego usg, bo wowczas poznamy plec naszego dzieciatka:)
Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja Kliniczna
Assegai - 11 maja
Marciocha - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
Mamuśka1- 2 czerwca
fasolek - 6 czerwca
agawcia - 8 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
madzia 16/17 czerwca
agawierzbowska -21 czerwca
Grosik- 23 czerwca
Paulina1010 - 23 czerwca
aga87 -26 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec
Kasiorek555- 7 lipiec
agawcia - witamy :)

ja ostatnio mało tu zaglądam a jak zaglądam to bardziej czytam niż piszę :) nic nowego u mnie więc nie ma czym się pochwalić :P
Cześć Agawcia i Agusiaa :)

O Zawitkowskim zapomniałam, a jest faktycznie super. Tylko, że ja go czytałam już raczej po urodzeniu, na bieżąco. Ale książka fajna i dobrze się czyta, chociaż naładowana reklamami na maxa :)

Lalinek i znowu nam się nie udało spotkać :(
Pewnie już do świąt nie da rady. Mi zostało jeszcze pieczenie ciast, prezenty dla kilkunastu osób, choinka no i mam nadzieję, że zdążę chociaż część okien pomyć...chociaż pogoda nie sprzyja :/
Ja sobie tym razem odpuszczam mycie okien. W poprzedniej ciąży po myciu okien na Wielkanoc tak się zaziębiłam, że tym razem wolę nie ryzykować, zwłaszcza że zimno paskudnie.
A ja mam okna na szczęście umyte, dwa tygodnie temu mąż z mamą się wzięli, ubiegając mnie i zakazując czynnego udziału. Jedynie płyny i szmatki im podawałam :) Ach, te przywileje ciążowe :-P Zostały mi jeszcze tylko dwa prezenciki, dziś cały dzień złaziłam w GB, tłok niemiłosierny, i jeszcze nie wszystko udało mi się kupić. Poza tym w weekend mamy zamiar kupić choinkę. A gotowanie zostawię sobie na czwartek i piątek, na szczęście wigilię spędzamy u jednych i drugich rodziców, więc nie muszę przygotowywać 12 dań, a tylko 3 czy 4 :) No i ogólnie jestem pełna pozytywnych emocji, bo to nasze pierwsze wspólne małżeńskie święta :)
hej dziewczyny pare dni mnie tu nie bylo,dalej leczylam moj kaszel,a teraz jestem juz po wizycie u mojej pani doktor,ogolnie wszystko dobrze,tylko,ze nie tyje:( a wrecz schudlam od poprzedniej wizyty 1,2 kg,wiec mam teraz duuuzo jesc i sie podtuczyc przez swieta,od paru dni dzidzia niezle mnie laskocze od srodka,pani doktor mowila,ze to troszke wczesnie,ale ja ewidentnie od 2,3 dni czuje delikatne gilgotanie,wiec to pewnie dzidzius,a to dopiero 16 tydzien i 1 dzien (moj suwaczek pokazuje inaczej troszke),pozrawiam serdecznie
Hej dziewczyny,mnie tez kilka dni nie było.
Ja w sumie mam już posprzątanie,okna umyte.Jutro głowne zakupy,prezenty tym najważniejszym też kupione,jeszcze tylko kilka drobnostek dokupić.No teraz tylko na Święta czekać a kilka dni przed bierzące porządki i choinka...No i gotowanko na Wigilie :)
A mój brzuszek rośnie,teraz już go wszyscy w rodzinie widzą...
mój brzuch - gigant :) wszyscy chcą dotykać a ja to nawet lubię :)
my nasze pierwsze święta spędzamy u moich rodziców więc nie musze się zbytnio przygotowywać :) prezenty to tylko symbolicznie sobie robimy więc tez nie musze szaleć :) generalnie spokojnie się zapowiada :)
ja przytyłam tylko 1,5 kg i jestem z siebie dumna bo zawsze musiałąm uważać przez moje skłonności do tycia...
My tez na swieta do rodzicow i jednych i drugich,fajnie,ze mamy ich w jednym miejscu,poswietujemy sobie wszyscy razem:) ja juz upieklam w tym tygodniu pierniczki i nawet troszke udekorowalam,wiec czuje juz klimat swiat:)
heloł :)
ja dzisiaj byłam na kontroli no i mamy 2 kg do przodu...moje pierwsze kilogramy bo tak samo jak Ty fasolek wczesniej to tylko traciłam na wadze ;)
Co do brzucha...to ja juz mam taki wielki jakbym była w 7 miesiącu :P
marciocha 2 kg o super jest !!! ja w 16 tc jak lekarz stwierdził że mam tylko 1,5 do przodu to mnie bardzo chwalił. mówił że w tym okresie to już po 5 mają - zdarzają się i takie co mają 7-8 :) więc jak tylko 2 przybrałaś to super :) gratuluję :)
No to mnie Marciocha pocieszylas:) gratuluje tych 2 kg,mam nadzieje,ze u mnie bedzie podobnie:)
hehe dzięki...położna mówiła ze te babki przy sobie to mało tyją w ciązy ;)
teraz to czuje ze pojdzie w góre szybciutko...non stop mam ochote na coś słodkiego...no i w ogole apetyt wrócił ;)
na forum jak zwykle - weekendowa cisza... :)
Widzę, że o wadze rozmowy.
Ja na początku schudłam 8 kg, teraz przybrałam już 3 więc nadal brakuję mi 5 do wagi początkowej.
W pierwszej ciąży miałam tak samo i rodzić jechałam z wagą wyjściową sprzed ciąży.
U każdej z nas jest inaczej, po ciąży się będziemy martwić zbędnymi kg.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry