Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (6)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
hej dziewczynki.
nowy wątek i mam nadzieję że pełna lista :)

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Assegai - 11 maja
Marciocha - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
Mamuśka1- 2 czerwca
fasolek - 6 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
madzia 16/17 czerwca
agawierzbowska -21 czerwca
Grosik- 23 czerwca
Paulina1010 - 23 czerwca
aga87 -26 czerwca
Kiki0 - 28 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec
Kasiorek555- 7 lipiec
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja rodziłam na Klinicznej 1,5 roku temu i musiałam mieć swoją koszulę do porodu.
Dziewczyny spoko pytajcie, w sumie nie dawno rodziłam więc jeszcze pamiętam sporo.
Mała się rozszalała wieczorami, tylko niestety znowu schudłam 1 kg przez święta
Mamuśka - dobre pytanie :) musimy czerpać z wiedzy doświadczonych koleżanek :) i tak jak przyjdzie co do czego to z nerwów i wiedza pamięć zaszwankują heheeh
dzięki za odp dziewczyny:) tak pytałam z ciekawości, do pakowania torby jeszcze mam duuużo czasu:)
ja w wojewódzkim dostałam koszulę do rodzenia. wprawdzie byłam przygotowana rodzić w swojej (miałam w torbie jedna do porodu i drugą na oddział) ale położna powiedziała mi, że nie ma sensu brudzić swoich ciuchów i dała mi szpitalna "firmówkę" i fajnie bo miałam swoją czyściutką. nie pamiętam tylko kiedy się przebierałam:) czy tuz po porodzie, ale chyba po prysznicu na oddziale i oddałam salowej. może zbyt sexi ta szpitalna odzież nie jest ale przynajmniej nie masz dodatkowego prania:))
To chyba od szpitala zależy. Ja miałam swoją, bo tak wolałam, więc nawet nie pytałam, czy mi dadzą szpitalną.
mam pytanie do mamusiek rodzących, czy rodzi się w koszuli swojej czy jak to jest?
Dziewczynki a ja wręcz odwrotnie chciałabym posiedzieć w domku. A tak siedzę w pracy chora- znowu ;((( ehh
cześć w Nowym Roku:)

ja też jestem od miesiąca na zwolnieniu i jak patrzę na te zaspy na dworzu to nie mam wyrzutów sumienia, jedyne co to czasem łapie doła, ,że zamiast pracować, to siedzę bezczynnie w domu, albo jakaś nuda i monotonia mnie dobija,ale ogólnie to wiem, że dobrze zrobiłam idąc na zwolnienie.
ja już jestem na zwlnieniu od miesiąca.. niestety względy zdrowotne nie pozwoliły mi normalnie pracować... :( dziś jade na EKG serca - nigdy nic mi nie było a teraz proszę... być może szwankuje. no i 2 lata temu upadek w pracy ze schodów.. zbita kośc ogonowa z przemieszczeniem - eraz bolą mnie biodra, kość ogonowa i plecy coraz częściej. nie sypiam, bo nie mogę długo leżeć . do tego niskie ciśnienie rano i omdlenia i mamy gotowe zwolnienie. lekarz ani myślał puścić mnie do pracy.
No i pierwszy dzień pracy po Świetach:( ble, najgorzej wstać rano (a jeszcze małego do przedszkola trzeba było zawieźć). Chyba zaczne zaznaczać na kalendarzu dni do zwolnienia:)
A jak z Wami -planujecie sobie wziąść zwolenienie? Ja mam zamiar ostatnie 2,5 - 3 mies być w domu i ani myślę mieć z tego powodu wyrzuty sumienia (zresztą przełożonemu już to zapowiedziałam) Nie sądzę też żeby lekarz miał jakies zastrzeżenia co do zasadności wystawienia zwolnienia.
Magda, ale fajnie Twoja Marysia reaguje. Ja też mam podobne odczucia w tej drugiej ciąży, chociaż już nie noszę Szymka, nie mam na to siły. Oczywiście jak trzeba włożyć do łóżeczka, wózka czy krzesełka do karmienia to go podniosę ale poza tym to już go nie noszę. No i Szymon jeszcze jest za mały, żeby zrozumieć, że u mamy w brzuchu jest dzidzia.
Cześć po raz pierwszy w Nowym Roku :)

Magdaxv - mam bardzo podobne odczucia co do ciąży. Na razie ten maluch taki wirtualny jest, chociaż odkąd kopie trochę się urealnił :)

W pierwszej ciąży od początku byłam spokojna i nie stresowały mnie nigdy jakieś bóle, kłucia itp. ale teraz to już zupełny luz. Robię wszystko, małą też noszę bez problemu, chociaż moja waży koło 12 kg więc sporo lżejsza od Twojego Adasia :)

Marysia jest obecnie na etapie wielkiej miłości do braciszka w brzuchu :D przytula się do brzucha, gada do niego, całuje, robi żółwika, odkłada swoje zabawki dla brata, opowiada jak się będzie z Jaśkiem bawić itd. Mam nadzieję, że jej to zostanie na dłużej :)
Hej dziewczyny, Wszystkiego Dobrego w Nowym roku :))
Ja jeszcze nie czuję ruchów

Lalinek wyprzedziłaś mnie i to o duzo pod tym wzgledem :) super, ze już dzidzie czujesz ja się nie mogę już doczekac
no ja pewnie za jakieś 3 tygodnie pójdę na połówkowe. między 20 a 22 tygodniem najlepiej tak ???
dzidzius szaleje i łaskocze mnie niesamowicie :) i uwielbia słodycze :) zawsze jak zjem coś takeigo to chwilę później mi trzepocze i gilgocze :)
Mada- dokladnie tak jak mówisz ;-) Cenę sprawdzałam na necie więc tak zakładałąm ze z 250 będzie. A na którą jesteś umówiona?
Assegai, ja też robiłam USG u dr Leszczyńskiej, ale nie w Gamecie, tylko u niej w gabinecie na Wrocławskiej, tam cena jest 200 zł. Sądząc po dacie, też tam idziesz- bo ja też jestem umówiona na 14stego. Warto :-)
Najlepszego w Nowym Roku, Brzuszki:)

Dziewczyny, jak odczuwacie tą DRUGĄ CIĄŻĘ ? bo ja z jednej strony jestem spokojniejsza, nie myślę w kółko o tym co mogę, a czego nie, nie sprawdzam codziennie czy na pewno dobrze liczę tygodnie bo może mój jaszczurek jest już większy i co tam już ma i umie robić. Ale z drugiej strony ciąża i dzidzia w brzuchu jest trochę nierealna, wirtualna w porównaniu z ganiającym Adasiem. Dźwigam, podrzucam to moje 20 kg szczęścia, on nie raz i nie dwa wsadzi mi łokcie w brzuch:) Rozmawiamy z nim o dzidzi w brzuchu ale póki co... niby wszystko wie ale jak długo mu to zostaje...:) W pierwszej ciąży brzucho było najważniejsze a teraz trzeba to jakoś dzielić i tak już będzie przez następne kilkanaście lat:/ Są dni, że przeraża mnie wizja dwóch potworków o niespożytej energii w domu;)

Jeszcze 2, 5 mies i na zwolnienie:) ta myśl jednak poprawia humor w poświąteczny niedzielny poranek, gdy pojawia się widmo poniedziałku w pracy....

Pozdrawiam. A jutro kontrolne usg, połówkowe dopiero w 23 tyg;(
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku dziewczyny!!!
Mrówka- nie,nie chodze do Gamety. Chodze do dr. Ciach w Gdańsku na Rajskiej. To ona mi poleciła dr Leszczyńską, mówiąc że toswietny specjalista od kardiologii plodu ;-)

PS. Najlepszego w pierwszym dniu nowego roku ;-)
Najlepsze życzonka noworoczne!!!!!

JA tez byłam zapisana do leszczyńskiej do Gamety,ale ze względów finansowych poszukałam tańszej i nie żałuje!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry