Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (6)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
hej dziewczynki.
nowy wątek i mam nadzieję że pełna lista :)

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Assegai - 11 maja
Marciocha - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
Mamuśka1- 2 czerwca
fasolek - 6 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
madzia 16/17 czerwca
agawierzbowska -21 czerwca
Grosik- 23 czerwca
Paulina1010 - 23 czerwca
aga87 -26 czerwca
Kiki0 - 28 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec
Kasiorek555- 7 lipiec
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Lalinek troszkę dziwnie mi, muszę się przestawić bo od początku byłam nastawiona na dziewczynke a teraz powoli do mnie dociera, ze to nie będzie dziewczynka. Musze sie przyzwyczaić...
cześć, cześć:)

święta święta i po świętach:) tak się na nie cieszyłam a już jest po :(

jeszcze nigdy tak mało nie zjadłam w święta jak w tym roku.

ale ciąża ma tyle plusów, oprócz oczywistych, i takich jak: ciężarnej wszytsko wolno:P to dodatkowo jak się najadłam to pierwszy raz w życiu nie musiałam wciągać brzucha tylko wręcz mogłam go swobodnie wypinać:)
Lalinek super brzuszek :)

mrówka gratuluje synka :)
U nas ma być córka. Mąż się już doczekać nie może a ja z kolei nie mogę się do tej myśli przyzwyczaić :(
hejka!

LAlinek brzuszek superaśśśśśśny!!!!

gratuluje poznania nowych płci!!

Ja dowiem sie juz po jutrze!

A teraz znikam bo ksiadz chodzi oo kolędzie a ja w dresach :D

moze chętna któras?
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/ubrania-i-dodatki/na-sylwestra-wystrzalowa-bershkanowa-40roz-ogl3303516.html
Mrówka gratuluje synka,effcia córeczki,ja od poczatku ciazy bylam wrecz przekonana,ze bedzie córka,a na genetycznym pani powiedziala mi,ze prawdopodobnie synek,dowiem sie na polowkowym,18.01,juz dokladnie,najwazniejsze,zeby dzieciaczki rosly i byly zdrowe,a kazda mamusia pokocha czy synka czy coreczke:)
Lalinek również uważam, ze brzusio super :)

Dziękuję za gratulacje

effcia również gratuluje córci :)

Coś mi się wydaje, że nasza następna lista będzie już z dopiskiem płci dzidzi :)
A to moje Słoneczko w brzuszku jest takie Kochane, tak się wierciło kręciło, jakby fikołki robił machał rączkami a potem złapał się jedną za główkę..słodkie to było :)) no i ma jeszcze dużo miejsca dlatego nie czuję ruchów :)

Gdybym miała aparat tez bym Wam brzuszek pokazała, ale nie mam jak zrobić zdjęcia :(
Witam Was dziewczyny po świetach :)
Gratuluje dziewczyny poznania płci swoich maluszków.
Ja też przy pierwszej ciąży nastawiłam sie na dziewczynkie i dziwno mi było jak dowiedziałam sie że bedzie synek ale teraz....to mój synek i nie zamieniłabym go na inne dziecko :)) Ja pewnie o płci dowiem sie dopiero w lutym :(...trzeba czekać
mrówkaa - nic nie szkodzi że nie możesz pokazać :) my mamy bujną wyobraźnię :)
ja czekam na połówkowe w styczniu żeby już wiedzieć co tam mi bulgocze w brzuszku :) Dziś poczułam takie trzepotanie w środku :0 śmieszne uczucie i bardzo rozweselające heheh :) to pierwszy "ruch" jak poczułam :)

oglądałam wczoraj wózki... strasznie podoba mi się x-lander xa. ma króraś z was może taki i wystawi jakąś opinie?
Hej :)
Dziewczyny gratuluję poznania płci...ja musze jeszcze jakies dwa tygodnie poczekać na usg...

Lalinek super brzuszek :D Mam podobny hehe :D

Co do wóżków to x-lander xa to mój faworyt ;) Słyszałam same dobre opinie i jak jeszcze pracowałam to widziałam bardzo duzo tych wóżków ;)

Ewentualnie podoba mi sie jeszcze ten :)
http://allegro.pl/wozek-atlantic-5-kolorow-2-x-folia-wyprzeda-i1355148136.html
Co do wózków, to xlander faktycznie ma niezłe opinie, ale jak chodziliśmy ze znajomymi, którzy go właśnie mają, na spacer do lasu, to jednak my wszędzie przejeżdżaliśmy, a oni przez skrętne koła w wielu miejscach mieli problemy. I druga jego wada, to że spacerówkę można zamontować tylko przodem do kierunku jazdy, a zwłaszcza na początek fajnie jest widzieć dziecko, jak reaguje na nową pozycję. Ja zresztą do tej pory jeżdżę z Szymkiem patrzącym na mnie (a mogę zmieniać strony) i tak jest nam wygodniej. My mamy Jedo - bartatinę i w zasadzie jesteśmy zadowoleni, nie podoba mi się tylko kosz na zakupy, bo po włożeniu do niego czegokolwiek nawet na chodniku potrafi szorować. I szybko się hamulce zużywają.
A ja się poważnie zastanawiam, czy będzie nam potrzebny wózek dwuosobowy, czy damy radę się obyć bez. Trochę nie wyobrażam sobie, jak coś większego może się zmieścić do windy.
Gratulacje dla nowych znanych płci potomków :)

Wózek: zdecydowanie na zimę, lasy, góry itp. Jedo Bartatina. Przejeździłam dwie zimy, teraz wózek czeka na drugiego malucha. Świetna amortyzacja dla najmniejszych dzieci, duża gondola, produkt polski a nie chiński z sensownym serwisem (bez żadnych paragonów przysłali mi komplet nowych felg), niedrogi.

Kiedyś bardzo chciałam X-landera ale brak odwracanej spacerówy mnie zniechęcił, chociaż teraz wydaje mi się, że spacerówka X-landera jest lepsza dla dzieci starszych niż ta w Jedo (tak powyżej roku).

Teraz mam spacerówkę Jane Nomada i to chyba optymalny dla mnie zestaw, najpierw Jedo, potem Nomad. Parasolki odpadają, nie umiem tym jeździć, poza tym mam spore wertepy wokół domu.
Marciocha, Atlantic Espiro jest robiony w Chinach, chociaż na zamówienie polskiej firmy.
no właśnie upatrzyłam sobie Bartatinę :) maga79 masz na wahaczach ??? czy na paskach ???
My mamy na pasach. Stoi w piwnicy, jak byś chciała pooglądać to możemy się jakoś umówić po Nowym Roku, tylko, że teraz zamontowana jest spacerówka, gondola leży osobno, wszystko czeka na wielkie czyszczenie :)
ale x-lander ma chyba blokowane koła przednie ze mogą prosto jechac ?
Bo mi własnie zależy na przednich skretnych...
Bartatina tez mi sie podobała i znajoma mówiła ze jest niezniszczalny ale własnie te koła...ale ten jest fajny całkiem :) http://www.jedo.pl/2009/
Nie wiem Marciocha, o który model Ci dokładnie chodzi, bo pokazują się wszystkie, ale faktycznie u nas na osiedlu spotykam czasem ludzi z modelami Vedi i Fynn i przynajmniej jeden z nich ma skrętne koła, a poza tym są podobne do bartatiny. Chociaż ja osobiście nie widzę potrzeby skrętnych kół, a jeśli któraś z Was zamierza jeździć głównie w teren, to wręcz przeszkadzają (nawet jak można zablokować, to te blokady się zużywają).
gdyby któraś z Was była zainteresowana opiniami na temat wózków na zimę - dołączam link :)
http://forum.trojmiasto.pl/wozek-ktory-polecacie-na-zime-t203046,1,130.html
Ja planuje kupić wózek głęboki bez skrętnych kół a potem kupić spacerówke, jakoś te 2 w 1 wydają mi się cieżkie strasznie...
cześć:)

ja też do poznania płci muszę jeszcze poczekać,albo tydzień albo dopiero na połówkowym. w którym tyg idziecie na połówkowe? dokładnie w 20 tyg czy poźniej?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

plastyka pochwy (46 odpowiedzi)

niestety popsuła mi się tylna ścianka i muszę ją zrobić, czy możecie mi polecić jakiegoś lekarza...

Zakup mieszkania - rozterki (64 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

atopowe zapalenie skóry (17 odpowiedzi)

Dziewczyny co stosujecie dla swoich dzieci? chodzi o balsamy, kremy do twatzy i płyny do...

do góry