Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 8 )

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja Kliniczna
Assegai - 11 maja
Marciocha - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
moniczka22 - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
Mamuśka1- 2 czerwca
fasolek - 6 czerwca
agawcia - 8 czerwca
gaba - 13 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
madzia 16/17 czerwca
Agusiaa - 19 czerwca
agawierzbowska -21 czerwca
Grosik- 23 czerwca
Paulina1010 - 23 czerwca
tangerine - 24 czerwca
aga87 -26 czerwca
ryba_gda - 27 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec
Kasiorek555- 7 lipiec

:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hej mamuski ;)
my aktualnie walczymy z remontem pokoju i wtedy już się przygotowujemy tylko na przyjście małej ;)
ja mam kilka ciuszkow ale dużo mam dostać od bratowej która rodziła w grudniu :)
w poniedziałek zaczynamy SR...no i też powoli zaczynam ostatni trymestr, czas leci szybciutko :)
Mam 100% pewnosci:) i dlatego z takim smakiem je wcinam:)
widze ze apetyt wam dopisuje. Ja do piątego miesiąca codziennie wymiotowałam, pozniej musiałam odrobić i juz mam 9 kg na plusie :(. Teraz zaczynam się ograniczać. Chociaż jedynie brzuch mam spory. Mój lekarz mi powiedział ze to bedzie duze dziecko i zlecił mi glukoze, wyszło ok...wiec nie wiem czemu mam tak przrost wagi.

Fasolek mam nadzeje ze ta kapusta to z pieczarkami jest, bo grzybki z lasu to niebardzo w ciąży, chyba że masz 100%pewność że to nie "trujaki"
hehe,wiem,ze zartowalas:)co nie zmienia faktu,ze martwimy sie wszystkie o wszystkich:) a zakaz to dlatego,ze takie przesady,choc ostatnio mi odpuscili,jak powiedzialam,ze wszyscy wszystko kupuja,a ja pozniej to juz sily nie bede miala:) ale te frytki to tez bym zjadla,moze jutro:P u mnie dzis pierogi z kapusta i grzybami:)
fasolek, ja oczywiście żartowałam, ale faktycznie niech mrówka się odezwie co u Niej, co u nich, oby wszystko dobrze.
a czemu masz zakaz kupowania ubranek?

kasia- fajnie, ze babcie u Ciebie tak szaleją, u nas żadna nie szaleje, więc ja zaczynam powoli zbierać kolekcje dla mojej kruszynki :)

zjadłam 2 porcje frytek, jeszcze jedna mi została,ale to troche później, bo do wieczora będę jeszcze 100 razy głodna :)
Lalinek- dbaj o siebie, ciąża to taki piękny czas, że aż szkoda że są takie przypadki własnie jak zakaz chodzenia, ale wierzę, że wszystko będzie dobrze :)! MUSI BYĆ !!
Lalinek i dobrze zrobilas,ze pojechalas,lez i odpoczywaj,miejmy nadzieje,ze zrobi Ci sie lepiej,jak sie zanudzisz to daj znac to Cie odwiedze:P
udało mi sie wyjść na chwilę...
ja dziś pojechałam w trybie pilnym do lekarza... ból i skurcze tak mnie niepokoiły od kilku dni że nie wytrzymałam - no i klops... leżenie i zakaz wychodzenia... no i skierowanie do poradni diabetologicznej... :( no to mam - zostałam przykuta do łóżka...

tez martwi mnie to, że mrówka się nie odzywa...

pozdrawiam
witam kaasik tutaj,ja w wyborze szkoly rodzenia w Gdansku Ci nie pomoge,moze dziewczyny sie odezwa,a co do zakupow ja jeszcze zadnych nie poczynilam,bo mi zabronili:P ale ostatnio kolezanka mi zaproponowala,ze za tydzien z Anglii przyjezdza z cala pusta torba,wiec zakupow mi narobi,juz sie nie moge dozcekac tego ogladania:)
Dziewczyny gdzie do szkoły rodzenia?? Zapa czy kliniczna?? Może macie jakieś info od znajomych:)
U mnie jeżeli chodzi o ubranka to babcie odebrały mi przyjemność z kupowania. Same szaleją w sklepach dziecięcych i dzięki temu mam już sporą kolekcję :)
melduję się:)
mamuska my tu sie martwimy o wszystkich:),tylko ta mrowkaa kurcze miala miec wizyte w pon i nic sie nie odezwala ,a ja dzisiaj tez mam na cos ochote,ale sama jak narazie nie wiem na co:P zjadlam sniadanko,pozniej kalarepke,na te Twoje frytki bym sie skusila:P
hej:)
a o mnie nikt się nie zapyta :)

matko , jaka ja jestem głodna, zjadłam dziś 2 kubki z musli, 3 kiwi, pomarańcza i kubek truskawek z jogurtem i nadal głodna jestem, zaraz idę robić sobie frytki na obiad, bo mnie już skręca z głodu. Podejrzewam, że na następnej wizycie u gina okaże się, że dobre kolejne 3 kg przytyłam:(
dziewczyny co u nas tak cicho sie zrobilo?
Witam po weekendowo.
My w ramach relaksu skoczyliśmy do Warszawy odwiedzić znajomych, bo potem już pewnie czasu nie będzie i następna wizyta koło sierpnia wypadnie.
Córa rzuca się coraz mocniej a wieczorami to już szał. Ja za tydzień do gina ale nie do swojego, bo mój nogę złamał i do końca miesiąca na zwolnieniu.
Podobnie jak Assegai już wpadłam w 7 mc, szybko mi tym razem leci czas. A waga nadal minus, tylko teraz 3 :)
Ja już robię zakupy szpitalne w tym miesiącu, za miesiąc jakaś pościel i w kwietniu fotelik i baza.
Ja mam sporo ubranek na 56, pomimo że Adaś się urodził 59 cm długi, to chyba ponad miesiąc w 56 paradował(długie miał bardzo nóżki a takie chudzinki ).
ale tu u nas cisza..
ja miałam zalecenie od ginki że po 24 tyg a zrobiłam w 25 także nie wiem, może niech któraś z babeczek sie jeszcze wypowie ;-)
Assegai nie watpie :P,jakbym miala wiecej to tez byloby mi genialnie:)wszystko przede mna hehe,a co do glukozy to bez roznicy czy zrobie ja w 24 czy np w 27 tygodniu tak?
faktycznie, mrówka miała iść w pon do gina
po 24 tygodniu ciąży musi być.
Fajnie masz z tym tyciem. Ja jestem już 8 na plusie ;-) A najgorsze tyciowo miesiące przede mną ;-) W sumie w 23 tygodniu miałam 4 na plusie więc dużo mi poszło w 6 mscu, ale spoko, jest mi z tym genialnie :-P

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry