Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 I DZIECIACZKI ( 25 )

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Kamcia79 - 8 maja - SYN Adaś, 4300g, 60 cm Kliniczna SN
Assegai - 12 maja (11 maja) - SYN Olek 2850, 54 cm Kliniczna SN
Effcia - 13 maja (8 maja) - CÓRKA Urszulka, 4250, 59 cm Kliniczna SN
Marciocha - 16 maja (11 maja) - CÓRKA Oliwka 4250 g, 59 cm Zaspa CC
Madzia83 - 16 maja ( 17 maja) - CÓRKA Nastka 3400, 56cm Wojewódzki SN
Moniczka22 - 16 maja (30 maja)- Syn Dominik, 3580, 52cm Zaspa SN
Maga79 - 17 maja (18 maja) - SYN Jasiu, 4315 g, 62 cm Wejherowo SN
Gaba- 23 maja (13 czerwca) - SYN Borys, 3070g. 52 cm Wojewódzki SN
kasiulkaa -27 maja (24 maja) - CÓRKA Wiktoria, waga 2940g 53cm SN
fasolek -30 maja (6 czerwca) - SYN Marcelek, waga 3490 g 58 cm, Swissmed CC
Mamuśka 30 maj (1- 2 czerwca) - CÓRKA waga 3310, 56 cm CC
Lalinek - 31 maja (30 maja) - CÓRKA Julia, waga 3440g 58 cm,Wejherowo
Anula3M - 2 czerwca (14 czerwca) - CÓRKA Oleńka, waga 3.09kg 53cm, Zaspa SN
Mrówkaa - 5 czerwca (1 czerwca) - SYN Filipek waga 3880 58 cm, Wejherowo SN
Agusiaa - 7 czerwiec (19 czerwiec) - CÓRKA Laura waga 3670 54 cm, Kliniczna SN
Dalka - 10 czerwiec (28 czerwiec) - SYN Szymon, waga 2730, 48 cm
- SYN Filip, waga 2710, 51 cm
magdaxv - 10 czerwca (16 czerwca) - SYN Kubuś, waga 3170, dł 55cm, Wojewódzki SN
aga87 - 12 czerwiec (26 czerwca) - SYN Marcelek Waga 3450g i 55cm
tangerine - 16 czerwiec (24 czerwca) - SYN Wojtuś, waga 3200 51 cm, Zaspa
agawierzbowska - 18 czerwca (15 czerwca) - CÓRKA Alicja
ryba_gda - 19 czerwiec (27 czerwca) - SYN Adaś waga 3200 g i 54 cm Szpital wojewódzki SN
Paulina1010- 20 czerwca (23 czerwca) - SYN Michał 4180 g i 59 cm, Zaspa
Gosiks1 - 23 czerwiec (28 czerwca) Córka Gabriela waga 3700 dl 50 cm
Grosik- 1 lipca (23 czerwca) - CÓRKA Lena waga 4300g, 58 cm, Szpital Wojewódzki, CC

Mamuska1 brakuje imienia Twojej córczeczki :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Monika tutaj jest filmik z tym wiązaniem

http://www.youtube.com/watch?v=ARXk-CROtFU

Kieszonka się nazywa :)
hej:)

gdby spotkanko wypaliło w Gdańsku to ja bardzo chetnie. a moze jest jakaś mamusia z Chełmu? jakiś wspólny spacer? mi to juz tak nudno, cały czas te same trasy i sama.
Właśnie wszyscy w rodzinie mówią mi, żeby się tym nie martwić i odpuścić, w dzień ładnie je co 2 godzinki,czasem nawet częściej, tylko nocami robi się leniuszkiem... Ogólnie i tak wychodzi minimum 9 karmień na dobę. A ten nocny pokarm podobno jest najbardziej wartościowy dla malucha. Lenka urodziła się duża, miała 4300, potem spadła do 3950, a jej waga po 4 tygodniach od narodzin wyniosła 4430, i to też jest wg pediatry źle, bo powinna więcej przybrać w stosunku do wagi urodzeniowej. Choć podobno dzieci z dużą wagą urodzeniową mają sporo swoich zapasów, i to też może być powodem takiej sytuacji. Powalczę z nią chyba jeszcze do następnej wizyty za 2 tygodnie, i jeśli nic się nie zmieni to rzeczywiście poproszę o skierowanie na badania.
Efcia dzięki :) mam watpliwosci czy dobrze to robie

Grosik mój mały wage urodzeniową miał dopiero po jakis 3 tygodniach ale też sporo stracił na wadze urodził się miał 3880 a potem ok 3550. Mi pediatra kazała po prostu co tydzien wazyc ale po tych 3, 4 tygodniach zaczął już troche więcej przybierac. więc spokojnie, ale kontroluj wage :)
my po wizycie i szczepieniu. mały był grzeczniutki i dzielny :) ladnie przybiera, waży już 4730g :) niestety wyszła nam nietolerancja laktozy :( ja na diecie, a mały kropelki Delicol i ew do dokarmiania mleko bezlaktozowe.
w chuste też planuje sie zaopatrzyć, kupie jakaś używaną na allegro lub z tej stronki co podała effcia :)
Ja na spotkanie w Gdańsku też chętna :D może przyszły tydzień ?
Co do spotkania w Gdańsku to może wtorek przyszły tydzień też 12.

Pytanie gdzie?
podobno w Baby cafe jest fajnie ;)
Ja też bym się chętnie spotkała, ale nie wiem czy dam radę gdziekolwiek dojechać z dwójką. Jak wracałam od rodziców, to mnie kierowca autobusu przytrzasnął drzwiami jak Szymon już wysiadł a wózek jeszcze był w środku, więc teraz mam stracha.
My chustę na razie musimy sobie darować. W pozycji pionowej nie będę nosić póki Michu nie będzie trzymał sam głowy, a w pozycjach kołyskowych z szyną się nie da, a i po zdjęciu szyny pewnie nie będzie to wskazane.
Ja przedwczoraj chyba miałam jakiś mleczny kryzys, bo Misiek od 17 ciągle by jadł, nawet na spacerze nie chciał się uspokoić i musieliśmy zaraz wracać. W końcu się poddałam i wyciągnęliśmy z zamrażarki jedyną zamrożoną porcję mojego mleka z czasów szpitalnych i dopiero jak to wciągnął to ładnie zasnął.
A wczoraj byliśmy na szczepieniu. Misiek był oburzony, że go obudzili ze snu, rozebrali i obmacywali i nim doczekał szczepienia to już się strasznie głodny z tej złości zrobił, więc jak zaraz po zastrzyku dostał jeść to już był zadowolony.
Może być Baby cafe :)

Paulina a dlaczego nie możesz nosić pionowo? Macie jakieś przeciwwskazania?
Miałam nadzieje, że uda mi się spotkac bo we wtorek akurat miałabym transport :), ale nie mam jak przełożyc szczepienia na inny dzien bo tylko we wtorek jest ta lekarka do której chodzimy. :( więc odpadam

Ewa, chustę pierzesz normalnie w pralce?
hej:)

a jak Wy dojedziecie do baby cafe? bo kurcze, ja chętna na spotkanko,ale niemobilna,a komunikacją miejską do wrzeszcza to dla mnie kawał drogi :( do gdańska głównego schodzę sobie piechotką.
ryba a robiłaś badanie na nietolerancję laktozy? co teraz jesz?

ja od wt odstawiłam nabiał,tylko dorbina mleka do kawy
Monika, normalnie w pralce w 30 st w dziecięcym proszku lub płynie. A w środę dasz radę dojechać?

Mamuśka, a jakimś autobusem nie dasz rady podjechać? Może dasz radę
Ewcia niestety nie bo mąż będzie miał autko i pewnie mi go nie da :(.
Też mamy w przyszłym tygodniu szczepienie, chyba nie dam rady dotrzeć do Gdańska we wtorek.

Mamuśka, ja bywam na Chełmie u rodziców. A w której części Chełma spacerujesz?

Mnie dopadł nocą silny ból żołądka i nie wiem skąd :/ Teraz na szczęście boli już znacznie mniej. Mam nadzieję, że nie wirus jaki, żeby dzieciaków nie zarazić.

Wróciłam do nabiału i brzuch małego nie boli, ma parę krostek niewiadomego pochodzenia ale na razie się nimi nie przejmuje.

Ewa, obiecałam Twojej koleżance, że zapytam o krzesełko. Niestety Marty nie ma teraz w domu, wraca za parę dni dopiero a nazwy krzesełka nie pamięta. Więc będę wiedziała jak wróci.
dziewczyny to moze sroda,ja w sumie jeszcze do konca nie wiem jak plany na przyszly tydzien,ale bede sie starac,Monia moze bysmy znowu razem pojechaly,dzieci z tylu mialyby opieke:)
Mamuska robilam badanie ogólne kału, wyszly mu 0,75% ciał redukujących, to wskazuje na nietolerancje. od wczoraj wiecz stosujemy te kropelki delicol, ale ja w sumie poprawy nie widze, a raczej pogorszenie- kupy ciągle wodniste, więcej płaczu i prężenia sie, do tego lekko odparzona pupa :(
ja nabialu nie jem - oprocz mleka 0,5% rano do kawy, kupuje tylko ciastka bez mleka,serwatki itp
moze po kilku dniach dopiero kropelki zaczna dzialac, mam nadzieje.
dzis mi sie udalo wyjsc na spacer z moimi dwoma skarbami :)
jak dla mnie środa też może być :)
mamuśka a Ty na Chełmie mieszkasz? Jeżeli masz blisko 227 to wysiądziesz na Słowaku i tam juz bliziutko wcale nie taki kawał ;)
ryba a sluz był w kupce u dzieciaczka, prawda?

effcia ja bym musiala do baby cafe pojechac tramwajem i pozniej autobusem, wiec niestety nie bardzo mi się to usmiecha, chyba mam stracha:)

maga- ja mieszkam na nowym chełmie, czyli okolice pasażu chełmskiego, a Ty gdzie masz rodzicow?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

do góry