Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 I DZIECIACZKI ( 25 )

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Kamcia79 - 8 maja - SYN Adaś, 4300g, 60 cm Kliniczna SN
Assegai - 12 maja (11 maja) - SYN Olek 2850, 54 cm Kliniczna SN
Effcia - 13 maja (8 maja) - CÓRKA Urszulka, 4250, 59 cm Kliniczna SN
Marciocha - 16 maja (11 maja) - CÓRKA Oliwka 4250 g, 59 cm Zaspa CC
Madzia83 - 16 maja ( 17 maja) - CÓRKA Nastka 3400, 56cm Wojewódzki SN
Moniczka22 - 16 maja (30 maja)- Syn Dominik, 3580, 52cm Zaspa SN
Maga79 - 17 maja (18 maja) - SYN Jasiu, 4315 g, 62 cm Wejherowo SN
Gaba- 23 maja (13 czerwca) - SYN Borys, 3070g. 52 cm Wojewódzki SN
kasiulkaa -27 maja (24 maja) - CÓRKA Wiktoria, waga 2940g 53cm SN
fasolek -30 maja (6 czerwca) - SYN Marcelek, waga 3490 g 58 cm, Swissmed CC
Mamuśka 30 maj (1- 2 czerwca) - CÓRKA waga 3310, 56 cm CC
Lalinek - 31 maja (30 maja) - CÓRKA Julia, waga 3440g 58 cm,Wejherowo
Anula3M - 2 czerwca (14 czerwca) - CÓRKA Oleńka, waga 3.09kg 53cm, Zaspa SN
Mrówkaa - 5 czerwca (1 czerwca) - SYN Filipek waga 3880 58 cm, Wejherowo SN
Agusiaa - 7 czerwiec (19 czerwiec) - CÓRKA Laura waga 3670 54 cm, Kliniczna SN
Dalka - 10 czerwiec (28 czerwiec) - SYN Szymon, waga 2730, 48 cm
- SYN Filip, waga 2710, 51 cm
magdaxv - 10 czerwca (16 czerwca) - SYN Kubuś, waga 3170, dł 55cm, Wojewódzki SN
aga87 - 12 czerwiec (26 czerwca) - SYN Marcelek Waga 3450g i 55cm
tangerine - 16 czerwiec (24 czerwca) - SYN Wojtuś, waga 3200 51 cm, Zaspa
agawierzbowska - 18 czerwca (15 czerwca) - CÓRKA Alicja
ryba_gda - 19 czerwiec (27 czerwca) - SYN Adaś waga 3200 g i 54 cm Szpital wojewódzki SN
Paulina1010- 20 czerwca (23 czerwca) - SYN Michał 4180 g i 59 cm, Zaspa
Gosiks1 - 23 czerwiec (28 czerwca) Córka Gabriela waga 3700 dl 50 cm
Grosik- 1 lipca (23 czerwca) - CÓRKA Lena waga 4300g, 58 cm, Szpital Wojewódzki, CC

Mamuska1 brakuje imienia Twojej córczeczki :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Madzia, to dobrze, że mija, bo brzmi groźnie :)

Monia, nieciekawie z wózkiem :( A kupowałaś nówkę? Masz gwarancję? Jeśli na gwarancji to nie ma problemu, dzwonisz do producenta/serwisu i często wysyłają nawet sami kuriera po wózek. Jeśli po gwarancji to może być tak samo, tylko niestety na Twój koszt.

Ja mam mniej mleka jak nie dojadam, a często po prostu nie mam czasu czegoś konkretnego zjeść...parę dni temu wieczorem próbowałam dać młodemu butlę bo wydawało mi się, że głodny ale skrzywił się straszliwie jak poczuł smoka od butelki w buzi...robił dziwne miny, w końcu wypił ze 30 ml, chyba tylko po to, żeby mi się przykro nie zrobiło ;p

Ola, nie denerwuj się, to na pewno było jednorazowe.

My jutro na szczepienie idziemy, przy okazji zważę klopsa, ciężko mi się już go nosi i długi jest jak niektóre półroczniaki.
Przy okazji w końcu złożę papiery o becikowe :) Nienawidzę wypełniać takich dokumentów.
Matko Mroweczko, biedna Ty:(

Effcia z tym kryzysem to chyba faktycznie prawda patrzac na moje piersi,maly wczoraj strasznie marudny, non stop wisial na cycusiu.
Dzisiaj rano za to strasznie sie przestraszylam, malutki zwymiotowal mlekiem,zaczal sie krztusic,chyba z 15 min trwalo zanim sie uspokoil, straszliwie zaczal plakac, teraz biegam od niego co chwile,bo boje sie, aby sie to nie powtorzylo, choc pewnie bylo to jednorazowe.
Dziewczyny co do karmienia to w okolicach 3 mc jest kryzys laktacyjny. Jeśli chcecie karmić nadal tylko piersią to podawajcie ją jak najczęściej i dużo pijcie. Mleko produkuje się na bieżąco w trakcie ssania dziecka.
Na prawdę nie ma potrzeby ani dopajać ani dokarmiać dzieci.
Również 2-3 mc po porodzie piersi przestają być nabrzmiałe od mleka bo laktacja się stabilizuje, więc mogą być złudnie puste ale nadal w nich jest mleko.

Mrówka, wyobrażam sobie bezsilność w takim momencie. Napisz mi jak dotrze chusta :)
Mrówka współczuję przeżycia,,

Mamuśka u mnie jest tak samo od pewnego momentu. Robię wszystko żeby się dużo produkowało pokarmu ale niestety nie wystarcza. Także najczęściej po kąpieli dostaje butlę
Mrówka, każda z nas w takiej sytuacji marudziłaby, więc nie musisz przepraszać, no i oczywiście, nie zazdroszczę
Gaba, ja raczej rzadko jestem w domu, głównie w rozjazdach :) jutro będę w domu, wychodzę na jakieś 30 minut, ale jeszcze nie wiem, o której, na priv wyślę CI nr kom, możemy się umówić na spacer :)
A ja dziś miałam straszne przeżycie. Wyszłam na spacer z Filipkiem w wózku i pieskiem. I stelaż w wózku pękł mi w 2 miejscach ;(. Dawno nie czułam się tak bezsilna, psa przyczepiłam do płotu i ryczałam ;(.
Nie miałam nawet do kogo zadzwonic bo w okolicy nikogo nie znam prócz sąsiadów których nie było :(.

Ledwo wróciłam do domu, ludzie się dziwnie patrzyli ale co tam gondola ledwo się trzymałam więc musiałam ja trzymac, żeby mały nie wypadł i jeszcze pies a wózkiem nie dało się nawet skręcac.

Mam nadzieje, ze da się coś z tym zrobic, bo nie wyobrażam sobie teraz kupna wózka :/.
Tak mi teraz smutno. a mąż wróci dopiero jutro :(.....

Wybaczcie moje marudzenie
mamuska -ja tak miałam wczoraj,dopoiłam małego na noc herbatką koperkową bo ciągle płakał .Jak poszedł spać wypiłam 1L wody i herbatkę laktacyjną jak się obudził po 5godz. to wypił wszystko i zasnoł uśmiechnięty i najedzony .
Byliśmy dzisiaj na kolejnym szczepieniu jak zwykle był dzielny ,od wyjścia ze szpitala przybrał 3100kg,normalnie pączuś się z niego robi:)
a ja mam kryzys laktacyjny:( kurcze, mala mi placze, a cycki puste jak flaki
Znowu nie było mnie parę dni w domu, myślałam jak tu zajrzę to będę miała dużo do czytania a tu straszna cisza !!!

Mamuśka- nie mogę Ci w tej kwestii pomóc.

Paulinka super, że już lepiej z małym.

Madzia w zeszłym tyg. przechodziłam parę razy koło Twojego domu i jakoś nie mogłam Cię wypatrzyć ,miałam nadzieję że Ci chociaż pomacham:)
hej hej,

co tu taka cisza?

kobitki mam pytanie natury księgowej, powiedzmy, czy któraś z Was się lepiej zna na przepisach i mogłaby mi pomóc?
Madziu, to mija samo, po prostu jelitka nie nadążają :) Ale u nas poprawa zdecydowana, kolki poszły w niepamięć, Nastka jest radosna, gaworzy, co prawda na razie nie odstawię jej kropli, bo to za wcześnie, ale jest o niebo lepiej, szkoda, że diagnoza wyszła od mojej koleżanki, a nie od pediatry - zgadzam się, lekarze to też ludzie, ale biorą odpowiedzialność za życie innych
U nas goście siedzieli wczoraj do 3-ciej nad ranem, więc dziś już ledwo na oczy patrzę
Paulina super, że jest już lepiej :)

Kurcze z tymi lekarzami to jakaś masakra :/
Super Paulina :)
Nie przejmujcie się lekarzami, to też ludzie i zdarzają się wśród nich mniej i bardziej udane egzemplarze. Niektórzy kończą studia z wyróżnieniem, inni z poprawkami co semestr.
Jak coś jest niejasne to idzie się do dwóch innych i sprawdza diagnozę.

Madzia a ten zespół to groźny?
Paulina super wiesci:)

Mamuska ja tak samo sie poczulam jak mi lekarka powiedziala,ze mam karmic dziecko co 20 minut,jak powiedzialam,ze karmie srednio co 3-4 to byla wielce oburzona,a ja sie poczulam jak wyrodna matka.Lekarze czasami nie zdaja sobie sprawy jak moga mlodym mamom namieszac w glowie,ja przez cale popoludnie myslalam,ze zwariuje tak bylo mi zle,ale czym oni sie maja przejmowac.
Pediatra patologia jakaś- jakby mi ktoś powiedział ze nie dbam o dziecko albo ze moja wina że np straciłam pokarm to zrobiłabym tam mega dym. Idiotka jakaś Ci się trafiła. I to jeszcze jak pokazujesz jej wyniki a ona na Ciebie z gębą. No zabiłabym chyba :-) Widzicie, po raz kolejny przekonuje sie ze intuicja mamy to najlepszy lekarz na świecie. My od razu widzimy ze coś jest nie tak. W dzisiejszym świecie trzeba mieć tyłek ze stali i ostrą gębe bo inaczej z człowiekiem pojadą jak z .... Normalnie się w głowie nie mieści takie podejście.
Dr Kosiak w Endomedzie- faktycznie super lekarz. Byłam na usg główki u niego.
No to super Paulina, całe szczęście, że Misiek ma już zdrowe bioderka ;))
Całe szczęście, że nie wszyscy lekarze są tacy.
My byliśmy wczoraj na kontroli bioderka i już jest zdrowe :) Jeszcze przez 2-3 tygodnie mam Miśkowi zakładać szynę na noc, żeby się nie cofnęło, ale w dzień już może fikać nogami. Widać, że on też jest zadowolony.
mamuśka, wg najnowszych badań ciemieniucha jest objawem problemów z wchłanianiem, m.in nietolerancji laktozy oraz zespołu złego wchłaniania, ale co lekarze mogą wiedzieć :P Jakby poczytali trochę nowości, to może ich wiedza zostałaby zachwiana :)
Alina-brak słów na taką służbe zdrowia! lekarze bez wyobrazni! to są takie malutkie dzieci! ale najważneijsze ze wyniki sa lepsze!

wiem, ze to nie jest porównanie,ale jak ja poszlam do pediatry, nasza byla na urlopie i pytala o ciemieniuche czemu tak długo itd, i ze nawet na brwiach ma, to lekarka powiedziala,ze jak sie nie dba to tak jest! moze nie miala zlego na mysli,ale sie wkurzylam, bo skad ona wie czy ja dbam czy nie? ! a oczywiscie dbam o swoje dziecko!!
super, że wyniki lepsze :)
Alinko, może zrób też badanie ogólne kału? koszt niewielki
Nastce teraz wyszły ziarna skrobi i wygląda to na zespół złego wchłaniania, powtórzę badanie, jak zrobi kupkę, na razie czekam na nią od 3 dni

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry