Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 I DZIECIACZKI ( 26 )

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam w nowym wątku :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zapraszam do nowego wątku :)

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=270742&c=1&k=160
Kurde Agusiaa do mojej mi sie dopiero na poniedziałek udało zarejestrować :/
Agusiaa gdzie takich "lekarzy" można spotkać?

Nie ma problemu zapytam się mojej :)
O matko, Agusiaa, jaka baba wredna. A jak Ci kazała nosek czyścić małej? Może ma sama dmuchać.

Ja jutro popołudniu będę dopiero wiedziała, czy przyjadę.

Dzisiaj dostałam pakiet Hippa i była tam herbatka jabłkowa. Dałam Jankowi na próbę i zaskoczył mnie, bo wypił prawie całe 100 ml. Otwierał dzioba i chciał jeszcze. Może więc nie będzie tak źle z tym rozszerzaniem diety.
Hej dziewczyny!
My z Laurą na spotkanie też chętne tyle, że jesteśmy chore :(
Ja już mniej ale z małą dziś byłam u lekarza. Jeszcze nie było mojej pani pediatry i poszłam do innej bardzooooo "przyjemnej". Dostało mi się za odciąganie fridą i spanie małej na brzuszku oraz, że chcę dziecko targać za granicę.
Zapytałam o szczepienie tydzień później czyli w 7 tyg to pani dr popatrzyła na mnie takim wzrokiem jakby chciała mnie zabić.
Jak do środy pozbęde się kataru to jesteśmy na spotkaniu inaczej się nie piszę, bo nie chcę Wam maluchów pozarażać :(
Aaaa i pani dr kazała mi w maseczce po domu chodzić! Gdzie mój katar już dobiega końcowi no nie wiem może się nie znam ale bez przesady.

Mamuśka ja do żłobka zapisywałam się zaraz jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży czyli na koniec października zaraz właśnie minie rok jak jesteśmy zapisani.
Mamuśka nie wiem dlaczego tak boisz się komunikacji miejskiej???
Tak jak dziewczyny piszą tramwaje czy autobusy są niskopodłogowe a i jak coś to możesz poprosić kogoś o pomoc przy wniesieniu wózka nawet nie trzeba prosić, bo sami pomagają :)

Marciocha możesz podpytać Twoją pediatrę jeszcze o ten poślizg w szczepieniu? Nie chcę żeby bylo coś nie tak jak nie dostanie po 6 tyg z powodu naszego wyjazdu.
Anula to zagęszczaj ruchy i sie pojaw :)

Mamuśka nie ma czego sie bać, wszystkie autobusy są niskopodłogowe, gorzej z tramwajami...ale wszystko się da!
dziewczyny a jak długo trwają Wasze spotkania?? bo będę niedaleko (muszę złożyć papiery w pracy) i mogłabym podejść na spotkanie. Tylko nie wiem czy się wyrobię,,ale mam ochotę się z Wami spotkać to będę zagęszczała ruchy :) najwyżej się spóżnię :)
nie poruszam się komunikacją miejską, bo mam pietra, że nie dam rady wnieść wózka itd, jak idę na dłuższy spacer np do gdańska to piechotą.

Cykor jestem i tyle...
A u nas dzisiaj zupka jarzynowa po raz kolejny nie spotkała się z jakims wielkim uwielbieniem...chyba jutro tez spróbuje kaszki ;)
Lalinek a podajesz kaszke z butli ?
Mamuska czemu nie jezdzisz komunikacją ???? ja odkąd mała skończyła 3 tygodnie poruszam się autobusami... do Agusi z Gdyni do Gdańska nawet skm jechałam jak Julia miała 6 tygodni.

Mała je kleik aż się uszy trzęsą :) Marchewka też smakowała :) Jutro kaszka bananowa :) mam nadzieję że będzie równie dobrze :)

Co do spotkania to będę wiedziała jutro czy uda mi się dotrzeć :)
mrówka byłoby super :)
Madzia kupiłam Ci 2 opakowania Delicolu :). Ja w środe nie dam rady przyjechac, ale jak Ty będziesz to może przez Magde bym Ci przekazała :)
Ech, my się znowu nie załapiemy, w środę akurat jestem z Lenką w szpitalu na badaniach cały dzień :-( I w ogóle ten tydzień dość zajęty będzie, ze względu na chrzciny w najbliższą niedzielę.

My Mamuśka też niemobilne, mężowi samochód jest niezbędny żeby dojeżdżać do pracy, a drugiego się na razie nie dorobiliśmy. Ale jutro mam zamiar wybrać się z Lenką pierwszy raz do centrum autobusem, zobaczymy, jak będzie :-D

Życzę udanego spotkanka!
mi chyba tez się uda :)

Mamuśka masz autobus pod samo baby cafe :P
Ja ostatnio z Przymorza na Orunie górną jechałam godzine dwoma autobusami...nawet fajnie było, Oliwka sobie oglądała wszystko...zawsze jakies urozmaicenie :D
Ja bym Cię z Chełmu zabrała, tylko u mnie w aucie są dwa foteliki i trzeci nie wejdzie do tyłu a z przodu mam poduszkę niewyłączoną, więc fotelika nie można przewozić :/
my będziemy, Gaba, mogę Cię zabrać :)
Dziewczyny może być 12 :)
Kto się pisze?

Mamuśka Ty na chełmie mieszkasz? Może tramwajem dotrzesz?
ja na spotkanie chętna,ale niemobilna, a ze mnie pupka i komunikacją miejską się nie poruszam:( więc nawet nie będę tu smęcić
Agusia ja jeszcze podpytam o żlobek,a dawno temu zapisywałaś?
u nas min. rok jeszcze czekania do żłobka publicznego:( nie wiem co robic?

współczuje tych nocek dziewczyny! u mnie maruda na maksa, ehh, wreszczie zasnela, tylko ciekawe jak długo?
Dobrze, że nie miałam wesela w tym roku, bo nie zdążyłabym wrócić na imprezę a już musiałabym znowu karmić ;p

Zastanawiam się, czy uczyć Jaśka butli, czy od razu łyżeczki i kubeczka. Do butli nie jest zbyt chętny, poza tym kaszka podana butlą jest rzadsza i może po niej krócej spać a jak tak marzę o jakiejś przespanej nocy :)

Spotkanie - jeszcze nie wiem, możliwe, że udałoby mi się dotrzeć, ale najwcześniej na 12.00.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry