Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY I DZIECIACZKI 2011 (31)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witamy w kolejnej odsłonie dzieciaczków i mam :)
Kamcia79 - 8 maja - SYN Adaś, 4300g, 60 cm Kliniczna SN
Assegai - 12 maja (11 maja) - SYN Olek 2850, 54 cm Kliniczna SN
Effcia - 13 maja (8 maja) - CÓRKA Urszulka, 4250, 59 cm Kliniczna SN
Marciocha - 16 maja (11 maja) - CÓRKA Oliwka 4250 g, 59 cm Zaspa CC
Madzia83 - 16 maja ( 17 maja) - CÓRKA Nastka 3400, 56cm Wojewódzki SN
Moniczka22 - 16 maja (30 maja)- Syn Dominik, 3580, 52cm Zaspa SN
Maga79 - 17 maja (18 maja) - SYN Jasiu, 4315 g, 62 cm Wejherowo SN
Gaba- 23 maja (13 czerwca) - SYN Borys, 3070g. 52 cm Wojewódzki SN
kasiulkaa -27 maja (24 maja) - CÓRKA Wiktoria, waga 2940g 53cm SN
fasolek -30 maja (6 czerwca) - SYN Marcelek, waga 3490 g 58 cm, Swissmed CC
Mamuśka 30 maj (1- 2 czerwca) - CÓRKA Iga waga 3310, 56 cm CC
Lalinek - 31 maja (30 maja) - CÓRKA Julia, waga 3440g 58 cm,Wejherowo
Anula3M - 2 czerwca (14 czerwca) - CÓRKA Oleńka, waga 3.09kg 53cm, Zaspa SN
Mrówkaa - 5 czerwca (1 czerwca) - SYN Filipek waga 3880 58 cm, Wejherowo SN
Agusiaa - 7 czerwiec (19 czerwiec) - CÓRKA Laura waga 3670 54 cm, Kliniczna SN
Dalka - 10 czerwiec (28 czerwiec) - SYN Szymon, waga 2730, 48 cm
- SYN Filip, waga 2710, 51 cm
magdaxv - 10 czerwca (16 czerwca) - SYN Kubuś, waga 3170, dł 55cm, Wojewódzki SN
aga87 - 12 czerwiec (26 czerwca) - SYN Marcelek Waga 3450g i 55cm
tangerine - 16 czerwiec (24 czerwca) - SYN Wojtuś, waga 3200 51 cm, Zaspa
agawierzbowska - 18 czerwca (15 czerwca) - CÓRKA Alicja
ryba_gda - 19 czerwiec (27 czerwca) - SYN Adaś waga 3200 g i 54 cm Szpital wojewódzki SN
Paulina1010- 20 czerwca (23 czerwca) - SYN Michał 4180 g i 59 cm, Zaspa
kordi-21 czerwca (11 czerwca)- CÓRKA Iwonka 4000g i 55 cm Swissmed
Gosiks1 - 23 czerwiec (28 czerwca) Córka Gabriela waga 3700 dl 50 cm
Grosik- 1 lipca (23 czerwca) - CÓRKA Lena waga 4300g, 58 cm, Szpital Wojewódzki, CC
Binka - syn Dawid
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej Mamuśka, wybieramy się na Rodos, już się nie mogę doczekać :-) Madzia83, masz rację, zawsze to jednak zmiana miejsca i wypadnie część domowych obowiązków, więc to już ulga. Poza tym basen, morze,zwiedzanie nowych miejsc, mam nadzieję, że Lence będzie się to podobać tak samo, jak nam :-D
Czy Was też tak piersi bolą po zaprzestaniu karmienia?? Ja wczoraj dałam małemu troche bo myslałam, ze nie wyrobie. Chyba czas wyjąc laktator. Boli mnie caly czas, chociaż Fifi sporo wypił :((
Ola, a mogę jutro dać znać? Znaczy w sumie to już dzisiaj ;) Jestem tak zawalona robotą, że nie wiem, czy się wyrwę :/ zwłaszcza, że w piątek mnie nie będzie cały dzień.
Mamuska ja kiedys slyszalam,ze fotelik zmienia sie na wiekszy po roczku, mam nadzieje,ze dziewczyny,ktore maja juz dwojeczke nam tu cos powiedza w tym temacie:)

Magda moze jutro popoludniu sie spotkamy?tylko musialoby to byc u nas,bo bede bez samochodu.
Gaba, a u nas właśnie nigdy nie ma awantury jak mnie nie ma, jakby cycek nie istniał wtedy, Janek wtedy jest jak aniołek, dopiero jak wracam to maruda straszliwa.

Zdrowia dla wszystkich chorych!

Ewa, a ten fotelik jak wypadł w testach?
Ja mam trochę problem z fotelikiem, bo Mańka waży dopiero 14 kg z małym hakiem a chciałam już jej kupić MC Rodi i nie wiem co robić.
Zdrówka życzę maluszkom

Widzę, że tylko ja się męczę z nockami, prawie od tygodnia na noc daję mu mm i obojętnie ile wypije czy 30ml czy 150ml. z kaszką , to i tak po 1h pobudka z krzykiem i cycuś, i tak do rana co godz. A miałam nadzieję, że mm pomoże .Marzy mi się aby tak 3h bez pobudek przespał.
Maga z Moim tak samo jest, nie mogę nawet na chwilkę go zostawić. Jak zostawiam go u Babci na 2h ,i się budzi a mnie nie ma, to jest taki ryk histeryczny że masakra i oczywiście nie mogą go uspokoić i dzwonią do mnie. Babcia jest przerażona,od czerwca będzie się nim zajmować, boi się że on będzie tak wył całymi dniami za mną.
nas tydzień nie było w domu, byliśmy u teściów, mała spała w łóżeczku turystycznym i było super. w ciągu dnia miała 2 drzemki po godzinę i sama zasypiała, gdzie w domu spi po pól godz i trzeba ją do tego lulać. bawiła się sama na kocyku, a dziś tylko wróciłysmy dod omu i non stop do mnie podchodzi i chce żeby ją brać na ręce i chce do komputera:)

ehh, a tak było pięknie przez ten tydzień
:)
czesc, chwile nas nie bylo:)

a kiedy przesadzacie do 2 fotelika dziewczyny? kiedy sie powinno?jak glowka wystaje, tak?

Grosik a pochwal sie dokad lecicie? oj jak mi sie mARZY JAKIS WYPAD, A JUZ CIEPLE KRAJE BYLOBY SUPER:)
Adaś już bez temperatury ale bardzo mocno wysypany, więc to na 100% była trzydniówka.

U nas z nockami też od jakiegoś czasu jest nieźle, najczęściej zasypia ok. 20.30 i czasami śpi bez przerwy do 7-8 a czasami się przebudzi ok. 5 i wtedy daję mleczko i po 5 min smacznie śpi wówczas do ok. 9. Tylko w czasie choroby pobudki w nocy były dwie. Ale to jest od czasu jak dostaje mm bo jak był przy piersi to pobudki były dwie na cycka.
Magda, jak wróciłam do pracy to na początku Ulka była strasznie za mną. Tylko noszenie i karmienie ją zadowalało. Teraz już się sama potrafi zająć trochę sobą i tak nie mendzi(za to Adaś nadrabia).
U nas ospowo :D
Adaś już po, od wczoraj wysypuje Ulke plus wychodzą jej dole "dwójki"(u góry mamy 4 zęby na dole tylko jedynki).
Ponadto Ulka już próbuje chodzić przy meblach.
Co do fotelika to my w okolicach urodzin przeniesiemy się do http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=942&
a Adasiowi kupimy cos innego.

To kiedy spotkanie w Gdańsku?
Zdrówka Adasiowi życzymy.
My też mamy w domu szpital. Ja od niedzieli mam coś podobnego do anginy, tylko bez takiej gorączki (chociaż jak na mnie 37,5 to i tak bardzo dużo), Szymon miał zapalenie spojówek, a od wczoraj wysoką gorączkę (momentami przekracza 40st), którą trudno zbić, trochę kaszle - nie wiem co mu jest. Niestety Misiek też już zaczyna coś łapać - oczka mu ropieją i trochę marudny się zrobił.
A co do przespanych nocy, to u nas już od jakiegoś czasu jest dobrze - Michał zasypia ok. 20, budzi się ok. 7, tylko nad ranem potrafi się obudzić i potrzebować smoka, to trzeba mu pomóc go znaleźć. Gorzej z Szymonem, ale do niego na szczęście wstaje tata, ja się najczęściej nawet nie budzę :P
I ja dziś szczęsliwa, Filipek zasnął po 20 obudził się ok 23 płakał, wiec wzięłam go do swojego łuzka i tak spał to 6:30 :)) z małymi przerwami :P - pierwszy raz bez cyca. Także synus odstwaiony od piersi :-))/ :(
HURRAAAAA dzisiaj Nastka znowu dała pospać:) od 0:30 do 8:15 miała 1 pobudkę, nie zdążyłam do niej dojść, a już spała smacznie :)
także dziś jestem wyspana, jak nigdy, i przekonana, że wyprowadzka z jej pokoju to był dobry ruch
Grosik, podziwiam, ja jestem typowym nielotem, w samolocie czuję się jak w klatce i lot to dla mnie udręka, jak sobie pomyślę, że mój nastrój miałby się udzielić Nastce, to strach się bać. Najgorsze, że jak dobrze pójdzie, to czeka nas w sierpniu/wrześniu 12 godzin lotu w jedną stronę...
Życzę powodzenia w samolocie, bo poza domem zawsze się wypoczywa, choćby od domowych obowiązków :)
Anula, fajny przepis na babeczki, też skorzystam :-)

U nas gorsze dni,gdy Lenka zaczęła wychodzić z przeziębienia, to mnie rozłożyło na maksa, dawno nie przechodziłam tak ciężko infekcji :-/ No i Lenka też do końca nie wyzdrowiała, katarek się utrzymuje drugi tydzień.

Poza tym zaklepaliśmy sobie wycieczkę w maju, tuż przed moim powrotem do pracy, na podładowanie energii.Czeka nas 3 godz. lotu samolotem z małą, i tego najbardziej się obawiam, bo na miejscu już myślę że się bez problemu zorganizujemy. Na pewno nie będzie to wypoczynek w pełnym tego słowa znaczeniu, ale i tak nie mogę się doczekać :-) Leciała już może któraś z was ze swoim maluchem? Jak wrażenia?
Adasiowi zdrówka! Tak sobie myślę, ja się męczyłam z 39,5 a co dopiero taki maluch :( Oby szybko wrócił do zdrówka
babeczki na tłusty czwartek :)
Madziu, daj znać kiedy będziesz, to Gaba z Bobim nas odwiedzą :)
Dzisiejsza noc pewnie nie będzie spokojna, bo tatuś dał córeczce brukselkę, więc brzuch już daje o sobie znać, a noc przed nami ...
Kamcia zdroweczka dla Adasia.

Anula narobilas ochoty tymi babeczkami, jutro wracamy do domu, na dniach tez je zrobie :)
aaaa no i po upieczeniu można posypać cukrem pudrem, albo zaszaleć z jakimś lukrem :) pełna dowolność :)
Kamcia zdrówka dla Adasia.

A babeczki naprawdę polecam, bo są szybkie do zrobienia i smaczne ;)
(tylko masło musi być naprawdę miękkie (ale nie rozpuszczone) i ważne żeby nie kręcić za długo mikserem (bo kiedyś tak kręciłam, kręciłam i coś nie wyszło) :)
Dziewczyny gratuluje fajnych nocek, u nas tez ostatnio jakby troszkę lepiej.

Anula musze koniecznie zrobić te Twoje babeczki

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

catering w przedszkolu (66 odpowiedzi)

Kochani , Proszę Was o opinię dotyczącą jakości cateringu w przedszkolach Waszych dzieci. Moja...

nnt. allegro (30 odpowiedzi)

często robicie w ten sposób zakupy? coraz częściej łapię się na tym , ze nie chce mi się iść...

do góry