Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY I DZIECIACZKI 2011 (31)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witamy w kolejnej odsłonie dzieciaczków i mam :)
Kamcia79 - 8 maja - SYN Adaś, 4300g, 60 cm Kliniczna SN
Assegai - 12 maja (11 maja) - SYN Olek 2850, 54 cm Kliniczna SN
Effcia - 13 maja (8 maja) - CÓRKA Urszulka, 4250, 59 cm Kliniczna SN
Marciocha - 16 maja (11 maja) - CÓRKA Oliwka 4250 g, 59 cm Zaspa CC
Madzia83 - 16 maja ( 17 maja) - CÓRKA Nastka 3400, 56cm Wojewódzki SN
Moniczka22 - 16 maja (30 maja)- Syn Dominik, 3580, 52cm Zaspa SN
Maga79 - 17 maja (18 maja) - SYN Jasiu, 4315 g, 62 cm Wejherowo SN
Gaba- 23 maja (13 czerwca) - SYN Borys, 3070g. 52 cm Wojewódzki SN
kasiulkaa -27 maja (24 maja) - CÓRKA Wiktoria, waga 2940g 53cm SN
fasolek -30 maja (6 czerwca) - SYN Marcelek, waga 3490 g 58 cm, Swissmed CC
Mamuśka 30 maj (1- 2 czerwca) - CÓRKA Iga waga 3310, 56 cm CC
Lalinek - 31 maja (30 maja) - CÓRKA Julia, waga 3440g 58 cm,Wejherowo
Anula3M - 2 czerwca (14 czerwca) - CÓRKA Oleńka, waga 3.09kg 53cm, Zaspa SN
Mrówkaa - 5 czerwca (1 czerwca) - SYN Filipek waga 3880 58 cm, Wejherowo SN
Agusiaa - 7 czerwiec (19 czerwiec) - CÓRKA Laura waga 3670 54 cm, Kliniczna SN
Dalka - 10 czerwiec (28 czerwiec) - SYN Szymon, waga 2730, 48 cm
- SYN Filip, waga 2710, 51 cm
magdaxv - 10 czerwca (16 czerwca) - SYN Kubuś, waga 3170, dł 55cm, Wojewódzki SN
aga87 - 12 czerwiec (26 czerwca) - SYN Marcelek Waga 3450g i 55cm
tangerine - 16 czerwiec (24 czerwca) - SYN Wojtuś, waga 3200 51 cm, Zaspa
agawierzbowska - 18 czerwca (15 czerwca) - CÓRKA Alicja
ryba_gda - 19 czerwiec (27 czerwca) - SYN Adaś waga 3200 g i 54 cm Szpital wojewódzki SN
Paulina1010- 20 czerwca (23 czerwca) - SYN Michał 4180 g i 59 cm, Zaspa
kordi-21 czerwca (11 czerwca)- CÓRKA Iwonka 4000g i 55 cm Swissmed
Gosiks1 - 23 czerwiec (28 czerwca) Córka Gabriela waga 3700 dl 50 cm
Grosik- 1 lipca (23 czerwca) - CÓRKA Lena waga 4300g, 58 cm, Szpital Wojewódzki, CC
Binka - syn Dawid
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
oj, czuć wiosnę, czuć :) Ja dziś korzystając z pogody wypucowałam auto :) Przydało się po zimie
Dzisiaj zostałam pogryziona przez moje dziecię, pierwszy siniak jest, oj cieszcie się, póki zębów nie ma za dużo
No Magda coraz blizej, az sie boje...

Madziu Marcel gryzl mnie majac tylko dwa zebole, a teraz jak ma cztery to jest juz normalnie rzez :) a co dopiero przy wiekszej ilosci:P ach te male gryzonie :)
Olu zazdroszczę Ci wyjazdu i odwagi aby małego zostawić na tak długo.

No wiosnę czuć i z tej okazji postanowiłam się za siebie wziąć ,wczoraj byłam na siłowni i dzisiaj umieram od zakwasów.

Współczuję Wam gryzoni, mój to bez zębów też nieźle sobie radzi.
Hej, moja bezzębuszka też nieźle sobie radzi, skrobie tymi dziąsełkami wszystkie owoce, które jej podtykam, że hej :-D Swoją drogą ciekawe, kiedy jej coś w końcu wyskoczy, jutro kończy 8 miesięcy.

Ale pięknie dzisiaj było, super spacer miałyśmy, nawet udało mi się na chwilę zaszyć na osiedlowej ławce z książką :-)
dziś pogoda była naprawdę cudo, aż się chce spacerować i korzystać ze słoneczka :))

Oli idzie jedyneczka na dole, ale coś bardzo powoli :)) raczkuje mega szybko, a jak ją coś zainteresuje to ciężko za nią nadążyć :))

to co jej gotuje na obiadek to raz zje, raz nie chce,, za to deserki wcina ze smakiem :))
a no i się ucieszyłam, bo od jutra Nutramigen 2 jest na liście leków refundowanych. Na receptę będzie kosztował 3,20 zł (a nie 26 zł),,,ale bez recepty będzie trzeba zapłacić chyba 39 zł!!!! o zgrozo!!!! jutro idę do lekarza żeby mi przepisała. Ciekawe czy dostanę :/
Anula to super wiadomość :) Jednak mleka idzie dużo w ciągu miesiąca.

U Janka jedynka nadal jedna, ciekawe kiedy wyjdzie coś następnego. Ale radzi sobie dziąsłami jak coś trzeba przemielić :)
nooo super, super,,
tylko żeby lekarka wypisała mi receptę (w grudniu jak Ola zaczęła pić nutramigen to babka się tłumaczyła, że nie może wypisać recepty na zniżkę, tere fere i płaciliśmy cały czas 100%. Potem od stycznia do teraz wszyscy płacili 100% a teraz jak będzie zobaczymy. W przeciwnym wypadku pójdę z torbami :/

Ola też daje radę, jak trzeba przememłać np. chrupka :)))
Anula, jak nie będzie chciała wypisać, to zmień lekarkę, to chyba jedyne wyjście :)
Wczoraj wiosna, a dziś za oknem jesień :(
Anula ja dostaję recepte na bebilon pepti ale musiałam się zgłosić do alergologa i alergolog wystawił mi zaświadczenie do końca roku na bebilon na zniżkę i wręczyłam to zaświadczenie mojej pediatrze i ona wystawia mi recepty zniżkowe. Warto się chyba pofatygować do alergologa patrząc na różnicę w cenie?

U nas chorobowo w domu się zrobiło: Oliwia bardzo kaszląca na inhalacjach, mój M zapalenie górnych drug oddechowych a mnie chyba zatoki łapią, jedynie Adaś w miarę się trzyma- ma tylko katar.
a jak myjecie ząbki wieczorem?przed mlekiem?

oj dziś pogoda do niczego:(

ja jestem chora, nawet uszy mnie bola, gardło, głowa mi pęka:(
wszystkim chorym zdrówka życzymy!!!!
dziś pogoda była naprawdę paskudna :/

JUPPI, udało mi się dostać zniżkę na nutramigen. Już mam 4 puszeczki w domu :)) nie powiem, że musiałam trochę połazić, pomęczyć, pozawracać głowę. Śmieję się z siebie że dziś opłacało się być "męczybułą" :D
Anula, to gratulacje :)
Anula to swietnie!!

Mamuska ja Marcelkowi myje zeby w kapieli,ale on jest kapany po kolacji. Je kasze lyzeczka,a pozniej kapiel i spac. Mleko dostaje dopiero rano miedzy 7 a 8.
dziękuje :)))
Kamcia, a do alergologa myślę że swoją drogą się wybiorę,,, zawsze dodatkowa opinia,,,
Anula, fajnie, że się udało :)
Do alergologa uważam, że warto. Mnie upewniła w przypuszczeniach, że sucha skóra to nie od diety, pomimo, że pediatra tak twierdziła.
Nie wiem też, czy pomógł balsam, który mi poleciła dla Janka, czy z jakiś innych powodów ale ostatnio młody ma taką gładką skórę jak nigdy jeszcze nie miał. Nawet buzia nie wysuszona.
A próbuje różne rzeczy do jedzenia...hitem jest np. jogurt cytrynowy froop, mój ulubiony...jak widzi, że jem to aż się trzęsie...daję mu po kilka łyżek, chociaż nie wiem, czy to akurat dla niego najlepsze ;)
Maga a jaki masz balsam dla Jasia??

a jogurt cytrynowy mniami to co Jasiu będzie sobie żałował :D
Cetaphil się nazywa, w aptekach można go dostać tylko.
hej hej, tak dziś pięknie było, że wyszlam na 2 godz. na spacer i to w spacerowce.

fasolek dzięki za info w sparwie mycia zębów, a jak reszta? my kąpiemy, pozniej mleko i spać, a zeby to przy kapieli, a jak u Was?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

catering w przedszkolu (66 odpowiedzi)

Kochani , Proszę Was o opinię dotyczącą jakości cateringu w przedszkolach Waszych dzieci. Moja...

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry