Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY I DZIECIACZKI 2011 (32)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witamy w kolejnej odsłonie dzieciaczków i mam :)

Kamcia79 - 8 maja - SYN Adaś, 4300g, 60 cm Kliniczna SN
Assegai - 12 maja (11 maja) - SYN Olek 2850, 54 cm Kliniczna SN
Effcia - 13 maja (8 maja) - CÓRKA Urszulka, 4250, 59 cm Kliniczna SN
Marciocha - 16 maja (11 maja) - CÓRKA Oliwka 4250 g, 59 cm Zaspa CC
Madzia83 - 16 maja ( 17 maja) - CÓRKA Nastka 3400, 56cm Wojewódzki SN
Moniczka22 - 16 maja (30 maja)- Syn Dominik, 3580, 52cm Zaspa SN
Maga79 - 17 maja (18 maja) - SYN Jasiu, 4315 g, 62 cm Wejherowo SN
Gaba- 23 maja (13 czerwca) - SYN Borys, 3070g. 52 cm Wojewódzki SN
kasiulkaa -27 maja (24 maja) - CÓRKA Wiktoria, waga 2940g 53cm SN
fasolek -30 maja (6 czerwca) - SYN Marcelek, waga 3490 g 58 cm, Swissmed CC
Mamuśka 30 maj (1- 2 czerwca) - CÓRKA Iga waga 3310, 56 cm CC
Lalinek - 31 maja (30 maja) - CÓRKA Julia, waga 3440g 58 cm,Wejherowo
Anula3M - 2 czerwca (14 czerwca) - CÓRKA Oleńka, waga 3.09kg 53cm, Zaspa SN
Mrówkaa - 5 czerwca (1 czerwca) - SYN Filipek waga 3880 58 cm, Wejherowo SN
Agusiaa - 7 czerwiec (19 czerwiec) - CÓRKA Laura waga 3670 54 cm, Kliniczna SN
Dalka - 10 czerwiec (28 czerwiec) - SYN Szymon, waga 2730, 48 cm
- SYN Filip, waga 2710, 51 cm
magdaxv - 10 czerwca (16 czerwca) - SYN Kubuś, waga 3170, dł 55cm, Wojewódzki SN
aga87 - 12 czerwiec (26 czerwca) - SYN Marcelek Waga 3450g i 55cm
tangerine - 16 czerwiec (24 czerwca) - SYN Wojtuś, waga 3200 51 cm, Zaspa
agawierzbowska - 18 czerwca (15 czerwca) - CÓRKA Alicja
ryba_gda - 19 czerwiec (27 czerwca) - SYN Adaś waga 3200 g i 54 cm Szpital wojewódzki SN
Paulina1010- 20 czerwca (23 czerwca) - SYN Michał 4180 g i 59 cm, Zaspa
kordi-21 czerwca (11 czerwca)- CÓRKA Iwonka 4000g i 55 cm Swissmed
Gosiks1 - 23 czerwiec (28 czerwca) Córka Gabriela waga 3700 dl 50 cm
Grosik- 1 lipca (23 czerwca) - CÓRKA Lena waga 4300g, 58 cm, Szpital Wojewódzki, CC
Binka - syn Dawid
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Anula, ja byłam u tej samej lekarki, tylko prywatnie.
Umawiasz się z dnia na dzień.

Janek chory, jadę za godzinę do lekarza.
Dziękuję. Tak Kamcia mam na skierowaniu do konsultacji AZS. Ale dziś właśnie dzwoniłam pod ten nr (okazuje się że koleżanka też tam chodzi ze swoją córą i dała mi telefon). Babka jak się dowiedziała że pierwszy raz chcę zarejestrować Olę, to odesłała mnie pod inny nr telefonu,, 341 29 29. Ciekawe dlaczego,,,

Maga daj znać co z Jaśkiem. Oby nic groźnego.
chora krtań, wieczorem się zaczęło, nie umie za bardzo tego odkrztuszać i charczy bardzo
gorączkę też miał, pierwszy raz

Dziewczyny, które używałyście inhalatorów, jak to robicie, żeby maluch siedział? Janek się wyrywa i zrywa maseczkę :/
Oj Magda, biedny Jasiek, dawaj znac jak się czuje, mam nadzieje,ze szybciutko mu przejdzie. Duzo zdrowka dla niego!!!
Maga biedny Jasiek... u nas też była walka z inhalatorem ale w końcu wpadłam na pomysł aby posadzić Adasia w foteliku samochodowym (oparłam go o oparcie kanapy aby był bardziej w pozycji siedzącej) i jedną ręką złapałam raczki Adasia a drugą przyłożyłam maseczkę do jego buźki i włączyłam TV na bajki a ja śpiewałam, robiłam a kuku itp. i jakoś 10 min wytrzymywał.

Anulka na Polankach alergologia jest w dwóch różnych budynkach i może dlatego? Próbuj na ten nr który Tobie podali. Ja pamiętam, że miałam ogromny problem aby się tam dodzwonić ale w końcu się udało.
Dziękuję Kamcia, będę próbować.

Maga zdrówka dla Jasia, ale się porobiło. Życzymy szybkiego powodu do zdrówka. A co do inhalacji to pewnie tak jak Kamcia pisała, trzeba robić wszystko żeby tylko jakoś bąbla zająć :)
Jaśkowi dużo zdrówka !!!
Ja na roczek kupię chyba matę wodną, będziemy się bawiły :)
Dzisiaj NAstka zaskoczyła wszystkich - spała 3 x w dzień na dworze, z czego 2x 1,5 godziny :))
Oj Madzia duzo zdrówka dla Jasia.
My już 2 tygodnie w domu najpierw prawie tydzień wysoka goraczka ponoc jakis wirus choc na wszelki wypadek robilismy badania ale nic nie wykazały potem 1 dzien zdrowy i zaczal sie kaszel - zapalenie oskrzeli...... mam nadzieje, że to juz koniec chorowania...:(
Oj Monia, to nieźle Wam ten żłobek się zaczął :( Oby jak najszybciej minęło.
Dzięki za życzenia zdrowia...Janek generalnie czuje się ok, tylko charczy. A tak to szaleje łobuz mały, gorączka tylko raz była na początku.
Wczoraj koleżanka pożyczyła nam pchacza, nie myślałam, że młody tak szybko zakuma o co chodzi a on z nim praktycznie biega po domu :)
Chodzi ładnie przy sprzętach. Ciekawe, czy na roczek uda mu się zrobić pierwsze kroki.

Kamcia, u nas inhalacje z maseczką nie przeszły, był wrzask i duszenie się od razu :/ Ale za to załapał ustnik. Nawet ładnie go trzyma w buzi jak go zajmujemy czymś, więc robimy ustnikiem.

Na roczek nie mam pomysłu, mamy tyle zabawek, że znaleźć coś oryginalnego to naprawdę wyzwanie.
Monia, oby Filipek szybko wrócił do zdrowia
Nastka wczoraj po pół roku spotkała się z dziadkiem, przyleciał na kilka dni. Postanowiła mu zaimponować, bo cały czas chodziła z miejsca, w miejsce. Od wczoraj włączył jej się taki łazik, że raczkowała dziś w ciągu dnia ok 15 minut, a tak cały czas chodzi. Nauczyła się schylać i podnościć bez podparcia. Dzisiaj nauczyła się odpowiadać na jak robi kotek, jak robimy miauuu, to ona po swojemu powtarza, wychodzi jej za każdym razem jauu :)
Moja mama kupiła Nastce rowerek na roczek, już czeka, ja chyba kupię tę matę wodną i fotelik rowerowy ( trochę wspólny prezent dla nas obu, ale ja mam urodziny 2 dni później :))
Mrówkaa a robiliscie wymaz z gardła na wirusa RSV?

Maga ja bardzo czesto Oliwce inhalacje robiłam na śpiocha. Tylko ona inhalator zna od 2miesiaca zycia wiec juz przyzwyczajona ;)

My póki co mamy 4 zeby, dolne jedynki, prawa dolna dwójke, górna lewa dwójke i chyba prawa idzie ;)

Oliwka zaczyna powoli wspinac sie na kolana, i tak sie zastanawiam czy bedzie raczkowac czy od razu stawac :)
Marciocha nie robilismy a napisz cos wiecej o tym.
maga79 a gdzie przyjmuje prywatnie ten alergolog?? i czy godny polecenia bo nam zalezy na szybkiej wizycie. drogo bierze??

dziewczyny doradzcie mamy butelke tommy tipe i mały jak pije z niej to wszystko strasznie leci mu bokiem po brodzie za kolnierz masakra zakladamy mu sliniak i tetrowa ale przeciez polowy mleka nie moze wiecznie rozlewac:/ za duzy smok?? zmienic butelke na inna? jak sie sprawdza avent?
Binka my mamy butelke tt,ale nie mamy tego problemu, czasami jak sie zle ja zakreci to moze leciec,sprawdz jaki masz smoczek,moze ten po 6 miesiacu,my jak mielismy ten to lecialo jak z kranu, zmienilam na ten po 3 miesiacu.
My też mamy TT i nie ma żadnych problemów.

Czy orientujecie się może jak jest ze smoczkami do TT?? Czy są jakieś takie dla dzieci powyżej 12 m-cy?? czy używa się tych 6 + ?? Coś w Akpolu mąż nie mógł znaleźć,,, może źle szukał :D

Jak się czują chorowitki?? :)

Dziś dzwoniłam do poradni alergologicznej na Polankach. Mam dzwonić jutro ale podobno długo się czeka. Może tez się wybiorę prywatnie.
My tez mamy butelki TT i jak źle dokrece to leci, a smoczki juz dawno mamy 3-jki po 6 miesiacu.

Mrówka popros pediatre o wymaz z gardła na tego wirusa, on jest paskudny i panuje ostatnio a wywołuje właśnie zapalenia oskrzeli i zapalenia płuc. Oliwia go miała jak leżałysmy na zapalenie płuc w szpitalu.
Anula własnie 3-jki chyba sa najwieksze.
Mamy jeszcze te z X do kaszki ale daje normalnie do mleka to wtedy chyba szybciej leci ;)
Binka ja od początku stosuje avent i teraz mamy smoczek z trzema dziurkami i jest OK. Do kaszek zmieniam smoczek na trójrzepływowy.
ale nam nie leci z boku tylko on nienadarza pic i polowa mu z buzi wylatuje:/ dlatego zastanawiam sie czy to nie za duza dziurka dla niego ale w sumie zaraz 10 miesiecy skonczy a te smoki sa po 6 m-c
Binka u nas wlasnie tez tak bylo,dlatego zmienilam Marcelowi na ten po 3 miesiacu,ale fakt, bylo to juz dosc dawno,za jakis czas podmienie na ten wiekszy,moze sprobuj wlasnie narazie z tym mniejszym.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry