Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY I SMYKI ***32***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
:) :) :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja usunęłam z pokoju fotel na kółkach, bo Hania lubiła grzebać przy kółkach i włazić mi pod nogi "bo trzeba być obok mamy". W dodatku przed oczami stanęła mi wizja, że chwyta za dźwignię i siedzenie spada jej na głowę, co gorsza w momencie kiedy ktoś na nim siedzi.
juz zaczelam sie zastanawiac czy mamy nowy watek?

powoli wychodzimy z chorobska, Filip po 2 dniach goraczki nadal kaszle ale sytuacja jest juz opanowana.

Blanca jak tam dieta? U mnie narazie troche ponad 2 kg ale i tak sie ciesze :)

Milego weekendu zycze
Agsss - juz prawie 2 tyg drugiej fazy i stoję w miejscu :/ W sumie dobrze, że nie skoczyło w górę po wprowadzeniu węgli...ale lekko zawiedziona jestem ;)
Witam mamusie. Czy używacie krzesełek do karmienia, a jeśli tak, to jakich rodzajów i firm i jakie widzicie plusy i minusy? Gdzie kupowałyście swoje krzesełka? Ja myślałam nad plastikowym: składanym, albo takim z kórego potem można zrobić krzesełko ze stolikiem.
gosia - my mamy takie :) kupowałam u tego sprzedawcy i odbierałam w Koleczkowie. Sprawdza sie u nas.

http://allegro.pl/item945214662_max_wyposazenie_krzeselko_do_karmienia_skladane.html

Dla Kuby wcześniej miałam takie drewniane rozkładane na stolik i krzesełko ale niespecjalnie korzystaliśmy z tej rozkładanej opcji - za to na pewno jest solidne, bo Kuba używa go do dziś ;)
Ja mam takie:
http://allegro.pl/item949730661_krzeselko_do_karmienia_super_wyposazenie_najtanie.html jestem bardzo zadowolona, często jestem u rodziców więc kupili sobie takie samo :)
stabilne i się składa ładnie.
my mamy podobne to tego co ma Blanca (firma new baby) - zostalo po Filipie - sprawdzilo sie i przy Filipie i teraz przy Nataszy,
plastikowe bo czesto jest myte :)

Blanca - ja tez mam wrazenie ze jak kiedys robilam ta diete to jakos szybciej chudlam, dzisiaj w ramach prostestu zamiast kolacji zrobilam sobie kieliszek truskawkowej margerity - przestalam karmic i weszlam na diete i nawet sie nie bylo kiedy napic z kolezankami... :( od jutra jestem znowu grzeczna :) w pierwszej fazie chyba najbardziej brakuje mi ryzu i jablek :)
ja też mam takie krzesełko jak blanka tylko jakieś innej firmy ale takie same i trochę miejsca zajmuje wolałabym mniejsze.
Mój mały ostatnio obraził się na butle coś słabo je a od 5 dni oficjalnie raczkuje hehe już nie pełza

Ładne i funkcjonalne te krzesełka, właśnie o czymś takim myślałam. Chyba kupimy składane, bez stolika. Szkoda że w "zwykłych" sklepach ceny wyższe o 100zł niż w internecie, bo wolę obejrzeć i kupić na miejscu...
a my mamy drewiane krzeselko po mnie :) a my juz wchodzimy po schodach i zaczynamy chodzic przy meblach i scianach :) jest tak ruchwliwy ,ze nie moge go z oka spuscic
Mam podobne krzesełko jak Blanca, tyle że chicco.
Jest super.
Do opisu mojego krzesełka muszę dodać, że blat i ten trzpień się zdejmuje, na razie blatu nie używam, po karmieniu składam krzesełko i nie zajmuje dużo miejsca.
U nas też bunt butelkowy :/ wieczorem muszę podawać łyżeczką kaszkę.
Hej Małgosia!!! widziałam twój wątek fotelikowy też myślę o tym foteliku tylko zastanawia mnie jedno bo jest do 25 kg czy kilku letnie dziecko będzie siedziało tyłem z tymi podwiniętymi nogami na oparciu a jak będzie miało 6 lat to też bo do 25 kilo to chyba coś 6-7 lat piszą może można potem zamontować go przodem hmm jeszcze myślę o maxi cosi tobi ale testy szwedzkie wykazujące że w ciągu 2 lat zginęło u nich w kraju "tylko"2 dzieci w wieku 0-6 lat, których rodzice zamontowali fotelik tyłem to jest przekonujące...

dziewczyny pomocy - od ponad tygodnia mloda budzi mi sie kolo 2 w nocy i chce sie bawic albo marudzi. Walcze z nia tak do 4:
- czasami po prostu odkladam co 2 minuty w lozeczku i mowie ze ma spac a ona wstaje i drze sie,
- albo biore je do siebie do lozka i tlamsze (coraz rzadziej bo jednak chce zeby nauczyla sie spac u siebie, poza tm kiedys przeniesienie jej do mojego lozka pomagalo i od razu zasypiala a teraz nic z tego)

ogolnie jestem coraz bardziej zmeczona, juz mialam ladnie wypracowany schemat ze mloda kolo 4.30 - 5 dostawala butle i spala do 6-7 a teraz przez te pobudki w nocy zdarza mi sie szybciej dac jej butle i boje sie ze ona wymusi dodatkowe karmienie w nocy czyli wrocimy do dwoch,
Poza tym dzisiaj zlapalam sie ze zaczynam byc na nia wsciekla a jak tu byc agresywnym do takiego malucha ktory przeciez nie moze sie bronic. Zaczynam wariowac. Dzisiaj mloda tak sie darla ze oudzila Filipa ktory tez sie wybudzil i kazde z nas musialo usypiac dziecko w innym pokoju - zegnaj przespana noco :(

Macie jakies pomysly?
Znajomi mają trochę starszą dzidzię od Hani i mieli podobny problem, ale niestety nie znaleźli sposobu. My robimy tak, że jeśli Hania nie chce spać i cycek nie działa (a teraz to już raczej uspokajacz i usypiacz, bo mleka coraz mniej), wygaszamy i wyciszamy wszystko i mąż się kładzie z Hanią. Ja muszę wyjść z pokoju, bo Hania idzie do mnie jak mnie widzi.
Agsss nie jesteś sama , u nas zaczyna się to samo. Od zeszłego tygodnia Lenka też w nocy się wybudza. Kładziemy ją spać tak około 19:30-20:00 i zdarzały się nocki całe przespane. Teraz codziennie około 1:00 - 2:00 w nocy pobudka, dostaje mleko i ze 30 min jest cisza a potem stoi w łóżeczku i nawołuje po swojemu jak nikt nie reaguje i do niej nie przychodzi zaczyna sie drzeć ( też mi potrfi wybudzić starsza :(. ) Ja wkładam jej do łózeczka jakąś zabawkę, pluszaka i czasami w miarę cicho się bawi Po około 2 godzinach daję jej wodę lub słabą herbatkę i zasypia ale przed 7 znowu jest na nogach. Nie wiem co sie dzieje i jaka może być tego przyczyna, może zaczną wkońcu wychodzić jej zęby, moze "szkoda czasu na sen i trzeba ciągle cwiczyć stanie na nogach". Tak mieliśmy ze starszą że budziłą sie w nocy i stawała przy szczebelkach, siadała i znów się podciagała tak ze godzinkę ćwiczyła :) Liczę na to że te pobudki szybko się skończą i będę mogła znowu normalnie pospać.
No to postarm sie do Was dolaczyc na dobre :)
Moj standardowo wstaje 1-2 razy na mleko/kasze i spi do max 6.30 :/
Maja też wstaje w nocy, chociaz odkąd po kąpaniu dostaje butlę a nie mleko- budzi sie tylko raz w nocy. Ja wiążę te jej wczesniejsze częste budzenie się w nocy właśnie z karmieniem piersią- miałam już za mało pokarmu i dlatego M była w nocy niespokojna- wraz z pierwszym karmieniem butelką mineły kilkukrotne pobudki.. takie moje spostrzeżenia.
My mamy krzesełko z IKEA - zalecenie rehabilitantki ze względu na prawidłową pozycję, jaką ono wymusza. Bez bajerów, ale gdzieś przeczytałam opinię, że krzesełko to krzesełko, a nie zabawka czy prom kosmiczny ;-)
moj maly jak dostawal tylko piers na dobranoc to sie budzil co 2,3 h a od kiedy dostaje kasze przed kapiela i po spi do 24 lub tak jak dzis do 3.45.teraz juz wiem ,ze moje mleczko jest za cienkie aby mogl na nim przespac noc jak to bylo 4,5 msc temu

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry