Widok

MAJOWE MAMY 12

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Może nowy wątek Was obudzi;)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja właśnie wróciłam z 75g glukozy....no i kaszanka :( cukrzyca grrrrr ależ mam nerwa w****a i wogóle grrrrrr jeszcze po 12 odbieram wyniki moczu to sie może okarze co mam z tym cholernym pęcherzem...grrrrrrr

Odnośnie naszych jakiś dodatkowych dolegliwości, to ja się strasznie pocę. Jestem w szoku, w ciągu dnia to tak spokojnie, jak wyjde na spacer lub gdziekolwiek gdzie muszę kurtkę założyć - zaraz jestem mokra. W nocy też strasznie, jak rano się budzę to aż kołdrę mam prawie mokrą. Nie czułam tego wcześniej a teraz okropnie.

Oprócz tego zaczynam odczuwać bóle kręgosłupa. Wieczorami najlepiej siedzi mi sie na podłodze, ale na niej leży z nogami do góry.

Dziewczyny powiedzcie jeszcze jak śpicie?? Ja staram sie spać na boku i tak napewno zasypiam, ale wiele razy w nocy budzę sie na wznak i tak też się często budzę. Podobno tak nie wolno bo można uciskać żyłę główną (chyba) ale ja tego nie kontroluję jak śpię, a organizmowi to chyba nie przeszkadza skoro nic mi nie jest... Jak Wy śpicie??

Takie częste oddawanie moczu, to objaw cukrzycy;( Nie martw się, proszę..

nie martw się na zapas Ala, dobrze będzie :]

Kruszynaa, co do spania to ja na przykład nie mogę spać ani na prawym boku ani na wznak bo mi się zaraz jakoś tak dziwnie robi, na boku to czuję normalnie jak mi krew z nóg odpływa...To fakt, że w pozycji na wznak i na tym boku są uciskane naczynia krwionośne. Tylko jak ja przyzwyczajona jestem do tego prawego boku to ciężko mi się jest przestawić na lewy - najwygodniejszy w naszym stanie. W nocy często się budzę na prawym i mam normalnie zdrętwiałe nogi, zwłaszcza prawą!!!

oddawanie moczu owszem...ale ja mam ciągłe parcie na mocz nawet od razu po wysiusianiu a to już coś innego wskazuje...może tylko dzidzia uciska a może nie...no ale zobaczymy co mocz wykryje :(

Miejmy nadzieję, że wszystko w porządku. Trzymam kciuki.
Wczoraj oglądałam zdjęcia ze ślubu, który mieliśmy w czerwcu i się popłakałam, rozczuliłam i w ogóle wszystko jakoś tak mnie zdołowało.

mnie tez fotoski rozczulają....ale jakoś ostatnio brak czasu na ich oglądanie..też braliśmy slub w czerwcu..a czuje jakby to było z dwa lata temu....czas leciii :D

Mi si,ę wydaje, że to było wczoraj, ten uciekający czas mnie dołuje.

od maja to dopiero będzie nam czas uciekał....na innym forum gdzie siedze to dziewczyny dopiero co rodziły a już ich maleństwa maja po 2-3miesiace :) dopiero po dzieciach widać jak czas zauwa :)

No właśnie...

moja kuzynka rodziła we wrześniu, jak patrzę na małego Franka to on jeszcze taki malusi a ona już w poniedziałek wraca do pracy.......Masakra.......A jak to będzie ze mną, z nami?????????

Ja nie mam z kim zostawić maluszka. Wcześniej plan był taki, że ja idę na macieżyński, a mąż na wychowawczy. Później, gdy zaczęły się moje kłopoty w pracy spowodowane faktem, iż zaszłam w ciążę, poszłam na zwolnienie. Mąż zmienił prace na dużo lepiej płatną i ja zostanę na wychowawczym. Nie wiem jak długo - pewnie do żłobka małą puszczę, jak najwcześniej;(

szkoda, że masz problemy w pracy. Dziwię się, że pracodawcy tak źle patrzą na kobiety chcące powiększyć rodzinę. U nas żadne z nas nie może sobie pozwolić na wychowawczy, bo wtedy jedna pensja mniej w kieszeni niestety, a domowy budżet by tego nie zniósl, bo przede wszystkim mamy kredyt hipiteczny.... Na szczęście my mamy w pogotowiu nasze mamusie, czyli przyszłe babcie, które już zostały uprzedzone, że od listopada ruszają z opieką na cały etat :)
Ja na "odchodne" swojemu szefowi podsunęłam pomysł, że jeśli na moje miejsce chciałby kogkoś zatrudnić, to może to robić bez żadnych dodatkowych kosztów. Przedstawiłam temat zatrudnienia stażysty z urzędu pracy - tam wynagrodzenie stażysta dostaje z urzędu pracy właśnie, więc to super rozwiązanie. Ale szef nie skorzystał i rozdzielił moje obowiązki między dziewczyny, które oczywiście baaardzo się ucieszyły :))))))))))))))

no dobra, to ja uciekam do kuchni, dziś kuchnia pani magdy serwuje placki ziemniaczane :)

Ja wczoraj byłam na zakupach..... jakoś sie strasznie zdołowałam, bo chciałam kupić sobie coś fajnego ale niestety nic nie dostałam na siebie wiec na pocieszczenie tylko zostalo mi bluzke w Reserved kupić, dobrze że teraz taka moda na dłuższe bluzki, bo nie kosztują tyle kasy jak w sklepach dla nas Ciężarnych.
Chociaż i tak znalazłam sklep w Wejherowie dla ciężarnych i się zdziwiłam że ceny o połowę mniejsze jak w Gdyni. Koszmar koszule po około 140 zł!!!! Ja swoja kupiłam za 60zł i sie cieszyłam.

no a jak tu sie nie cieszyc ? 60zł a 140zł to różnia... jeszcze być spodnie dokupiła hehe

Ja właśnie wróciłam z glukozy 75, wynik pozytywniejszy niż w I badaniu na 50 g. Ale muszę trzymać dietę

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
Rina a jaki masz wynik po tej 75 ?

na czczo 75
po 1 h 120
po 2 h 131

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

do góry