Widok

MAJOWE MAMY 2010 :)) cz. 21

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czas na kolejna czesc ;)

Przyszłe Mamusie:

02.05. Natus87 corka Julia Szpital Wejherowo
03.05 Slonko69 - dziewczynka - Maja - szpital Kliniczna :)
04.05 Azja - dziewczynka - Ula, szp. Wejherowo
07.05 Ola08 - chłopiec - Piotruś, szpital Redłowo :)))
07.05 anik21 - Filipek
07.05 Madzia_mika dziewczynka Milena, szpital Wojewódzki
08.05 Demi:) - synek Filip(ek)
09.05 agag_agag - córeczka Emilka (szpital zaspa)
09.05 Agnieszka1303,sunuś Dominik,Szpital Wejherowo
10.05 Patkagda- synek Patryk, szpital Kliniczna (wg. USG 4.05)
14.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
15.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, szpital wojewódzki
15.05 majowa - synuś, szpital wojewódzki :)
18.05 szpital Kliniczna, Zuzia
18.05 Ewelina 80, synuś Bartosz, szpital zaspa
19.05 hanka102 - Maciuś (ew.Wojtuś lub Maksymilian), szpital Redłowo
19.05 Mimii- chłopaczyk Borys, szpital kliniczna :)
20.05 kamilisia – chłopiec (Antoś lub Maksymilian)
26.05 *emi - Milenka, Kliniczna
26.05 sophia, córeczka Julka, szpital Zaspa
27.05 olusia-synek Jakub, szpital Zaspa
27.05 Aniami - synek Mikołaj, szpital Madryt
29.05 sanszajn, Sandra, szpital Redłowo

Mamusie z dzieciaczkami:

15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm
09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty - Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej :)
Ale tu cisza... Dzis tak sobie o nas majowych mamaach tych przyszłych myślałam, ze w ten weekend chyba powinno się z nas kilka rozpakować, bo skoro te czopy poodcodziły;) No a juz w przyszły weekend to uż będzie chyba tu baby boom :)
Mnie gardło boli ;/ nie wiem jak tak dalej pojdzie to pojde do lekarza w pn by spr czy ta się jakaś angina nie rozwija;/ Oby nie...

Spac mi sie kiepsko spi, teraz to już dla mnie wyzwanie przełożyć się z boku na bok... z resztą synkowi chyba też, bo przecież jest już duży, ma mało miejsca i zanim przewroci sie z jednej str na drugą to tez troszke minie :) A przy tym obracaniu to czeuje tai jais ból- ale chyba akurat jego rączka gdzie sw pachwinie jest i moze to dlatego :)

Tatus juz odlicza dni, troszke mnie todenerwuje bo lekko przyspiesza.... :D nie liczy dnia obecnego tylko ten następny, a przeciez każdy dzień nam się dłuuuży. No ale nic dziwnego tak już długo czekamy na nasze bobo że i on nie może się doczekać tych nieprzespanych nocy ;D

A mamusie majowe jak żyją?? Iza poskromiłaś malutkiego złośnika?? Jak Majeczka?? I pozostałe mamusie?? Piszcie bo my te jeszcze przyszłe i ciekawe jesteśmy jak to jest i wogóle :) Przynajmniej ja :D

Miłego dnia, dziś chociaż nie pada, może jakieś ciacho upiekę :)
A my dziś po wizycie. Okazuje się, że rozwarcia żadnego chociaż szyjka ponoć "bardziej podatna", czyli na poród chyba na razie nie mam sie co nastawiać, a buuu :(. Maciuś waży 3220g i obawiam się , że skoro nic się na razie nie rusza, a on przez te 12 dni przytyje z 0,5 kg, to będzie mi ciężko go urodzić (nie mówiąc już o przenoszeniu). No cóż... taki los matki;) Za tydzień kolejna wizyta i zobaczymy czy coś się ruszy.

Zaświadczenie do becikowego dostałam dziś za darmo, a i zwolnienie do 21.05, czyli do 2 dni po terminie. Pytałam moją gin do kiedy daje L4. Powiedziała, że daje do porodu, żeby nie trzeba było macierzyńskiego brać szybciej, wiec cieszę się:)

Dziś moje psiapsióły mnie odwiedziły. Myślałam, że to będzie takie babskie spotkanko na pogaduchy, a tu niespodzianka w postaci "baby shower". Dziewczyny przyniosły pęk błękitnych balonów dla synka (pewnie nie dotrwają, hehe):) Były konkursy, życzenia. Zrobiły nawet talizman i tort z pieluszek i oczywiście nie obyło się bez prezentów dla Maciusia.
Naprawdę super niespodzianka, która poprawiła mi bardzo dzisiejszy nie najlepszy humor!!!:)))
Ja zwolnienie od gin dostałam bez problemu tydzień przed terminem do tydzień po terminie...
Zalecenia: liczyć ruchy, w razie wątpliwości anomalii zrobić KTG
Po terminie powinno się robić KTG kontrolnie 2x w tygodniu (tak mi powiedziała położna w przychodni)

Ja wczoraj generalnie żle się czułam, od 2 dni mała znacznie mniej ruchliwa, miałam nieregularne skurcze i bolący brzuch, a do tego stan podgorączkowy i NA PEWNO odszedł ten cały czop... więc poszłam zrobić to KTG do przychodni na Morenie. Bardzo miła Pani położna zrobiła oczywiście bez problemów, pocieszała (bo musiałam się pożalić troche) udzieliła wielu rad i wskazówek w bardzo pozytywnym sensie.. Ale szczerze mówiąc zdziwiłam się, jak poprosiła o 20 zł bo myślałam że KTG w przychodni jest nieodpłatne..

Dziś właściwie to tych skurczy już nie czuję, przynajmniej nie tak jak wczoraj więc znowu wszystko ucichło... A już liczyłam na to, że nie doczekam rana...
Petra wlasie u poloznej sie bierze to zasw i jej placi ;d No nic chyba obowiazkiem ogolnego tez jest wydanie tego zaswiadczenia -za darmo!!!
Madzia_Mika ja też miałam zwolnienie do termin u porodu i dzień po tym terminie poszłam do lekarza ogólnego i dostałam bez problemu zwolnienie na kolejny tydzień a jak nadal nie urodzę to mam przyjsłać męża po kolejne.
Z tym czopem to już nie wiem - w nocy jak byłam w toalecie zauważyłam że zmienił mi się kolor śluzu na taki brązowawy i teraz nie wiem czy to po badaniu czy to czop. Ale w sumie już za bardzo na ten czop to nie czekam bo dowiedziałam się że moja mama w ogóle nie miała wcześniej tego czopu tylko wszystko "poszło" za jednym razem z wodami więc może u mnie też tak będzie.
Mimii ja u Mielcarka prywatnie byłam na dwóch pierwszych wizytach (bo w przychodni pierwszą wizytą miałam chyba w 14 tc),potem tylko na usg połówkowym i na doplerze. Poza tym chodziłam tylko do Baltimedu. Położna z przychodni powiedziała,że po zaświadczenie mogę pójść albo prywatnie do doktora (hm nawet do głowy by mi nie przyszło, żeby płacić za to zaświadczenie,ale nie wiem,może on też coś kasuje-pojęcia nie mam) albo przyjść do niej do przychodni.
Może rzeczywiście najłatwiej będzie ci uzyskać je od internisty (chociaż nie wiem,czy oni tak chętnie wypisują),a jak nie-to może zadzwoń do tej położnej z prywatnego gabinetu dr i spytaj czy możesz podjechać tylko po zaświadczenie,myślę,że nie będzie robiła problemu.
ja zwolnienie mam nawet dluzej niz 2 tygodnie, bo termin mialam na 4 maja, a zwolnienie mam do 21 maja.
ja mam wizyte na 18 maja jak sie maly nie urodzi, o ktg nic nie mowil chyba ze by mnie cos niepokoilo. mi tez sie czas dluzy dlatego wymyslam rozne rzeczy do roboty
Dziewczyny zrobiłam pyyyszną młodą kapustke, niebo w gębie :D
Nie wiem ale jakos sie martwię tym, bo ja wizytę mam juz po terminie-19maja i do tej pory nic;. Czy Wy macie się stawiać w szpitalu na ktg miedzy wizytami czy poprostu tak jak ja jak sie nie pojawi czlowieczek to isc na wizyte do swojego gin??
Dluży mi sie strasznie ten czas... I do tego pogoda jest straszna:(
Zwolnienie mam do 18.05- czyli do terminu porodu, potem nie wiem jak to bedzie;/ Oby juz mały sie urodził i bym nei musiala sie martwic o L4 tylko isc na macierzyński :)
Demi gratulację!!
Azja dostalaś zwolnienie do dwoch tyg po terminie?? Ja jestem zla bo termin mam na 7ego a lekarz dal mi tylko do 10 i jak do poniedzialku nie urodze to musze przejsc na macierzynski.. A jak u Was ze zwolnieniami z pracy??
Rozpakowanym GRATULUJEMY!!!!!
Majowamaju mała super!!! :)
u mnie tylko wieczorem lekkie bole brzucha i czasami rano ale to nawet bym nie nazwala bolem tylko ćmieniem. Opuchlizna na nogach juz teraz praktycznie caly dzien ale i tak pomimo ciezkosci staram sie jak najwiecej chodzic. u lekarza bylam w środe, maly wazy 3250g i jak nie urodze to nastepna 18 maja.
Mimii jesli chodzi o te 50 zł za zaswiadczenie to uwazam ze to wrecz troche nie na miejscu. Ja przez całą ciązę płaciłam 100zł za wizyte a jak dwa razy cos mnie martwilo to płaciłam połowe.
wsumie to juz nie moge sie doczekac małęgo, ale z drugiej strony wydaje mi sie to jakies nierealne ze juz niedługo bedzie dzidzia w domu.. :)
Azja a ja dzis o tobie poyślałam, patrząc na naszą listę przyszłych mam :) A tu proszę nie chcesz dzidzi wypuścić ze swojego brzuszka:)
U mnie nic sie nie dzieje. Nie mam zadnych objawow, nawet skurczy przepowiadajacych nie zauwazylam. Mimo, ze juz kilka dni po terminie. Czuje sie wrecz swietnie, nic mnie nie boli, nie ciagnie, nie puchnie itp. Smieje sie, ze ostatni miesiac najlepszy ze wszystkich :) Bylam u lekarza, dostalam zwolnienie na dwa tygodnie i wytyczne. Wiec czekam sobie i pewnie jedna z ostatnich na liste rozpakowanych sie wpisze :) Zycze powodzenia majowym mamom i duzo wytrwalosci
Mi jeszcze nic nie odeszło a moja gin mówi ,ze akcja możne zacząć się w każdej chwili więc ja już nic z tego nic rozumiem. Barka moi dzisiaj sił i energii , ręce spuchnięte że trudno pisać. Tak zaczęty dzień nie zapowiada się najlepiej dlatego wszystkim które czują się lepiej życzę miłego dnia.
Petr a ty chodzilas wlasnie do dr Mielcarka, bo chyba tak pisalas. Cały czas i tylko na NFZ?? Może urcze i ja się zapiszę juz na wizyte po porodzie do Baltimedu do dr w celu tego zaswiadczenia;] Ale skoro moze dac i-nista to po kiego jechac taki kawal w moim przypadku ;) a tak to raca, nie dosc ze sie jezdzi przez pawie 8 m-cy i co wizyta 10-130zl i jeszcze trza zaplacic za to zaswiadczenie to masakra jakas.... no i za recepte jak chcesz-bez wizyty tylko ak np ci cos braknie i idziesz z biegu tez 50zl;> To przegiecie neistety...kazdy kto sie dowiaduje o tym u learza robi dziwna minę. Tak byc nie powinno, opieka przez całą ciąże to zaswiadczenie powinno byc juz bezpłatne!!!!

No czas leci nieubłagalnie.... U mnie cisza, a jak tam po wyskoczenu Waszych czopów?? Cisza czy juz mamy kolejnego noworodeczka:)??
Natalia trzymam kciuki, nie ciśnieniuj się i odpoczywaj :)

Miłego dnia:)
No Demi gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!

MajowaMamo dziekujemy za chwile i napisanie co u ciebie i malej :) która jest cudowna :) jejku ona juz ma przeszło miesiąc...jak ten czas szybko leci :)

No ja Wam życze miłego wekeendu bo raczej dziś juz nie zajże a będe dopiero jak już w poniedziałek ok 14 chyba że cos sie wydarzy po drodze :)
MajowaMaju, Majeczka jest prześliczna :-))
Demi serdeczne gratulacje!!!
Natalia czekamy na kolejnego majowego bobasa,powodzenia :-)
Mimii kartę ciąży oddają w szpitalu przy wypisie (swoją drogą jak można brać kasę za wypisanie tego zaświadczenia!!! i to 50zł (a pewnie za każdą wizytę też płaciłaś nie mało; normalnie przegięcie); ja chodziłam na NFZ,położna wypisała mi zaświadczenie jak byłam zdjąć szwy,oczywiście za darmo
Trzymajcie się w ten ponury dzień :-)
Natalia trzymam :)
Mamuski chce sie zameldowac ze jade do szpitala ...
Od wczoraj mam wysokie cisnienie mimo brania tabletek na zbicie goo zobaczymy co mi powiedza na IP
trzymajcie kciuki ...
Majowa Maju dużo zdrówka dla Majeczki!! śliczna jest :)
Demi serdeczne gratulacje!!!!

Ja właśnie wróciłam z klinicznej. Pani dr zbadała mnie tylko na fotelu - rozwarcie nadal tylko na 1 palec - małej zmierzyli tętno i jest ok. Mam czekać na skórcze co 5 min. przez godzinę i wtedy sie pojawić.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

do góry