Widok

MAJOWE MAMY 2010 :)) cz. 21

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czas na kolejna czesc ;)

Przyszłe Mamusie:

02.05. Natus87 corka Julia Szpital Wejherowo
03.05 Slonko69 - dziewczynka - Maja - szpital Kliniczna :)
04.05 Azja - dziewczynka - Ula, szp. Wejherowo
07.05 Ola08 - chłopiec - Piotruś, szpital Redłowo :)))
07.05 anik21 - Filipek
07.05 Madzia_mika dziewczynka Milena, szpital Wojewódzki
08.05 Demi:) - synek Filip(ek)
09.05 agag_agag - córeczka Emilka (szpital zaspa)
09.05 Agnieszka1303,sunuś Dominik,Szpital Wejherowo
10.05 Patkagda- synek Patryk, szpital Kliniczna (wg. USG 4.05)
14.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
15.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, szpital wojewódzki
15.05 majowa - synuś, szpital wojewódzki :)
18.05 szpital Kliniczna, Zuzia
18.05 Ewelina 80, synuś Bartosz, szpital zaspa
19.05 hanka102 - Maciuś (ew.Wojtuś lub Maksymilian), szpital Redłowo
19.05 Mimii- chłopaczyk Borys, szpital kliniczna :)
20.05 kamilisia – chłopiec (Antoś lub Maksymilian)
26.05 *emi - Milenka, Kliniczna
26.05 sophia, córeczka Julka, szpital Zaspa
27.05 olusia-synek Jakub, szpital Zaspa
27.05 Aniami - synek Mikołaj, szpital Madryt
29.05 sanszajn, Sandra, szpital Redłowo

Mamusie z dzieciaczkami:

15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm
09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty - Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
MajowaMaju, życzę Wam wytrwałości i duuuuużo zdrówka dla córci :)
Śliczna jest :)
Gratulacje Demi :)

Uaktualniam zatem.

Przyszłe Mamusie:

02.05. Natus87 corka Julia Szpital Wejherowo
03.05 Slonko69 - dziewczynka - Maja - szpital Kliniczna :)
04.05 Azja - dziewczynka - Ula, szp. Wejherowo
07.05 Ola08 - chłopiec - Piotruś, szpital Redłowo :)))
07.05 anik21 - Filipek
07.05 Madzia_mika dziewczynka Milena, szpital Wojewódzki
09.05 agag_agag - córeczka Emilka (szpital zaspa)
09.05 Agnieszka1303,sunuś Dominik,Szpital Wejherowo
10.05 Patkagda- synek Patryk, szpital Kliniczna (wg. USG 4.05)
14.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
15.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, szpital wojewódzki
15.05 majowa - synuś, szpital wojewódzki :)
18.05 szpital Kliniczna, Zuzia
18.05 Ewelina 80, synuś Bartosz, szpital zaspa
19.05 hanka102 - Maciuś (ew.Wojtuś lub Maksymilian), szpital Redłowo
19.05 Mimii- chłopaczyk Borys, szpital kliniczna :)
20.05 kamilisia – chłopiec (Antoś lub Maksymilian)
26.05 *emi - Milenka, Kliniczna
26.05 sophia, córeczka Julka, szpital Zaspa
27.05 olusia-synek Jakub, szpital Zaspa
27.05 Aniami - synek Mikołaj, szpital Madryt
29.05 sanszajn, Sandra, szpital Redłowo

Mamusie z dzieciaczkami:

15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm
09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
Dziękuje za info, ja również gratuluje Wszystkim Mamom i życzę wszystkiego najlepszego a dla reszty Mam szybkich bezbolesnych porodów. Kurcze tak myślę, ze mój Syn ma 3500 nawet nie całe a Wy takie duże dzieciaczki macie. Mam jeszcze 2 tygodnie choć mój gin nie daje mi nawet tygodnia ale nie wiem żadnych czopów, krwawień tylko trochę skurcze mam.
No i majowe mamy zabrały głos :)
Witajcie kochane!!!!
MajowaMaju śliczniuta Kruszynka!!!! Taaaka słodziutka:)) Do schrupania:)) Wczesniaki mają to do siebie że są słabsze i trzeba wszystko sprawdzac zeby miec pewnosc ze jest ok. Wasza Maluśka tez bedzie zdrowiutka, musicie być silni i pokonywać wszystkie przeszkody-a wierzę że tak właśnie jest. Ta mała Istotka dodaje Wam siły, jestem o tym przekonana!!!!!!! :*
demi:) GRATULACJE Filipka:) Czekać bedziemy na fotke :) Mam nadzieję,że czujecie się dobrze i faktycznie Maluszek wynagradza wszelkie ciążowe i porodowe cierpienia:))

Trzymajcie się Kobitki :) Tymczasem ..... papa
MajowaMaju, Majeczka śliczna:))) Cieszę się, że mimo tych ciężkich chwil, jesteś nastawiona pozytywnie:) A będzie na pewno jeszcze lepiej!!!

Demi, gratki serdeczne!!!
Demi serdeczne gratulacje. Niech Synus sie zdrowo chowa.
Pozdrawiam

a wlasnie ze sie odezwie:P dzis o 12.20 urodzil sie nasz synek-Filipek.Wazy 4010g i mierzy 55cm.Ma sliczna bujna,czarna czuprynke i spi wlasnie w moich ramionach po smacznym mleczku mamy hihi:)A Ja pisze do WAS z komorki!Jak juz bedziemy w domku napisze wiecej.dopiszcie mnie do tabelki:* rodzilismy w swissmedzie.buzka!
Witam juz obecne i oczywiscie tez te przyszłe Mamiuski:)

po pierwsze strasznie was prfzepreaszam ze tak dlugo sie nie odzywalam, ale jakos nie moge sie do konca ogarnac. Nieststy utknelam na watku 14 wiec jeszcze dluga droga przezde mna do nadrobienie, nie mniej przeledzialm liste roxpakowanym i wszystkim serdecznie gratuluje, bardzo czesto myalslam o was dziewczyny, tylko czasu nie bylo zeby kompa wlaczyc. Te ktore jeszcze czekaja na swoj dzien pragne dodoac otuchy, a te tym ktore maja juz swoje malenstwa zycze wytrwalosci i usmiechu:)
Ewelinko na Zaspie ulozenie keidnicowe jest bezwzglednym wskazaniem do cc, an aIP badaja polozenie, ejsli nei zbadaja na IP (nie wiemn z jakich powodow) badaja na porodowce,
a jezeli chodzi o karte ciazy, owszem zabieraja ja ale potem oddaja, mozna poprosic juz ansepnego dnia po porodzie o oddanie karty, nie ma z tym problemu.

My Kochana, spedzilysmy w szspitalu z majczka razem 22 dni (ja lacznie 70), przyszlo nam tez tam spedzic swieta. Oj Dziewczyny ciezko bylo, po tym jak w 12 dniu dostalam malenka do siebie na sale, przestala jesc zaczela znow spadac wagowo i zabrali ja natychmiast spowrotem na wczesniaki, nie musze wam mowic jak sie czulam jak zabrali ja w jednej chwili, jakby serduszko mi wyrwali, ale potem ja tam ustabilizowali i ostni tydzien byla juz znow ze mna, neisty mialysmyz akaz wychodzenie do pokoju odwiedzin i wogole gdziekolwiek, wiec siedzialam praktycznie ten tydzien sama na sam z malenka, nawet w swieta z mezem widzialam sie 10 min na korytarzu bo kolezanka z pokoju zgodzila sie poaptrzec na mala, 6 kwietnia mala osiagnela w koncu 2 kg i zostalysmy wypisane. Na dzien dzisiejszy Majeczka przebila bariere 3 kg, awansowala n apieluszki dla New born:) 2-5 kg i ma teraz tyle miedziedzy nozkami, ze nawet body na 44 cm jest juz lekko przymale:):)
Po chwilach szczescia i beztroski przyszla proza zycia, latamy od ejdnego lekarza do drugiego, wszytko sprawdzamy, wszytko badamy, niestsy malenka ma wzmozone napiecie miesniowe w lewej stronie ciala, torbielka w mozgu a do tego prawdopodnie przeszla w brzuszku toksoplazmoze (jedynie w szpitalu moglo sie to dziac, bo wczesniej kontrolowalam to co miesiac), czeka nas teraz cala seria badan i zobaczymy jak to sie wszzytko ulozy, niestety doszly tez drzenia konczyn, teraz czekamy na rehabilitacje i terminy kolejnych wizyt. Pragne pcoiesazyc wszytkie Mamki, ze dzieci urodzone o czasie musza stawic sie tylko do pediatry oraz na usg bioderek, wiec sie nie przerazajcie.

Ale poza tym majczka jest strasznie slodka, przez to ze urodzila sie majac zalewdwie 41 cm, to widac na niej doslownie kazdy gram nowego cialka, ma takie puciate poliki, ze mowimy do niej Ryszard jak do posla Kalisza ktory tez niczego sobie jest:)

Dla Kochanych Forumek, ktore okazaywaly nam cieplo i wsparcie w wielu chwilach (i ich mężusiowie także) przesyłamy Majeczke w soim najlepszym wydaniu (juz od 1,5 tyg wychodzimy na dwor, troszke pozno, ale lepiej pozno niz wcale:))

Ściskamy mocno i trzyammay kciuki za kazda z was osobna i za wszytkie Majoweczki razem:)

URL=http://img85.imageshack.us/i/img0107iu.jpg/]image
Mimmii... Radzą sobie całkiem nieźle :P

Co do karty to ja dalej mam przy sobie właśnie do tego zaswiadczenia bedzie potrzebna zeby gin wypisal.

Ewelina, na klinicznej najpierw zapytali a potem sprawdzili na usg.
Witam Kobiety!
Ja mam pytanko czy na IP badają ułożenie dziecka, bo ja mam ułożenie miednicowe dziecka i moja gin raczej nie przewiduje już zmiany pozycji. Pytam bo boje się, ze będą mnie długo męczyć za nim zrobią cc.
Stare baby i nie tylko!!:) Ja to sie czuję jakbym jakaś slawna aktorką byla tak mój brzuch jest na ulicy obserwowany ze wszystkich stron:)
A w kolejce w sklepie czy w tramwaju glowę odwracają i udają że nie widzą:)
Od kilku dni męczą mnie skurcze lydek i stóp, ktoś poleci może jakiś dobry magnez??
U mnie tez ta sama sytuacja-" urodziła już"?? I ten wzrok tez jest mega okropny...ja to juz komentuje i pytam" przepraszam cyz mam jakąś plamę bo się Panie tak dziwnie na mnie przyglądają " :D
mnie tez mecza tymi pytaniami wszyscy do okola, a stare baby to tak sie patrza na brzuch jakby chcialy jakis urok rzucic, a moze nie widzialy jeszcze mamuski w 9 m-cu, nie wiem juz sama co myslec, moja siostra stwierdzila, ze to z zazdrosci, bo same juz nie moga miec dzieci. a tak na dobitke, jak ktos dzwoni do meza i sie pyta czy to juz - to on odpowiada, ze jeszcze sie "kula"- pocieszajace prawda ;)
Dziewcyzny juz doswiadczone... powiedzcie czy w szpitalu zabierają karte ciąży?? Pytam bo polozna z gab mojego dr podpowiedziala mi zebym udala sie do i-nisty po zaswiadczenie do becikowego -BO JEDNAK JEST WYMAGANE!!!!!!!!- bo tam dostanę na podst kary ciąży BEZPLATNIE bo u mojego gin kosztuje 50zl;> I sie zastanawiam czy przypadkiem nie zabiorą w szpitalu tej karty...

A jak nasze majowe mamuski sobie radzą:)?? Chyba są zaganiane i jeszcze zmęczone....ale wierzę,że są dzielne a ich bobaski nie dają im moco w kość :)
Ooo zaczeły sie odzywać dziewczyny odrazu jak sie napisze... :)

No do mnie tez przysyłaja smski,a do mojej mamy melduje sie codziennie rano bo maz w pracy a i do meza jak wstaje to tez pisze smska :)
Na mnie to Tesciowa sie obrazila i niechce mnie widziec puki nie urodze hehe
Cześc kobitki! Jutro mam termin porodu, od tygodnia twardnieje mi często brzuch i pobolewa podbrzusze myślalam że to już jakieś znaki ale czytając te Wasze to stwierdzam że jeszcze sie trochę pomęcze z brzuszkiem:)
Dzis na dodatek robilam pranie i zapomnialam węża do kibelka wlożyć:(
Cala lazienka i przedpokoj zalany a ja sama w domu:( i na kolanch ze szmata przez 20min szorowalam podloge:( i na dodatek sie zdenerwowalam bo sasiadka zaczela na mnie krzyuczec, w sumie to sie jej nie dziwie.. Ja to mam przygody przed samy rozwiązaniem!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
hanka zobaczysz jak będziesz po terminie z tymi telefonami i sms-ami :) A jeszcze lepiej jak kogoś spotkasz i pierwsze co słyszysz to : "ty jeszcze chodzisz?". Najbardziej chce mi się śmiać z mojej teściowej, odkąd wczoraj powiedziałam że coś chyba zaczyna się dziać bo mam jakieś skórcze, co jakiś czas przychodzi i pyta czy już się zaczęło? Dziś już była u mnie kilka razy a tu jeszcze 13-tej nie ma :) Przynajmniej widzę że nie może się doczekac naszej córeczki:)
Haniu nie tylko rodzina mnie neka wiadomosciami a sasiedzi i znajomi ...
niektorzy potrafia kilka razy dzienie sie zapytac brrr....
Nataluś już urodziła :) własnie wczoraj

szczegóły w czerwcówkach

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

do góry