Widok

MAJOWE MAMY 2010 :)) cz. 28

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mamusie i ich Dzieciaczki:

MARZEC

15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm

KWIECIEŃ

09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa

MAJ

01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
12.05 agag_agag - córcia Emilka 4140 szpital Zaspa
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
13.05 Ewelina80 - synuś Bartosz,3750 56cm szp Zaspa
14.05 Słonko69 - Maja,3500g, 54cm, szpital Kliniczna
15.05 Patkagda - Patryk, 3820g, 59cm, szpital wojewódzki
26.05 Jagoda. - Zuzanna 3430g, 58cm, Kliniczna, CC
27.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, 4030g, 61 cm, szpital wojewódzki
27.05 majowa - synuś Kamil, 3930g,58 cm, szpital wojewódzki
28.05 Aniami- Mikołaj 3300g, 56 cm, Madryt
28.05 sanszajn - Sandra 3300gr, 56cm, Redlowo
29.05 Mimii - Borys 3750g, 54cm, szpital Kliniczna
31.05 hanka102 - Maciuś 3865g, 57 cm, szpital Kiniczna

CZERWIEC

07.06 **emi- Milenka 3870g, 57cm, szp.wojewódzki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ale tym bobaskom na zdjeciach dobrze jest ;)

a ja nie chcialam krakac i nie pisalam, ze gdzies mnie przewialo i mam zawalone zatoki. myslalam, ze dam sobie rade domowymi sposobami, ale mnie one juz wykanczaja i nie mam sily na nic. gdzies wyczytalam, ze jak sie jest chorym to mozna karmic małą i nic nie powinno jej byc, jednak nie u nas ;/ dzisiaj zauwazylam, ze zaczyna momentami oddychac jak spiacy kotek i ma goraczke, ale ile to dokladnie nie wiem, bo mamy termoter, ktory mierzy temp z ucha tylko,ze wiekszego. wtepnie wskakuje okolo 38. nie wiem czy jechac z nia na izbe, czy sprobowac to czyms zbic? tylko czym?
moze te kolki to po Twoim mleku?
nie kazda kobieta moze wykarmic swoje dziecko, czasami pokarmu jest za malo.
Mimii wykarmisz wykarmisz :)))
Neissi uszy do góry , i twój bąbel bedzie bystro podnosil glowke i sie rozgladal. Powiem Wamze moj to od poczatku jak tylko sie pojawil sztywno trzymal glowe i sie rozgadal. Takze to tez zalezy od dziecka. Dodam,ze mam kolezanke ktorej dziecko 7iesieczne z powodu tuszy;> podnosi glowke na brzuchu na wys moze 1,5cm.... i na ddatek dopiero na brzuszku zacela lezec majac 4m-ce;> Takze Neissi spokojnie...

Jagoda dzieki za odp. Ja podaje bebilon komfort na kolki i zaparcia, myslalam ze po wczoraszym wyprozniniu noc bedzie spokojniejsza ale niestety bole brzuszka nadal sa :( Lekarka kazala podawac ten sabsimplex-bo mowilam ze go mam esputicon, albo czopki na kolki ale to gowno pomaga :(( Nie wiem juz co robic... Moze na piers przejsc tylko i wylaczni...nie wiem naprawde co robic :( Boje sie tyko ze z piersi go nie wykarmie :(

Iza ale adas sie zmienił... naprawdę :) Zupelnie inny chlopaczek:) Fajoski :)
Neissi, moja jedna tez nie podnosi główki ani nie leży na boku- ta większa, a nie przewracają się obie chociaż mają po 3 miesiące prawie.
Mam też 5-letnią córkę, doskonale rozwiniętą fizycznie, bez jakichkolwiek odchyleń. Ona za niemowlaka nigdy się nie przewróciła :)
Poszłam do apteki kupić Nutramigen. Byłam już zrezygnowana i zapłaciłabym wiele żeby już było dobrze. Babka mi mówi, że nie ma problemu, że ona mi sprzeda, ale na receptę miałabym o połowę taniej. No więc biorę, a ona mi kasuje 24,60. No myślałam, że mnie coś trafi. To za ten cholerny Enfamil płaciłam 25,90 i lekarka mi nie chciała dać recepty na Nutramigen i jeszcze mi mówiła, że to droższe jest. No niech tych lekarzy drzwi ścisną!

A tak poza tym to jest już na samym Nutramigenie i tfu tfu jest cud. Puszcza jeszcze bączki, ale nie płacze przy tym ani nie napina się. No i wreszcie postanowił jeść co 4 godziny. Wcześniej po 3 godzinach wył już z głodu i brzuszek go bardzo bolał, a teraz 4 godziny i on jeszcze nie jest aż tak głodny żeby płakać.

No i niestety powiem Wam przykrą rzecz. Przez te cholerne kolki moje Słoneczko jeszcze nie umie przewracać się z brzuszka na plecki, nie podnosi główki leżąc na brzuszku. Tylko tyle żeby przełożyć główkę z prawej strony na lewą i odwrotnie. Wczoraj widziałam jak wreszcie próbował podnieść ją i porozglądać się. Uśmiecha się też od niedawna i dopiero co zaczął gaworzyć. I taki lekarz mi powie, że dziecko jest całkowicie zdrowe i kolką nie ma co się przejmować.

A ja naiwnie myślałam, że jak nie mogę liczyć na doświadczenie matki, teściowej, siostry, ani położnej (nie odbiera telefonu) to chociaż lekarz coś pomoże.
Mimii ja podaje Zuzi bebilon 1 (ten zielony imunofortis) zjada mniej więcej 750ml na dobę 6-8 posiłków mniej więcej po 80-110 ml
niestety nie mogłam jej karmić przez 2 tyg bo brałam leki i w tym czasie zanikł mi pokarm i po mimo najszczerszych chęci po prostu się nie dało karmić piersią.
Mimii może powinnaś iść z Boryskiem do pediatry? i zasugerować ze może trzeba podać mu Debridat w syropku? wiem ze to sie podaje jak maleństwo ma problemy z wypróżnianiem. Zuzia dostawała to w szpitalu jak po antybiotyku nie mogla zrobić kupki...
pozdrawiam mam nadzieje ze wszystko się u ciebie ułoży :)

Dziewczyny ak sie chwalicie tymi swoimi dzieciaczkami wiec i ja wkleje jeszcze jedno zdjecie. Dzis zrobione- Adas u Tatusia

image
o jeziu jaki słodki synuś Twój Mimii :)))))))))))))))))
Oto moj synciu :)

image

Uploaded with ImageShack.us
Madzia Mika ale fajowa ta Twoja córcia.
mamo arty a dziewczynki równiez, takie śliczniutkie:)

To i ja sie pochwalę boryskiem:)

Moj Borys przewraca sie z brzuszka na plecki, mam nawet filmik z jego wykonaniem:D
Synus moj cos marudzi.
Dzis jade z nim na samym modyfikowanym mleku, po podaniu czopka-nie robil kupki 4dn :( i tez cierpial jak dzidzia emi :( ale po czopku normalnie akby eksplodowal. Nie chciałam mu podawac czopka,ale juz nie wytrzymalam, nie moglam patrzec jak się nadyma i jak cierpi.\

Jagoda A twoja córcia jest na modyfikowanym?? Jakie podajesz i ile Ci zjada?? Moj pije bebilon na kolki i zaparcia,ale neistety zaparcia dalej są:( Nie wiem czy to wina mieszanego karmienia- i cycem i sztucznym dlatego tez po tym wyproznieniu sr jak zareaguje borys na 1 rodzaj pokarmu. Tak bym chciala by juz bylo ok....
Jaka słodka :)
image

Uploaded with ImageShack.us
Dziewczyny co robię nie tak??:(

Wszystko zrobilam wg ściągi w jednym z wątków
[URL=http://img715.imageshack.us/i/ds

Próbuje jeszcze raz..
Oj chyba coś mi nie wyszlo:D
[URL=http://img32.imageshack.us/i/d

Super dzidziaczki!!
To i ja się pochwalę:)
Cudasne te Wasze Bable dziewczyny

MamoMarty tylko pogratulowac tak ladnie spiacych dziewczynek. My wciaz sie budzimy kolo 3-4 na karmienie a potem okolo 7, ale ja zaczelam sie wysypiac. Jakos juz nie meczy mnie to nocne karmienie. Zauwazylam tez, ze jak juz wezme malego nad ranem do siebie do lozka to staje sie taka malo wrazliwa na zaczepki z jego strony. On sobie lezy i guga a ja spie w najlepsze. Budze sie dopiero na placz lub krzyk.

Jest coraz to fajniej.

p.s. ponawiam pytanie z poprzedniego watku o rozszerzanie diety. Jakie warzywa mozna juz wprowadzac?
my dzisiaj jestesmy caly dzien nierozlaczne. mala podlaczona non stop na cycku, nawet teraz ;) zbieram sie juz chyba 30min, zeby cos napisac, ale co chwile cos. od 2 dni nie zrobila kupolki i dzisiaj strasznie sie meczy. wali tylko cuchnace baczki a ja nie wiem jak jej pomoc,zeby to minelo.
a w szpitalu zostalysmy dluzej bo u malej w badaniach wyszla jakas infekcja i podany zostal antybiotyk ;/
prawie 2 tyg w szpitalu zagoscilam przez to, ze musialam pierw czekac az mnie same skorcze wezma a potem z mala jeszcze lezec. uszami ten pobyt mi juz wychodzil. babeczki przychodzily na 3 dni i byly kolejne, a ja ciagle tam siedzialam. myslalam, ze juz z tamtad nie wyjde wcale. weteranka i matka polka mnie tam juz nazywano ;)
a jesli chodzi o sam porod to nie cala godzinke nam zajal. chociaz przyjezdzajac do szpitala mialam nadzieje ciagle na druga cesarke. bolalo, wiadomo jak to bez znieczulenia, ale tak sie balam, zeby malej sie nic nie stalo, ze parlam ile wlazlo.
a ordynatorek i inni lekarze ;) zadowoleni z siebie byli, bo udowodnili, ze mozna po cesarce urodzic naturalnie.
no to tyle jak narazie ;)

spokojnej nocki ;)
ja uzywam niemiecki Lefax i na moja Juleczke ladnie zadzialal...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry