Widok

~~~~MAJOWE MAMY 39~~~~

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
nowy ;-)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A ja robię Nana na Żywcu;) Oczywiście wodzie mineralnej;) Nie gotuję i podaję z wodą o temperaturze pokojowej.

Agacik a jak się rozrabia takie w temperaturze pokojowej ?! wszystko sie rozpuszcza ?!
dzięki za instrukcje ;)

Mi położna mówiła, że dzieciaczkowi o wiele przyjemniej jest wypić mleko podgrzane niż w temperaturze pokojowej. Porównała to do herbaty, którą każda z nas woli pić ciepłą.
Natomiast ja gotuję wodę normalnie w czajniki, potem najwyżej podgrzewam w podgrzewaczu, żadnego kamienia nie widzę.

Normalnie. Wlewam do butelki wodę, wsypuję mleko i mieszam energicznie:)

Słuchajcie, apropos chwytania piersi, to u mnie on się zazwyczaj dobrze przystawia, nie chwyta całej otoczki bo jest dość duża. Jeśli chwyci za płytko, to mu wyciagam i każe zrobić dużą paszczę ;)) Zazwyczaj jest tak wściekły z głodu, że z dużą paszczą nie mamy problemu. Natomiast często spobie spłyca już w trakcie jedzenia, przez to szarpanie! wtedy wlaśnie mu zabieram cycka i daje ponownie. Boli przez pierwszych kilka pociągnięć, a między karmieniami czuję takie kłócie. Też tak macie?

Mleka sztucznego nie daję, ale robie malem herbatkę koperkową. Wtedy także gotuję wodę w malym garnuszku, żeby nie było kamienia. Odnośnie temperatury, to dostaliśmy podczas wizyty u pediatry dwa takie termometry na butelkę - z jakąś reklamówką mleka. Może rozejrzyjcie się gdzies w aptekach lub przychodniach, moze akurat beda.

up, niech śmieci znikną :)

hop do gory
ja pierwsze opakowanie mleka tez kupiłam Nan Ha
(bo takie dawali w Wejherowie) ale teraz kupuję zwykłe
że tańsze to własciwie nie ma znaczenia ale mały je tak samo toleruje jak Ha

pierwsze "zassanie" z piersi zawsze mnie tez troszkę zaboli a potem troszkę kłuje a zazwyczaj fajnie łaskocze :)))

Zastanawiam sie jak podkurowac te piersi. smaruje bephantenem, staram sie nie nosic wkladek, kiedy nie kapie mi z cyckow. Najchetniej to jeden dzien bym odciagala i dawala z butelki, ale boje sie ze maly nie bedzie chcial potem cycka. Moze bede sie dalej meczyc!

Zuzka, masz tak jak ja. Mała robi duży dziób i wtedy jej zapodaję cycka tak, żeby złapała głęboko, a ona i tak w trakcie ssania sobie sama reguluje głębokość i kończy się zazwyczaj na ssaniu samej końcówki sutka. Boli jak jasna cholera. Też jej wtedy przerywam i podaję ponownie. Zaczęło się to od kiedy ma kolki. wyrywa się przy karmieniu wtedy, gdy ma atak i odciąga główkę razem z sutkiem - przez to to spłycanie. Faktycznie później kłuje po karmieniu. Ja smaruję sutki (właściwie samą końcówkę) maścią Caetor Equi - super pomaga.

Połknęłam literkę-Castor equi.
Ja mam mleko Nan 1, normalne, nie Ha.

Agacik , ja daje to samo mleko co Ty
powiedz mi, czy u ciebie tez ono zostawia takie maleńkie grudki na butelce

a nasza coreczka dostała jakieś krostki na buźce i szyji .... :( nie wiem co ... może potówki !? tylko z kolei zrobiła dzis zielonkawą kupę, a to pewnie bo zimno no nie ?! i jak jedno może miec sie do drugiego, jesteśmy umówieni na czwartek do pediatry ale może podejdę jutro ....
no i chyba tez mamy kolki, mala lezy sobie spokojnie, "gadamy" a tu nagle płacz tak na kilkanaście sekund i spokoj.... no i wtedy szuka cycusia mamusi co by sie potulkac, bo oczywiście ssanie w takich chwilkach idzie kiepsko :/ bo chodzi tylko o pociumcianie ...
a uzywacie smoczkow ?! nasza niunia w ogóle nie chce żadnego :/

ja daję smoczek :( niestety
ale tylko do uspokajania
bez tego ani rusz

no ja chętnie bym jakiś zapodała ale nie chce żadnego :/ a znalazla sobie kciuka i juz ją przylapałam z 5 razy na ciumkaniu ! cwaniara jedna !

mmadlen moja też nie chce ssać żadnego smoczka :(, najlepszym dla niej jest cycuś mamy :)) - mały cwaniak.

Zuzka spróbuj po karmieniu smarować brodawkę swoim mlekiem, położna radziła by tak robić w razie bólu i zaczerwienienia - ja smarowałam tak jak byłam w szpitalu a teraz robię tak od czasu do czasu, profilaktycznie.

Pomarańczka, mi mleczko ładnie się rozpuszcza, nic nie zostaje.

kurka ;/ u mnie zostają takie ... no wręcz mikroskopijne kropeczki
szit

agacik - u nas też przez kolki tak szarpie. Dokladnie tak jak opisujesz. Pręży się do tylu i ciągnie sutek.

Agata81 - o smarowaniu mlekiem też słyszałam, ale u mnie to się robi samoczynnie, bo mleko mi samo leci z cycków ;))

up up

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

do góry