Widok

~ ~ ~ ~ MAJOWE MAMY 40 ~ ~ ~ ~

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej :)))
widzę, że Majowe po szczepieniu:)
ja tez dzis byłam z Karolkiem
waży 5100 :))
a napiszcie jeszcze raz jak wasze dzieciaczki
aha , czy możecie jeszcze napisac jakie szczepionki były podane?
u nas Infanrix HEHA - 200,-zł
nastepne szczepienie 5 sierpnia

w sobotę Karolek był ochrzczony:)
"starzy ludzie" powiadają, że dziecko po chrzcinach się "zmienia"
np. śpi gorzej / lepiej itp.
ja w to nie wierzę , ale wiecie co...
od niedzieli wogóle nie tyka piersi :( mleko mam (ściągałam) , wszysko niby ok
do tej pory karmiłam go pierś+Nan - pił ładnie
teraz jakis diabeł w niego wstąpił i nie chce piersi ....ryczy i ryczy :(
nie wiem , czy to jakis kryzys , czy co

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
my dzis bylismy w przychodni, aby lekarz ponownie zobaczyl wysypke - wszystko ok, nadal hormonalna, zejdzie (z reszta juz widze znaczna poprawe).

Nam szczepienie pierwsze powinno wypaść 7 lu 9 lipca, ale pielegniarka, która sie zajmuje szczepieniami jest na zwolnieniu lekarskim, a osoba zastepujaca i lekarz sa do 18 lipca na urlopie, wiec bedziemy szczepić 21 lipca. Zdecydowalismy sie na szczepionke 5 w 1 za 120 zł. doszlismy do wniosku, że przeżyje te dwa ukłócia, w szpitalu tez przeżył. Nawet ta pielegniarka dzis mówiła, że wiele dzieci przyjmuje trzy ukłócia i jest dobrze.

zuzka , u Karolka wysypka ustapiła dokładnie z poczatkiem 6 tyg.
mały w piątek wyglądał jeszcze niezaciekawie a w sobotę rano (akurat na chrzciny) obudził się z czystą buźką :))

Tośka też jeszcze wysypana ale z buzi już zeszło. Smaruję ją Emolium.
Szczepienie czeka nas w piątek, biorę Infanrix za 180.
Jutro znowu jadę z nią do szpitala, bo posiew moczu nie wyszedł, musimy powtórzyć. Szlag mnie niedługo trafi.

My będziemy Kamilę szczepić 11 lipca, ale u nas w przychodni w Rumi ta szczepionka skojarzona kosztuje 190 zł-szok jakie rozbieżności w cenach, zdzierają że szok no i USG bioderek też płatne też 50zł, bo bez tego trzeba po 2 miesiące czekać :(((

ja Karolkę szczepiłam Infanrix 5 w 1 (za 120 zł w przychodni) plus osobno na WZW (darmowa)
następne szczepienie wypada w połowie lipca

my bylismy dzis na szczepieniu, placilam 180 za 6 w 1 i 300 za rotawirus, maly teraz jest ospaly, nastepna 5 lipca, a po chrzcie zrobil sie bardziej upierdliwy ;-), mniej spi w dzien

Zuzka wieksze zdjecie

image

o! a na usg bioderek w którym tyg.??

a czym się rożnią te skojarzone od zwykłych ? te zwykłe nie zawierają czegos czy co ? bo jestem zakręcona w tym temacie a wypadałoby zadecydować co i jak :(

anikia miałyśmy identyczne ubranka dla maluchów na Chrzest :):P

Alicja te szczepionki płatne różnią się tym że dziecko dostaje jedno kłócie.

A ja z Kubą idę dopiero 8 lipca na szczepienie.Kuba też jest wysypany krostkami małymi tylko na policzkach jak leży na boku to od ciepła widac je bardziej.Mój mały lubi jak ktoś przy nim jest i wtedy jest spokojny i nie krzyczy.Wypija 120 chyba dobrze.

dzięki Kasiu za odpowiedź :)
a Wy jakie bierzecie szczepionki ? skojarzone czy normalne?

Ja to bym wzięła te zwykłe szczepionki ale mój się upiera by te skojarzone kupić. Przy skojarzonych trzeba pamiętać, że jak się zacznie nimi szczepić to nie można na zwykłe przejść.

te skojarzone sa podobno lepsze, bo te zwykle to starej generacji, tak pielegniara mowila

ale mielismy kiepska noc po szczepieniu, cala noc marudzil i budzil sie co chwila i stan podgoraczkowy sie przyplatal, jestem padnieta, bo praktycznie cala noc na rekach go mialam, a malz mial sluzbe wrr

Pomaranczka w tej czapeczce od kompletu to Wik przypomina mi Anie z filmu o Pawlakach i Kargulach, zapomnialam tytulu

i bądź tu człowieku madry co wybrać :( co lekarz to jak widac inna opinia na ten temat ehhh

Moja mama dziś odebrała mi pesel małego i pojechałam do urzedu dostarczyć na becikowe.Także to mam już z głowy ale w lipcu znowu muszę składać papiery na rodzinne.Najgorsze jest to że trzeba latać wszędzie aby dostać potrzebne dokumenty.

anikia - dokładnie Ania z filmu- Sami Swoi :):)
Kasia80 - mój też wypija 120 , czasem szczególnie w nocy 90 :))

a wczoraj po tym szczepieniu normalnie tragedia
około 20.00 mały jakis dziwny się zrobił
dwie godziny później gorączka 38
za chwile mierzę znowu 39
panika:) biedy leżał taki ospały
podałam mu syropek na goraczkę
i praktycznie w pół godziny było lepiej
ale mnie niźle nastaszył

Mam nadzieję, że do chrztu mu zejdzie. Mamy już chrzestnego, jutro idziemy do księdza i mam nadzieje ze uda sie zalatwic na 19 lipca!

Co do usg bioderek to my jednak zrobimy prywatnie, bo moj lekarz idzie na urlop, wiec jak odbiore ksiazeczke, to dopiero 22 lipca dalby mi skierowanie na usg, a wiadomo, ze trzeba sie wczesniej rejestrowac, wiec zrobilibysmy dopiero w sierpniu!

Anikia - podobne ubranko mam na uwadze, ale musze sie jeszcze rozejrzeć, moze dostane fajne spodenki, a w jednym sklepie mam upatrzona bluzeczke.

oprocz marudzenia maly czuje sie juz dobrze no i troche spi wiecej, zastanawiaja mnie te jego kupy, bo znow ma kolejna juz nawet nie wiem ktora, praktycznie przy kazdym baczku pojawia sie kupka i zaczal ulewac wiecej, chyba zadzwonie jutro do pediatry

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

do góry