Widok
~ ~ ~ ~ MAJOWE MAMY 40 ~ ~ ~ ~
hej :)))
widzę, że Majowe po szczepieniu:)
ja tez dzis byłam z Karolkiem
waży 5100 :))
a napiszcie jeszcze raz jak wasze dzieciaczki
aha , czy możecie jeszcze napisac jakie szczepionki były podane?
u nas Infanrix HEHA - 200,-zł
nastepne szczepienie 5 sierpnia
w sobotę Karolek był ochrzczony:)
"starzy ludzie" powiadają, że dziecko po chrzcinach się "zmienia"
np. śpi gorzej / lepiej itp.
ja w to nie wierzę , ale wiecie co...
od niedzieli wogóle nie tyka piersi :( mleko mam (ściągałam) , wszysko niby ok
do tej pory karmiłam go pierś+Nan - pił ładnie
teraz jakis diabeł w niego wstąpił i nie chce piersi ....ryczy i ryczy :(
nie wiem , czy to jakis kryzys , czy co
widzę, że Majowe po szczepieniu:)
ja tez dzis byłam z Karolkiem
waży 5100 :))
a napiszcie jeszcze raz jak wasze dzieciaczki
aha , czy możecie jeszcze napisac jakie szczepionki były podane?
u nas Infanrix HEHA - 200,-zł
nastepne szczepienie 5 sierpnia
w sobotę Karolek był ochrzczony:)
"starzy ludzie" powiadają, że dziecko po chrzcinach się "zmienia"
np. śpi gorzej / lepiej itp.
ja w to nie wierzę , ale wiecie co...
od niedzieli wogóle nie tyka piersi :( mleko mam (ściągałam) , wszysko niby ok
do tej pory karmiłam go pierś+Nan - pił ładnie
teraz jakis diabeł w niego wstąpił i nie chce piersi ....ryczy i ryczy :(
nie wiem , czy to jakis kryzys , czy co
my dzis bylismy w przychodni, aby lekarz ponownie zobaczyl wysypke - wszystko ok, nadal hormonalna, zejdzie (z reszta juz widze znaczna poprawe).
Nam szczepienie pierwsze powinno wypaść 7 lu 9 lipca, ale pielegniarka, która sie zajmuje szczepieniami jest na zwolnieniu lekarskim, a osoba zastepujaca i lekarz sa do 18 lipca na urlopie, wiec bedziemy szczepić 21 lipca. Zdecydowalismy sie na szczepionke 5 w 1 za 120 zł. doszlismy do wniosku, że przeżyje te dwa ukłócia, w szpitalu tez przeżył. Nawet ta pielegniarka dzis mówiła, że wiele dzieci przyjmuje trzy ukłócia i jest dobrze.
Nam szczepienie pierwsze powinno wypaść 7 lu 9 lipca, ale pielegniarka, która sie zajmuje szczepieniami jest na zwolnieniu lekarskim, a osoba zastepujaca i lekarz sa do 18 lipca na urlopie, wiec bedziemy szczepić 21 lipca. Zdecydowalismy sie na szczepionke 5 w 1 za 120 zł. doszlismy do wniosku, że przeżyje te dwa ukłócia, w szpitalu tez przeżył. Nawet ta pielegniarka dzis mówiła, że wiele dzieci przyjmuje trzy ukłócia i jest dobrze.
te skojarzone sa podobno lepsze, bo te zwykle to starej generacji, tak pielegniara mowila
ale mielismy kiepska noc po szczepieniu, cala noc marudzil i budzil sie co chwila i stan podgoraczkowy sie przyplatal, jestem padnieta, bo praktycznie cala noc na rekach go mialam, a malz mial sluzbe wrr
Pomaranczka w tej czapeczce od kompletu to Wik przypomina mi Anie z filmu o Pawlakach i Kargulach, zapomnialam tytulu
ale mielismy kiepska noc po szczepieniu, cala noc marudzil i budzil sie co chwila i stan podgoraczkowy sie przyplatal, jestem padnieta, bo praktycznie cala noc na rekach go mialam, a malz mial sluzbe wrr
Pomaranczka w tej czapeczce od kompletu to Wik przypomina mi Anie z filmu o Pawlakach i Kargulach, zapomnialam tytulu
anikia - dokładnie Ania z filmu- Sami Swoi :):)
Kasia80 - mój też wypija 120 , czasem szczególnie w nocy 90 :))
a wczoraj po tym szczepieniu normalnie tragedia
około 20.00 mały jakis dziwny się zrobił
dwie godziny później gorączka 38
za chwile mierzę znowu 39
panika:) biedy leżał taki ospały
podałam mu syropek na goraczkę
i praktycznie w pół godziny było lepiej
ale mnie niźle nastaszył
Kasia80 - mój też wypija 120 , czasem szczególnie w nocy 90 :))
a wczoraj po tym szczepieniu normalnie tragedia
około 20.00 mały jakis dziwny się zrobił
dwie godziny później gorączka 38
za chwile mierzę znowu 39
panika:) biedy leżał taki ospały
podałam mu syropek na goraczkę
i praktycznie w pół godziny było lepiej
ale mnie niźle nastaszył
Mam nadzieję, że do chrztu mu zejdzie. Mamy już chrzestnego, jutro idziemy do księdza i mam nadzieje ze uda sie zalatwic na 19 lipca!
Co do usg bioderek to my jednak zrobimy prywatnie, bo moj lekarz idzie na urlop, wiec jak odbiore ksiazeczke, to dopiero 22 lipca dalby mi skierowanie na usg, a wiadomo, ze trzeba sie wczesniej rejestrowac, wiec zrobilibysmy dopiero w sierpniu!
Anikia - podobne ubranko mam na uwadze, ale musze sie jeszcze rozejrzeć, moze dostane fajne spodenki, a w jednym sklepie mam upatrzona bluzeczke.
Co do usg bioderek to my jednak zrobimy prywatnie, bo moj lekarz idzie na urlop, wiec jak odbiore ksiazeczke, to dopiero 22 lipca dalby mi skierowanie na usg, a wiadomo, ze trzeba sie wczesniej rejestrowac, wiec zrobilibysmy dopiero w sierpniu!
Anikia - podobne ubranko mam na uwadze, ale musze sie jeszcze rozejrzeć, moze dostane fajne spodenki, a w jednym sklepie mam upatrzona bluzeczke.