Widok

MAJOWE MAMY Z MALUSZKAMI 2010 CZ.10(39)

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
MARZEC

15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm

KWIECIEŃ

09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa

MAJ

01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
12.05 agag_agag - córcia Emilka 4140 szpital Zaspa
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
13.05 Ewelina80 - synuś Bartosz,3750 56cm szp Zaspa
13.05 Malutka22 -synek Oskarek 4420g szpital Zaspa
14.05 Słonko69 - Maja,3500g, 54cm, szpital Kliniczna
15.05 Patkagda - Patryk, 3820g, 59cm, szpital wojewódzki
15.05 Ulkam27 - Oskarek 3940g, 57cm , szpital kliiczna
26.05 Jagoda. - Zuzanna 3430g, 58cm, Kliniczna, CC
27.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, 4030g, 61 cm, szpital wojewódzki
27.05 majowa - synuś Kamil, 3930g,58 cm, szpital wojewódzki
28.05 Aniami- Mikołaj 3300g, 56 cm, Madryt
28.05 Cytrusowa_607 - Oleńka 2970, 52cm, Zaspa
28.05 sanszajn - Sandra 3300gr, 56cm, Redlowo
29.05 Mimii - Borys 3750g, 54cm, szpital Kliniczna
31.05 hanka102 - Maciuś 3865g, 57 cm, szpital Kiniczna

CZERWIEC

07.06 **emi- Milenka 3870g, 57cm, szp.wojewódzki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=195879#fs

zapraszam
Biedaczki z Was:(dobrze ze juz w domku. AGA wiem co czulas...:*
Oby bylo juz ok.
Oj biedny maluszek :( dobrze, że to nic poważniejszego. Kilka dni minie i zapomni o wszystkim, a może już nie pamięta :-) Ja też byłam z małym raz kilka godzin w szpitalu i zawsze będę o tym pamiętać.

Po tym co MamaMarty napisałaś, zrobię małemu badanie, żeby sprawdzić. Nigdy nie przyszło mi do głowy, że może być jej za dużo:(
Hey!!

No to ja teraz Wam cos powiem
Własnie wczoraj wróciłam z Dominikiem ze szpitala a pojechalismy tam w niedziele o 4 rano...Masakraaa :(

Zaczelo sie ze w piatek odkrylam ze ma ciepla glowe,mowie moze na zabki cos sie tam dzieje,byl spokojny wiec jakos sie nieprzejelam,o godzienie 16 goraczka 39 no to czopek,caly czas trzymala nic nie zeszlo wiec o 20 znow czopek,zeszlo troche do 38 ale o 6,30 znow 39 no to na pogotowie zerknal facet i do domu dalej czopki....przechodzilo do 37,5 nawet wiec ok byl spokojny juz cieszylam sie ze bedzie ok ale o 2 goracy wiec czopek a o 4 goraczka 40 stopni wiec zapakowalismy sie i do szpitala,tam w izbie....masakra z prerensjami o wszystko :( zostalismy dostal kroplowki,antybiotyki,pobrano krew,mocz bylismy u laryngologa(masakra)to byl koszmar jak moje dziecko cierpialo,tyle sie nienaplakal przez cale zycie :( a ja razem z nim brak mi slow jakie to straszne uczucie,nikomu nie zycze
Stwierdzono ze to od ucha i gardla bo jest zaczerwienione ale byl to koszmar(nielubie szpitali) spalam bo jestem mama karmiaca na lozku od nich ale nie ma to jak w domu

Pozdrawiam
co to za badanie i kiedy się je zleca? Czy wystarczy o to zapytać lekarza?
Malutka nie daję wit. D bo zrobiłam im badania na gospodarkę fosforanowo- wapniową i obie maja przedawkowaną wit. D.(a i tak dawałam co drugi/trzeci dzień) Do stycznia zakaz. Dopiero po ponownych badaniach się stwierdzi czy wszystko w porządku i ewentualnie podam.

Z przedawkowaniem nie ma żartów. To grozi kamicą nerkową. Dr Bałanda na Polankach opowiadała mi o niejednych przypadkach maluszków z kamicą które mieli i powiem Wam że dziękuję bardzo. Lepiej zrobić badania i dopiero potem podawać lub nie.
o to ty szczesliwa ja juz na 3@ czekam... i to powoli z niecierpliwoscia,

ja dzispadam na pyszczek, ide wlasnie spac..
ja tak migusiem bo nie mam czasu

śliwkę suszoną dawałam czystą bez jabłka i nie bardzo pomogła
Ja to jagoda którą dałam przez przypadek (pomyliłam włąsciwości) pogorszyła sprawę

proszek dzidziuś bo lovela nam nie podpasowała

Nie prasujemy

Zastanawiam się czy nie przejść na mm, bo już mam dosyć wstawania w nocy co pól godziny... W dzień po 9 godzin w pracy bez możliwości odciągania i jak zracam do domu to co prawda pełne, ale ... chyba powoli trace pokarm albo on poprostu traci na wartości
I chyba wprowadze jej mm w ciągu dnai a cycek tylko rano i wieczorem zostawię... Może gdybym pracowała regularnie to coś by z tego było a tak... tylko się martwię bez sensu...
Tylko kurcze mam nadzieję że mi nie odbiorą tych dodatkowych przerw w pracy na karmienie... Dlastego musze utrzymac jak najdłużej chociaz część karmień piersią żeby mieć zaświadczenie od lakarza jak będzie potrzebne...

A.. no idziś , a w zasadzie wczoraj przyszła @...
Pewnie przez powrót do pracy i nieregularne karmienia...
Fajnie, że Filipkowi się podoba w krzesełku :) My dzisiaj przesiedliśmy się już do normalnej wanny. Oskar od tygodnia pięknie prosto siedzi więc już się nie boję :-)
ja w sumie piorę w różnych, byle sensitive, ale to bardziej ze względu na mnie, bo małemu nic nie wyskakuje, ani nie ma suchej skóry, ale ja mam atopowe zapalenie skóry, więc muszę uważać, a prasować nie przepadam, ale lubię jak ciuszki i małego i nasze są takie mięciutkie, nie założę np jeansów bez wyprasowania, po prostu mnie swędzi :)
ja mam zwykle krzesełko do wanny, cos takiego ale ogolnie jest wygodnie bo Filip nie chlapie i siedzi spokojnie :)
my mamy cos takiego
http://allegro.pl/krzeselko-do-kapieli-thermobaby-aquababy-i1314582814.html
my od poczatku paraliśmy Zuzi ubranka w vizirze sensitiv zresztą swoje tez w nim pierzemy wiec nie mamy takiego problemu :)

co do napletka to ja Gabrysiowi odciagalam tyle ile sie dalo i tak troszke naciagalam, ale nie mocno, jak mial ok roku zebrala mu sie mastka w "pecherzyku" probowalam mocno naciagac z mascia, nic to nie dalo wiec wspolna decyzja byl zabieg odklejania napletka,

co do prasowania ja prasuje tylko to co trzeba,zeby dobrze wygladalo :)

proszek najpierw lowela, potem persil sensitiv(pralam calej rodziny) a teraz juz zwykly persil kupilam bo bylo 5kg za 30zl :) narazie pierwsze pranie, zobacze co z tego bedzie
Karolinkaku jakiej firmy masz to krzesełko, bo chcę kupić Kubusiowi i upatrzyłam sobie Flippera Evolution z OK Baby, ale ciekawa jestem z którego Wy jesteście tacy zadowoleni. One są chyba do 23kg, ale tak na oko myślę, że na pół roku powinno starczyć.
mój właśnie zaczął śpiewać i wiecie co .... te wszystkie rady jak uspać dziecko są do du** ! :P nawet te które nawet ja dawałam bo teraz nic nie działa :P u nas też noc ciężka więc wiem Karolina co czujesz. Mały zasnął dopiero o 1 a obudził się o 6.30 później przysnął przed 8 i obudził go telefon męża .... i nie spał do 10 grrr.
Slonko zainspirowalas mnie z tym proszkeim, sprobuje tez mieszac proszki bo zapas dzieciowego mi sie juz konczy.Zobaczymy czy cos bedzie się dzialo.
My dzis zjedlismy 1 raz zupke jarzynkowa ze sloiczka, jutro druga polowa sloiczka moze z indykiem,a co...zaszalejemy wkoncu Borys to juz duuuzy ;) chlopaczek:)
Karoliniaku qwspolczuje...moze dzis noc bedzie nalezala do tych lepsiejszych. Ja tez zaraz ide spacku bo nei wiem jak i co z malym...och ta chrypka ...teraz cos zakaszlal ale mam nadzieje,ze tylko przez slinę, bo leży na wznak;/
Malutka mam to samo co ty wieczorami :)
Co do prania to piore od 2 miesiecy e E sensitiv .
Pracowac tylko prasuje co trzeba by estetycznie wygladalo i pieluszki .
hej, cały dzien nas tu nie bylo bo zeszla noc nalezala do raczej baaardzo ciezkich, nie dosc ze w nocy byly pobudki co godzine to o 5:30 obudzil sie na dobre... padam na twarz, to wszystko chyba przez te zeby
jesli chodzi o mycie to musze wam powiedziec ze ja nie sciegam napletka bo bylam przekonana ze nie mozna.. ale jutro przy kompieli zobacze, w ogole nie wiem czy pisalam ze od dwoch dni kapiemy Filipka w naszej wannie w krzeselku do kapieli i mu sie strasznie podoba :)
ja dalej piore w malego ubrania w proszku dla dzieci i narazie mam zamiar tak robic, i tak samo prasuje jesgo rzeczy - ale to barziej dlatego ze ja rowniez lubie jak sa wyprasowane :)
Petra zyczymy zdrowka dla Was!!!! i tak samo Mimii dla Boryska aby te plesniawki mu sie skonczyly
Wiecie co ja wyprasowałam pierwsze ciuszki i pieluszki Oskarowi. Później już nie bawiłam się w to. Prasuję tylko koszule jak gdzieś wychodzimy. Przebieram go 5-6 razy dziennie (wszystko) więc nie robiłabym nic innego jak prała i prasowała.

A proszek dla dzieci też użyłam tylko na początku. Jak się skończył to już leciał normalny. Nie mamy żadnych wysypek, suchej skóry itp :)
Ja dalej piorę w loveli.
A jeżeli chodzi o prasowanie to na początku wszyyystkie rzeczy byly wyprasowane a teraz już mi się tak nie chcę, co 2-3 dni wstawiam pelną pralkę a to ubranek, pieluszek tetrowych czy kocyków i nie chcę mi się już:P
Ale zmuszam się zazwyczaj motywują mnie bawelniane ubranka:P bo na welurowych tak nie widać:)
do góry