Widok

MAJOWE MAMY Z MALUSZKAMI 2010 CZ.11(40)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
MARZEC

15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm

KWIECIEŃ

09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa

MAJ

01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
12.05 agag_agag - córcia Emilka 4140 szpital Zaspa
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
13.05 Ewelina80 - synuś Bartosz,3750 56cm szp Zaspa
13.05 Malutka22 -synek Oskarek 4420g szpital Zaspa
14.05 Słonko69 - Maja,3500g, 54cm, szpital Kliniczna
15.05 Patkagda - Patryk, 3820g, 59cm, szpital wojewódzki
15.05 Ulkam27 - Oskarek 3940g, 57cm , szpital kliiczna
26.05 Jagoda. - Zuzanna 3430g, 58cm, Kliniczna, CC
27.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, 4030g, 61 cm, szpital wojewódzki
27.05 majowa - synuś Kamil, 3930g,58 cm, szpital wojewódzki
28.05 Aniami- Mikołaj 3300g, 56 cm, Madryt
28.05 Cytrusowa_607 - Oleńka 2970, 52cm, Zaspa
28.05 sanszajn - Sandra 3300gr, 56cm, Redlowo
29.05 Mimii - Borys 3750g, 54cm, szpital Kliniczna
31.05 hanka102 - Maciuś 3865g, 57 cm, szpital Kiniczna

CZERWIEC

07.06 **emi- Milenka 3870g, 57cm, szp.wojewódzki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mój dzisiaj spał 13 godzin bez pobudki :D Chyba się powoli naprawia :D Za to w ciągu dnia nie śpi dużo. Najpierw o 10 godzinę a poźniej o 13.30 godzinkę do półtorej.

Lecę do fryzjera :-)
Ja Świeta tak jak od 3 lat jest spedzamy z rodzicami i bratem i jego rodzina.W 2 dzien Swiat idziemy na wesele,choc jakos niemam jak narazie nastroju jakos ani Swiatecznego a ni imprezowego,a w Sylwestra niewiem moze z znajomymi co maja coreczke poltoraroczna lub z znajomymi od blizniakow ktore maja dzis roczek :) albo z rodzinka...niewiem maz mi na chwile wyjechal i wszystko czeka na niego...ja w szczegolnosci :) dziwnie tak osobno....nie jestem przyzwyczajona do wyjazdów....

Moj jak rano sie budzi to po ok 3 godzinach jest pierwsza drzemka i potem ok 16-17 tez dzremusia jest,trwaja ok pol godziny do godziny czasu. a wieczorem daje mu kaszke z Hippa na Dobranoc juz od jakiegos czasu,odbija sie i klade go do lozeczka i po okolo 10 minutach spi,czasem doje mleczkiem z cycuszka
widzę jakieś postępy :)

My stroimy mieszkanie na tydzień przed swiętami a samą choinkę w wigilię :P Czas leci strasznie szybko, pamiętam jak rok temu się wkurzałam bo prawnie nic nie mogłam jeść a wszystko tak ładnie wyglądało i pachniało. Pół ciąży miałam mdłości tak okrutne, że nie mogłam patrzeć na jedzenie, nawet reklam nie mogłam oglądać.

My Sylwestra jak co roku spędzimy z mężem w pracy ... To jedyna noc w roku gdzie w gastronomi można sporo zarobić, trzeba korzystać :-)
my po ciezkiej nocy od 2 do 4 marudzenie i nie zasypianie dopiero po czopku zasnela ale terz pol godziny zanim sie wyciszyla na sen.

my sylwester moze ze znajomymi dzieciowatymi? ale jak juz to w malym gronie.ale nie mam nastroju na "imprezki" ale to jeszcze miesiac wiec moze sie wszystko zmienic.

Gabrys sie wlasnie w tate bawi :) robi zakupy i wraca z pracy... ubaw...

chce posprzatac i ustroic troche mieszkanie, bo ten miesiac tezminie jak z bicza i fajnie zeby troche poczuc ta atmosferę .
my choinke ubieramy w wigilie albo wieczorem dzien przed.
ale moze w tym roku bedzie zywa w donicy, zeby btyle igiel nie bylo,kupujemy tez na ostatnia chwile bo nie mamy balkonu
hmmmm .... moja mala od rana wszystko na nie .... brrr co za ciezki dzien bedzie :(

Tak przynajmniej raz dzienie jest siku raz sie nawet kupka zdarzyla
hej:)
Dziękujemy za buziaczki.
Aga fakt ten czas szybko leci.... za szybko...
W zeszlym roku czekalysmy na tuchy naszych fasolek a dzis prosze...początki raczkowania i wyrzynanie zębolków:P

|Ulkam27 trzymam kciuki za Was...ach te związki i rozwiazki...
Bedzie dobrze, zobaczysz....Dzieci mamy więc trzeba sie trzymać i nie dawać, facet rzecz nabyta :P

Natali aJula nadal na nocnik robi eee??

Moj zasypia ciezko w trakcie dnia, wieczorem zazwyczaj przy butli.
Ale z dzis cisnienie....mega bol glowy dzis mam:(
Buziaczki dla pół roczniaczka :))) :***

U nas weekend zaczol sie od urodzinek moich .... achh i znowu o rok starsza ... jak te czas ucieka .

w Sobote odwiedziny u Tesciow ... Tesciowa przyłapana na dawaniu soczku z mandarynkii :P naszczescie zadne uczulenie nie wyszlo .

A wczoraj mojego partnera brat z morza wrocil i byla mala imprezka .

Nie ma kiedy ostatnio zarzec na forum gdy zdarze podczytac to uz braknie czasu by napisac .
Malutka z edzeniem sie juz umiarkowala i ladne je tylko to jeszcze zasypianie wieczorne i by spla troszke w dzien to by bylo dobrze ... z czasem pewnie i to wroci do normy ...

Tak sie juz zastanawiam nad choinka kiedy Wy wystawiacie ???

a i udalo mi sie przejsc na mleczko gerber ... bez zadnych bolacych brzuszkow ulewania itd
Agnieszka ja mieszkam w Oliwie - za płotem mam las :)

Ja też nie mogę się w tym roku doczekać świąt :) Ten czas szybko leci, pamiętam jak w zeszłe święta z brzuszkiem chodziłam a teraz nasz skarbek już z nami spędzi święta :)

A na sylwestra gdzieś się wybieracie? My siedzimy w domku, planujemy zrobić sobie coś dobrego do jedzonka i oglądac jakieś filmy.

Ja niestety też mało zaglądam bo Maja daje nam ostatnio popalić. Wczoraj padła po butli mleka o 22.00 :(
A jak u Was z zasypianiem maluchów?
Borysku wszystkiego najnaj na pół roczku buziaki

Słonko gdzie Ty mieszkasz ze tyle sniegu??
No gratulujemy zabka,no ja czesciej jestem bo meza nie ma a jak jest to tylko raz dziennie.Za miesiac do Sylwestra bedziemy sie szykowac,bedzie po Świetach....szok jak ten czas szybko mija....Pierwsze Święta z Maluszkiem :)
my tez mamy taki młyn w domku ze tylko was czytam :(
wiecie jak jest tatus w domu to ja sie do kompa nie mam kiedy dokopać...
Zuzia coraz spokojniejsza :) tzn nie płacze tak w nocy zato zaczęła dziś leząc na brzuszku podpierać się na kolankach i bujać do tylu i do przodu może do nowego roku uda nam się raczkować :)
najfajniej jest jak ktoś mówi tak to Zuza mówi nie zresztą tylko "nie" mówi no i jak coś jej nie pasuje mówi "blebleble"
dzis pierwszy raz kąpała sie w dużej wannie ale była radocha

ja przyznam, że nie miałam ani kiedy ani mocy lazic po necie...
zdrówka dla dzieciaczków ! i też gratulujemy postępów:)
mój dziś miał atak śmiechu, śmiał się jak szalony przez jakiś kwadrans, patrzył na mnie i rechotał :) rozwalił mnie na łopatki skarbek kochany:)
czemu tu tak rzadko ktoś zagląda:(
No no Ola gratulacje dla Piotrusia :-) i dla Ciebie też, w końcu należy się spódnica od męża :P

Mój mówi dużo dziwnych rzeczy, muszę go jakoś nagrać bo to świetna pamiątka :-) tak jak zdjęcie czerwonego czółka po nieudanych próbach wstawania :-)
witam:)

gratulujemy postepów wszytkim Maluszkom :)) i tez wszytskim zyczymy zdrówka!!!

my wreszcie tez możemy sie pochwalic, ze mamy PIERWSZEGO ząbka!!!! lewa jedynka
dziś rano Mamusia wystukała go łyzeczka;))

Mój Piotruś tak jak Marysia bardzo czesto: koj, koj, koj + swoje inne niezidentyfikowane kobinacje słowne
z tym siedzeniem to Maja jeszcze tak dobrze nie siedzi :) Poprostu położyłam jej śpiworek od wózka, a żeby jej się główka nie bujała na dziurach za placki włożyliśmy kawałek kartonu sztywnego i dzięki temu główke mogła oprzeć, no i obwiązałam Maję moim szalikiem do szczebelek żeby się przypadkiem nie bujnełą do przodu :) Tak sama bez tych wszystkich udziwnień to by raczej się jeszcze nie utrzymała :)
właśnie się zastanawiałam,czy któreś majowe dzieciaczki już zaliczyły pierwsze spacerki w sankach i proszę,super Maja wygląda :-)
u nas z siedzeniem kiepsko,więc na razie na spacer sankami też się nie zdecydowałam.Pewnie jak Przemek wyzdrowieje to zabierzemy ich na sesję zdjęciową :-)
Mimii, ale zima pewnie będzie dłuuuuga,więc zdążą się nauczyć siedzieć :-)
ale łądnie maja siedzi, Borys z siedzeniem się nie spieszy wiec chyba u nas sanki odpadaja :( no ale przyjzie i czas na siedzenie nic na siłę:)
Super że Marysia już dogoniłą siostrę:)

A dla Emilki DUŻO zdrówka!!!

Moja też raczej będzie z tych nie raczkujących dzieci (a nawet pełzanie jej kiepsko idzie bo nie lubi leżeć na brzuchu).

My dziś byliśmy pierwszy raz na sankach :) A że Maja od godziny 8.00 do 14.00 spała tylko 15 minut jak bliśmy po zakupy to zasnęła w sankach :) Nawet udało mi się ją rozebrać w domu bez przebudzenia ale po położeniu do łóżeczka obudziła się po 2 min :/ Zasnęła dopiero 16.00 i przed chwila sie obudziła.
Majka na sankach :
image

Uploaded with ImageShack.us
Gratulacje dla Marysi i całej reszty pełzaków. I dużo zdrówka dla Emilki.
Z tymi termometrami to rzeczywiście jakaś porażka,my mamy zwykły elektryczny,dzieciakom mierzę zawsze pod pachą,ale kto wie,czy prawdę pokazuje.Aż czasami żałuję,że już nie mam rtęciowego,bo te stare takich dużych różnic na pewno nie wskazywały.mój mąż zawsze twierdzi,że termometr nie działa,bo przecież on czuje że jest strasznie chory a tu znowu tylko 36,8 :-)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry