Widok

MAJOWE MAMY Z MALUSZKAMI 2010 CZ.11(40)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
MARZEC

15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm

KWIECIEŃ

09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa

MAJ

01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
12.05 agag_agag - córcia Emilka 4140 szpital Zaspa
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
13.05 Ewelina80 - synuś Bartosz,3750 56cm szp Zaspa
13.05 Malutka22 -synek Oskarek 4420g szpital Zaspa
14.05 Słonko69 - Maja,3500g, 54cm, szpital Kliniczna
15.05 Patkagda - Patryk, 3820g, 59cm, szpital wojewódzki
15.05 Ulkam27 - Oskarek 3940g, 57cm , szpital kliiczna
26.05 Jagoda. - Zuzanna 3430g, 58cm, Kliniczna, CC
27.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, 4030g, 61 cm, szpital wojewódzki
27.05 majowa - synuś Kamil, 3930g,58 cm, szpital wojewódzki
28.05 Aniami- Mikołaj 3300g, 56 cm, Madryt
28.05 Cytrusowa_607 - Oleńka 2970, 52cm, Zaspa
28.05 sanszajn - Sandra 3300gr, 56cm, Redlowo
29.05 Mimii - Borys 3750g, 54cm, szpital Kliniczna
31.05 hanka102 - Maciuś 3865g, 57 cm, szpital Kiniczna

CZERWIEC

07.06 **emi- Milenka 3870g, 57cm, szp.wojewódzki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kurcze Aga to mi podpowiedziałaś :) Ja mam pistolet, ale stwierdziłam, że się zepsuł, bo kiedy podejrzewałam u Kuby temperaturę to uparcie pokazywał tak niską, że aż niewiarygodną. Byłam w aptece porównać pomiary, ale nie wolno im otwierać kartonów, więc aptekarki mierzyły na sobie i też głupoty wychodziły. O pomiarze na szyji nie pomyślałam. Muszę spróbować :)
Wielkie gratulacje dla dziewczynek !! Super postępy :-) Cieszymy się razem z wami. Nasza wersja raczkowania wygląda raczej mizernie ;D
Całkiem możliwe, że będzie z tych nie raczkujących, bo usilnie staje na nogi.

zapraszam do obejrzenia katalogu, może wpadnie wam coś w oko. Zamówienia zbieram do 1 grudnia do godz 12, mam największą szansę na wszystkie zamówione produkty, bo później różnie z tym bywa, wykupują i czekam długo na dosyłkę.

http://www.betterware.pl/katalog_betterware/11/

Chcieliśmy iść dzisiaj na basen i dupa :| Mały dostał katarku, ma nos zapchany i poczekam jeszcze tydzień. Może któraś z Was wybiera się za tydzień na basen do Hotelu Gdynia z maluchem ?
Super bliźniaczki! Oby tak dalej! Gratulacje dla czworaków i pełzaków! Nasza sztywniara pewnie od razu na szczudła wskoczy :)

Noc o dziwo w miare spokojna! Wieczorem budziła się co pó ł god a jak o północy wzięłam ją do siebie pod pachę to spała do 4! A potem do 6 i do 8 :)
Tylko teraz neiwiem czy to wina leków czy spania razem...
Hej :)
Moj Boryske tez tak pełza:) moz euda nam się doraczkowac do swiąt:)
Zaraz idziemy na spacerek :)
No i najważniejsze. Obie już- chociaż Marysia więcej- "stoją" na czworaka podparte na dłoniach i bujają się przód-tył. Może do świąt zaczną czworakować :) Bo pełzają pięknie :p
Ja też się witam :)
Kurna ja też na letnich przez te wszystkie akcje... :/

Ale na Schuberta Karolina jest serwis wymiany opon także jak będziesz u rodziców to jedź wymień. Też tam będę :)

Z tego wszystkiego zapomniałam Wam napisać, że we środę Marysia była ostatni raz na rehabilitacji :)
Wszyscy tam byli zachwyceni jej postępami :) Teraz już dorównała swojej siostrze. Razem próbują siadać- niepodparte urzymują się już kilkadziesiąt sekund- i co najważniejsze robią aktywne siady trzymane za palce :)

Małgosia coś tam po swojemu gada a Marysia cały czas mówi "koj, koj, koj, koj, koj" :)
dzisiaj jestem pierwsza i witam was w ten zimowy ranek :)
szkoda tylko ze w zwiazku z tym iz bylismy w szpitalu nie zmienilam opon (tak to jest jak wszystko na ostatnia chwile)
Agag jak Mała sie czuje - mam nadzieje ze lepiej i troche pospala
Cały czas się tak budzi często ?? a dajesz jej na noc mm ??
pewnie zabrzmi to okropnie, ale mam nadzieję że chociaż leki zmuszą ją do spania w nocy dłużej niż 1 godzinę... bo już nie wyrabiam...
Swoją drogą widać jaką fuszerkę robią nawet w szpitalu :| Choć nie powiem, jak ja byłam z Małym w Redłowie to zajęli się nami super. Byłam w szoku.
Oj biedna Emilka. Miejmy nadzieję, że szybko jej przejdzie.

Przekaż jej duuuuużo buziaków jak się obudzi :-)
włąśnie ją położyłam...

O 13.00 miała 37,3 a juz o 13.50 38,4 o 14.10 38.9...Paracetamol dałam ok 14.00
Pediatra w przychodni o 14.25 stwierdził tylko lekko zaczerwienione gardło więc podejrzewał że to zęby, ale że temp dość wysoka to dał skierowanie do szpitala na bad krwi (którego i tak nie zrobili). Dali za to konsultacje laryng (czysto) i bad moczu: i tu podejrzenie infekcji.

Dostała biseptol, nurofen, coś tam osłonowe i tantum werde
Ale na szczęście nas nie zatrzymali...

A lekarka kilka razy mierzyła małej temp pistoletem i nic nie wykazywało na czole (37,2) a ja pod pachą uparcie sprawdzałam, nawet przy niej i było 38,5... I ona twierdziła, że małej nic nie jest... Aż w końcu przyszła inna i tym samym pistoletem sprawdziła nie na czole a na szyi i wyszło 38,7... Tak że kolosalna różnica!
hm sama nie wiem...ja z kolei nigdy nie dawałam paracetamolu,tylko nurofen,bo działa właśnie przeciwzapalnie,więc jak to początek jakiejś wirusówki to może zapobiec.Ale jeżeli to tylko zęby,to paracetamol zadziała przeciwgorączkowo i przeciwbólowo i też wystarczy.
Aga jak będziesz miała chwilkę,to napisz,jak tam Emilka się czuje
paracatamol mozna co 4 h ale nie wiecej niz 4ry dawki na dobe przynajmniej kideys tak bylo , moze i racja ze choc jedna dawke powinno sie dac "wzmacniajaco".ale z drugiej strony organizm ma sie uczyc sam walczyc z bakcylami, wiec badz tu madry...
ja dawalam tylko paracetamol az do teraz gdy Gabrys mial angine to na zmiane bo nie dzialal sam paracetamol(no i zapomnialam ze mi dziecko uroslo i tzrebaby zwiekszyc dawke)

ale wiem ze to co mowisz jest na pewno prawda przy chorobach bakteryjnych (np angina, cale 3 dni non stop wspomagajaco do antybiotyku, a jak przy wirusach?)
kurcze a ja bym dała teraz czopek.mam taką ulotkę od pediatry o gorączce i tam jest napisane,że głównym błędem rodziców jest podawanie za małej dawki leku i oczekiwanie z podaniem kolejnej dawki aż gorączka zacznie rosnąć- powinno się podać kilka dawek leku, w zalecanych odstępach (a nie czekać aż gorączka urośnie), ulotka jest wydana oczywiście przez producenta Nurofenu,ale myślę,że mogą tu mieć rację (nurofen podaje się co 6-8h, nie wiem,co ile dokładnie zalecają paracetamol,ale ja bym podała po ok.6h)
Ja też bym zaczekała ale jak znowu wzrośnie do 40stopni to zgłoście się do lekarza :( może to faktycznie ząbki ale lepiej sprawdzić.
ja bym poczekala az zacznie rosnąć, zeby organizm troche odpoczął od leków, a moze juz przeszlo i tak wysokiej goraczki nie dostanie, to po co truć.
3 godz po czopku temp spadła zupełnie :)
Teram mija już 4 godz i jest ok
Czy powinnam dać jej znowu ten paracetamol bo minęło te 4 godz czy poczekać aż temp znowu skoczy?

Od 3 dni dokarmiam ją w nocy mm hipp 100 ml Puszcze trochę więcej bąków, kupka trochę luźniejsza ale nic szczególnego... Gorączki to by od mleka chyba nie było co? Bo poza tym żednych zmian nie mieliśmy...
No i ślinie sie i wkłąda wszystko do buzi...
40 stopni to raczej nie zabki,ma to co ja taka ala wurusówka bo jest spokojny,narazie poczekaj ja w 3 dzien pojechalam do szpitala a awekeend pewnie i tak wiele nie zdzialasz,jak cos to lec do przychodni

Malutka dzieki zaraz zobacze
z tymi goraczkami to moze byc i trzydniowka, i zabki

mysle ze jak sie nic oprocz goraczki sie nie dzieje(nie jest maruda,ani placzek bardziej niz zwykle) to tez nie ma sensu panikowac,(jak sie da zbijac).

jakbys miala problem ze zbiciem to wzywasz karetke a dziecko dajesz do wanny z woda ok 36-37 stopni zeby ochlodzicorganizm, a nie sie telepiesz, karetka odrazu zapewnia obsluge a w szpitalu roznie to bywa(no chyba ze i karetka sie wyprze ale to wtedy zostaje ci podroz na wlasna reke)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry