Widok

MAJOWE MAMY Z MALUSZKAMI 2010 CZ.12(41)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
MARZEC

15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm

KWIECIEŃ

09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa

MAJ

01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
12.05 agag_agag - córcia Emilka 4140 szpital Zaspa
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
13.05 Ewelina80 - synuś Bartosz,3750 56cm szp Zaspa
13.05 Malutka22 -synek Oskarek 4420g szpital Zaspa
14.05 Słonko69 - Maja,3500g, 54cm, szpital Kliniczna
15.05 Patkagda - Patryk, 3820g, 59cm, szpital wojewódzki
15.05 Ulkam27 - Oskarek 3940g, 57cm , szpital kliiczna
26.05 Jagoda. - Zuzanna 3430g, 58cm, Kliniczna, CC
27.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, 4030g, 61 cm, szpital wojewódzki
27.05 majowa - synuś Kamil, 3930g,58 cm, szpital wojewódzki
28.05 Aniami- Mikołaj 3300g, 56 cm, Madryt
28.05 Cytrusowa_607 - Oleńka 2970, 52cm, Zaspa
28.05 sanszajn - Sandra 3300gr, 56cm, Redlowo
29.05 Mimii - Borys 3750g, 54cm, szpital Kliniczna
31.05 hanka102 - Maciuś 3865g, 57 cm, szpital Kiniczna

CZERWIEC

07.06 **emi- Milenka 3870g, 57cm, szp.wojewódzki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
witam po dłuższej nieobecności, my od przedwczoraj wieczorem walczymy z gorączką, byłam u lekarza, ale to prawdopodobne ząbek, i faktycznie coś tam idzie i tak myślałam, ale coś mi nie pasowało, że tak długo i poszłam sprawdzić. no więc walczymy dzielnie drugi dzień nurofenem i mam nadzieje, że to już niedługo potrwa, bo nie mogę patrzeć jak się tak męczy.

dziewczyny ja w piątek idę do pracy pierwszy raz i wiecie co.... nie chce mi się :) ale z drugiej strony się cieszę, zajmę myśli i jakoś wrócę do życia.
ja codziennie teraz włączam sex w wielkim mieście 2 i po nim nabieram jakiegoś powera, że jestem twarda :) wiem paranoja :)

macie już prezenty dla maluszków? ja planuje w sobotę, bo odbiorę bony z pracy i stwierdziłam, że z nich zrobię prezenty, ale tak szczerze mówiąc to mam kilka typów, ale nie wiem co mu kupić, pewnie skończy się na tym, że będę pół godziny stała przez zabawkami i w końcu brat mnie pogoni, żebym coś w końcu wybrała :)
Widzę, że ubieramy dzieci tak samo :) Moja mama cały czas mnie dręczy, że za dużo mu ubieram. Bo mu ubiorę jak będzie zimniej? Stosuję metodę zdartej płyty i powtarzam jej, że ubieram moje dziecko już ósmy miesiąc i wiem kiedy jest mu ciepło, a kiedy nie. Niestety dociera jak grochem o ścianę :/
ja ubieram troszkę lżej, oczywiście body i bluzka na długi, kurtka, rajstopki skarpetki i grube spodnie i do śpiworka, ale małemu ciepełko, więc widocznie mu pasuje, ale tak naprawdę zależy to od dziecka, każde inaczej będzie reagować na zimno, byle tylko dopasować a mamy wiedzą co robią :)
hej, nas tez tu troche nie bylo bo caly czas cos a wczoraj ja lezalam kompletnie chora i dopiero dzisiaj bylam w stanie sie podniesc
Malutka nie zdazaylam zlozyc u Ciebie zamowienia, moze nastepnym razem :)
Ulka mam nadzieje ze trzymasz sie mocno i zycze zdrowka dla Oskarka i innych dzieci!!!
dzięki, daje rade jakoś, ale pewnie dlatego, że nie mam czasu na myślenie...
też życzę zdrówka dla dzieciaczków:)
ulkam ja już mam prezent dla Mai - kupiliśmy jej szczeniaczka uczniaczka. Wiem że od od prababci dostanie takiego tygryska chodzącego z melodyjkami (sama go wybrałam bo identyczenego ma moja chrześnica), no i ciuszki bo babcia zapowiedziała że nakupuje Majce ubranek :)
W przyszłym tygodniu muszę podjechać do pracy po paczkę dla Mai na Mikołajki.

Natalia widziałam że pytałaś po jakim czasie wyszedł 2 ząbek - u nas było to po 1,5 tyg.
A mój synek dostanie na święta pilota :P zabawa na wiele godzin murowana :D:D:D

Karolinka już jest nowy katalog :P do 10 grudnia.

Ulka cieszę, się, że już lepiej. U nas dzisiaj brak apetytu, może w końcu doczekam się 1 ząbka :)
widzę,że już większość maluchów chora :( u mnie starszy wyzdrowiał,za to młodszy ma taki katar,że spać nie może (biedny nawet cyc nie pomaga,bo jak tu zaciągnąć przy zatkanym nosie).już drugą noc śpię na siedząco z nim na kolanach,bo jak jest w pionie to łatwiej mu się oddycha.Stosujemy inhalacje i euphorbium i maść majerankową pod nosek,ale na razie skutek żaden,pewnie musi samo przejść:( karolinaku,czy to ty pisałaś coś o naparze z majeranku ?napisz jeszcze raz,jak będziesz miała chwilkę,bo nie mam zbytnio czasu przeszukiwać starych wątków,ok?
ulka dzielna babka z ciebie,naprawdę podziwiam,to jak się trzymasz(wiadomo teraz najważniejszy Oskar,ale o sobie też nie zapominaj,pisałaś o bracie,dobrze,że masz tutaj rodzinkę,na której możesz polegać:-)
my chłopakom prezentów niestety nie robimy (pod względem finansowym fatalny rok za nami,oby przyszły był lepszy. poza tym obchodzą dwie wigilie w sumie dostaną prezenty od 10 babć i ciotek,i wszystkie chcą kupować jakieś zabawki,więc my jako wyrodni rodzice odpuszczamy:-)
U nas zabawa wygląda tak:

image
image
oj mój też uwielbia piloty:)
no właśnie myślałam o szczeniaczku, ale prababcia kupiła podobnego słonika więc nie wiem czy nie lepiej coś innego, podoba mi się gąsienica, ale nie wiem czy troszkę nie za mały na nią ...

dzięki jesteście kochane! noce są ciężkie, przyznaje, śpię około godzinki bo już padam, ale w dzień staram się wziąć w garść, żeby Oskar nie odczuł, że jestem smutna, bo wtedy jest niespokojny, a on ma czuć, że wszystko dobrze, ma czuć, że go kocham, a nie, że coś nie tak... tak sobie to wmawiam codziennie rano i to chyba mnie trzyma na nogach...
Ten mój mały cud mnie trzyma na nogach :)
Hehe Majka też pewnie byłaby zadowolona z pilota bo rwie się do niego strasznie ale niestety nie dostaje do zabawy ani pilota ani komórki ani laptopa :(
Ula pewnie kryzysowy dzień dopiero nadejdzie ale jesteś silna i spokojnie sobie poradzisz :-) Masz dla kogo żyć, wstawać rano i być uśmiechniętą :-) Jak dojdzie mleczko to się umówimy :-)
jestem pewna, że nadejdzie...
oki, to czekam na wiadomość, maluchy się chętnie pewnie pobawią znowu :)
napar z majeranku: do kubka wsypywalam dwie łyżeczki majeranki i zalewalam goraca woda, po wystygnieciu podawalam do butelki, jak mi sie wydawalo bardzo intensywne to dolewalam troche wody. generalnie to bylam zdziwiona jak on to bez problemu pil.
Malutka zaraz obejze nowy katalog
z tym pilotem to nie glupi pomysl i mysle ze moglabym go tez sprezentopwac mojej bratanicy :)
a w ogole to to Malutka Twoj Oskar pieknie siedzi :)
ja mam tez dla Filipka szczeniaczka uczniaczka (z promocji z carrefour) a co kupia mu babcie i ciocie i czy w ogole cos kupia to nie iwem, moi rodzice napewno zrobia jakies prezent a tesciowie nie mam pojecia...
rozgladam sie za fotelikiem nastepnym do samochodu bo teraz w kombinezonie to juz jest baardzo ciezko Filipkowi jezdzic.
Karolina jak mój zjadł dziś słoiczek Hippa jabłka i maliny z kleikiem ryżowym to nie zdziwiłoby mnie żadne świństwo zjedzone/wypite ze smakiem. Czyściłam słoiczek, bo zostało trochę. Słodkie jak diabli. Tego się nie da jeść samego. Jedynie jako dodatek do kaszki. Od dziś próbuję zanim dostanie.
Wczoraj neurolog powiedział, że Oskar super siedzi, stabilnie i prosto, aż urosłam :D hehe.

Ulka mam nadzieję, że Twój Oskarek nie będzie tym razem płakał przez mojego :-) Mój od chrzestnej już dostał prezent - garnuszek na klocuszek i bardzo mu się podoba, nie kuma jeszcze o co chodzi ale śmieje się jak gra :) Na gąsienicę wydaje mi się, że jest trochę za szybko. Ale czy musi wszystkie zabawki mieć na teraz ?? :-) Mój mąż powiedział chrzestnemu, że Oskar na święta zażyczył sobie PlayStation 3 z fifą 2010 :P heh :)
neissi ten sam deserek dzisiaj jedlismy, tzn Filip i jemu tez smakowalo a mi niekoniecznie..
jak ktos bedzie chcial zrobic prezent malemu to powiem o biedroneczce ewentualnie
Filip jeszcze nie siedzi samemu ale poczekamy :)
no właśnie tak myślę, ze może jednak gąsienice, będzie miał na później, wiem, że od mojego brata, zresztą chrzestnego dostanie laptopa takiego fajnego grającego bo ma nadzieje, że przestanie do naszych tak ciągnąc :)
heh no to wujek wymyślił !!! :) Od dziadków Oskar dostanie takie coś http://allegro.pl/mega-duza-multikostka-z-klockami-hit-od-ziandrzej-i1327130792.html :-) uważam, że fajne :-)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry