Widok

MAJOWE MAMY Z MALUSZKAMI 2010 CZ.12(41)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
MARZEC

15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm

KWIECIEŃ

09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa

MAJ

01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
12.05 agag_agag - córcia Emilka 4140 szpital Zaspa
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
13.05 Ewelina80 - synuś Bartosz,3750 56cm szp Zaspa
13.05 Malutka22 -synek Oskarek 4420g szpital Zaspa
14.05 Słonko69 - Maja,3500g, 54cm, szpital Kliniczna
15.05 Patkagda - Patryk, 3820g, 59cm, szpital wojewódzki
15.05 Ulkam27 - Oskarek 3940g, 57cm , szpital kliiczna
26.05 Jagoda. - Zuzanna 3430g, 58cm, Kliniczna, CC
27.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, 4030g, 61 cm, szpital wojewódzki
27.05 majowa - synuś Kamil, 3930g,58 cm, szpital wojewódzki
28.05 Aniami- Mikołaj 3300g, 56 cm, Madryt
28.05 Cytrusowa_607 - Oleńka 2970, 52cm, Zaspa
28.05 sanszajn - Sandra 3300gr, 56cm, Redlowo
29.05 Mimii - Borys 3750g, 54cm, szpital Kliniczna
31.05 hanka102 - Maciuś 3865g, 57 cm, szpital Kiniczna

CZERWIEC

07.06 **emi- Milenka 3870g, 57cm, szp.wojewódzki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nasz pierworodny jak wzial sie za pilota to do dzisiaj ogladajac pogdryza go, a bedzie mial w styczniu 4 lata ;)
pisalyscie wczesniej o tym majeranku wczesniej i wtedy tez pomyslalam, ze dam swojej aby ja podleczyc i od babki w zielarskim uslyszalam, ze to dziala bardziej przeczyszczajaco, wiec moze stad u waszych pociech te biegunki.
a z tym jedzeniem Neissi rozplakalam sie ze smiechu, bo moja mala robi to samo ;))) i nawet juz myslalam, ze bede musiala sie chowac przed nia ;)
hm to mój chyba jakiś niejadek,nie jest zbytnio zainteresowany naszym jedzeniem,czasem mu się zdarzy :-)
hanka,ja karmię jeszcze piersią,więc w ogóle nie kupuję mleka modyfikowanego,dlatego kaszkę (jeśli już daję,bo nie codziennie) daję mu mleczno-ryżową z Bobovity albo Nestle,ona ma w sobie mm i przygotowuje się ją tylko na wodzie.Na własnym mleku kaszki i kleiki słabo wychodzą,bo nie gęstnieją :-) Wojtek je dosyć gęstą podaję mu łyżeczką,teraz je na 100ml wody,kaszy wsypuję na oko,więc ciężko mi powiedzieć ile.Pamiętaj tylko,że ona po chwili gęstnieje,więc wsypuj powoli :-)
Dzięki petra:) A pow2iedz mi jeszcze, czy dajesz tą kaszkę owocową, czy na razie tylko mleczną???
my po lekarzu, mam go obserwować kilka godzin, jak mu nie przejdzie to do szpitala, bo może mieć biegunkę rota wirusową :( ale jego ogólny stan jest dobry, więc mogę odczekać kilka godzin... mam nadzieje, że mu przejdzie..
Oj Ula miejmy nadzieję, że to nie rota !! A jak często się wypróżnia ?? Bo mój dzisiaj też coś częściej ale mam nadzieję, że to na ząbki. Cały wieczór i pół nocy ryczał a dzisiaj nie chce za bardzo jeść :( Mamy niejadków !! Współczuję wam z całego serca, już wiem co to znaczy.
no właśnie tylko nad ranem i rano i od jakiejś 10 nie robił kupki, więc nie wiem za bardzo co robić, ale pojadę chyba, będę spokojniejsza jak mu zrobią badania..
ulka,u mnie starszy przy zębach też miał biegunkę,więc może to nie rota (oby!),ale może lepiej rzeczywiście to potwierdzić w szpitalu.
hanka mój je owocowe kaszki.Najbardziej lubi malinową, czasami jeszcze dodaję mu trochę owoców ze słoika
No to się przeszliśmy. 10 min do ośrodka wydłużyło się jak diabli. Nic nie odśnieżone. Dobrze, że chociaż na tych bocznych drogach był mały ruch to mogłam jechać jezdnią. Chodnikiem nie szło. Ludzie wcale nie odśnieżają przed posesjami. Jak macie mniejsze kółka niż x-lander to nie ruszajcie się z domu. Psioczyłam na ten wózek, ale przynajmniej daje radę w tych zaspach.
cale szczescie nie rota:) prawdopodobnie mial trzydniowke, padam na twarz a jutro do pracy ;/ masakra
Ja mam wózek z gładkimi kołami i jak wiatr wieje to nas spycha na boki !! albo ja nie mam siły utrzymać wózka albo jest do du** !

To mi się dziecko pochorowało :(( a tak się cieszyłam, że nas choroby omijają ...
Teraz Kubusia coś bierze. Od kąpieli nie spał ani trochę. Szalał i śmiał się. Wypił tylko strasznie dużo wody. Z popołudniowej drzemki obudził się z czerwonym policzkiem. Pomyślałam, że to ząbki. Teraz oba ma czerwone i rośnie mu temperaturka. Wywlokłam z niego czopkiem strasznie śmierdzącą i rozpaćkaną kupkę, nakarmiłam i zasnął. Oby to tylko ząbki, bo martwię się, że trochę zgrzał się dziś pod tą folią :/
My ciągle na cycku:
N apoczątku dawałam kleik ryżówy na moim mleku, a późńiej zmieniłam na takie "dodaj wode" z bananem (nestle albo bobovita już nie pamiętam)
Teraz dajemy te dodaj wodę z morelą albo bananem... Czasem kleik z prawdziwymi owocami...
Nie chciało mi się juz mleka odciągać, bo z pracą nie wyrabiałam i chciałam żeby ta kaszka zastępowała karmienie piersią a nie zmuszała mnie do jeszcze większej pracy (ściąganie które mi wcale nie przychodzi łątwo)
hej!
Jako pierwsza dizs jestem i tu :)
Zdrówka dla wszystkich bąbeklków maluśkich :* no i dla Was też mamuśki :D
Hejka z ranka :)

Piekna pogoda dzis ... słoneczko za oknem az chce sie wyjsc na spacer .

Mam takie zmartwienie wczoraj na pepku u malej zauwazylam 2 czarne kropki niewiem od czego ...nie da sie tego ani umyc ani zdrapac tak jak by to bylo wzarte w skore .
odebrałyśmy wynik i wszystko w normie wiec nie wiem o co chodzi może taka po prostu jej uroda ja tez tak mam...
właśnie wysłałam mojego mężczyznę z Zuzia na spacer hmmm nie wiem co to będzie :P bo poszli sami :P
a ja mam chwilkę dla siebie tzn idę lepić aniołki z masy solnej :/

brrrr .... jak zimko na spacerku ....
wczoraj jak bylismy mimo ze mala byla grubo ubrana to miala zimne nozki ... a wiec dzis pojechala dodatkowo w kocyku i z butka w nogach
Hej dziewczyny!
Wlaśnie zauważylam że Nastka ma kaszel:(
I nie wiem co teraz bo jest piątek,nie chce żeby przez weekend choróbsko się nie rozwinelo..
Mam witaminke C w kropelkach i wapno ale nie wiem czy to dobry pomysl dawać to jej na wlasną rękę wolalabym poradzić sie lekarza:/
Madzia wapna nie dawaj, bo wysusza i może kaszleć jeszcze bardziej, a do tego może dostać zatwardzenia. Na kaszel syropek prawoślazowy. A witamina C nie zaszkodzi. Lepiej popróbuj sama zamiast ciągnąć ją do tego siedliska zarazy zwanego ośrodkiem. Może to alergiczne albo powietrze za suche. A katar ma?
aga czy bedziesz z choinkami na rekodziele??

jak nic mi nie wypadnie to sie wybieram i zamierzam nabyc Twoje choinki :)
Dziołszki doradzcie :P

Podałam dzis boryskowi 1 raz mleko z kaszką manną. Wypił zaledwie 100ml ale wypil, po długich jękach ;> może smoczek zmienilam na avent trójprzepływowy, nie iwem. Zwykle-bez kaszki ywpija ł 150-180ml na śniadanko. Moje pyt.brzmi: czy tą kaszkę manną dodawac tylko do 1 posiłku w ciagu dnia czy do każdego?

Miłego weekendu.

Jak nastki kaszelek?oby przeszedł po syropiku :*

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry