Widok

MAJOWE MAMY Z MALUSZKAMI 2010 CZ.14(43)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
MARZEC

15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm

KWIECIEŃ

09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa

MAJ

01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
12.05 agag_agag - córcia Emilka 4140 szpital Zaspa
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
13.05 Ewelina80 - synuś Bartosz,3750 56cm szp Zaspa
13.05 Malutka22 -synek Oskarek 4420g szpital Zaspa
14.05 Słonko69 - Maja,3500g, 54cm, szpital Kliniczna
15.05 Patkagda - Patryk, 3820g, 59cm, szpital wojewódzki
15.05 Ulkam27 - Oskarek 3940g, 57cm , szpital kliiczna
26.05 Jagoda. - Zuzanna 3430g, 58cm, Kliniczna, CC
27.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, 4030g, 61 cm, szpital wojewódzki
27.05 majowa - synuś Kamil, 3930g,58 cm, szpital wojewódzki
28.05 Aniami- Mikołaj 3300g, 56 cm, Madryt
28.05 Cytrusowa_607 - Oleńka 2970, 52cm, Zaspa
28.05 sanszajn - Sandra 3300gr, 56cm, Redlowo
29.05 Mimii - Borys 3750g, 54cm, szpital Kliniczna
31.05 hanka102 - Maciuś 3865g, 57 cm, szpital Kiniczna

CZERWIEC

07.06 **emi- Milenka 3870g, 57cm, szp.wojewódzki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hmm po pierwsze testy nie są przeprowadzane na dzieciach, po drugie uważam że dziecko jadące w foteliku nie testowanym jest mniej bezpieczne bo co z tego że jedzie tyłem jak fotelik w trakcie wypadku może polecieć razem z dzieckiem bo nikt go nie przetestował czy jest bezpieczny, stabilny itp.
a co do montowania to u nas i tak by nie dało się go zamontować bo ledwo pasa starcza do tego fotelika ale to już inna sprawa.
Mimii,
w Mama i Ja i innych sklepach, alegro sa takie lusterka co montuje sie z na zaglowku ztylu i mama widzi dziecko wiezine tylem w lusterku wstecznym, wiec mozesz mowic do Boryska on cie tez widzi wtedy i zawsze masz go na oku, fajna sprawa a nie kosztuje duzo, jedna wynalazki czasem sie przydaja:)

Dzieki dziewczyny za info odnosnie oodzialow dzieciezych w szpitalu,

nasza doktor wcisnela nas jakims cudem do gastroenterologa na jutro i on ma zdecydowac czy trafimy na .

A chcialam wam powiedziec ze wczoraj po tym jak kupilam kolejne body dal Mai, raz sie powstrzymalam troszke i wyszarpalam cos dla siebie:) nabylam śniegowce, ja, dziewczyna w szpilkach mam sniegowce niczym z Pi i Sigmy:):) mam nadzieje ze sie spradza, bo kozaki na 8 cm obcasie w poniedzialek mnie zawiodly i dupka boli:):) a ze trafilam przecene to i mam cos blizej ziemi na nogach.
A od ci szalenstwo:)
Sniegowce albo kalosze to dobry pomysl na ten czas ;)

a u nas dziewczyny co...?

ubieram malego do przedszkola, a on wysypany krostkami :/

tak, okazalo sie, ze to ospa i siedzenie nam zostalo w domu

jak nie urok to s****zka!
i najwazniejsze rzecz:
jego 4 urodziny wypadaja w niedziele! pozapraszal sobie gosci i teraz klapa!
Oj biedny :((
dzieki majowa:)
Emi,

biedny solenizant,
trzymaj sie ciepło!
oj slowek sie czepiasz na 2-3 latkach manekinach :P, moj fotelik jest na sprawdzonej klasycznej konstrukcji dobrze trzymanej przez pasy od dolu i gory,druga sprawa ze sa testowane foteliki w klasie 0-18 i nic nie szkodzi zeby kupic taki. bo mowa byla o to JAKI WYBRAC, i najwazniejsze zeby z naszej dyskusji dziewczyny wybraly to co dla nich jest najwazniejsze - a jak dlam nie paraliz calego ciala to nie jest male niebezpieczenstwo. oczywiscie mam nadzieje ze zadna z nas nie bedzie musiala sie przekonac czy dokonala dobrego wyboru.

a mam pytanie czemu uwazasz ze nie da rady go zapiac i masz za krodkie pasy?a dorosly da rade sie zapiąć???? ja wcale nie jezdze nowoczesnymi autami i puki co w kazdym starczylo pasow, przeciez one maja standardowa dlugosc w kazdym samochodzie, jedyne co w starszych modelach moga byc dwupunktowe.ale Ty juz masz fotelik i wierze ze nawet nie masz ochoty myslec o wymianie.
Dziewczyny każda z Was ma swoje zdanie i czy warto się spierać ? Wybierzcie to co wg Was najlepsze i już.

Może zmienimy temat ?
wsumie faktycznie nie ma co zanudzac dziewczyn tymi fotelikami :)
tak jak Malutka pisze:)
a apropo - Matutka kupiłas kule FP dla Oskarka?
ja tam się wcale nie spieram :) każdy ma swoje zdanie i wybiera to co jego zdniem jest najlepsze i tyle :) Ja tam tej rozmowy nie odbieram jako sprzeczki tylko normalnej wymiany zdań i argumentów :)
Ja też jeżdzę autem już 10 letnim i cieżko było nam już montować ten fotelik - nosidełko a i z ten tobi ledwo daje się sapiąć stąd mój wniosek że ten tyłem by się nie dopiął (co prawda oglądałam tylko ich sposób montażu na filmikach).

Bylismy wczoraj z małą u kontroli bo nic jej lepej nie jest i jednak dostała antybiotyk 4 dniowy :( A do tego i ja się coś przeziębiłam i kicham i mam mega katar. wczoraj położyłam się do łózka już o 19.00 a mąż uśpił młodą ale jak na złość do prawie 22.00 budziła się co chwilę bo chyba jej się coś śniło i płakała więc jak już u męża nie chciała się uspokoić to ja wstawałam i ją lulałam więc zbytnio nie udało mi się poleżeć w łózku i się wykurować :(
Słonko,
dużo zdrówka dla ciebie i Majeczki!
Karolinka dzisiaj jadę odebrać kulę od jednej forumki :) Zrobiłyśmy wymianę zabawek, bo ja mam jedną którą Oskarek nie chce się bawić.

My mieliśmy dzisiaj ciężką noc i poranek. Młody zasnął o 20 a o 21 obudził się w świetnym humorze i dał się uśpić dopiero po północy. Potem budził się średnio co 30min z płaczem, a o 6.30 tak się rozbeczał, że mój tata przyleciał do pokoju zapytać co się dzieje ...

Próbowałam go wieczorem uśpić w wózku ale niestety interesowało go wszystko tylko nie spanie :-)
Malutka,

rozumiem cię, wczoraj w nocy Majka płakała jak najeta i od 6stej do 12 stej w dzień też, wyła jak sie patrzy, potem popołudnie tez w wyjca się przemieniła i jak wczoraj jechalam winda, to sąsiad z dołu do mnie: "dzisiaj to plakała, co nie?"
Wczora po tel do pediatry zwiekszylismyd awke paracetamlu, wczesniej dawalam jej 80mg, teraz wazy ok 6.6kg no i wiek ma, wiec lekarka pwoiedziala ze moge dac jeje juz 125mg, dalam na zasniecie, spala do 24 potem znow sie zaczelo, dalam drugi spala potem spokojnie, pewnie te zebiska dodoatkwoow ja mecza, wykłuło sie 5 naraz, niby przebite, ale codziennie jeszcze krew podlatuje to tu to tam, a do tego kiedys jak rozmawialam z lekarzem mozila ze jak sie przebija to i tak potem bardzo bola bo zab wyrzyna sie z tej swojej dziupli na zewnatrz i ropycha kosc (moja wolne interpratacja jej slow:))
tareaz mamy juz 7 zabków, jak sie usmiechnie to cala paszcza zebiskow:)

Ale wczoraj to myslalam ze oddam Majke pierwszej napotkanej osobie, tak mnie umeczyla.
ja tez tego osobiscie nie odbieram,

a ja tez mialam tragiczną noc... chyba 2 h spalam, a zeba tylko leciutko pod dziaselkiem widac :((
My mamy dopiero 2 ząbki, wyszły dzień po dniu i nawet nie wiedziałam kiedy tak na prawdę bo ani nie płakał ani nie marudził. Był grzeczny i cichutki jakby nigdy nic. A teraz idą górne też dwa na raz i jest koszmar :) A jest coś innego na uspokojenie czy przeciwbólowego niż czopki ?? Nienawidzę tego robić i zawsze czekam na męża a późno wraca i pół wieczoru zawsze z głowy :|
MajowaMama nie przejmuj się sąsiadami. Ja mam za ścianą sąsiadkę, starszą Panią i kiedyś jak młody tak piłował zadzwoniła do drzwi i zapytała się czy synek jest chory bo tak płacze. A ja na to, że ma gorszy dzień i zamknęłam drzwi :)
7 ząbkow, wow! My nie mamy jeszcze ani jedego i narazie cisza....
Malutka u nas dolne jedynki tez wyszły bezobjawowo, natomiast przy gornych bylo juz strasznie... a teraz przy dwojkach to juz w ogole jest tragedia
a dzisiejszej nocy widze ze majowe dzieci niespokojne... :/

ja tez tego nie brałam do siebie jako kłotnie, tylko rozmowe wkoncu poo to jest forum - stwierdzilam tylko ze dziewczyny moga miec nas dosyc :P
A propos kupilam z Baby Ono gumowa nakladke na palec do masazu dziasel. Moj maly gryzon jest wniebowziety :) Widac ze przynosi mu to ulge, ochoczo otwiera buzke go masuje :) tak wiec polecam goraco

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry