Widok

MAJOWE MAMY Z MALUSZKAMI 2010 CZ.14(43)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
MARZEC

15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm

KWIECIEŃ

09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa

MAJ

01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
12.05 agag_agag - córcia Emilka 4140 szpital Zaspa
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
13.05 Ewelina80 - synuś Bartosz,3750 56cm szp Zaspa
13.05 Malutka22 -synek Oskarek 4420g szpital Zaspa
14.05 Słonko69 - Maja,3500g, 54cm, szpital Kliniczna
15.05 Patkagda - Patryk, 3820g, 59cm, szpital wojewódzki
15.05 Ulkam27 - Oskarek 3940g, 57cm , szpital kliiczna
26.05 Jagoda. - Zuzanna 3430g, 58cm, Kliniczna, CC
27.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, 4030g, 61 cm, szpital wojewódzki
27.05 majowa - synuś Kamil, 3930g,58 cm, szpital wojewódzki
28.05 Aniami- Mikołaj 3300g, 56 cm, Madryt
28.05 Cytrusowa_607 - Oleńka 2970, 52cm, Zaspa
28.05 sanszajn - Sandra 3300gr, 56cm, Redlowo
29.05 Mimii - Borys 3750g, 54cm, szpital Kliniczna
31.05 hanka102 - Maciuś 3865g, 57 cm, szpital Kiniczna

CZERWIEC

07.06 **emi- Milenka 3870g, 57cm, szp.wojewódzki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
u nas nocki są na zmianę raz dobre raz złe (dobre tzn.budzi się co ok.3h troszkę pociągnie cyca i zasypia :-) a złe to budzi się co 30min i wyje i nic nie działa ani cyc,ani noszenie, ani obudzenie). Ja moim nigdy nie dawałam czopków przeciwbólowych,bo tez nie lubię tego robić (kilka razy dostawali Viburcol), a w razie jakiejś gorączki albo tragicznej nocy podaję nurofen w syropie (jest od 3 m-ca,działa szybko i w nocy nie muszę ich męczyć tak jak przy czopkach). Wojtek zębów nadal nie ma,niby idą dolne ale mam wrażenie że to jeszcze trochę potrwa :/ zobaczymy jakiego Sylwestra chłopaki nam zafundują :-) (siedzimy w domku,więc mam nadzieję,że ładnie będą spali,o 24 pewnie wstaną pooglądać fajerwerki,ale oby tylko na chwilkę :-)
Ja daje czopki bo najszybiej dzialaja, nakrotsza droga do kwriobiegu, przez sciane jelita czy jakos tak, kiedys dooktor nam moiwla, i omijam zoladek, u nas to z podaniem jakiegokolwiek syropu jest tragedia, wszytko jest teraz smakowe, doslownie wszytko a Maja dostaje na te wszystkie barwniki takiego uczulenia ze szok, na plecach robi sie jej czerwona skorupa z chrostek, a sie przyzwyczailam,a le tak jak dzis to sama nie wiem, dawalam ejje czopek, ona za 10 min zrobila kupe, no i czy sie wchlonelo, a jak zrobi nastepna na kolejnym czopku to nie mam nawet w syropie w domu.
Na uspokojenie jest Viburcol w czopkach, ana nas nie dziala wogole, zel na zabkowanie, my mamy Dentinox N a le maja zaciska usta jak go tylko poczuje, wczoraj wyczytalam zo nazwie Weleda i kuleczki homeopatyczne Osanit.

U nas jedynki dolne wyszly bezszelestnie, potem dwojki gorne (Maja przestala jesc, naprawde, jadla po 20 ml na jedn posilek jesli wogole cos zjadla), a zaraz pokazaly sie jedynki gorne, w polaczeniu okazalalo sie tragedia a w pon wypatrzylam ze na wierzchu przebila sie dwojka dolna, to Majaka miala zmasowany atak, wiec nie dziwie sie ze nie jadla, teraz na tych dwojkach gornych kilka razy dziennie jest troszke krwi wiec pewnie nie jest to zbyt przyjemne
A to u nas dlatego tak malo mały je...slini się rzy tym strasznie,ale dzi sjak bylam na szczepieniu pediatra zadnego nowego zabka nei widziala;/ dzis dostal Borysek osstatnia dawke szczepienia 5in1 i pierwsza pneumokoków.
Ciekawe jaka noc będzie ;>
my wczoraj wróciłyśmy !!!
powiem wam tak w tamta stronę była masakra Zuzia zwymiotowała 4 razy... 11h jazdy
święta u dziadków fajne :) rozpieszczona i noszona cały czas na rekach teraz daje nam popalić no i spala cały tydzień z nami i się przyzwyczaiła i nie chce spać w swoim łóżeczku...
powrót całkiem ok bo zmieniliśmy fotelik na 4baby weeledo(czy jakoś tak) dużo większy komfort jazdy no o spala ogólnie prawie cały czas tylko na przystankach sie budziła powrót nam zajęło 12h
a teraz muszę was nadrabiać... ale to jutro teraz idę spać dobranoc :)

SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU !!!!!!!
Dużo miłości i radości w nadchodzącycm Nowym 2011 Roku :*:*:*
Wszystkiego najlepszego w nowym roku!!!!

My już przygotowaliśmy sobie kolację tzn sałatkę, jajka z makrelą i pieczeń ze śliwką już się piecze. Maja śpi (tzn już spała ale sie właśnie wierci) więc zaraz zaczynamu nasz sylwestrowy wieczór :)
Naj, naj, naj dla Mam i Mauszków:)

u nas tez juz ostatnie minutki w piekarniku jedzonko, i pierwszy sylwester w domku, zawsze tak chcialam spedzic wieczór, gdy w Nowy Rok budzilam sie z bólem glowy:) Siła wyższa:)

Maja zasnela o 18stej, bo dzis w dzien nie spala a i nocka byla rwana, ale co jakis czas poplakuje na glosniejsze wystrzaly.

Zobaczymy jak bedzie o polnocy, bo u nas miedzy 23 a 24 zazwyczaj pobudka z rozbudzeniem, ma kobietka wyczucie:P

Mimo, ze w domowych zaciszach bawce sie dobrze Kochane!:)
my rowniez zyczymy wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!!!!!
Najwazniejsze zeby nasz maluszki były zdrowe! :)
No to jestem PIERWSZA w tym roku :)

Szczesliwego Nowego Roku :) Zeby Maluszki nie chorowaly zabki bez objawowo sie pojawialy :) wszystkiego najnaj lepszego
aaa zapomnialam dodac Malutka przespala prawie caly sylwester ...
gdyby znajomi kolo 1 nie wpadli na kieliszka to by pewnie calego przespala :P
image

Uploaded with ImageShack.us
Ale śliczna laleczka :)
hehe Julka w prawdziwej sylwestrowej kreacji :-) moi wystąpili o 24.00 w piżamach,ale fajerwerki baaaardzo im się podobały.Oglądali do końca,dobre 40min, a Przemek i tak się popłakał,jak się skończyły,bo mu mało było :-) całe szczęście zasnęli bez problemów o 1.00
Oczywiście Wojtkowi to nie przeszkodziło w pobudkach o 3 i 5 i wstaniu o 6.30 :-) także mamuśka dziś ledwo żywa,zaraz zmykam spać :-)

dużo zdrówka i radości w Nowym Roku :-)))
Julcia to dama sylwestrowa na calego :)
mysmy byli w domu ja ok 22 zasnelam ale obudzilam sie przed polnoca :) potem Filipek sie obudzil o do 2 nie spal
Mysle, że niektóre mamy chlopcow z tego watku, ostrza sobie ząbki na takia piekna synową jak Juleczka:)
Dziewczyny z Gdańska, czy któraś z WWas wybiera się jeszcze dzisiaj po bebilon do reala? Mi się nie uda już teraz zdobyć pewnie... Gdybyście jechały, to dajcie znać, uśmiechnęłabym się o 4 puszki i odbiorę wieczorkiem albo jutro jak coś...
Dla niezorientowanych cena za dużą puchę 800g niespełna 25 zł
Aga zmartwię Cię ale chyba nigdzie już nie ma ... Mój szwagier stał na otwarcie reala i ludzie dosłownie przepychali się, żeby złapać puszkę, po 10 min były pustki.
my nie jemy bebilonu, ale do reala tez sie nie wybieramy
witamy w 2011,

u nas sylwester byl milusi z bratem i bratowa, dzieciaki poszly normalnie spac(no GOSIK normalnie mocno marudna na zeba) wystrzaly ich nie ruszaly.

dzis rano wystukalismy lyzeczka pierwszego zabka, a teraz sobie spokojnie spi bez wybudzania, mam nadzieje ze odespie.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

do góry