Widok

MAJOWE MAMY Z MALUSZKAMI 2010 CZ.14(43)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
MARZEC

15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm

KWIECIEŃ

09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa

MAJ

01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
12.05 agag_agag - córcia Emilka 4140 szpital Zaspa
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
13.05 Ewelina80 - synuś Bartosz,3750 56cm szp Zaspa
13.05 Malutka22 -synek Oskarek 4420g szpital Zaspa
14.05 Słonko69 - Maja,3500g, 54cm, szpital Kliniczna
15.05 Patkagda - Patryk, 3820g, 59cm, szpital wojewódzki
15.05 Ulkam27 - Oskarek 3940g, 57cm , szpital kliiczna
26.05 Jagoda. - Zuzanna 3430g, 58cm, Kliniczna, CC
27.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, 4030g, 61 cm, szpital wojewódzki
27.05 majowa - synuś Kamil, 3930g,58 cm, szpital wojewódzki
28.05 Aniami- Mikołaj 3300g, 56 cm, Madryt
28.05 Cytrusowa_607 - Oleńka 2970, 52cm, Zaspa
28.05 sanszajn - Sandra 3300gr, 56cm, Redlowo
29.05 Mimii - Borys 3750g, 54cm, szpital Kliniczna
31.05 hanka102 - Maciuś 3865g, 57 cm, szpital Kiniczna

CZERWIEC

07.06 **emi- Milenka 3870g, 57cm, szp.wojewódzki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
wsumie faktycznie nie ma co zanudzac dziewczyn tymi fotelikami :)
tak jak Malutka pisze:)
a apropo - Matutka kupiłas kule FP dla Oskarka?
Dziewczyny każda z Was ma swoje zdanie i czy warto się spierać ? Wybierzcie to co wg Was najlepsze i już.

Może zmienimy temat ?
oj slowek sie czepiasz na 2-3 latkach manekinach :P, moj fotelik jest na sprawdzonej klasycznej konstrukcji dobrze trzymanej przez pasy od dolu i gory,druga sprawa ze sa testowane foteliki w klasie 0-18 i nic nie szkodzi zeby kupic taki. bo mowa byla o to JAKI WYBRAC, i najwazniejsze zeby z naszej dyskusji dziewczyny wybraly to co dla nich jest najwazniejsze - a jak dlam nie paraliz calego ciala to nie jest male niebezpieczenstwo. oczywiscie mam nadzieje ze zadna z nas nie bedzie musiala sie przekonac czy dokonala dobrego wyboru.

a mam pytanie czemu uwazasz ze nie da rady go zapiac i masz za krodkie pasy?a dorosly da rade sie zapiąć???? ja wcale nie jezdze nowoczesnymi autami i puki co w kazdym starczylo pasow, przeciez one maja standardowa dlugosc w kazdym samochodzie, jedyne co w starszych modelach moga byc dwupunktowe.ale Ty juz masz fotelik i wierze ze nawet nie masz ochoty myslec o wymianie.
Emi,

biedny solenizant,
trzymaj sie ciepło!
dzieki majowa:)
Oj biedny :((
i najwazniejsze rzecz:
jego 4 urodziny wypadaja w niedziele! pozapraszal sobie gosci i teraz klapa!
Sniegowce albo kalosze to dobry pomysl na ten czas ;)

a u nas dziewczyny co...?

ubieram malego do przedszkola, a on wysypany krostkami :/

tak, okazalo sie, ze to ospa i siedzenie nam zostalo w domu

jak nie urok to s****zka!
Mimii,
w Mama i Ja i innych sklepach, alegro sa takie lusterka co montuje sie z na zaglowku ztylu i mama widzi dziecko wiezine tylem w lusterku wstecznym, wiec mozesz mowic do Boryska on cie tez widzi wtedy i zawsze masz go na oku, fajna sprawa a nie kosztuje duzo, jedna wynalazki czasem sie przydaja:)

Dzieki dziewczyny za info odnosnie oodzialow dzieciezych w szpitalu,

nasza doktor wcisnela nas jakims cudem do gastroenterologa na jutro i on ma zdecydowac czy trafimy na .

A chcialam wam powiedziec ze wczoraj po tym jak kupilam kolejne body dal Mai, raz sie powstrzymalam troszke i wyszarpalam cos dla siebie:) nabylam śniegowce, ja, dziewczyna w szpilkach mam sniegowce niczym z Pi i Sigmy:):) mam nadzieje ze sie spradza, bo kozaki na 8 cm obcasie w poniedzialek mnie zawiodly i dupka boli:):) a ze trafilam przecene to i mam cos blizej ziemi na nogach.
A od ci szalenstwo:)
hmm po pierwsze testy nie są przeprowadzane na dzieciach, po drugie uważam że dziecko jadące w foteliku nie testowanym jest mniej bezpieczne bo co z tego że jedzie tyłem jak fotelik w trakcie wypadku może polecieć razem z dzieckiem bo nikt go nie przetestował czy jest bezpieczny, stabilny itp.
a co do montowania to u nas i tak by nie dało się go zamontować bo ledwo pasa starcza do tego fotelika ale to już inna sprawa.
my nadal jezdzimy w tym pierwszym i jeszcz etroszk epojezdzimy mam nadzieje:) dzis pierwszyraz zamontowalam borysa z tylu za mna jak z nim jechalam myslalam ze bedzie rozpacz ale nie jakos sie obylo:)wiec teraz tam bedzie podrozowal, szkoda tylko ze nie moge go widziec :(
no niby masz racje ale!!! jak wieziesz takiego malca przodem to nawet w foteliku naszego wynalazcy ktory by powodowal ze 100% nic sie dziecku z zewnatrz nie stanie to przeciążenie spowoduje polamanie kregow szyjnych, a testy adac dla tych fotelikow co ty piszesz sa przeprowadzane na 2-3 latkach.a nie 7 miesiecznych dzieciach, dla ktorych najwieksze gowno montowane tylem jest bezpieczniejsze od tego montowanego przodem chocby byl super hiper.
wiec jak kogos stac to lepiej zmienic nawet 2 razy. a pozatym z klasy 0-18 sa i bebe confort - jak mysmy kupowali to byl jedyny jaki moglismy na zywo obejrzec i przypasowac dziecko. teraz jest inaczej. i jak mala go przerosnie (wozenie tylem)to zmieniamy na cybex z pasem biodrowym i w tym bedzie jezdzila przodem.
ja nie moge tylem montowanego kupic bo nie pasuje w aucie i sa za krotkie pasy.
No nie jestem przekonana aż tak tych fotelików ponieważ większość z nich nie miała robionych testów ADAC i innych. Ten który podajesz również nie miał robionych tych testów, tak samo jak Maxi-cosi moby który też jest tak montowany, więc tak na prawdę po czym stwierdzić że te foteliki są takie bezpieczne? Dla porównania podałam właśnie Maxi-cosi bo ich foteliki prawie wszystkie przeszły te testy i to bardzo dobrze.
ale mialas wyjscie -kupic fotelik wiekszy niz nosidelko ale montowany tylem - mam taki kupiony 3 lata temu, teraz jest juz duzo wiekszy wybor takich fotelikow. mysmy kupowali jak mlody mial ok 6miesiecy.teraz oddal go gosi a sam jezdzi juz w takim "doroslym" bo jest wysoki i juz moze.
http://www.skapiec.pl/site/cat/2107/comp/377974 ja mam dokladnie taki.montowany tylem i przodem
My dziś byliśmy na pierwszym spacerku w spacerówce, przyznam że w gondoli było wszystko mniej skomplikowane bez żadnych pasów, śpiworków itd ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia:)
Majowa my leżałyśmy co prawda na Polankach ale było podobnie jak u Mimii na zaspie tzn mleko robią pielęgniarki i do nich chodziło się po nie. One je robiły w swoich butelkach i albo można było wziąć do nich takie jednorazowe smoczki albo niektóre mamy przelewały w swoje butelki. Na ddziale był i podgrzewacz i sterylizator dla wszystkich. Mleko oczywiście trzeba było dac swoje. ja z racji tego że moja pije Humanę a żadne dziecko na oddziale takiego mleka nie piło mogłam robić sama małej mleko - miałam na to zgodę. Herbatki można było samemu robić a ze słoiczkami to nie wiem bo my byłyśmy na noworodkach.
karolinka Maja siedzi już samodzielnie.

Mimi my mamy taki fotelik : http://www.calineczka.pl/sklep/maxi-cosi-tobi-marble-pink-2011-fotelik-samochodowy-p-12751.html

Też uważm że dziecko powinno jak najdłużej jeżdzić w tym pierwszym foteliku ale niestety nie zawsze się tak da. Maja niby mieści się jeszcze ten mały fotelik ale w kombinezonie trzeba ją do niego wciskać i ona całą drogę krzyczy a po wyjęciu jest mokra jak szczur i o chorobe nie trudno. A po za tym mój mąż często jeździ z małą sam i w ten sposób ani on jej nie wiedzi ani ona jego.
Majowa ja leząłam 2 razy na zaspie. Takze nei wiem czy przydadza sie moje informacje ale...mleko robia pielegniarki, ze sloiczkami nie wiem;/ przez okno widzialam jak mama byla ze starszym jakies 5m-cy dzieckiem to sama robila jakies herbatki czy dawala soczki. Lozko mialam polowe skladane w godz 8-18, pozostalo w ciagu dnia krzeslo badz jak byl fotel, z dzieckiem raczej nei mzona wychodzic poza swoja sale -ze wzg na to by nei zlapalo innej choroby. Jak cos to pytaj ja musze zaraz leciec do lekarza z malym.Caluski
ja tez jestem za tym zeby dziecko jezdziło w maire długo w tym pierwszym foteliku, ale jak dzisiaj bylam w mama i ja i koles mowil o tym ze do conajmniej 9 miesiaca a potem dowiedzial sie ze Filip ma dopiero 7 to przyznal ze lada chwila go przeniesiemy do wiekszego. Filip jest dlugi, i niewiele mu brakuje zeby glowa wystawala.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry