Widok

MAJOWE MAMY Z MALUSZKAMI 2010 CZ.14(43)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
MARZEC

15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm

KWIECIEŃ

09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa

MAJ

01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
12.05 agag_agag - córcia Emilka 4140 szpital Zaspa
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
13.05 Ewelina80 - synuś Bartosz,3750 56cm szp Zaspa
13.05 Malutka22 -synek Oskarek 4420g szpital Zaspa
14.05 Słonko69 - Maja,3500g, 54cm, szpital Kliniczna
15.05 Patkagda - Patryk, 3820g, 59cm, szpital wojewódzki
15.05 Ulkam27 - Oskarek 3940g, 57cm , szpital kliiczna
26.05 Jagoda. - Zuzanna 3430g, 58cm, Kliniczna, CC
27.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, 4030g, 61 cm, szpital wojewódzki
27.05 majowa - synuś Kamil, 3930g,58 cm, szpital wojewódzki
28.05 Aniami- Mikołaj 3300g, 56 cm, Madryt
28.05 Cytrusowa_607 - Oleńka 2970, 52cm, Zaspa
28.05 sanszajn - Sandra 3300gr, 56cm, Redlowo
29.05 Mimii - Borys 3750g, 54cm, szpital Kliniczna
31.05 hanka102 - Maciuś 3865g, 57 cm, szpital Kiniczna

CZERWIEC

07.06 **emi- Milenka 3870g, 57cm, szp.wojewódzki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
agag gratulacje zdolnej coreczki :)
Ach a mialam jeszcze napisać że:
1 w minioną niedzielę pierwszy raz usłyszałam i to trzy razy magiczne "mama". Zresztą nie tylko ja ale mój mąż też, więc sobie nie wymyśliłam :P
2 Mała sama też usiadła, chociaż pewnie przez przypadek, bo nogi jej się w kołdrę zaplątały :P
3 moje dziecko robi siku na nocnik po przebudzeniu i dziś np ma jeszcze pampersa od wczoraj wieczora i ciągle jest suchy, bo zrobiła przed spaniem, rano i i po drzemce porannej a teraz znowu śpi ...
4 dla mnie BOMBA : Emilka sama wydmuchuje gile z nosa w chusteczkę :) A właściwie w pieluszkę tetrową i to za każdym razem kiedy dotknie pieluszką noska i kiedy rzeczywiście ma katar, bo jak ma suchy nosek to raczej tego nie robi :) Niektóre dzieci jeszcze w szkole tego nie robią a moje dziecko takie zdolne :P
Również składam życzenia Wesołych Świąt dla Was i Waszych rodzin :)

U mnie świąteczne gotowanie włąśnie zakończone. Jeszcze tylko makowiec w piekarniku siedzi i jutro rybki na świeżo posmazyć :) Teraz kolej na sprzątanie :/
Wieczorem ostatnie zakupy i pakowanie prezentów a jutro ubieranie choinki ...
Generalnie nie jest tak źle :)
Strasznie jestem dumna z moich wypieków bo wszystko się (twu twu) udało :)
emi dziekujemy i wzajemnie :)
ja wlasnie pieczenie w pelni, piernik ostatnio mi nie wyszedl to jest teraz do kawy :)
Filip bawi sie z tata a mama na wysokich obrotach
Dziewczyny, bo jak sie juz wezme za przygotowania to czasu nie bedzie tu wskoczyc
chcialam Wam wszystkim zyczyc w te pierwsze dla naszych pociech Swieta

Wesolych Zdrowych i Radosnych Swiat, bogatego mikolaja i sniegu po pachy ;)
Tak nowy zamówiliśmy przez internet w firmie gdzie kupowaliśmy nasz wózek - tez maxi-cosi. Wyszło nam super bo ze względu na to że już u nich kupowaliśmy i to na nie małą kwotę dostaliśmy rabat 10% i fotelik wyszedł nas 714zł :) Teraz czekamy na kuriera, bo dziś już go wysłali :)
Słonko a nowy fotelik kupiliscie?? ja tez sie nad nim zastanawiam
Maja nadal chora dostała mocniejsze krople i doszło jeszcze zapalenie oczka i antybiotyk na to.

Na pewno najlepiej mieszkać samemu, ale niestety na razie nie mamy takiej możliwości więc staram sie znalesc plusy tej sytuacji.Na szczęście nie kłócimy się z teściami, czasem są co najwyżej małe zgrzyty i tyle. Do wychowania małej teściowie się nie wtrącają tzn powiedza swoje zdanie ale my i tak robimy po swojemu i oni już tego nie neguja ani nie komentują. Może nie jest u nas tak źle bo mieszkamy w jednym domu ale mamy osobną kuchnie i łazienkę więc nie wchodzimy sobie w drogę.

Zamówiliśmy dziś fotelik dla małej 9-18kg bo w tym jak jedzie to za każdym razem jest straszny krzyk i płacz i wypinanie się. Wybraliśmy maxi-cosi Tobi.
Słonko my również zyczymy Majce zdrówka !!! :)
my mieszkamy w swoim mieszkanku, ale dosyc czesto jezdze do rodzicow np na weekend i pomimo iz jest miło, duzy dom i pomoc to faktycznie czasami roznica zdan jest wiec sie wycofuje i wracam na swoje ciasne "smieci" :)
slonko dużo zdrówka dla Majki !!

No my mieszkamy z moimi rodzicami i fakt czasami mam pomoc jak mama jest w domu, co zdarza się rzadko, ale częściej to się kłócimy. Każda z nas ma inną wizję wychowywania ....
A myślałam o Tobie Natalia wczoraj i chciałam pisać właśnie że nic się nieodzywasz ostatnio....To nie dobrze że mała daje popalić :(

Ja daje chlebek do rączki,ale uważnie siedze by nieodłamał mu sie jakiś kawałek za duży,choć i tak sie juz zdażyło
Wogle kupiłam te ryżowe wafelki od 7 miesiaca i ciasteczka Hippa

No ja także zawsze coś musze kupić Małemu choć staram sie bo juz ma tego dużo :)
To zależy jakich ma się tesciow i czy napewno jest dobrze z nimi mieszkac to jest pojecie wzgledne....Nie ma to jak na własnym M:)

A ja w czwartek z 3 tygodniowym opóźnieniem mam 4 szczepienie

Miłego dnia
Ja właśnie wróciłam z zakupów świątecznych które zajęły nam 3h! Masakra! Na szczęście młodą mogliśmy zostawić z babcią. Babcia położyła małą spać i namy już wieczór dla siebie a Maja słodko śpi w łóżeczku :) To jest wielki plus mieszkania z teściami :)

Natalia współczuję że mała nie chce Ci spać :( Jeszcze kilka dni temu sama to przechodziła ale na szczęście młodej się wszystko odmieniło spowrotem i śpi w miarę nawet tj w ciągu dnia jedna drzemka 0,5h a i 1 lub 2 godzinne więc nie jest źle :) Życzę żeby twojej córci też się zmieniło na lepsze :)

Malutka ja mam tak samo z kupowaniem dla małej, jak gdzieś idziemy to zawsze coś jej kupuję :) Nie mogę się oprzeć :) A już w ogóle jak jej ze sobą nie bierzemy mam wtedy jakieś wyrzuty sumienia że ją zostawiłam :( Dziś pierwszy raz nic jej nie kupiliśmy bo jakoś szybko chcieliśmy zrobić te zakupy i nie oglądaliśmy żadnych zabawek ani ciuszków.

Jutro na 8.00 idziemy z małą na kontrolę i po wniki tego posiewu - mam nadzieję że wszystko ok z tym posiewem, bo chora to na pewno jeszcze jest bo katar ma nadal straszny :(
Ale sie rozpisaliscie ... nie nadarzam za Wami ... :)
u nas drugi zabek i koszmar z zasypianiem ....

moje dziecko ma tyle energi ze ja nie daje rady ... niechce spac od 9 rano miala tylko 2 drzemki po godz zazwyczaj juz padala jak kawka przy mleczku a teraz od godziny siedzi z nami i puszcza bombelki ustami ....
brak mi sil :(
No u nas była radocha nie z tej ziemi z gryzaka :D Włożyłam mu chlebek to cały wyssał i chciał jeszcze. Ja będę piekła ciasta dopiero w czwartek wieczorem bo jadę rano odwiedzić chrześniaczkę i dać jej prezent a w piątek rano już jedziemy do męża babci. Oczywiście wykonam wersje dla leniwych i zrobię ciasta z paczki :D:D tylko tort bo u nas jest tradycją będzie prawdziwy :P
Malutka ui nas ten gryzak sie nie sprawdził narazie, tzn Filip woli gryzc raczke a nie siateczke :P) moze pozniej
ja dzisiaj ubrałam choinke, upiekłam piernika i makowca - i poczułam zblizające sie swieta :)
Ja w H&M znalazłam tylko 3 rzeczy dla młodego. Nic specjalnego nie było:(
Agag kupiłam ten smoczek z siateczką, włożyłam młodemu chlebek i ma gryzaka :D Jutro kupię mu jakieś owoce do tego :-)

Pojechałam do Akpolu z wózkiem i spaliłam trochę kalorii :P Nie było łatwo, ale nie poddawałam się :P Chciałam nic nie kupować młodemu na święta, bo i tak dostaje dużo zabawek ale nie wytrzymałam i Oskarek dostał Szczeniaczka Uczniaczka i komplecik wizytowy. Ach ciężko mi ostatnio się oprzeć kupowaniu mu nowych rzeczy :)

Chyba muszę dopisać do mojej listy postanowień na nowy rok:
Być bardziej oszczędnym !! :P
Aniami podoawałam mu wode w nocy do picia i po paru łyczkach smoczek i spał czasami jeszcze lulanie na rekach ale pare dni sie zacielam i sie udało
Dzieki Karolina, powiedz mi jak przekonalas Filipa ze w nocy sie nie je?

Co do pierozkow to tez sie zastanawialam, maly raczej juz nie ma problemu jak zjem kalafior czy grzyby, puszcza tylko wiecej baczkow. Tak wiec skusze sie ale nie beda w moim glownym menu jak to zawsze bywalo ;o)
heja matki jeszcze karmiące! bedziemy jesc pierogi z kapusta?? a z grzybami ??? czy dzieciaki reaguja jeszcze wzdeciami? chyba nie co, najwyzej piardki ... pytal ktos pediatry?
witamy sie z rana, my mało pisalismy bo ciagle wzwiazku ze świetami cos jest do roboty :)
dzisiaj sprzatanie,ubieranie choinki :)
Aniami Moj Filip nie przesypia calej nocy tzn optymistyczny scenariusz jest taki (było tak może trzy razy), że jak o 19 zjadł, poszedł spac to spał do 6, z pobudkami na smoczek - ale tak jak pisalam tak bylo moze trzy/cztery razy, teraz jest tak ze od 1:30 budzi sie co chwile, jedno jest dobre ze oduczyłam go nocnego jedzenia.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry