Widok

MAJOWE MAMY Z MALUSZKAMI 2010 CZ.16(45)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
MARZEC

15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm

KWIECIEŃ

09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa

MAJ

01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
12.05 agag_agag - córcia Emilka 4140 szpital Zaspa
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
13.05 Ewelina80 - synuś Bartosz,3750 56cm szp Zaspa
13.05 Malutka22 -synek Oskarek 4420g szpital Zaspa
14.05 Słonko69 - Maja,3500g, 54cm, szpital Kliniczna
15.05 Patkagda - Patryk, 3820g, 59cm, szpital wojewódzki
15.05 Ulkam27 - Oskarek 3940g, 57cm , szpital kliiczna
26.05 Jagoda. - Zuzanna 3430g, 58cm, Kliniczna, CC
27.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, 4030g, 61 cm, szpital wojewódzki
27.05 majowa - synuś Kamil, 3930g,58 cm, szpital wojewódzki
28.05 Aniami- Mikołaj 3300g, 56 cm, Madryt
28.05 Cytrusowa_607 - Oleńka 2970, 52cm, Zaspa
28.05 sanszajn - Sandra 3300gr, 56cm, Redlowo
29.05 Mimii - Borys 3750g, 54cm, szpital Kliniczna
31.05 hanka102 - Maciuś 3865g, 57 cm, szpital Kiniczna

CZERWIEC

07.06 **emi- Milenka 3870g, 57cm, szp.wojewódzki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zapraszam

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=218696#fs
Jak tam Wasze zdrówka i Maluszków???

U nas oki spacerujemy codziennie :)
gratulujemy zabkow!!!
u nas rozwolnienie caly czas.. :( bylam dzisiaj u pediatry i mowila ze lepiej Filip wyglada. a dzisiaj zauwazaylam ze sie przebija gorna trojka - ciekawe kiedy sie przebije
moj maz zarazil sie od Filipa i masakra na maxa w domu
Gratulacje dla Zuzi :)

A Majce wczoraj przebiła się druga górna jedynka, więc mamy już 4 ząbki :)
dobra to my możemy się już pochwalić!!!
ZUZI DZIŚ PRZEBIŁY SIĘ DWIE DOLNE JEDYNKI!!!
w końcu!!
Zuzia była chora tydzień temu teraz mnie rozłożyło na łopatki i ona zaczyna mieć teraz znowu kaszel i katar...

Pieczulka ja myślałam że foteliki w grupie wagowej 9-18 są tylko przodem do kierunku jazdy?

Najbardziej przekonują mnie foteliki chicco key 1 tanie i w miarę pozytywnie przeszły testy, ale zaraz zobaczę sobie te o których piszą Słonko i Emi..

Co do choroby mojej małej łobuzicy to gorączka nagle sama przeszła i byłam dziś na kontroli to lekarz powiedziała żogło to być przez ząbkowanie bo ma dziąsełka bardzo spuchniętę i obrzęknięte.
Więc fałszywy alarm, obyło się bez leków i dziś nareszcie na spacer wyszłam po 3 dniach w domu.
Muszę w końcu powystawiać ciuszki małej na allegro bo jeszcze żadnych nie sprzedawałam i mam z 5 worów ubranek za małych ale jakoś nie mogę się z nimi rozstać:)
Ja właśnie też pisałam o ramatti i widze ze na allegro są po nie całe 400zł.
a ramatti sprawdzalas?
na allegro sa bardzo tanie, tansze niz u producenta w cenie netto ;/ nie wiem tylko czemu.
my mamy po starszaku, ale gdybym miala kupic nowy to pewnie z tej firmy wlasnie
tu masz testy z fotelik info http://fotelik.info/pl/testy/grupa:9-18/ocena/malejaco/index.html i te starsze modele czesto w tej chwili kosztuja mniej,

pozatym ja tez uwazam ze najwazniejsze jest bezpieczenstwo, jednak bezpieczenstwo na jakie nas stac. jezeli nie bierzesz takiego fotelkika ktorego mozna instalowac tylem to moze cybex pallas (ceny zaczynaja sie od 670zl) ktory to jest w przedziale od 9-35 wiec juz do konca bedziesz miala fotelik a tak za gora 3 lata zmiana na dorosly ktory tez kosztuje,
ale wiem ze to malo nie jest
Madzia_mika ja tez polecam dr Rzeczycka (to nasz pediatra) - jest super a przyjmuje w przychodni na wilanowskiej, to jest oddzial przychodni chelm i nie mialabys daleko. ja tez slyszalam same zle opinie tym bardiej ze podobno z rejestracja sa problemy.
jesli chodzi o fotelik to my mamy akurat dosyc drogi bo maxi cosi tobi, ale nam dziadkowie dokladali bo tak to nie wiem czy by nas na niego bylo stac. ten chico key czy jakos tak prezentuje sie dobrze, ale nie wiem czy nie jest drozszy, u mnie duzo sasiadow ma tez coneco (bo ja zawsze patrze :))
Madzia ja mam podobne zdanie o fotelikach tzn po pierwsze patrzyłam na wyniki testów. Ale nie koniecznie dobry wynik w testach to fotelik za 1000zł. Mój brat kupił dla swojej córki taki fotelik: http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1813& - jego cena jest tylko trochę wyższa niż podany przez Ciebie przedział, a w testach wypadł bardzo dobrze.
Emi u nas w przychodni węgrzyk też sprawdza zawsze uszka:)

Petra dzięki za radę, ja właśnie myślałam o tej Witczak a co z nią nie tak jest??:) Na chełmie chodziłam do przychodni jako dziecko i szczerze niee mam zaufania do tamtych lekarzy choć z pewnościa się zmienili ale mam jakiś uraz :)

Dziewczyny jakie macie foteliki samochodowe teraz? założyłam wątek że szukam fotelika 9-18kg do 350zł i jakie są godne polecenia i tam sie upierają że trzeba mieć fotelik z dobrym wynikiem crash testu za tysiaka. Jak dla mnie to foteliki za 350-400zł również spełniają swoja rolę dobrze i nie trzeba cudować z fotelikiem ze złota:) jak ma być nieszczęście to będzie i fotelik nic nie pomoże. a co Wy myślicie?
my we wtorek bylysmy na Niedzwiedniku u Folwarskiego. Za kazdym razem jak jestesmy zreszta u niego oprocz osluchania, sprawdza uszka, czego nie robi zaden lekarz w naszej przychodni. bynajmiej ja sie z tym nie spotkalam. wydaje mi sie dobrym lekarzam. zawsze dobral nam leki tak, ze dzieci z chorobska wychodzily. jeden minus tego wszystkiego, ze jest to kawalek od nas, no i z chelmu tez ;/
Madzia,my chodzimy do Świętokrzyskiej,do dr Molskiej, jest spoko,ale zapisów do niej już nie ma, do dr Mik (też w porządku),też nie ma zapisów.Zostaje tylko Witczak brrr omijać z daleka :-) także Świętokrzyska odpada. Gdzieś na Chełmie przyjmuje dr Rzeczycka (trafiliśmy do niej kilka razy na dyżur i wydaje się miła i kompetentna).W przychodni na Warszawskiej jest dr Pietrzyk (ale nie wiem,czy są zapisy do niej),z wielu źródeł słyszałam,że jest świetnym lekarzem (gdybym miała lepszy dojazd tam,to bym zapisała do nie niej dzieciaki).
Szczerze to na forum mi już raz polecili moją poprzednią pediatrę i byłą okropną babą:) Dziękujemy:* też mam nadzieje że będzie ok u nas i u innych chorych maluszków
Madzia pewnie ze do ciebie a nie do Karoliny, sorrki:)

tak, znalezc kogos konkrenego to szczescie, a moe podpytaj na forum czy an Chelmie jest ktos wart uwagi?

Do pojemniczka nie jest latwo, fakt, ale wierz mi jak wyszly nam zle wyniki moczu, mielismy mega motywacje, my robimy tak ze rozbieramy mala, zagaduje ja, daje jakies zakazne rzeczy do ogladania, typy kremy, piloty itd, zeby tylko sobie lezala z ta gola na pieluszce, wczesniej jak ja oceniseptem posikam, to jak zaczyna robic siku to tak przykladam jej do pipki, do warg ten pojemnik, zawsze cos zleci, a tego nie trzeba duzo, a ze wczesniej oceniseptem popsikana, nie ma ryzyka ze cos tam do pojemnika sie dostanie jak ja dotykam tym pojemnikiem.

Trzymam kciuki za dobre wyniki, no ale jak posiew by bylo konieczny to koniecznie w pojemnik, posiew zazwyczaj falszywy z woreczka.

Bedzie dobrzez zobaczysz
no i najlepsza jest ta automatyczna sekretarka jak sie do nich dzwoni:) przez 5 min gada glupoty pozniej puszczają jakąś melodyjkę a na koniec jak Ci pożarło za połączenie całe konto z komórki informują że w tej chwili nikt nie odbierze żeby spróbować później:D

Ja wiem że zagórska jest tam walnięta, Ty jesteś u wiśniewskiej chyba z tego co pamiętam??
teraz jestem u dr węgrzyk i zawsze mi się wydawało że jest ok, a teraz latam codziennie do przychodni, jakby w poniedziałek nie mogła czegoś przepisać...
a i jeszcze jesli chodzi o koc, to go klade, ale i tak mam obawy, ze walnie glowa
Magda,
cos ta przychodnia chyba na ryj upada!
ostatnio probowalam sie dodzwonic przez kilka dni do niej i nic, wiec postanowilam ubrac maluchy i podjechac bezposrednio do lekarza. i na maarne, bo pani dr odprawila nas osobiscie z kwitkiem i kazala w razie co jechac na pogotowie. zrazila mnie do siebie strasznie. na dzien dzisiejszy pojde do niej tylko wtedy kiedy bedzie mala zdrowa i trzeba bedzie uzupelnic szczepienia
u nas w niedziele ok 18 Filip zaczal wymiotowac i trwalo to do rana praktycznie, bo nawet jak wychodzilismy ze szpitala to na pozegnanie jeszcze se hafta strzelil... rano skonczyly sie wymioty i zaczelo rozwolnienie, ale po czwartek "kupie" cisza, natomiast nic nie chcial pic, pojawila sie temperatura i pojechalismy do szpitala znowu. po tych kroplowkach jest o wiele lepiej tylko ze od rana jest mega rozwolnienie (ok 9 "kup")... a wieczorem znowu paw :( tylko ze naszczescie dzisiaj pije i je

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry