Widok

MAJOWE MAMY Z MALUSZKAMI 2010 CZ.17(46)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
MARZEC

15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm

KWIECIEŃ

09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa

MAJ

01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
12.05 agag_agag - córcia Emilka 4140 szpital Zaspa
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
13.05 Ewelina80 - synuś Bartosz,3750 56cm szp Zaspa
13.05 Malutka22 -synek Oskarek 4420g szpital Zaspa
14.05 Słonko69 - Maja,3500g, 54cm, szpital Kliniczna
15.05 Patkagda - Patryk, 3820g, 59cm, szpital wojewódzki
15.05 Ulkam27 - Oskarek 3940g, 57cm , szpital kliiczna
26.05 Jagoda. - Zuzanna 3430g, 58cm, Kliniczna, CC
27.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, 4030g, 61 cm, szpital wojewódzki
27.05 majowa - synuś Kamil, 3930g,58 cm, szpital wojewódzki
28.05 Aniami- Mikołaj 3300g, 56 cm, Madryt
28.05 Cytrusowa_607 - Oleńka 2970, 52cm, Zaspa
28.05 sanszajn - Sandra 3300gr, 56cm, Redlowo
29.05 Mimii - Borys 3750g, 54cm, szpital Kliniczna
31.05 hanka102 - Maciuś 3865g, 57 cm, szpital Kiniczna

CZERWIEC

07.06 **emi- Milenka 3870g, 57cm, szp.wojewódzki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
MajowaMaju ! Kojarzysz tą dziewczynę która dzisiaj koło godziny 11.30 bardzo podejrzanie się do Ciebie uśmiechała i do Majeczki w Klifie?? :) Taaa to byłam JA :D:D:D Od razu rozpoznałam Majeczkę. Na tych fotkach które wstawiałaś ona wydaje się być pulchniutka a na żywo takie maleństwo :) Oskar jest dwa razy taki !! :D:D Szkoda, że byłam w pracy bo bym zagadała a niestety, moim wrogiem są kamery :(
Majeczko słoneczko :) Buziaki najszczersze, zdrówka, zdrówka i jeszcze raz zdrówka :)
Wszystkiego naj życzy e-ciotka z MMM'sami :)

No i przepraszamy za maluti poślizg :)
Dziekuję MM-siakom:)

Malutka, no kojarze z Klifu z wczoraj, o ty czarownico:P moglas choc slowko szepnąć:) no Majka naprawde jest mikrusem, a zdjęcia tego nie oddają, na wszystkich wygląda bardzo dorodnie. He he, ja do Klifu na weekendowe bezdzietne ucieczki zimę calą chodzilam, że tez na ciebie nie wpadłam!
Ja to się przyzwyczaiłam do tej mojej małej czarnej kruszyny ale ze ty ja tak poznałaś, no fajnie bardzo.

Dzis Majka na rehabilitacjach zrobila sama dwa pierwsze kroczki, normalnie to tak nie zrobi, a P. Wojtek ja rozchodzil za raczki i tak z biegu poszła. No ja mam nadzieje, że da matce jeszcze te połtora m-ca w miare w spokoju (jakies dawno zapomniane słowo:)) dotrwac.

Pozdrawiamy wieczornie.
Majeczkę rozpoznałam od razu. Naoglądałam się Twoich zdjęć. Chciałam się odezwać ale jakoś nie wiem :P Taki wstydzioch ze mnie :P Pracuję tam od niedawna więc nie było szans wcześniej na siebie wpaść :) Dopiero jakiś czas temu posłałam mojego urwiska do żłobka i wróciłam do pracy.

Dwa dni temu Oskar pięknie zaczął chodzić trzymając się pchacza :) Ach pękam z dumy !! :)
Nasz pchacz w drodze. Nie wiem czy dobrze robimy, bo jak to szaleństwo zacznie biegać to ja nie wiem co to będzie. Znów idą mu zębiska więc jest płacz i śmiech na zmianę. Wróciła też awersja do ubierania pieluchy. Drze się jakby go ze skóry obdzierali jak ma sekundę na plecach leżeć. Mam awaryjne opakowanie pieluchomajtek, które o wiele lepiej zakłada się na stojąco i jakoś to idzie.

Acha! Byłabym zapomniała - nauczył się tańczyć :) Kiwa się na boki w rytmie muzyki :) Przechodzi też bez problemu od bidetu do muszli klozetowej.
gratulacje z okazji pierwszych kroczków dla Majeczki,Oskara i Kubusia :-) teraz będą jeszcze szybciej przed Wami uciekać :-)
u nas dopiero Wojtuś trenuje wstawanie (póki co najlepiej wychodzi mu to przy kabinie prysznicowej-hm pasuje mu wysokość brodzika :-) próbuje też przy pchaczu ale wyraźnie woli bardziej stabilne sprzęty
my rowniez gratulujemy kroczków, moj Filip narazie wstaje bez problemu ale jeszcze nie chodzi i tez jeszcze sie wsumie ciesze :)
u nas nocki duuuzo lepsze, wiec i humorki tez lepsze :)
Dziękujemy :)
http://img195.imageshack.us/i/uuy.mp4/ moje dziecko w akcji :)
No Oscarek popyla, i to jak:)
majka naszczescie zapomiala o swoim wczorajszym wyczynie kroczkowym, i dzis tylko stala jak to ona cale dnie gdzie sie tylko da czegos zlapac i raczkowala, ale to raczkowanie obdywa sie teraz w takim mega tempie, strasznie szybko sie skubana przemieszcza:)

A Majka tez nauczyla sie w tamten poniedzialek robic tany tany w rytm muzyki, pokazuje gdzie jest brzuszek lakomczuszek, nauczyla sie dzis robic jak robi koza, czesze mnie, lale, babcie, daje jedzenie, smoka, kladzie lale spac ze swoija pieluszka a dzis kzala mi nalozyc pieluszke lalce i dac jej pic, jakie to dziwne ze te mauchy wszytko juz rozumieja, sama jestem zaskoczona, a najbardzie etuzjastycznie reaguje na prognoze pogody w TV, szaleje wtedy ze szczescia, a najlepiej na TVN 24 bo tam te chmurki i sloneczka plyna:)

A podczytalam ostnio majowe z 2011, az lezka sie kreci w oku:)
Malutka gratulacje dla Oskarka, super chodzi !!!!! :)
super smiga przy prchaczu moja wogle tak niechce woli pchac chodzik ...

a to postepy mojeje malej w chodzeniu .
http://img101.imageshack.us/i/cev.mp4/
NO Juleczka to dopiero pięknie chodzi :)
Brawa dla Juleczki!!!!! :) super chodzi
No Julka, pierwsza klasa:)
moja mala cwaniara :)

http://www.youtube.com/watch?v=BqcteKOl800
No po kilku dniach nieobecnosci Witamy sie :)
No piekne postepy dzieciaczki robia,moj tez uwielbia na nogach choc tak jak Julka to nie zasówa,ale wiadomo dziewczynki sa szybsze w rozwoju :) wiemy to po sobie :)
Pozdrawiamy
A jak Wasze zdrówka??
co za ciszaaaa kazda Mamusia korzysta z pogody na spacerki ....
a no własnie jak ubieracie pociechy w taka pogode jak dzis ? w spiworku pod kocykiem ???
Witajcie Kobietki :)

U nas teraz wszystko stanęło na głowie...
Juz się powoli zaczynałam martwić, że mała miała 9,5 mca i jeszcze sama nie siadała, a tu nagle ni z gruszki ni z pietruszki zaczęła siadać, wstawać w kojcu i kręcić się po salonie tak w promieniu 1,5 metra i gadać jak nakręcona! A od tygodnia raczkuje juz na kosmicznych odległościach i w zastraszającym tempie :) Do tego zaczęła się wspinać przy nogawkach spodni u dorosłego, krzesłach i innych meblach. Zmiany sa widoczne poprostu z dnia na dzień! Dziób jej się prawie nie zamyka... opowiada takie historie, że szczęka opada. Doskonale naśladuje intonację dorosłego: raz zadaje pytania, raz odpowiada, krzyczy albo przemawia łagodnie... tyle że jakoś tak po japońsku/chińsku/wietnamsku ;)
Często wysadzam ją na nocnik i bywa, że aż do 16stej ma suchego pampersa :) I wcale nie siedzi na nim długo. Już chyba czuje, że jak siedzi na nocniku, to powinna coś tam w nim zostawić i może iśc się dalej bawić.

Jejciu.. pogoda tak fajna, że aż by się chciało iść z dzieckiem na spacerek tak sobie potuptać trochę, bo szkoda w wózku siedzieć... My i tak mamy fajnie, bo latem takie piesze wycieczki będą już możłiwe dla naszych maluszków, a takie zimowe dzieciaczki roczniaczki w kombinezonach to raczej ciężko biegać...

A propos... macie jakieś plany na wakacje? w sensie: czy planujecie jakiś wyjazd z dzieciaczkami? Jeśli tak to gdzie? My się właśnie zastanawiamy jak spędzić urlop w tym roku...
ja teraz też tu rzadziej zaglądam,bo czasu troszkę mniej. W poniedziałek poszłam do nowej pracy,więc w domu spora rewolucja (pracuję w sekretariacie w przedszkolu,więc Przemek jeździ ze mną i przyzwyczaja się do bycia przedszkolakiem...ale na razie trochę ciężko mu idzie i czasem słyszę jak na drugim końcu korytarza płacze;chociaż na razie jeździmy oboje tylko na 3h, w kwietniu będziemy 4,a potem zobaczymy,czy się zdecyduję na cały etat,może wystarczy 6h) a Tusio zostaje w domu z moją mamą, na razie dobrze sobie radzi, o co się bardzo martwiłam,ale minął mu już chyba ten najgorszy lęk separacyjny i jest ok. Zresztą póki co bawi się z nią przez 2h i potem kolejne dwie śpi,więc nawet za dobrze chyba nie kuma,że nas nie ma :-) trochę mi szkoda,że nie jestem cały czas z nim (bo jednak starszemu mogłam poświęcić więcej czasu),no ale cóż; trochę oderwania się od domowej atmosfery chyba mi się też przyda (przynajmniej tak siebie przekonuję) zobaczymy oby się jakoś to wszystko układało i za dużo nie chorowali,to będzie dobrze :-)
ogromne brawa dla Julci,
kończę bo już wojtek wstał :-)
trzymajcie się bo jutro wichura :-)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry