Widok

MAJOWE MAMY Z MALUSZKAMI 2010 CZ.17(46)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
MARZEC

15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm

KWIECIEŃ

09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa

MAJ

01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
12.05 agag_agag - córcia Emilka 4140 szpital Zaspa
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
13.05 Ewelina80 - synuś Bartosz,3750 56cm szp Zaspa
13.05 Malutka22 -synek Oskarek 4420g szpital Zaspa
14.05 Słonko69 - Maja,3500g, 54cm, szpital Kliniczna
15.05 Patkagda - Patryk, 3820g, 59cm, szpital wojewódzki
15.05 Ulkam27 - Oskarek 3940g, 57cm , szpital kliiczna
26.05 Jagoda. - Zuzanna 3430g, 58cm, Kliniczna, CC
27.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, 4030g, 61 cm, szpital wojewódzki
27.05 majowa - synuś Kamil, 3930g,58 cm, szpital wojewódzki
28.05 Aniami- Mikołaj 3300g, 56 cm, Madryt
28.05 Cytrusowa_607 - Oleńka 2970, 52cm, Zaspa
28.05 sanszajn - Sandra 3300gr, 56cm, Redlowo
29.05 Mimii - Borys 3750g, 54cm, szpital Kliniczna
31.05 hanka102 - Maciuś 3865g, 57 cm, szpital Kiniczna

CZERWIEC

07.06 **emi- Milenka 3870g, 57cm, szp.wojewódzki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A dziś pogoda już kiepska :(

petra fajnie że Przemka masz blisko siebie i może się przyzwyczajać do przedszkola :) A Wojtuś z babcią na pewno świetnie sobie radzi :)

agag tak to jest z maluchami że z dnia na dzień uczą się nowych rzeczy, raz szybciej, raz wolniej. Moja mała np nadal nie raczkuje ani nie pełza (tzn przejdzie na czworaka 2-3 kroki i rozjeżdża się jak mała żabka i tak leży i piszczy żeby ją zabrać), ale za to za ręce biega jek szalona więc pewnie etap raczkowania ominiemy :)

Moje dziecko sie popsuło i wstaje teraz o 6.00!! A ja narzekałam jak o 7.00 sie budziła to teraz mam :( Do tego niespokojnie śpi więc pewnie kolejne zęby się pchają.

My na razie konkretnych planów na wakacje nie mamy. Mąż pewnie będzie dużo pracował, bo latem ma dużo zleceń, ja mam obronę prawdopodobnie w lipcu więc pewnie dopiero w sierpniu gdzieś pojedziemy. Z takich krótkich 3-dniowych wypadów to na pewno do mojego brata za Grudziądz i do pradziadków Mai do Łomży. Mąż chciałby na tydzień na mazury jechać ale czy to wypali to nie wiem.
ja tez kompletnie jeszcze nie mam planow na wakacje

jesli chodzi o ubieranie, to ja zawsze mam problem i wydaje mi sie ze za cieplo ubieram, taka mam zla tendencje :/ a jak go lzej ubiore to sie okazuje ze wieje jak nei wiem co i i tak zle
A to mój mały łobuz :)
image

Uploaded with ImageShack.us
Ale słodziak :) A jak fajnie ząbki widać :)

karolinka ja też tak mam, często mi się wydaje że nie tak ją ubrałam, bo niby wydaje się że jest tak ciepło a nagle zaczyna wiać wiatr i chłodno się robi.
Fajna ta nasza Emilka :)
wow, ale Emilka jest duuuza :)| i jakie ma włoski - piekna!
Emilka od pierwszych dni ma bujną czuprynkę, nie Aga ?:)
hehe dziękujemy :)
Ona jakaś taka strasznie duża to nie jest...
W tym tygodniu robiłam porządki w szafie małej, to włąściwie tylko dla zasady chowałam ciuszki 0-6... ;) Ale wiadomo jak to jest z rozmiarówkami. Najszybciej wyrasta z pajacyków, ale bodziaki z krótkim to służą nam cały czas te same. W bluzeczkach i bodziakach z długim, to wolę, żeby były rękawki przykrótkie niż żeby na brzuszku i klatce wisiały jak wielkie worki. Zresztą jak za długie rękawki to ona je próbuje ssać...

A włosy to był okres, że były słabiutkie i jaśniutkie... A teraz znowu sie wzmocniły i pociemniały Czasem śmiesznie jej kogut starczy na samym środku :)

A teraz bawi się magnesami na lodówce i dziecka nie ma :)
super te wasze pociechy :)
Zuzia tez rośnie i wazy teraz dokładnie 10,760
niestety wczoraj nam sie rozchorowała zapalenie gardła i musi brać antybiotyk. gorączka dziś była kolosalna 39,8 masakra mała po prostu rozlewała sie w rekach:( a na domiar złego nie chce jeść i pic...
picie w nia wmuszam a jak jedzenie spróbowałam to zwymiotowała...
teraz zasnęła ciekawe na jak długo.

Bidulek z tego Zuziaczka :( Niech szybko wraca do zdrówka :)

A u nas lamblie znów ataken. Jestem padnięta. Wstrzymałam się z kuracją dopóki my nie załatwimy leków dla nas żeby tępić je razem. Powinien przepisać je parazytolog, ale wolał zwalić to na innych. Niestety w ośrodku mam lekarza idiotę, który Ketonal i mocniejsze leki wypisuje bez problemu, a głupiego Metronidazolu nie chciał mi przepisać. Dał mi skierowanie na badanie kału doskonale wiedząc, że wynik może być ujemny mimo nosicielstwa. Oczywiście wyniki ujemne, a brzuch mi rozsadza każdego wieczoru. Pójdziemy jak zwykle prywatnie i może ktoś nam wreszcie wypisze leki. A już było kilka normalnych dni. Aż pomyślałam, że może Kubusiowi jednak nic nie jest. Koniec pisania, trzeba dzwonić do lekarza, a nie bąki zbijać.

Dużo zdrówka dla wszystkich!
Jagodka, Neissi trzymajcie sie Kochane i wasze Kruszyny (Zuzia szczegolnie:))) tez niech szybciutko wracaja do zdrowowia!!
A to moja roczna kobieta. Ma w tej chwili prawie 7 kg, przechodzi powoli w ubranka 74. Mamy 3 zęby i co prawda nie raczkuje jeszcze, ale pełzakowaniem zajdzie wszędzie i to w bardzo szybkim tempie.

image

Uploaded with ImageShack.us

Przy okazji składamy z Dominiką wszystkim "majowym" najserdeczniejsze życzenia NIE TYLKO w dniu urodzin.
Aya -Wszystkiego najlepszego dla Dominiczki :)...

Dziewczyny pochwale sie kolejny eta rozwijania sie mojego dziecka zaczyna sie sama puszczac i robi para kroczkow potrafi nieraz caly pokuj przejsc i z czolgania wkoncu zaczela raczkowac :)
Mamuski a jak Wasze Malenstwa ? juz zdrowe ? ...
Nasz watek zaczyna cos umierac :(
Ayu ale czarodziejski uśmiech ma to Twoja kruszynka! Buziaczki dla roczniaczka!

U nas przełom rozwojowy :)
Miała 9,5 miesiąca i jeszcze nie siadała, tak teraz ma 10,5 i już pomyka przy pchaczu :)
Do tego jej ulubiona zabawa to kiedy ja leżę na podłodze, a ona wstaje opierając się o mój brzuch, podnosi ręce i stoi na 2 nóżkach bez oparcia :) Do tego szyja robi jej się sztywna i oczy krażą dookoła czekając w którą stronę upadnie :P
:) super ... moja pchacza nie trawi :( boji sie z nim chodzic .
uwielbia za to jak ktos z nia za raczke chodzi :) ...

Dziewczyny byliscie moze z pociechami nad morzem ??? Moja jest glupia za woda ... juz myslalam ze bedzie chciala wejsc do wody za falami:) teraz tak se mysle co to bedzie w wakacje ... bedzie cala sina fioletowa a z wody nie bedzie chciala wyjsc
Wszystkiego najlepszego dla Dominisi !!!!

Super że Julka już sama próbuje chodzić :) Maja zaczęła w końcu raczkować ale i tak raczkuje tylko po to żeby dojść do mnie czy męża, wdrapać się po nas, stanąć na nogi i łapie wtedy nas za ręce żebyśmy dali jej palce do trzymania bo chce chodzić na nóżkach :)

My nie byliśmy z Majką nad morzem ale na pewno wybierzemy się na spacer. A latem to rzadko jeździmy nad morze bo za dużo ludzi a leżeć na plaży nie lubimy, co najwyżej jechaliśmy wieczorem na spacer.

Wczoraj byliśmy u pediatry bo Maja ma straszną ciemieniuchę dalej i dostaliśmy próbkę jakiegoś mleczka do sparowania - zobaczymy czy podziała.

I w końcu zważyliśmy naszą kruszynkę: waży 9,5 kg :)

Ile ważą Wasze maluchy? I na jaki rozmiar noszą ciuszki?
Maja nosi na 80 cm.
hej dziewczyny,
przede wszystkim wszystkiego najlepszego dl a kolejnego roczniaka!!!!!!!!!
Filip nosi ubranka na 80. jeszcze nie chodzi, ale stoi pewnie, raczkuje a ostatnio z krzesła zrobił sobie pchacza i "przeszedł" przez kuchnie. Nie iwem ile waży, ale chyba sie z nim przejde do pediatry.
Filip w nocy jeszcze budzi sie na jedno karmienie, ale naszczescie odrazu zasypia. Chciałam dzisiaj go oszkac w nocy woda (bo tak kiedys robiłam), ale budził sie co 20 minut.
ja chyba lada dzien wracam do pracy, strasznie mi ciezko jest zostawic Filipa ale bede musiała.
Na plaży już dawno nie bylismy i chyba teraz w weekend wyciągne męża.
Aya,

duzy buziak dla Dominisi, ze taka dzielna.

Wagowo jestesmy bgardzo zlizone, Majka nie ma jeszcze 7 kg, ciuszki 68 mysle ze jakies z 1,5-2 m-ce ponisimy wiec jeszcze 74 to dla ns przyszlosc choc kupilam jej kilka rzeczy na lato na 74 ale wyglada w tyjak klaun:)

Natalia, twoja mala to istny piorun tak bedzie z tymi postepami:) brawo dla dziewczyni za odwage.

Pogoda sie w koncu jakas zrobila to pewnie wszyscy na spacerkach stad taki maly ruch w watku.

MY jestesmy prawie codziennie nad morzem na specerze ale nigdy Majki z wozka nad wode nie bralam, a dzis mamy przelom, pierwszy dzien w spacerowce, wzrazaenia dlugo nie mogla zasnac mimo ze to byla jej godzina:) probowalismy poltora tyg temu ale ewidentnie jej sie nie podobalo, ale wtedy bylo zimno i wialo, wiec postanowilismy dzis ze jak pogoda dopisala to przesiedlismy sie, jakos tak od razu dziecko mi wtdoroslalo:)
Wlasnie, jak tam dziecieczki co byly chore? juz w porzadku?

Buziaki!
bardzo milo mi przeczytac bylo wkoncu wpis od ayi ;) naprawde ;)
moze przeoczylam cos wczesniej, ale barrdzo dlugo nie widzialam Twoich wpisow i troche mnie to martwilo a nie wiedzialam jak pytac o Was. teraz cale szczescie widze, ze jest u Was super.
TAK WIEC, SPOZNIONE, ALE SZCZERE NAJLEPSZE ZYCZENIA URODZINOWE SKLADAM MALUTKIEJ :*
jesli o nas chodzi, to od ostatniego wpisu cos trafilo nasza maala i zaczela momentalnie siadac i zasuwac jak szalona. meczyla sie na rekach, bo o kojcu nie bylo mowy zeby w nim siedziala, kupilismy chodzik i poprostu tak w nim slodko wyglada i smiga, ze z rana jak ja w nim widze, to pekam z podziwu ;)
ubranka nosic juz musi na 86, bo te o rozmiar mniejsze ciasne sie juz robia ;)
wagowo wyglada 9,6.
a z chorobskami caly czas walczymy. ciagle ma kaszel i znowu zaczyna harczec. tak boje sie tego kwietnia, bo kolejny to m-c, a jak narazie tak jak pisalam wczesniej kazdego m-ca bylysmy w szpitalu.
my sobie tez spacerujemy nad morze, ale ryzykowac z kapiela latem nie bede. mnie ono odrzuca na samą mysl.

wszystkiego najlepszego jeszcze raz zycze malutkiej i dobrej nocy wszystkim przyszlym solenizantom ( Majce równiez ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry