Widok

MAJOWE MAMY Z MALUSZKAMI 2010 CZ.8(37)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
MARZEC

15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm

KWIECIEŃ

09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa

MAJ

01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
12.05 agag_agag - córcia Emilka 4140 szpital Zaspa
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
13.05 Ewelina80 - synuś Bartosz,3750 56cm szp Zaspa
13.05 Malutka22 -synek Oskarek 4420g szpital Zaspa
14.05 Słonko69 - Maja,3500g, 54cm, szpital Kliniczna
15.05 Patkagda - Patryk, 3820g, 59cm, szpital wojewódzki
15.05 Ulkam27 - Oskarek 3940g, 57cm , szpital kliiczna
26.05 Jagoda. - Zuzanna 3430g, 58cm, Kliniczna, CC
27.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, 4030g, 61 cm, szpital wojewódzki
27.05 majowa - synuś Kamil, 3930g,58 cm, szpital wojewódzki
28.05 Aniami- Mikołaj 3300g, 56 cm, Madryt
28.05 Cytrusowa_607 - Oleńka 2970, 52cm, Zaspa
28.05 sanszajn - Sandra 3300gr, 56cm, Redlowo
29.05 Mimii - Borys 3750g, 54cm, szpital Kliniczna
31.05 hanka102 - Maciuś 3865g, 57 cm, szpital Kiniczna

CZERWIEC

07.06 **emi- Milenka 3870g, 57cm, szp.wojewódzki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nasza Zuzia pobija dzis rekord, spi juz 2h wcześniej miała drzemkę 30 min. może zasłanianie jej rolet do snu dało taki efekt :)

Moja tez spi przebija sama siebie od 2 godz spi na werandzie po spacerku az szkoda mi ja brac a to juz pora karmienia ... pewnie lada moment sie obudzi :)
Chyba dzisiaj jakiś taki śpiacy dzień, moja Ola też spi dzisiaj jak nigdy.
po czym mozna poznac ze dziecko ma zapalenie ucha??? jest przewiane ?
Za to mój dzisiaj nie chciał w ogóle spać :P teraz dopiero sen nocny go zmógł :)
Natalia strasznie dziecko plącze i wymiotuje.... ale zapalenie ucha jest od kataru

dziecko nie płacze ... dziecko drze się wniebogłosy. Do dzisiaj pamiętam jak byłam malutka i miałam zapalenie ucha ... myślałam, że wyjdę z siebie i stanę obok. Ból straszny, szczególnie dla takiego maluszka.

Natalia i jak z mlekiem ?? nadal ulewa czy już lepiej ??
kurcze bo moja mala pol dnia marudna lapi sie ciagle za uch i od 18 ciagle placz
a ma katar długo?
natalia biedna ta twoja Juleczka, moze pojdz do lekarza na dyzur nocny;>
My juz w domku...padam na twarz po tych zpitalnych 11-dniach. Borysek juz spi, a w ciagu dnia nie spi dluzej niz 40min...takze podziwiam te Wasze śpioszki :))oby moj tak raz sobie dłużej pospał:))
Zycze wam dobrej nocki :)
wlasnie nie ma katarku... niewiem co moze byc :(
wiesz co może podejdź na pogotowie. Zbadają małą i będziesz spokojna a bynajmniej świadoma co jej dolega.
image

Natalia Maja jak miała zapalenie ucha to właśnie łapała się za uszko, główkę, strasznie płakała i to ten płacz był taki nagły i w zaden sposób nie można było jej uspokoić, no i często budziła się w nocy i ogólnie niespokojnie spała. Z tym że Maja miała katar i to zapalenie właśnie od kataru.

Jagoda ale Twoja córcia ma śliczne oczy!
czesc Wam, meldujemy sue w nowym watku :)
ja jak zwykle dopiero teraz mam chwile zeby usiasc sobie przed komputerem, generalnie w piatek nad ranem juz wyjezdzamy z małym i powoli przygotowuje rzeczy, pranie i skladanie
moj Filip dzisiaj w ciagu dnia slabo spal wrecz prawie w ogole, za to wieczorem padl ale musialam mu podac Ibalgin bo go zeby mecza, a mnie bola.
Natalia moze faktycznie podjedz z mala bo po co ma sie meczyc z bolu. Jesli chodzi o zapalenie ucha to moi siostrzency mieli tez od zebow zapalenie ucha...
Jagoda twoja corcia ma faktycznie śliczne oczy :)
A! Mimii ! super ze juz jestescie w domciu!!!! dostalas juz kolko do wozka zeby na spacerek pojsc z synkiem?
właśnie Mimii !! cieszymy się, że już w domku i tak jak pisałaś jeszcze w tamtym wątku, majowe mamy mogą nawiedzić Boryska w domku, jak już dojdzie do pełni sił :)

A no właśnie, skoro nie ma kataru to może od zębów?

Daj znać co z malutką !
Niewiem moze tylko mi sie wydaje zlapala sie moze pare razy ,,,
moja mama twierdzi ze to jeszcze nic niepokojacego.
Zasnela teraz normalnie zjec tez spokojnie w miare zjadla .

A moze zainteresowalo ja ze ma odstajace uszka ...
Natalia, czytałam, że kiedy wychodzą dziecku ząbki może się ciągnąc za uszy i niekoniecznie musi t obyć objaw zapalenia ucha.
Może to być przejaw zwykłej ciekawości ... Twoja ciągnie uszka a mój w kąpieli próbuje ciągnąć coś innego :D poznaje swoje ciało. A płakać może płakała ze zmęczenia albo bolał ją brzuszek ? hmm nie zaszkodzi jakbyś jutro przeszła się do pediatry i przebadała małą :)
my tez zgłaszamy sie w nowym wątku :)

mój Piotruś zmiane czasu zniósł w miare dobrze, ja troszke gorzej ;)
tzn.bez problemu wytrzymuje godzine dłuzej do kąpieli, czyli do "nowej"19,i juz sie przyzwyczaił, ale jak na razie wstaje o starej porze czyli kiedyś była to 6:20, a po zmianie 5:20 :)
mam nadzieje, ze niebawem Mu sie zmieni..
mi sie tez wydaje, ze to zabki sie pchaja

aaaa nasza mala wazy juz 8kg ;)
o ja :)
Zapomniałam napisać na pół roku ile ważyły i mierzyły :)

Małgonia: 68 cm, 6200 g
Marynia : 68 cm, 6900 g

Wasze przy moich to kolosy :) Może za wyjątkiem Agi córci :p
Oczywiscie zaproszenie bedzie aktualne jak wyzdrowiejemy w pelni:)
Borysek ma 5 m-cy i 4 ni a wazy 7800g hmmm maly klops:)
Nati jak Julka?ok? a uszy ciagnie bo sie zorientowala ze cos z boku glowy ma , moze to powod?B te tak czasem ma.
witajcie, nawet sie dzisiaj wyspalam bo chyba juz sie przyzwyczailam do tego nocnego budzenia...
Borysku zzdrowiej my ciebie tez chetnie odwiedzimy ale juz po przyjezdzie .. Filipek ma 5 mcy i 6 dni i wydaje mi sie ze wazy ponad 8 kg ale to bylo wazenie w domu (najpierw sama weszlam, a potem z nim).
Natalia jak mała, byłyscie u lekarza? u nas te gorne jedynki dokuczaja dosyc mocno.
MamoMarty witaj w klubie chudzinek:) Moja Sandrunia mierzy 67cm i wazy jakies 6300. Wyglada jak chudy waz:)
Spi roznie, dzis po raz pierwszy od dawna spala od 21.00 do 2.00:) ale potem juz pobudka co 1-2godz a o 6.00 juz w pelni " na nogach".
Chodzimy sobie na rhabilitacje i jest juz duuuuuzo lepiej. Przekreca sie od paru dni z plecow na brzuszek:)
Pozdrawiam

co do ząbków to mój też się ciągnie za uszy, a z zębami górnymi męczymy się już od tygodnia, ale dziś przebiła się w końcu górna 3, albo 2 bo nie chce dać sobie zajrzeć, jeszcze jedynki idą ;/
jak się rozkręciło to na dobre, ale szybciej będzie mieć z głowy, bo tak mi go już szkoda:(
:)
Nie nie bylam u lekarza ... jednorazowy zainteresowanie Małej uszkami :)
Tez bym juz chciala zeby malej zabki wyszly ,,, maruda z niej .
Kiedy jest szczepienie na wzw B mi sie wydaje ze pielegniarki kazaly dzwonic na poczatku listopada a w ksiazeczce mam koniec lstopada
mi kazały przyjść po 29 listopada
a my nie mamy jeszcze 3 szczepienia ;/ mamy przyjść jak zrobię małemu posiew moczu a niestety to nie takie proste ... wiecznie biegam z siuśkami i okazuje się, że źle pobrane :| do kiedy najpóźniej można zaszczepić ? nie chce przegapić bo mamy szczepionkę 6w1
hmm ja tez szczepie 6w1, i ogolnie nie wiedzialam ze jeszcze cos, a te wzw typb to dla dzieci bo ja nie jestem w temacie..
hej,my dopiero teraz meldujemy się w nowym wątku.Coś ostatnio na nic nie mam czasu w ciągu dnia,a wieczorem padam za przeproszeniem na pysk.Ta zmiana czasu mnie wykańcza,bo młodego wieczorem ledwo przeciągamy do 18,a budzi się "po staremu",wczoraj o 5.00,dziś 5.30.mam nadzieję,że za kilka dni dociągniemy chociaż do 6.30 :-)do tego przestawił się z trzech drzemek na dwie,więc mamy małą rewolucję w planie dnia.I wszedł w okres bycia sfrustrowanym,jak ja to mówię,tzn.oczy i rączki już wszystko chcą ale poruszać się jeszcze nie umie,czyli non stop trzeba go nosić i zabawiać.Przejdzie jak nauczy się raczkować,przynajmniej mam taką nadzieję :-)
Wszystkim maluchom życzymy dużo zdrówka ,trzymajcie się
karolinaku,osobne wzw B jest jak szczepisz tymi refundowanymi lub 5w1.Jak zaszczepiłaś trzy razy hexą,to teraz najbliższe szczepienie macie ok.13-14 m-ca (odra,świnka,różyczka-bezpłatne) i w 18 m-cu hexa przypominająca (czyli znowu płatne). oczywiście nie liczę tych dodatkowych typu pneumo,meningo czy rota.
Mam nadzieje ze wyszlo mi :)

o to link do Statystki .... prosze o dopelnienie reszty wyczailam ze nawet mozna zdjecie wstawic :P
Jak cos komus nie wyjdzie to prosze o emaila z danymi zdjeciem a uzupelnie :)

https://spreadsheets.google.com/ccc?key=t-TZ6d8OYnB-KMnZueJL_DA&hl=pl&authkey=COe-ovEI#gid=0
kurcze niewiem co jest z tym linkiem
czy ktoras z Was mamusie ma nr do szp. kolejowego na ortopedie. probuje sie tam dodzwonic na nr 58 3023031 i nie moge. moze ktos ma inny?
moja "mrówa" cos ma szpakowate stopki i musimy sie pokazac lekarzowi
ostatnia proba wklejenia linku
https://spreadsheets.google.com/ccc?key=0AgVeNtieI7zpdC1UWjZkOE9ZbkItS01uWnVlSkxfREE&hl=pl&authkey=COe-ovEI
i jeszcze inny nr na ktory tez sie nie da dodzwonic
058-303-17-66

jak mnie dzis wszystko denerwuje, o boze.... chyba potrzebuje snu
nie kminie juz tego jak wysylam na emaila to normalnie pokazuje :( a tu ni cholere nie moge :(
mi po skopiowaniu normalnie się otwierało a teraz nie mogę już otworzyć.
a ktory link kopiowalads?
pierwszy
a teraz?
ja juz nas wpisalam, kopiowalam chyba tez pierwszy link
nie mam niestety nr do kolejowego na ortopedie

dziewczyny zastanawiam sie nad kupnem chusty ale nie wiem czy to nie za pozno bo z filipa kawal chlopa, jakie ewentualnie polecacie... bo ja jestem kompletnym laikiem
teraz też nie ma tego arkusza tylko strona google dokumenty.
Ja osobiście nie kupowałabym chusty na zimę. Uważam, że cieplej małemu jest w wózku :)
spacery zdecydowanie lepoiej w wozku tylko czasami jak nie mam zabrac wozka, albo np teraz na wyjazd mysle ze mogkaby sie przydac
No w takich wypadkach tak :) fajnie na pewno sprawdza się na zakupach bo masz ręce wolne a dziecko jest zadowolone :) Myślę, że Agag może Ci pomóc, ona ma aż dwie więc pewnie wie która jest najlepsza :)
no tak o niej własnie muslalam :) Agag jak wrocisz z pracy to poradz cos |:)
Jak wasze maluchy dzisiaj ? Mój synek doprowadza mnie dzisiaj do szału:P Nie chce spać, ciągle krzyczy i marudzi, nawet noszenie na rękach nie pomaga .... jestem nie wyspana bo zaczynam odczuwać zmianę czasu a on jest najedzony, przewinięty, zdrowy i nawet się nie uśmiechnie :P
My też już się dopisałyśmy :)
Majka dzisiaj też marudna i sama nie wiem o co jej chodzi. Za to w końcu ładnie przespała noc po tym przestawieniu - zasnęła o 20.00 a wstała o 8.00 :) I była tylko jedna pobódka o 3.30 na mleko. W końcu się wyspaliśmy :)
10min temu przywieziono nam biedroneczkę! reszta dnia uratowana :)

pierwszy uśmiech dzisiejszego dnia :)

Uploaded with ImageShack.us
:) no to teraz usmiech na najblizszy tydzien z taka zabawka!
ja tez poluje na ta biedroneczke, ale to na swieta
narazie jade po zakupy przed wyjazdem, dzisiaj przyszedl do nas spiwor jaki Mimii polecLA I faktycznie jest bardzo fajny
my dziś mamy sajgon :( Oskar albo wyje i krzyczy w niebo głosy, albo śpi... męczą go te zęby i już się modlę, żeby wyszły :( bo ja już płacze razem z nim:(
Maja w końcu zasnęła więc mam chwilkę :)

Tą biedroneczkę widziałam w carrefour.

A u nas problem ząbkowy się zatrzymał. Od jakiegoś tygodnia Maję dziąsełka już nie bolą, nie gryzie wszystkiego i nie ślini sie już tak. Oczywiście poza wyczuwalna koronką jednego ząbka nic więcej nie wyszło. Nie wiem czemu to ząbkowanie tak jej się zatrzymało.
chciałam wstawić zdjęcie ale pierwsze się nie udało i teraz mi się włącza blokada antyspamowa :| grr. Ulka bardzo współczuję :(( Sama widziałam jak maluszek się męczy :( pierwszy raz widzę, że ząbki idą takim hurtem :( U nas zero śladów zębów choć dziąsełka napuchły już dawno.
image
odrazu widac ze dziecko sie cieszy z biedronki :)
Jagoda, widzialam na zdjeciach z waszego spotkania ze u agag tez mialas chuste, jaka ona byla i jak ogolnie wrazenia??
Biedroneczka nutka a Auchan jest po 94,50zl 2,84 na skarbonke :)
Dziewczyny, miałyście już @ ?

Ja mialam dwa razy z regularnym odstępem a teraz juz ponad tydzień się spóźnia......... wrrrrrrrrr......w piątek do szpitala na operację. Jak dostanę @ to się wścieknę.............:/

Czy to możliwe żeby nagle się tak przesunęła????????
Maja spała dosłownie chwilę :/

Malutka widać że biedroneczka Oskarkowi się podoba :)

MamoMarty myślę że to przesunięcie jest możliwe, w końcu organizm dosyć długo dochodzi do siebie. Po za tym ostatnio zmieniłaś klimat na kilka dni, doszły nowe ogowiązki - praca i pewnie to stąd.
Ja biorę tabletki więc @ mam reguralnie.

A ja nadal jeżdże po sklepach w poszukiwaniu kombinezonu dla Mai :( I albo za duże albo za małe albo cena jak dla mnie za wysoka :( Jesem już tym załamana i nie wiem jż gdzie szukać :( Któaś z was pisała żebym zobaczyła w komisach, tylko nie wiem gdzie takie są w Gdańsku (najlepiej w okolicach Oliwy, bo jeżdzę po południu jak mąż już jest w domu)?
Ja miałam już 5 razy, równo co 28 dni ale ja nie karmiłam piersią praktycznie w ogóle. Ta operacja to chyba nic poważnego co ??

Lekarzem nie jestem ale moja gin mówiła, że bardzo długo mogą być różne odstępy między @ po porodzie.
słonko ta zabawka uratowała nam dzisiaj wieczór :)

Ja pisałam o komisie. W gdyni jest fajny ale ostatnio Ulka mówiła, że fajny jest w Oliwie, niedaleko kolejki skm. Idzie się schodkami do góry więc musiałabyś podejść sama. Nie wiem jaka to ulica ale stojąc w oliwie na pętli autobusowej widać napis komis dziecięcy, trzeba przejść na drugą stronę ulicy i iść w dół jak do rynku.
ja nie mialam jeszcze @ ale ja jeszcze karmie piersia
Słonko dzisiaj mi kolezanka mowila ze wlasnie gdzies w oliwie jest komis ale nie wiem za bardzo gdzie gdzies obok kolejki
Mamy pierwszy ząbek! Dolna jedynka lewa :) Śliczna perełeczka :) a właściwie dopiero czubek ale twardy jak diamencik :)
Mamusia wypatrzyła i kieckę dostanie :D

Ktoś się mnie wywoływał z sprawie chust
Ja ekspertem nie jestem, ale noszę moją Misię od 3 tygodnia. I gdybym miała kupowac jeszcze raz, to kupowałabym obie. Elastyczna super sprawdza się do 7 kg wg mnie, bo potem nóżki juz nie chcą siedzieć w "żabce" tyko sie prostują, bo chusta nie trzyma (przynajmniej ta tania którą ja mam)
Tak że teraz przeniosłyśmy się już na stałe w tkaną. Wiązania wychodzą nam coraz lepiej, coraz lepiej się dociąga...
Małej baaardzo wygodnie. W święta na cmentarzu rewelka! Musze Wam powiedzieć, że i ja i mój mąż uśmiechaliśmy się pod nosem jak widzieliśmy slalomy wóżków między grobami... A nasza królewna jak chciała to spała, jak nie to oglądała... cieplutko jej i wygodnie jak nigdzie indziej...
Zimy w chuście też się nie boimy :) Póki co, to mała ubrana normalnie jesiennie czyli krótki rękaw, bluza i kurteczka czapeczka spodnie i wysokie skarpety w chuście i jest jej baaardzo ciepło. czasem jeszcze biorę ją w cieplejszej bluzie bez kurtki a sama na siebie tylko rozpięty płaszczyk i jest gicio :)
Jak będą mrozy to w kombinezonie na moją kurtkę będę wiązać :)

Chusta to nei jest mój sposób na życie, ale w wielu sytuacjach jest niesamowicie poręczna i pomocna

Z wiązanych mi samej mądrzejsze i bardziej doświadczone ode mnie mamy radziły - z tańszych i dobrych - nati i lennylamb.
Miałam przez jakiś czas obie i wybrałam nati bo wydawała mi się bardziej miękka... No i to jest ta zielona którą mam teraz.
Ta niebieska którą ma na zdjęciu Jagoda to tania elastyczna od pentelki z allegro. Dużo nam wysłużyła ale już ją powoli odkładamy.

Ja już teraz pracuję i jestem troszkę trudniej uchwytna, ale jeżeli któraś z Was chce się "przymierzyć" to możemy spróbowac się umówić :)
Agag bardzo ci dziekuje za informacje nt chusty, jak wrocimy z filipkiem z wyjazdu to postaram sie z Toba skontaktowac i umowic na chustowanie :) ja mam to nosidlo bebybjorn (dostalam od kolezanki), ale ono jakos mi nie pasuje, woec postanowilam sprobowac chuste.
Gratulujemy pierwszego zabka!!!!!
my czekamy juz na trzeciego chyba podobnie jak Oskarek Uli, i tez mamy ciagle marudzenie
zapomniałam jeszcze dopisać, że jeżeli chcesz się zdecydować na zakup tkanej, to nie bój się szukać używanych na allegro!
Im więcej używane tym bardziej miękkie... One w zasadzie nie tracą na wartości.. i można je upolowac okazyjnie za ok 100-120 zł
Emilko gratulujemy ząbka ! :) To co tylko mój został bezzębny ?:>
W Oliwie jest tak jakby za tą budką mario, kawałek w stronę rynku i jest taki mały pawilon, schodkami na górę:)
mają bardzo dużo ciuszków, a ostatnio widziałam, że kombinezonów i jedno i dwu częściowych było ful.
a @ się nie przejmuj, ja mam też różnie jak na razie :)
i oczywiście gratuluję ząbka :) ja się doprosiłam o buty za pierwsze ząbki :) tylko u mnie niestety albo stety parami wyłażą:)
no po dzisiejszych przejściach jestem na granicy wytrzymałości, mam nadzieje, że te jedynki wyjdą i chociaż na krótki czas będzie mógł odpocząc od tego.. ale jak teraz będzie zgrzytał tymi co już ma :) ciarki mi będą przechodzic, a młody będzie miał zabawę :)
malutka, ale za to Twój mówi tak słodko mama :) ja teraz cały czas gadam do mojego, żeby zaczał też :) ale on tylko ustami rusza a powiedziec nie chce :)
Natala jeszcze moje są bezzębne :)
Jezu jak one się trzęsły dziś na banany :)
Marysia az pomrukiwała a Małgosia językiem końca brody szukała.... ale ma długaśny ten jezor mówię Wam :p
no tak, nie można mieć wszystkiego :D:D hehe.
hej,wojtek też nadal bezzębny i nie widać nawet,żeby coś chciało wychodzić (oczywiście się ślini i wszystko wkłada do buzi,ale dziąsełka całkiem normalne); u Przemka pierwszy ząb wylazł w 11 m-cu,więc może to u nas rodzinne (my z mężem też mieliśmy późno pierwsze zęby).
MamaMarty rzeczywiście ta zmiana klimatu pewnie Ci zaburzyła ostro w cyklu-trzymamy kciuki,żeby wszystko w piątek się udało
a czy wasze maluchy miały kiedyś chrypę? kurcze,W.od rana mi tak chrypie,że szok.Nie ma gorączki,nie jest bardziej marudny niż zwykle,nie bardzo chcę go ciągnąć do lekarza w te choróbska,ale jak mu nie przejdzie w kilka dni to pójdę; nawet nie wiem za bardzo jak mu pomóc...śmieszny ma taki głosik,biedulek :-)
Dzięki dziewczyny jutro postaram się podjechać tam i zobaczyć, mam nadzieję że znajdę i coś dostanę.

Moja też jeszcze bez zębna :)
hehe MamaMarty widok musiał być świetny. Mój jak pierwszy raz jadł jabłuszko to mało nie padłam ze śmiechu. Machał jęzorkiem jak nawiedzony :D:D No to dobrze, że mój nie jest jedyny !! :D Ale pocieszam się też tym, że dzieci którym zęby wychodzą po 7 miesiącu mają je mocniejsze. Podobno.
karolinkaku chusta super sprawa :) my kupujemy w przyszłym tyg tkana :) elastyczna jest wygodniejsza ale Zuza już wazy 8,5kg wiec lepsza dla nas jest tkana
jestem dziś jakaś padnięta wiec idę spać do juterka :)

taaaaa a ja słyszałam ze gorzej to przechodzą....
Wszystko mi jedno byle były odporniejsze a nie jak ta moja kulka starsza.......
Chyba ja do sanatorium wyslę. Lekarka nasza nie widzi przeciwskazań.
A i pobytem jakby co jesteśmy podzieleni już :p Ja tydzień, babcia tydzień, tato 2 tyg.

A, wiecie co ten ojciec trzech moich córek dziś zrobił? Dał Małgosi lizaka Chupa Chups truskawkowego. Powiedział że z taka prędkością machała jęzorem ze jak ma prawie cztery dychy na karku to nie widział jeszcze :p
Z tego co pamiętam to dopiero trzeci maluch na naszym forum z ząbkiem a reszta bezzębna:P
Co do @ to nie karmie piersią już 1m-c i narazie nie mam..
Ale to różniej jest mialam koleżankę która nie karmila wogóle dziecka cycem a przez rok nie miala @, a niektóre kobitki dostają jak jeszcze karmią nie ma reguly.
Dziewczyny dajecie dzieciaczką kaszki do jedzenia??
ja daje mleczko+obiadek+deserek i nie wiem czy kaszki nie wlączyć jeszcze do jadlospisu:)
ja daje małemu wszystko co tylko można, jemu nic nie jest, brzusio nie boli, więc wprowadzam mu dosłownie co tylko można od danego wieku, czasem troszke szybciej, w małych iliściach:) kaszki uwielbia i na dłużej jest syty, więc mieszam je z deserkami czasem, czasem same, Oskar jest zachwycony jak widzi, że idę z miseczką :) a ostatnio uwielbia ssac piętkę od chleba:)
Jagoda a jaka i gdzie kupujesz chuste?
ja Filipowi staram sie probowac dawac inne rzeczy typu kaszka, ale on nie chce jesc
w ogole jak mu daje warzywka albo deserek to on sie tak krzywi ze szok, i zachowuje sie jak by kompletnie nie wiedzial co ma z tym robic :P
dlatego to tez nie jest u nas takie regularne
powiedzcie mi, bo pediatra mowila zebym wprowadzila gluten ale zxa bardzoi nie wiem jak i co
MamoMarty dopiero doczytalam z tym lizakiem :P i poprostu nie moge uwierzyć, dobre - czego Faceci nie wymysla
Co do glutenu to ja gotuje na malym ogniu kasze manną przez 20min żeby się rozkleila i dodaje trochę do obiadku, tak mi pediatra radzila
z tym glutenem to ja tez nie wiem o co chodzi ... jak ostatnio szukałam kaszek z glutenem wśród tych niemowlęcych to nawet nie mogłam takiej znaleźć... Ale gdzieś wyczytałam (juz nie pamiętam gdzie), że można zrobić trochę normalnej kaszki mannej i dodawac ją do posiłku dziecka np pierwszego dnia pół łyżeczki, a kolejnych kilka dni po 1 łyżeczce np do kaszki ryżowej..
ja z innej beczki :) udało mi się zrobić fotkę delikatnej wersji podkówki :)
troszkę niewyraźne :)
[img[http://lh6.ggpht.com/_oX-MJSWMJTs/TNKN_SX-7bI/AAAAAAAAAps/_swD2-1Ok0c/s512/P1040560.JPG
image
Ale słodka podkówka :)

Ja daję Mai kaszkę mleczno ryżową Bobovity rano zamiast samego mleka. Ona strasznie lubi te kaszki. Wprowadzam jej gluten więc robiąc taką kaszkę dodaję jedną miarkę kaszki manny nestle (taką: http://www.nynek.pl/product_info.php/products_id/711?osCsid=745a09389156d3e1732fe9 ), później zwiększę do 2 miarek itd. Kupiłam tą kaszkę bo żadnej takiej owocowej z glutenem też nie znalazłam.
Ula moj Filip ma identyczna podkowke, ale u nas to oznacza konkretny płacz
u mnie zazwyczaj tez, ale ostatnio robi podkówkę a płaczu daje się uniknąc :) jakims cudem :)
oh cudowna podkóweczka :D o tym kiedyś pisałam :P

Mój smyk dzisiaj w końcu wstał normalnie czyli o 7.15 :D:D

Niestety zaraz wybieramy się do lekarza :( drugi dzień z rzędu straszny płacz a na dodatek w nocy miał kaszel ...
Dzięki dziewczyny za pomysł i informacje o tym komisie w Oliwie :) Byłam tam dzisiaj i w końcu kupiłam Mai śliczny, ciepły różowy kombinezon na zimę za 30 zł :) Ale jestem zadowolona :)
o to super Slonko ze kupilas,
Malutka mam nadzieje ze wszystko wporzadku z Małym

Ja własnie nas pakuje i juz mam dosyc bo ciagle sie zastanawiam co jeszcze i jak to ogarnac juz wiecej sama z Filipem nie bede wyjezdzac
my tez dzis bylysmy u lekarza Zuzia ma katar i kaszel niby to lekkie przeziębienie ale musi brac syropek. jest stasznie marudna od rana (7:30) spala tylko 20 min a ja juz niewiem jak mam ja pocieszyc :/

My idziemy na 17.00 Mam nadzieję, że to nic takiego ale jego krzyków już mam dosyć:( jestem wykończona, nic mu nie odpowiada, na rękach nie, w łóżeczku nie, w Bujaczku nie, w huśtawce nie .... spać tym bardziej nie .... Dzień na NIE. Jagoda. Mój tak samo od 7.15 do teraz spał 30 min ... wynik imponujący :| a obudził się z takim krzykiem, że nie wiedziałam co się dzieje.
Oj dziewczyny współczuję tych przeziębień :( Po mojej córuni już nie widać przeziębienia ale 9.11 znów do kontroli. Chociaz dzisiaj od powrotu z zakupów była tak marudna i śpiąca ale nie mogła zasnąć więc płakała, dopiero po godzinie udało mi się ją uśpić i śpi mi teraz na rękach.
Na szczęście noc znów ładnie przespała od 20.00 do 8.00 z przerwą na mleko o 5.00 :)
A ! zapomniałam się wczoraj podzielić z wami moją radością :) Otóż byliśmy na usg brzuszka i okazało się, że jego powiększona nereczka wróciła do swoich prawidłowych rozmiarów, tym samym nie ma śladu już po refluksie moczowym :) Teraz jak widzę, w pełni zasiusianą pieluszkę to cieszę się jak małe dziecko :)
malutka wy mieliście refluks stwierdzony przez usg?? w każdym bądź razie ciesze sie razem z wami :)

Oj ile czytania :) Ja własnie dzis odebrałam spiworek :) bo wogle dzis po raz 1 Dominiś był w spacerówce :)
Okresu jeszcze niemam :)
Zabkow jeszcze niemamy
Moj takze tak ladnie mowi mama i tata oczywiscie niewie co to znaczy ale super :) a mojego synka chyba podkowki nie przebijecie,zreszta urodzil juz sie z nia hehe oj teraz to juz zadko jest
A mam pytanie po co Wam te chusty??
Ja na swieta chce kupic szczeniaczek uczniaczek,grajace kluczyki i jeszcze niewiem co dalej ale musze jeszcze z 3 prezenty wymyslic

Pozdrawiam szczesliwe mamusie :)
u nas tez nie ma ani jednego zabka :(

dziewczyny dzis sie wazylam razem z mala i ma juz cos kolo 9kg
klopsik z niej :P

dzis moja marudzi w nieboglosy koszmar odbstawiam na zabki bo wszystko nerwowo gryzie ... nawet mnie
Jagoda. Za pierwszym razem jak byliśmy w szpitalu to widziałam, że pielęgniarka dawała małemu coś do wypicia a później zabrała go na badania. Może jestem wyrodną matką ale nie poszłam z nim więc nie wiem co robili, mój mąż poszedł. Ja jestem za bardzo wrażliwa. Mały płacze to i ja płaczę. Nereczkę wykryli przez badanie Usg. Teraz jak byliśmy to na podstawie usg, badania moczu i posiewu lekarka stwierdziła, że już wszystko ok :)

Byliśmy u lekarza, paskudnie czerwone gardło ... :| położyłam go o 19 ale od tamtej pory obudził się już 6 razy z wielkim płaczem:( coś czuję, że dzisiaj się nie wyśpię ...
Agag ja byłam dzisiaj w Rossmannie w poszukiwaniu kaszek i było kilka zawierających gluten. Przeważnie te smakowe. Ja swojemu zamiast kaszki kupiłam owsiankę na śniadanko. Od 6 miesiąca więc za kilka dni dostanie :)
ło matko, dopiero skoczyłam pakowanie, Filipa polozylam i mam chwile zeby usiasc.... padam na twarz
Filip dzisiaj przeszedl samego siebie, wciagu calego dnia spal dwa razy po ok 20 minut a moze nawet nie... na koniec juz byl tak marudny az myslalam ze nie ogarne sie z tym wszystkim
Chusta nam tak jak pisalam zeby zawiazxac w nia Malego jak gdzies ide na chwile, lub tyam ggdzie ciezko z wozkiem, albo np na wyjazd
tak jak pisala agag ze na cmentarzu mala byla w chuscie i rewelacyjnie sie szlo
Malutka ja podobnie jak ty jestem wrazliwa ze jak Filip placze (zwlaszcza u lekarza) to ja tez placze - dlatego nienawidzę szczepien
Ja ogólnie jestem silną osobą, płaczę rzadko. Przeszłam już wiele w życiu i nauczyłam się być opanowana. Nie płakałam nawet gdy po narodzinach powiedzieli mi że Oskar ma krwiaka, ale pewnego dnia gdy mały zaniósł się tak strasznie, że przestał oddychać i czułam jak leci mi przez palce, nie wytrzymałam. Płakałam tak głośno i długo aż usłyszałam jego płacz. Od tamtej pory na badania mąż chodzi z małym a ja w poczekalni i tak uronię jedną łezkę, i drugą jak widzę spłakaną buźkę mojego skarba.
malutka bo nasza Zuza tez ma refluks ale my mielismy cum i musi przyjmowac codziennie furagin...

dziewczyny dobrej nocki, uciekam spac bo o 3 pobudka.. :(
oczywiscie komputer biore z soba wiec sie odezwiemy jak bedziemy na miejscu
Cholera a ja dostałam @...........
Jutro operacja. Na bank jej nie będę miała.
@#$#$%$^^% !!!!!!!!!

Wrrrrrrrrrrrr
Zadzwoniłam do lekarza...Jak będzie obfite krwawienie to dupa blada... Następny termin wolny mają w marcu
Kuźwa, wszystko dziś przeciwko mnie.............

Najpierw ledwo co zdażyłam do szpitala na konsultacje przez jakiegoś ......(cenzura) któremu zachciało się po obwodnicy biegać.............Wszystko było zakorkowane a próbowałam: obwodnicą, miastem, Koleczkowo, Wiczlino.........

Potem poszłam do lekarza- zaświadczenie do pracy- okulisty...Mętnieją mi soczewki... :( Tylko cholera jestem chyba za młoda na zaćmę??????????????? No i ta @ jakby wszystkiego było mało......
Kuźwa.......
MamaMarty współczuję !! Wiem, że w szpitalu często stosują u kobiet z @ tabletki na zatrzymanie, w Twoim przypadku nie mogą tego zrobić?
Zresztą nie tylko w szpitalu. Sama je brałam bo dzień przed własnym ślubem dostałam @. Niestety nie pamiętam nazwy :(

Trzymam kciuki, żeby jednak operacja się odbyła bo do marca kupa czasu ...
Karolinka miłego wyjazdu :))

Mój dzisiaj spał przez cały dzień łącznie 45min, raz 30 i 15min ...
Doskonale wiem co czujesz :-)

Jagoda. My stosowaliśmy jakiś inny lek ale tylko przez 5 dni, jak znajdę ulotkę to napiszę nazwę:) Po 5 dniach miałam zrobić posiew ... udało się za 6 razem. W końcu mogę zaszczepić Oskara.

Ja też miałam dzisiaj dzień do **** ! Może była pełnia ...przy niej jestem jakaś naładowana ... Oskaro śpi więc jawyciszam się robiąc pudełko na biżuterię:D
Witam was w ten deszczowy dzień :(
MamoMarty też pomyślałam o tabletkach na zatrzymanie, bo przeceż jaką masz pewność że w marcu nie będzie takiej samej sytuacji? A po za tym to strasznie długo znów będziesz czekać.

Maja też krótko śpi w dzień (no po za tym kiedy pozwalam jej spać u mnie na rękach - wtedy śpi nawet 3 godziny! - ale na to żadko się godzę żeby się nie przyzwyczaiła). Za to nocki (niezapeszając) znów są super :) Wczoraj Maja poszła zasnęła ok 20.00 i spała znów do 8.00 z jedną pobódką o 3.30 na mleczko :) Jestem wyspana :) Najgorsze jest tylko to że znów usypiamy ją na rękach - zajmuje to co prawda tylko ok 10 min ale chciałam ją tego odzwyczaić ale jakoś nie mam silnej woli :(
Słonko a o której kończy się jej ostatnia drzemka w ciągu dnia ??
Bo mój jak mu pozwalałam spać do 18 to nigdy nie chciał sam zasnąć o 20, teraz chodzi spać o 19 ale o 16.30 jak śpi to ma pobudkę i więcej nie pozwalam mu zasnąć. O 18.30 pakuję go do wanienki i o 19 dostaje mleko, choć nie zawsze przy nim zasypia to daję mu smoczka i układam na boczku w łóżeczku, zasypia od razu. Czasami jednak się zdarza, że zaczyna krzyczeć to biorę go na ręce. Nie bujam, nie chodzę, tylko przytulam. Czekam 2 min i wkładam do łóżeczka.
No i jestem w domu.........
O 11.00 dzwonie do lekarza. Może się uda wczesniej.
U nas z drzemkami w ciągu dnia to różnie wczoraj np bardzo długo nie mogła zasnąć i płakała a oczka miała takie malutkie że myślałam że zaśnie mi siedząc na kolanach aż w końcu jak zasnęła to dałam jej spać u mnie na kolanach i spała tak ok 2h po czym odłożyłam ją do łóżeczka i spała dalej jeszcze prawie godzinę - wstała przed 18-tą, pobawiłyśmy się do 19.20, wtedy kąpiel i mleko i zasnęła jakoś ok 20-tej. Ale są dni że ostatnią drzemkę ma ok 14-15.00 i to taką 20 minutową - u niej nie ma reguły poza poranną drzemką. Też musze znów spróbować uczyć ją samą zasypiać ale się boję bo ostatnio trwało to po około godzinę codziennie :/
No tak ale na dworzu w chuscie to chyba za zimno co???

MamoMarty bardzo wspolczuje :( kurcze moglas wlasnie wziasc tabletki kilka dni przed... grrr naprawde wsciec sie idzie

Pozdrawiam w ten deszczowy dzien
no mogłam mogłam...............
Ale zabijcie nie przyszlo mi do głowy prosić lekarza o jakies tabletki. Podałam termin ostatniej miesiączki to powinien coś zasugerować. Kuźwa. Idę dzwonić do niego.

Teraz szkoda że nie zapisałam się na ta wyprzedaż szafową do Gdyni. Mam tyle fajnych rzeczy w które nie wchodzę........

Może ktoś zrezygnuje :)
Witam się w nowym-starym wątku :). Cały czas Was podczytuję, ale jakoś nie mam czasu pisać.
Zastanawiam się co u izaqueen, bo dawno się nie odzywała.

My wczoraj byliśmy na 3 szczepieniu. Maciuś waży już 9655g i mierzy 71 cm. Rośnie jak na drożdżach. W porównaniu z niektórymi Waszymi dzieciaczkami to kolos;)
Biedaczek po wczorajszych szczepieniach już w domu strasznie płakał i nie mogłam go długo uspokoić. Dopiero przy cycu zasnął:(
Od dziś zaczynam rozszerzanie diety. Kupiłam słoiczki i ugotowałam kaszkę manną i jak się Maciek obudzi zamierzam mu dać kilka łyżeczek tej mieszanki:) Myślę, że mu podejdzie, bo apetycik ma ogromny. Zresztą widać po jego wadze.

W marcu wracam do pracy, ale chyba się rozleniwiłam i mi się nie chce, no i nie chcę zostawić małego:(A Wy kiedy wracacie do pracy(poza dziewczynami, które już wróciły)?
ja we wtorek :)
Ja na szczęście na razie nie wracam. Dziś jadę złożyć wniosek o urlop wychowawczy. Wniosek wypisałam do końca września ale zobaczę czy nie będę musiała wcześniej wrócić. I w końcu do fryzjera bo nie długo łysa zostanę.
To my już po zupce:) Tak jak myślałam, Maćkowi bardzo smakowało, a a jak skończył zupkę jeść, to chciał jeszcze i oczywiście był płacz, heh. Wklejam fotkę:)

image
MamaMarty wpisz się na listę rezerwowych, może ktoś odstąpi miejsca :) Ja mam za mało ciuszków żeby cokolwiek wystawić chociaż pozbyłabym się części. Pojadę na polowanie dodatków, pasków, wisiorków itd bo rozmiaru 32-34 pewnie nie znajdę :(

Hanka102 świetny ten Twój maluch. Łoooooczyska ma takie wielkie :D
image

Moje dzieciatko po drzemce :)
Mamomarty no mog sie skapnac lekarz!!Opr zrob mu!!

a o co chodzi z wyprzedaża szafową??
Cudowne Wasze Dzieciaczki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a mój dzisiaj znowu od rana piłuje .... Musiałam uśpić go na rękach :(
witajcie, ja od godz 3 jestem na nogach bo o 6 mielismy samolot...
POwiem wam ze jest pod wielkim wrazeeniem jak moj syn dzielnie zniosl podroz a wsumie przespal ja :)
teraz bawi sie w najlepsze a ja ledwo zyje :)
MamoMarty to jest troche paranoja zebys tyle czekala na nastepny termin.. moze jednal ci ten lekarz zalatwi cos szybciej
jesli chodzi o izaqueen to tez sie ostatnio zastanawialam co u niej bo faktycznie sie dawno nie ozdywala
Naltalia czy Twoja cora juz sama siedzi? ona juz jest taka duza, Hanka twoj Mały to juz tez nie jest mały :)
uf
17 grudnia

Natala będę, jestem na rezerwowej :)
MamoMarty to super ze sie udalo na grudzien!!!!
tak tak czytałam, że jak nie będzie dla Ciebie miejsca to się przed wejściem do klubu rozłożysz :D:D
tak jesli to mozna nazwac siedzeniem .... rozniej u niej to bywa trzyma sie za swoje piety i jako tako siedzi ....
image

ale super siedzi Natalia Twoja córa :)))
ale super slodziaki ;) moja mala ma czuprynke, ale tylko na czubku glowy, bo dookola sie wytarla ;) postaram sie jej zobic irokeza i jak znajde chwilke to wrzuce tez zdjecie ;)
gdzie moge znalesc ta szafe? jak gdzies na poczatku gdyni ona ma miec miejsce to i ja moze sie rozstawie przed lokalem ;)))))
a i jeszcze do pracy wracam juz i chyba kogos na pol etatu bede potrzebowala ;)
Mamy ząbeczek u Małgoni :)
Gratulujemy ! :)
gratulujemy kolejnego ząbka w wątku :-)
natalia,twoja córcia już taaaaka dorosła na tych fotkach
dopisałam się do naszej statystyki,podrzucę linka
https://spreadsheets.google.com/ccc?key=t-TZ6d8OYnB-KMnZueJL_DA&hl=pl&authkey=COe-ovEI#gid=0
jak będziemy zakładać nowy wątek,to trzeba pamiętać o nim w pierwszym poście :-)
Ja póki co do pracy nie wracam , chyba będę siedzieć z mala aż do przedszkola nie pójdzie:)

Z siedzeniem to u nas kiepsko, Nastka siedzi podparta poduszkami co rzadko robię bo slyszalam że źle wplywa na kręgoslup że dziecko samo musi sie dźwigać i usiąść bez pomocy. Więc Nastka albo leży i ukladam jej wyzej poduszkę, albo w bujaku na pol leżąco.

Na spacerówkę chyba z miesiąc jeszcze poczekamy, szkoda że na sama zimę i mrozy akurat będziemy sie przesiadać;/

Zęboli nie ma i nic nie wskazuje na to że niebawem wyjdą:)
Ja jako dziecko mialam dopiero w 10m-cu ząbka więc może dziedziczne:)
Wiecie co ... tak czuję, że i u nas niedługo pojawi się ząbek. To marudzenie, płakanie, nie spanie ... choroba chorobą ale chyba coś jeszcze mu przeszkadza. Posmarowałam mu dziąsełka maścią i na chwilę był spokój. Na szczęście umęczony poszedł już spać :-)
Malutka22,bardzo możliwe,bo przy ząbkowaniu spada odporność,więc łatwiej mógł złapać jakiegoś wirusa. Przemek przy trzech pierwszych zębach miał właśnie wirusowe zapalenie gardła (plus luźniejsze i częstsze kupki,to był u nas znak,że kolejny zębol idzie :-)
Madzia_Mika ja też czytałam,że późne wychodzenie zębów jest uwarunkowane genetycznie, u nas się sprawdza.
u nas kupki są normalne ale kto wie może coś się szykuje :)
Zobaczymy co to będzie jutro. Jutro mąż będzie walczył cały dzień z Oskaro, a ja będę się edukować, co by mądrzejszym być :D:D
MamoMarty serdecznie gratulujemy ząbka :)
No i muszę pochwalić moją córcie : My też mamy pierwszego ząbka!!! Taki malusieńki na dole wyszedł, tatuś go przed chwilą odkrył :) A zastanawialiśmy się czemu Majka dziś tak nie może zasnąć, co chwilę się budziła i pchała rączki do buzi i z resztą nadal nie śpi, a teraz już wiemy czemu :)
Byłam dziś w pracy złożyłam podanie o wychowawczy, potem fryzjer - w końcu ściełam włosy i tyle dobrego na dzisiaj, bo oprócz tego to popsuł nam się samochód :/
A jutro tak jak malutka śmigam do szkoły, ale idę tylko na 4,5h :)
Słonko gratulacje !!!! tylko szkoda, że to mąż odkrył a nie Ty, kiecki nie będzie:P heheh. Ale z tego co piszesz to Oskar zachowuje się bardzo podobnie do Twojej córki. Wolę myśleć, że płacze przez zęby niż że dokucza mu choroba. Właściwie to chyba mu mija bo dzisiaj tylko dwa razy zakaszlał.
Fajnie, że idziesz do szkoły tylko na 4.5 godziny bo ja na 12h ... od 8.30 do 20.30 :( Ale płacę nie mało więc szkoda mi się urywać wcześniej.

Jagoda. Jaki syropek podajesz małej ?
Kurcze no tak zazdroszczę pierwszych ząbków :( Gratulacje dla Mamuszkow :P

U nas narazie jeszcze sie nic nie zapowiada mala bardziej marudna spac niechce pozyjemy zobaczymy ...
U nas z tym ząbkiem to było tak że przez 2 miesiące śliniła się gryzła itp., a potem przestała na 2 tygodnia (nawet żelu nie musiałam używać) aż dzisiaj znów się zaczeło i jest :) A najlepsze jest to że tydziń temu Pani dr, sprawdzała czy coś tam nie widać i stwierdziła że na dole dziąsełka miękkie i jeszcze trochę czasu do ząbków, a tu prosze już jest :)
Malutka ja mam naszczeście jutro mało zajęć bo tylko od 9.45 6h ale na ostatni wykład nie idę, bo mi się nie chce :P Z resztą ja ogólnie teraz mam już mało godzin, ale pamiętam jak na początku też siedziałam w szkole po 12h więc bardzo Ci współczuję, bo to strasznie męczące.
No i też żałuję że to nie ja znalazłam tego ząbka :( Kiecki nie będzia i jeszcze mężowi musze coś kupić.
Hehe wiem co zrobię: kupię sobie kieckę a jemu się w niej pokaże :) I to będzie prezent dla niego :)
Albo kup kieckę i pozwól mu ją ... obejrzeć z bliska :P chyba bardziej mu się spodoba :D
my mamy zalecony pulmeo 3x5ml i ambrosol 2x2,5ml dotego mam zakrapiać na noc Zuzi nosek woda morska :)
ostatnio mala strasznie mi popłakuje przez sen wieczorami w nocy juz nie ale tak od 19 do 22 to zdarza nawet sie 6-8 razy tak popłakiwać spiąc wiecie moze czemu tak jest?

Nie wiem ale mój czasem robi tak samo.
martwi mnie to troszeczke :/ niewiem czemu jest taka niespokojna w ciagu dnia jest ok...

Jagoda,myślę,że nie masz się co martwić.Dzieci często tak mają,zerknij tu http://forum.trojmiasto.pl/Placz-dziecka-przez-sen-t191194,1,160.html to pewnie przez emocje,skok rozwojowy (mała uczy się teraz wielu rzeczy,a w nocy odreagowuje; mogą być też zęby,które idą przecież miesiącami).
no prosze czyzby jakas noc zabkowa byla :)
Gratuluje Wam dziewczyny :)
zycze wam milego pobytu w szkole - ja sie bardzo ciesze ze juz mam to za soba, ostatnio myslalam nad studiami podyplomowymi ale jednak narazie nie
No gartuluje zabkow

A musze powiedziec bo zawsze zapomne...sadzam malego na nocniczku i zdarza mu sie zrobi,a od okolo 2 tygodni robi kosi kosi na zawolanie :)
Dziękujemy za gratulacje :)
Ja juz po szkole i po obiadku u teściowej :)
Agnieszka je też od czasu do czasu sadzam małą na nocnik i jak razie to tylko raz zrobiła kupkę :)
Majka od wczoraj oprócz mamamamama woła babababa a dzis nawet jak tata do niej mówił "baba" to ona powtarzała "baba". Wiem że to takie jeszcze nieświadome ale fajnie tego słuchać :)
Moje nic nie gadaja tylko krzyczą- ale z usmiechem :)

A ja cały dzień siedzę i się przygotowuję na jutrzejsza wyprzedaż :) Samych spodni na sprzedaż mam chyba z 20 par jak nie więcej :p
No mamamamama lub tatata to milo slychac a ciagle jest :)

a co to za wyprzedaz?????
Agnieszka na Opata Hackiego w Gdyni w klubie osiedlowym "Apteka"
Możesz przyjechać i się zaopatrzyć w ciuszki :)
a oto nasza golasińska :) ledwo na oczka patrzy

image

Jeju jaka Twoja Zuzia jest słodka!!!!
ehh w końcu wolna ... 12h w szkole odbija się na psychice:P Małż był dzisiaj z małym na kontroli i okazało się ze gardełko zdrowiutkie ! możliwe, żeby od czwartku jest aż taka poprawa ?? No a ten ciągły płacz to wina ząbków. Ponoć już lada chwila jakiś wyskoczy.

Jednak nie wpadnę jutro na wyprzedaż :( znowu jestem od rana do wieczora na uczelni...

Fajnie jak taki maluch już coś tam mówi :P Mój na razie woła mama i am jak widzi butelkę :D Uczę go baba ale powie ba i dopiero po 5sek znowu ba :D
Mamuśki ja dopiero zasiadłam do kompa a wy już śpicie ?? :( ehh
no ja nie :)
ooo to super :) To opowiadaj jak przygotowania do jutrzejszej wyprzedaży? wszystko już spakowane;> Masz może jakieś fajne paski ?
Pasków mam kilka. Jakich szukasz?
do tunik :P
szerokie takie?
najlepiej szerokie albo cieniutkie na łańcuszku :)
my właśnie wstałyśmy i sie szykujemy do wyjazdu jedziemy na urodzinki do mojego chrześniaka ciekawe jak Zuzia zniesie 1,5h podroży ostatnio jak jechaliśmy 40 min to zwimiotowala :D
no nic dziewuszki miłego dnia my będziemy wieczorkiem :D

my tez niedawno wstalismy, Filip bawi sie a ja jem sniadanko i czytam forum :)
jak tu dzisiaj cicho ...

karolinka jak tam na wyjezdzie ? gdyby był styczeń to byś obkupiła małego za grosze. Teraz pewnie nie ma żadnych wyprzedaży ??
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=192496&c=1&k=160

zapraszam
cały weekend wyjęta z życia ale jestem:) gratuluje ząbków:) nam w końcu też się brzebiły więc mamy dwie jedynki na dole, lewą u góry i prawą trójkę u góry :) będzie zgrzytanie :)
aaaa i udało mu się powiedziec mama :D:D:D

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

do góry