Widok

MAJOWE MAMY Z MALUSZKAMI CZ.7(36)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
No to nowy wątek :)

MARZEC

15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm

KWIECIEŃ

09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa

MAJ

01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
12.05 agag_agag - córcia Emilka 4140 szpital Zaspa
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
13.05 Ewelina80 - synuś Bartosz,3750 56cm szp Zaspa
13.05 Malutka22 -synek Oskarek 4420g szpital Zaspa
14.05 Słonko69 - Maja,3500g, 54cm, szpital Kliniczna
15.05 Patkagda - Patryk, 3820g, 59cm, szpital wojewódzki
15.05 Ulkam27 - Oskarek 3940g, 57cm , szpital kliiczna
26.05 Jagoda. - Zuzanna 3430g, 58cm, Kliniczna, CC
27.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, 4030g, 61 cm, szpital wojewódzki
27.05 majowa - synuś Kamil, 3930g,58 cm, szpital wojewódzki
28.05 Aniami- Mikołaj 3300g, 56 cm, Madryt
28.05 sanszajn - Sandra 3300gr, 56cm, Redlowo
29.05 Mimii - Borys 3750g, 54cm, szpital Kliniczna
31.05 hanka102 - Maciuś 3865g, 57 cm, szpital Kiniczna

CZERWIEC

07.06 **emi- Milenka 3870g, 57cm, szp.wojewódzki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej dziewczyny!
Jeśli chodzi o kombinezon to ja kupilam go jeszcze jak bylam w ciąży:D Byly przeceny w cocodrillo i nie moglam się oprzeć:)
A teraz dostaliśmy w prezencie od rodziny drugi więc mam 2 na zmianę, a póki co Nastka na dwór ma kurteczkę jesienną..

Ostatnio jedzenie zupki lub deserku to dla mnie koszmar:)
Wszystko jest w zupce! Ja, Nastka(nie tylko na buzi), leżaczek, pobliskie meble:), podloga no wszystko!
Nastka wymachuje rączkami jak szalona i wytrąca mi lyżeczkę z ręki!
Tak samo jak chce jej zmienić pampersa wierci się i wygina, już się boje co to będzie jak zacznie chodzić...:)
hej dziewuszki :)
u nas spokojnie, Zuzia spi :) wiec ja mam trochę czasu dla siebie :)
wiecie jaka jestem gapa? po sformatowaniu kompa nie pamiętam loginu do nk ani nie wiem na którego maila miałam tam rejestracje wiec d.... blada i musiałam założyć nowe konto :/
wiec dziewczyny które dostały jeszcze raz moje zaproszenie stare konto usuńcie ze znajomych a nowe zaakceptujcie

mieszkam na morenie ogłoszenie wywiesiłam tylko u siebie w bloku, w bloku obok i... ponieważ byłam akurat załatwiać chrzest - u księdza...
Pomyślałam (przynajmniej tak była u mnie w rodzinnej parafii) że księża znają różne osoby któe by taką pracę za nieduże pieniądze podjęły i jakoś tak sam fakt że te zgrupowania kościelne... no nie wiem... jakoś tak postanowiłam tam zostawić tą kartkę...
W każdym razie ta pani zadzwoniła do mnie 2-3 dni po wywieszeniu ogłoszenia i okazało się, że numer dała jej jakaś sąsiadka z bloku obok (bo u nas w bloku zerwano to ogłoszenie)
W zasadzei juz po pierwszych minutach rozmowy wiedziałyśmy że to jest to i dalej nie szukałam
(z kościoła nikt się nie zgłosił ;) ale nadal uważam, że spróbowac akurat tam to nie jest wcale taki głupi pomysł)
A gdzie mieszkasz agag agag?? I z jakiego ogłoszenia wziełaś tą panią ??
Ja mam opiekunkę i myślę, że lepiej trafić nie mogłam! jest rewelacyjna, złota kobieta!
Znalazłam ją z ogłoszenia, mieszka w tej samej klatce, kasuje 800 zł jest nonstop dostpęna i pokochała małą jak swoją wnuczkę (sama ma 2 wnuków aaaa i ma 60 lat). Jej mąż zresztą też. Trochę jest u nas w domu trochę u siebie... A mała od pierwszego wejrzenia ją pokochała :)

Wszystkim życzę takich opiekunek!
cześć dziewczynki,
chciałabym pociagnać jeszcze temat powrotu do pracy, czy któraś z Was zostawić swojego maluszka z opiekunką ??
Taaaaaak to Emiś mały :)

Nazbierały trochę tych słodyczy :)

Ale moherów u nas nie brakuje.... Ehhh.... Sąsiadka jak do niej zadzwonili od progu wołała co ksiądz na kazaniu mówił żeby tych przebierańców do domów nie wpuszczać... :/
Monika ... dzieciaczki urocze :) Czyzby byla tam Emisia moja sasiadeczka ???
Taki Diabełek mnie nawiedzil po cukiereczki :)

A wic moja Malutka zmiena czasu zniosla jako tako obudzila sie o godz starej ale w ciagu dnia sie wszystko unormowalo ....
Dzis bylimy na tylu grobach Malutka nie spala od 10 do teraz prawie nic po mleczku odjechala jak nigdy chodz teraz troszke pomrukuje
ceny nie p-amietam ale chyba 119
Karolinka dokładnie świat jest mały :-)
A w jakiej cenie są biedroneczki w carrefour ??
jesli chodzi o prezent swiateczny to mysle o tej biedroneczce co dziewczyny polecaja, widzialam ja ostatnio w carrefour i faktycznie jest fajna, musze jeszcze wymyslec prezent dla mojej rocznej bratanicy bo to chrzesniaczka mojego meza
ja mam wracac do pracy w polowie stycznia, ale prawdo podobnie zmniejsze sobie etat i wtedy Filip zostanie z moimi rodzicami
Malutka tak chodzilo mi o Roberta :) ale ten swiat jest maly
Dzisiaj dopadala mnie migrena i bol kregoslupa i nawet nie bylam w stanie na cmentarz pojsc, ale jutro to nadrobie
Tez widziałam tą aukcję z biedronką ale angielski nas nie urządza :P Ja biorę od Beti :)
Ja małemu też nic na święta nie będę kupować, wczoraj został zasypany worem zabawek ... na kilka miesięcy mu wystarczy. Aga błędami się nie przejmuj :P ja czasami tak piszę jakbym polskiego nie znała :)

Jagoda. Ja się wcale nie dziwię, że mała Ci zwróciła to mleko. W foteliku dziecko jest pozycji gdzie brzuszek jest ściśnięty i mimo woli zawsze coś pójdzie.

Ja jak jestem w pracy to maluchem opiekuje się moja mama. Był bardzo mały jak zostawał z kimś innym niż ze mną i teraz ktokolwiek z nim zostanie jest dobrze :)

Agag mój mały też lepiej je jak jest z moją mamą, jest w ogóle grzeczniejszy. Nie wiem od czego to zależy :) ja z początku chętnie wyrywałam się do pracy, nawet nie myślałam co robi itd za to teraz nie umiem się z nim rozstać :(
nie ma to jak babci, w naszym przypadku obie babcie daleko wiec oprocz opikunki alternatywy nie ma
Zresztą powiem Wam że chętnych do opieki nad moimi skarbami nie brakuje :) A to sasiadka, a to koleżanka... No i cena opieki też super. A do tych osób mam zaufanie. Także jakby co to mamy alternatywę :) W razie wyjazdu teściowej do pracy .
Ja wracam za tydzień. Dokładnie za 7 dni bedzie mój ostatni dzień urlopu macierzyskiego :)

Dziećmi będzie opiekowała się teściówka :)
Dziewczyny mam pytanie do mam, które wracają niebawem do pracy.... Jaka opiekę macie nad swoim maluszkiem? My z mezem zdecydowaliśmy się na opiekunkę, ale nasza Mała płacze jak tylko pani opiekunka bierze ja na rece, zresztą moja corka zrobiła sie małym dzikuskiem i nie bardzo lubi jak ktoś nieznajomy bierze ja na rece. Ale martwi mnie to, że tak reaguje na opiekunkę, nie bardzo wiem jak podejść do tego żeby Mała sie przyzwyczaiła do niej.
hej dziołszki....
My nadal w spzitalu...nie nadąrzam za 2 wątkami :((bo Borysek ciagle chced mojej uwagi,a spi po 30-40min...Szkoda ze polaczenie naszych watkow nie wypalilo,ale podczytuje regularnie :)Wybaczcie,plizzz.... Fajne te Wasze pociechy:))Widzialam foty ze spotkania, mamyMarty blizniaczki od razu do rozpoznania;)Zalujemy ze i my nie dotarlismy :(ale mamnadzieje,ze to nic straconego :(a moze majowe z dzieciaczkami odwiedza Boryuska w domku:)Chetnie zaprosimy jak juz wyzdrowiejemy.
Witam tez nowa majową mamusie:)
Ja chce kupic Boryskowi-znaczy Mikołaj ;> Krokodyla Fisher price z wesolymi klocuszkami,mysle ze na dlugo mu wystarczy ta zabawka, nie moge chaty zagracic zabawkami bo przestrzen nie rozpieszacza.

Milego dnia wam zycze....Tu na zapie w szpitalu dochodzi jedynie zapach palących się zniczy.. Buziaki slemy dla wszytskich cioc i bobasków majowych;)
ajej faktycznie! nie zwróciłam uwagi...
Ale te biedroneczki widziałam w którymś z marketów real albo carrefour
Tak ale ta nie po polsku.... A w tym cały pic :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

płyta indukcyjna czy gazowa? (26 odpowiedzi)

Witajcie. Chciałabym poprosić Was o opinię. Budujemy dom i stanęliśmy przed wyborem płyty...

dom czy mieszkanie??? (435 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

plastyka pochwy (46 odpowiedzi)

niestety popsuła mi się tylna ścianka i muszę ją zrobić, czy możecie mi polecić jakiegoś lekarza...

do góry