Widok

MAJOWE MAMY z MALUSZKAMI cz.2 (31)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mamusie i ich Dzieciaczki:

MARZEC

15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm

KWIECIEŃ

09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa

MAJ

01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
12.05 agag_agag - córcia Emilka 4140 szpital Zaspa
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
13.05 Ewelina80 - synuś Bartosz,3750 56cm szp Zaspa
14.05 Słonko69 - Maja,3500g, 54cm, szpital Kliniczna
15.05 Patkagda - Patryk, 3820g, 59cm, szpital wojewódzki
26.05 Jagoda. - Zuzanna 3430g, 58cm, Kliniczna, CC
27.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, 4030g, 61 cm, szpital wojewódzki
27.05 majowa - synuś Kamil, 3930g,58 cm, szpital wojewódzki
28.05 Aniami- Mikołaj 3300g, 56 cm, Madryt
28.05 sanszajn - Sandra 3300gr, 56cm, Redlowo
29.05 Mimii - Borys 3750g, 54cm, szpital Kliniczna
31.05 hanka102 - Maciuś 3865g, 57 cm, szpital Kiniczna

CZERWIEC

07.06 **emi- Milenka 3870g, 57cm, szp.wojewódzki

HELLOŁ !!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej :)
Madzxiu Miko moj Borysek jeszcze nie mial zadnego szczepienia bo nadal walczymy z bateriami w moczu:(
Pytsza o wychodzenie po szczepieniu?? A czy sa ku temu jakies zalecenia-bo mysle ale moge sie mylic, ze to nei am zwiazku ;>

Paracetamolu jeszcze nei podawalam, nawet go nei mam w domu szczerze sie przyznam, ale musze go zakupic na wszelki wypadek.

Nie uzywam tych chuteczek, najlepsze dla nas są Dada z Biedrony albo huggisy, mam jedna paczke pampera sleep|&play bo byly dodatkiem do pielsuzek ale jeszcze nie uzywalismy :)

:) Pozdrowioka :)
my tez niestety jeszcze na szczepieniu nie bylysmy, bo jeszcze ciagle czekamy na usg glowki. a jak siegne pamiecia do czasow kiedy szczepili damiana, to tez w nozke.

nasza mala dzisiaj jest strasznie niespokojna, wydaje mi sie, ze chciala by wiecej wypic, a nie ma skad. a moze doskwiera jej duchota tak jak mi. juz nie wiem sama.

dzisiaj czuje sie tak jak przed porodem, pala mnie stopy i zalewam sie potem ;/ straszne
Emi a nie podajesz malej wody przegotowanej jak jest taka duchota??

Mimi wydaje mi sie że jak mala ma teraz 37,3 stan podgoraczkowy to nie powinnam wychodzic nawet jak jest cieplo..
wole nie dopajac ja butelka, bo jak ja tylko dostanie to potem nie chce leniuszek ciagnac cycucha i sie kreci jak kotek
my tez sie tu pokazujemy po dosc dlugiej przerwie.
u nas od trzech dni kryzys laktacyjny, naszczescie mialam zapasy zamrozonego mleka i jakos dajemy jeszcze rade bez sztucznego.
My tez uzywamy chusteczki z biedronki, polecila mi je kolezanka i faktycznie sa fajne i niedrogie.
ja po poierwszym szzczepieniu tez podalam Filipkowi paracetamol przy 37,5 bo nawet mi powiedziala lekarka ze on sie wyciszy i nie bedzie ie meczyc.
No to dobrze zrobilam że dalam ten paracetamol:)

A tak z ciekawosci to ile kosztuja te chusteczki z biedronki??
Pampersa sa rzeczywiscie drogie ale ja zawsze kupuje wieksza ilosc na promocji i wychodzi za paczke ok5zl..

A może polecicie jakieś pampersy tanie dobre??
Bo do tej pory używamy caly czas pampersa ale nie zawsze to co najdrozsze najlepsze...
chusteczki z biedronki ja kupilam 4 paczki za 12 zł
a pieluchy to huggies my uzywamy i w biedronce kupilam tez ostatnio huggies 99 szt za 39zł
magda jakbys chciala sobie sprawdzic huggisy to ja mam na zbyciu prawie ze cala paczke, wiec moge Ci dac na przetestowanie kilka badz wszystkie jak chcesz. rozmiar 2. nam sie nie sprawdzily, Milenka ma od nich krostki na pupce. a chusteczki z biedrony albo z rossmana sa fajne, napewno lepsze niz johnsona
Emi dzięki tylko my używamy już 3-ek. Mimo tego że mala ma 5.5kg a 2-ki są do 6 to sa za ciasne, na nóżkach Nastka miala od nich odciśnietą falbankę za każdym razem jak ściągalam jej pampersa a jak robila kupkę to nie bylo w nich już prawie miejsca:)
Ja natomiast mam kilka sztuk Pampersa 2-ki wlasnie za malych dla Nastki jakbyś chciala.
Kurcze musimy spróbować tych chusteczek z biedrony jak tak chwalicie:)
Wiecie co ja lubie chusteczki z Biedronki. Są tanie, miłe w dotyku i odpowiednio nawilżone. Nie kupuje ich jednak bo mnie szlag trafia jak je sie wyciąga..............
jaki jest dobry zel , masc na zabki???
na ząbki podobno najlepszy jest dentinox (nie miałam innych,ale ten rzeczywiście na starszego dobrze działał).A u waszych maluchów już zęby idą? strasznie szybko,jeśli wojtek będzie miał zęby jak brat,to do pierwszego zęba mamy jeszcze mnóstwo czasu :-)
jak widzę na zdjęciach to dzieciaczki już fajnie główki trzymają i biorą się do siadania; mój to leniuszek w tym względzie- łepek mu się kiwa jeszcze na wszystkie strony; jak leży na brzuszku to fajnie podnosi sztywno,ale jak trzymam go w pionie to nie potrafi jeszcze nad nim zapanować :-)
Nie jestem pewna czy ida zabki ale malutka zrobila sie ostatnim czasem strasznie marudna , slini sie nie milosiernie rączki wpycha do buzi , brak apetytu ... mojemu kuzynkowi zabki wyszly jak mial 3i pol miesiaca ... wiec kazdy w rodzinie uwaza ze zabki i moga isc u mojej corci ...

Co do siadania to u mojej checi nie widac z glowka to roznie u niej ale trzyma juz stabilnie ... teraz z niej sie zrobil leniuszek niechce sie przewracac ... na brzuszku najczesciej robi sobie samolocik i sie chwieje na boki
**emi a gdzie robisz usg glowki?
my idziemy jutro na usg główki na polanki do szpitala dzwoniłam w środę i mamy termin na jutro bo jak dzwoniłam do innych przychodni to nawet byly terminy na listopad....
my tez używamy chusteczek dada niestety pieluchy dada u nas sie nie sprawdziły za to rossmanowskie owszem i używamy tylko tych.
chociaz wczoraj dostałyśmy papmpersy i te aktiv baby sa lepsze niż te new baby. taka jest prawda ze pieluchy to ja mam zawsze 2 paczki jakieś takie lepsze i te rosmanowskie te lepsze ubieram na noc bo sa po prostu bardziej chłonne

My używamy chusteczek Cleanic dzidziuś - moim zdaniem są bardzo fajne, odpowiednio nawilżone, no i paczka w promocji w leclercu kosztuje ok 4 zł (tylko trzeba kupić 6-pak), a jeżeli chodzi o pieluchy to Happy albo Huggies (w tesco była promocja na 124 szt i wychodziły po 39gr za szt) - zawsze kupuję te które są akurat w promocji.
Ja też pieluchy już kupuje te które akurat sa w promocji :)

A na USG główki też jutro jedziemy do Wejherowa. Trzymam kciuki za Maryśkę bo o nią głównie chodzi :*

No i tatuś ma tydzień urlopu także zadko teraz bedę bywała- mam nadzieję- a starsza córa u dziadków na 3 tyg. w Krzesznej :)

Dziwny spokój z rana był, nikt nie wołał o kanapki hihi :)
usg robimy u dr wyszomirskiej, gdzies w gdansku. to juz w srode, takze lada dzien ;)
chcialam na polankach robic, ale nie moglam sie dodzwonic.

MamoMarty, my mamy dziadkow w szymbarku ;)
a pieluchy tez musimy juz zmienic na wieksze. a ja mam 2,5 paczki papersa z tego rozmiaru + huggisy hmm...
moze ta nie rozpakowana uda mi sie zamienic w sklepie? jak myslicie?
moje jadą już na trójeczce ale Pampersa.
Tak to jest że rozmiar po rozmiarze z jednego rodzaju wg mnie nie przechodzi płynnie.
emi jakie masz te pieluszki-rozmiarowo bo moze odkupie jak to sa 3:) bys miala problem z głowy :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry