Widok

MAJOWE MAMY z MALUSZKAMI cz.2 (31)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mamusie i ich Dzieciaczki:

MARZEC

15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm

KWIECIEŃ

09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa

MAJ

01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
12.05 agag_agag - córcia Emilka 4140 szpital Zaspa
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
13.05 Ewelina80 - synuś Bartosz,3750 56cm szp Zaspa
14.05 Słonko69 - Maja,3500g, 54cm, szpital Kliniczna
15.05 Patkagda - Patryk, 3820g, 59cm, szpital wojewódzki
26.05 Jagoda. - Zuzanna 3430g, 58cm, Kliniczna, CC
27.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, 4030g, 61 cm, szpital wojewódzki
27.05 majowa - synuś Kamil, 3930g,58 cm, szpital wojewódzki
28.05 Aniami- Mikołaj 3300g, 56 cm, Madryt
28.05 sanszajn - Sandra 3300gr, 56cm, Redlowo
29.05 Mimii - Borys 3750g, 54cm, szpital Kliniczna
31.05 hanka102 - Maciuś 3865g, 57 cm, szpital Kiniczna

CZERWIEC

07.06 **emi- Milenka 3870g, 57cm, szp.wojewódzki

HELLOŁ !!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Slonko, NIESTETY BADANIA SLUCHU NIE ZROBISZ PRYWATNIE, NIE MA TAKIEJ APARATURY W PRYWATNYCH GABONETACH. mY BYLISMY SKIEROWANI NA aM ZARAZ PO WYPISIE ZE SZPITALA, A TERMIN MIELISMY NA 04. SIERPNIA!!! POJECHALISMY, Z GDYN, AUTOBUSEM, KOLEJKA A POTEM TAXI, Z JEZYKIEM NA PYSKU A TAM PANI MOWI ZE IM SIE APARATURA POPSULA, KAZALA DZOWNIC ZA DWA TYG I SIE ZAPISAC NA NOWO, NIE WSPOMNE ZE MAJA KONCZY W NIEDZIELE 5 M-CY, A BADANIE POWINNO U WCZESNIAKA BYC WYKONANE DO KONCA 3 M-CA NAJPOZNOEJ, NO COZ, NIESTETY NIC SIE NA TO NIE PORADZI.

JEST TEZ BADANIE SLUCHU W SZPTALU MIEJSKIM W GDYNI, TERMINY ZDECYDOWANIE BARDZIEJ PRZYSTEPNE, TRZEBA CZEKAC JAKIES 2-3 TYG, JAK OSTNIO DZOWNILAM, NIESTETY JUZ KILKU LEKARZY, W TYM TA PANI Z AM POWIEDZIALA ZE ONI NIE UMIEJA TYCH BADAN ROBIC, I CHYBA COS W TYM JEST BO JAK KOLERZANKA POSZLA Z SYNKIEM TO BADANIE NIE WYSZLO:(

DZWON DO AM W PON I SIE UMOW, SZKODA CZASU NA CZEKANIE.

MAMO MARTY A JAK TAM MARYSIA, UDALO CI SIE ZNALEZC GDZIES USG NA NFZ?

NASZA MLODA ZACZELA ROBIC 3 RZADKIE KUPKI DZIENNIE, JUZ OD KILKU DNI, CZY TO MOZ ETAK BYC? JE TYLKO MLECZKO, NAWET JUZ SINLACU JEJ NIE PODAJE. KUPKI NIE SA WODNISTE TYLKO BARDZO RZADKIE
Majowa na szczęście tak :)
Jak wszystko pójdzie dobrze to będzie miała w różnych miejscach. Polanki, Kliniczna i Wejherowo.

Co do kupek, może daj jej soczek marchewkowy. Albo trochę bananka. Powinno zestalić.
Niestety, aleriga na marchewke, jakblko, nawet nie chce banana na razie probowac, peditra powiedziala zeby jeszcze chwile odczekac.

zastanawialam sie, moze to przez to cieplo? choc gdy w lipcu tak bylo nie miala tak, caly czas duzo p0iej wody, no nie wiem, myslelem ze to zeby bo wiezorem poplakuje, ale nic nie widac, smarowalam wczoraj Dentinoxwm N ale nie bylo widac rzadnego efektu, dzis ladnie zasnela.

Nie ma kupy zle, jest tez zle...:):)

fajnie ze sie udalo ustalic terminy na usg:)

by dzis bylismy an Zabiance na badaniu oczkow (pon raz 4), ja cala zestresowana, a tutaj niepodzianka, Majka dorosla juz na tyle ze nie wkladali nawet rozworek w oczko, nawet nie jeknela, w tak dobrym nastroju wzielam ja naJeslitko, poszlysmy na pieszo do Soptu, potem Majka walnela obiadek przy molo i spacerkiem po manciaku i do gdyni (juz autobusem, no bo bez przesady::))

Oczkina tym etapie ok, siatkowka w koncu sie wyksztal cila, niestety w ok 8 m-cu znow na badania, bo zauwazylam ze mala zaczela zezowac od jakiegos 1.5 m-ca, a fizjologiczny zez dzieci maja do ok 3 m-ca, m oj tata i siostra mieli zeza zakonczonego operacja, niestety jest duze dziedziczenia, do tego stozek rogowki mojego meza, trzeba badac, ale dopiero w o 8 m-cu mozna ustalic wade, choc tego to dziecko mogloby nie miec:):)

Majka zawiesza sie na boczka, ani drgnie sie przekrecic daje, ale na brzuszu jak sie ja polozy to ubostwia, cala droge z jelitkowo do spootu na brzuszku przerobila, a wez ja potem na plecy poloz nic tylko rece albo do upadlego na brzuchu:)
no to super że Aniołek ma z oczkami wszystko w porządku :)

Zezik może minie, pamietajmy że prawdziwy wiek naszych pociech jest trochę inny :)

Moje fruzie powinny kończyć teraz 14 tyg a mają 18 :)

Więc ja tam uważam że sa super rozwinięte jak na swój wiek :p

Dziś zasnęły po południu o 17.00- ja razem z nimi :p- i obudziły sie o 21.00 doppiero. Miało nie być kąpieli ale była, tylko spóźniona :) Wypiły po 150 ml mleka z kaszką Sinlac !

No i zasnęły po 22.00. Myslę ze do 7.00-7.30 pośpią :)
Hej :)
Moj Borys zasnal chwilkę po 22 i obudzil sie o 7.15 :) Fajnie,ze daje mi pospac :) Mojemu jeszcze zabków nie widac ale bardzo pcha piąstki do buzki wiec pomalutku chyba ida:) No i sie niemilosiernie ślini.

My bylismy na wycieczce w stolicy w czwartek :) bylo fajnie, maly troszke sie zmeczyl i nie mogl zasnac ale w nocy bylo ok, o 6 obudzil sie z wieeelkim usmiechem jak podeszłam do łóżeczka.

Czy Wasze dzieci w ciagu dnia jak sie budza to z placzem?? Moj to ma taką podkówke ze normalnie serce kraje, tak jakby mu sie cos strasznego przysnilo... moze to minie.

Jagoda ja tez nie jestem z wrzesza:( ale z siedlec... kiedys moze sie umowimy jak juz wróce do GD.

Ciesze sie że Wasze wczesniaczki zdrowo rosną, z malymi niedociągnięciami ale napewno wszystko w krótkim czasie sie unormuje.

Mytez jestesmy zapisani na AM na bad słuchu ale na....2 listopada;>Rejestrowałam Boryska w czerwcu jak wyszlismy ze szpitala. Masakra z tymi terminami!!!! Tez słyszałam ze w gDyni sa krotsze terminy ale jak pisze majowaMaja to po jakie licho tam jechac jak sie nie znaja.

Pozdrawiamy!!!
wiecie, kiedys bylam na badaniu sluchu na zaspie i maly mial wtedy 2 latka. nie pamietam nazwy tej przychodni ale miesci sie niedaleko kolejki skm a blizej lidla. moze tam dzisiaj podjade i zapytam, czy nasze maluchy tez badaja i dam Wam znac
kurcze dziewczyny o co chodzi z tym badaniem sluchu nas na to badanie wogole nikt nie kieruje fakt ze Zuza miala takie badanie specjalnym aparatem robione w dniu wyjscia ze szpitala po porodzie to trzeba drugi raz robic? czy jak?

no własnie my tez nie zostałyśmy nigdzie dodatkowo skierowane......
no ta ja juz niewiem jak pytalam pediatry to powiedziala ze jak mamy certyfikat z tego badania to nie trzeba :/

Zgadza sie. Przy wypisie ze szpitala jest badany sluch i jesli jedno uszko lub dwa sa zatkane wtedy jest kierowany maluszek na badanie do szpitala. My tak mamy. Termin na 27 sierpnia w szpitalu miejskim w gdyni a mala urodzila sie 28 maja!! Ale trudno jak trzeba to trzeba. Jesli przy wypisie wszystko z uszkami bylo ok to lekarze nie kieruja na dodatkowe sprawdzenie

Jestem juz u kresu wytrzymalosci:(
Pisalam wczesniej ze mojej niuni ida zabki gorne trojki ...
dzis patrzeba a dolne trojki tez sa napuchniete :( mala placze juz teraz prawie na okraglo :( niechce pic mleczka jedynie herbatki gryzaki tez niechce pod kazda postacia smoka jak brala do spania tak teraz tez niechce i meczy sie by zasnac rece mi opadaja a tez niechce jej ciagle nosic na ekach by byla spokojna
pierw kolki, potem zabki a jeszcze pozniej problemy z dopilnowaniem, zeby maluch czegos nie sciagnal na siebie. tak to juz jest ;) bedzie dobrze ;)

mialam jechac dzis na ta zaspe, ale zupelnie zapomnialam, ze dzisiaj sobota ;)
przypomnialam sobie, ze to miejsce to ACUSTICA na hynka. telefonu nie mam, ale pewnie mozna znalezc w googlach.

jesli badanie sluchu w szpitalu wyjdzie dobrze, to nie ma potrzeby go powtarzac.
w naszym przypadku badanie sluchu musimy zrobic dlatego, ze moi rodzice sa gluchoniemi i choc z mala wszystko w porzadku bylo, trzeba zobaczyc czy sie cos nie zmienilo w miedzy czasie
jak ja sie ciesze ze ten dzień w końcu dobiega końca mala dala nam taki wycisk ida jej ząbki i po prostu Sajgon ciągły ryk no nie dało jej się uspokoić chce smoka a jak daje to wypluwa w końcu po kąpieli padła przy mleku w poniedziałek muszę kupić jej zel na zabki bo inaczej sąsiedzi pomyślą ze maltretuje dziecko :[ jak mowie ze placze bo jej zabki ida to sie ze mnie śmieją ze za wcześnie a mojego partnera siostra urodziła się z dwoma zębami wiec Zuzi idą szybko ząbki

A miałam nadzieję że można gdzieś prywatnie to badanie słuchu zrobić bo te terminy w AM są koszmarne! W poniedziałek zadzwonię tam na Hynka jak znajdę nr tel a jak się nie uda to wtedy do AM. My musimy powtórzyć badanie ze względu na tą moją boleriozę w ciąży. Pierwsze badanie wyszło ok ale mieliśmy powtórzyć po kilku miesiącach.
Mai odą zęby od góry czuć już jedynki dwójki i trójki a na dole na razie nic. Mała jest bardziej marudna i nie chce się sama nawet chwilę zająć, ale za dużo nie płacze a jak już zaczyna to smaruję jej dziąsełka tym żelem i po chwili się uspokaja.
Od wczoraj fajnie bawi się swoim smokiem wyciąga go sobie z buźki i samam próbuje włożyć :) Tylko jeszcze kiepsko jej to idzie i wtedy się denerwuje i piszczy :)
Dziś Majka skończyła 3 miesiące i dałam jej po raz pierwszy marchewkę :) Niezbyt wiedziała co z nią zrobić i trzymałą ją w buzi, albo wypychała jężykiem :)Za 2-3 dni spróbujemy marchewkę z ziemniaczkiem.
Wyglądało to mniej więcej tak :
image

Uploaded with ImageShack.us
Słonko to Majeczka jeszcze czysta przy tym jedzeniu :)
Ja to muszę zakładać takie śliniaki z rękawkami :p
No własnie też myślałam że wszystko będzie w marchewce a ona ledwo buźkę sobie ubrudziła :) Ślinieak miała na początku ale ona nienawidzi śliniaków i zaraz je ciągnie i się denerwuje więc po chwili jej zdjęłam bo chciałam żeby sie jedzeniem zajęła a nie śliniakiem :)
Hej:)
Slonko szybklo wprowadzasz jedzonko, myslalam ze od 5-6 m-ca...
My mamy bad słuchu, bo mały dostawał w szpitalu antybiotyk ktorego efektem ubocznym jest utrata słuchu i stad musimy zbadac słuch u Boryska. Na moje jest ok, ale lepiej niech sprawdza fachowcy.

My w czw wracamy do Gd. Takze bede tu czesciej, bo tu zawsze mamy towarzystwo i brak czasu na forum ;/

Dobrej nocy :*
dziewczyny ja dziś robiłam słoiczki dla Zuzi (marchewkę, i ziemniaczki z dynia i marchewka) planuje jej podać pierwsza porcje tak mniej więcej 8 września
może któraś z was wie gdzie oprócz sklepu Piotr i Paweł jest mleko humana 1+ ??milej nocki lecę spać :)

Jagoda na 100000000% jest w Auchan
o dzieki bo chce kupic troche wieksza ilosc a w piotrze i pawle mieli tylko teraz 4 kartoniki
a orietujesz sie moze w jakiej cenie?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

catering w przedszkolu (66 odpowiedzi)

Kochani , Proszę Was o opinię dotyczącą jakości cateringu w przedszkolach Waszych dzieci. Moja...

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

do góry