Widok

MAJOWE MAMY z MALUSZKAMI cz.2 (31)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mamusie i ich Dzieciaczki:

MARZEC

15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm

KWIECIEŃ

09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa

MAJ

01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
12.05 agag_agag - córcia Emilka 4140 szpital Zaspa
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
13.05 Ewelina80 - synuś Bartosz,3750 56cm szp Zaspa
14.05 Słonko69 - Maja,3500g, 54cm, szpital Kliniczna
15.05 Patkagda - Patryk, 3820g, 59cm, szpital wojewódzki
26.05 Jagoda. - Zuzanna 3430g, 58cm, Kliniczna, CC
27.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, 4030g, 61 cm, szpital wojewódzki
27.05 majowa - synuś Kamil, 3930g,58 cm, szpital wojewódzki
28.05 Aniami- Mikołaj 3300g, 56 cm, Madryt
28.05 sanszajn - Sandra 3300gr, 56cm, Redlowo
29.05 Mimii - Borys 3750g, 54cm, szpital Kliniczna
31.05 hanka102 - Maciuś 3865g, 57 cm, szpital Kiniczna

CZERWIEC

07.06 **emi- Milenka 3870g, 57cm, szp.wojewódzki

HELLOŁ !!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
chyba coś 11 zł. ale pewnosci nie mam :)
No czesc Mamuśki i maleństwa :)

Witamy po dość długiej nieobecności...

Widze ze tu oczywiscie dyskusje trwaja i jest dobrze i niestety cos zle :(

Tak czytalam polowicznie bo mialam okolo 200 postow do przeczytania i widze ze jest naprawde roznie.

U nas ok i ze spaniem i ze zdrowkiem :)

Jutro ide na drugie szczepienie

Pozdrawiam w słoneczny dzien po mega burzowej nocy
Jagoda ja też daję małej HUMANĘ ale tą 1. Ja kupuje ją zawsze w Carrefour bo tam było najtaniej i kosztowała 13,45, na pewno też jesy w Auchan Gdańsk i z tego co pamiętam to cena też podobna.
A ile ty płacisz a Humanę w Piotr i Paweł bo nigdy nie byłam w tym sklepie i nawet nie wiedziałam że mają Humanę.
a humane to zalecil wam pediatra??

moj Bporys ma caly czas zielone kupki, czy to normalne???
w Piotrze i Pawle humana kosztuje 15 zl dzis pojechaliśmy do auchan i zapłaciłam niecałe 13 zl za paczkę kopiłam 2 kartony :D
mimii humane poleciła mi znajoma położna bo ma duzo witamin i jest dużo lepszej jakości niz bebilon a wychodzi taka sama cena i ma mniej laktozy niz zwykły bebilon tylko problem w tym ze malo gdzie jest a Zuzia lepiej ja toleruje
kupki mogą być zielone jak mleko które podajesz ma sporo żelaza lub dajesz herbatki do picia

W Enfamilu żelaza jest 6,1 w 100g proszku to duzo??
sporo humana ma 4,8 w 100g proszku

a bebilon 3,8

Ja dziewczyny kończę niestety przygodę z karmieniem za 3 tygodnie...........
Dziś na wizycie u ginekologa ustaliliśmy termin operacji. Muszę tylko udać się na oddział na kwalifikację.
Torbiel niestety jest już tak duża że całkowicie zamyka ujście pochwy wewnątrz.........

Mam tylko nadzieję, że te 5 miesięcy które dałam moim dziewczynkom będzie wystarczające :)
No i trochę mi smutno bo bardzo chciałam dawać im swój pokarm :(

No i nie do opisania jest uczucie jak są przystawione obie naraz z tymi swoimi ślepkami :)
Czesc Dziewczyny :),
dołączam się do grona majowych Mamusiek :). Tak pozno, bo... moja Mała miała być Czerwcówką. Pospieszylo sie jej o cały miesiac i wykluła się 19.05.
Czytam wasze posty i szczerze powiem, że staram się nie myslec, że mój aniołek może byc chory...
--- Owszem - zielone kupki miała, i wiem, że nie powinne byc takie, pediatra zalecił zawiesinke Lacidobaby i teraz jest książkowo (musztarda lub scieta jajecznica)
--- miała też torbielkę na ciemiączku, ale juz się ładnie cofa
--- ropiało jej oczko, ale po wymasowaniu kanalika jej przeszło
--- karmie ją bebilonem 1, bo jako wczesniaczka dostawała bebilon nenatal i dobrze to mleczko tolerowała, az sie zajada nim :)
--- różnie mi je, w ciepłe dni o wiele mniej, a dziś w chodniejszy dzien, to 120ml x 6 na 24/h. (waga urodzeniowa to 2580 a teraz prawie 5 kg),

Staram sie nie dobierac za duzo do glowy, ale najwazniejszy jest INSTYNKT, głownie, to na nim wlasnie bazuje :):) i sie udaje, wiec nie stresujcie sie please, gdy wasze Maluszki czasami omina posilek, lub zjedza mniej... moze tylko ja tak luzno podchodze do tematu karmienia, kapania ? ;)

Pozdrawiam serdecznie :)
Witamy Nowa Majową Mamusie :)

No to fajnie podchodszisz do Maluszka,ja tez uwazam ze nie ma co panikowac,instynkt podpowie raczej wszystko :)

Ja byłam wczoraj na szczepieniu i mały Dominiś waży 7,1 kg :)

Pozdrawiam
Miłego Dnia
my byłyśmy przedwczoraj u nefrologa i co sie okazało... powiedział żeby się tym wogole nie stresować i nie przejmować tylko Zuzia musi przyjmować furagin codziennie do ukończenia 1,5 roku a później badanie cum i zobaczymy co wyjdzie
kurcze wiecie ze po wielkości nerek u dzidzi można stwierdzić jakiego będzie wzrostu w dorosłym życiu ?!!!! dr. nam powiedział ze Zuzia nie będzie miała więcej niż 160cm czyli cos takiego jak ja....

Mamomarty będziesz odstawiać swoje maluchy stopniowo od piersi tzn po malu wprowadzać mm??
Czy jak to jest??:)
Bo ja prawdopodobnie też będe musiala odstawić niedlugo bo mam problemy zdrowotne i będe musiala przyjmować leki:(

I pytanie do mamuś którę karmią jeszcze naturalnie, do kiedy chcecie karmić piersią??
Ja bym bardzo chciala tak do ukonczenia 6 miesiaca ale zobaczymy czy nic nie stanie nam na drodze:) Narazie dzielnie cwiczymy by pozbyc sie kreczu i asymetrii i chodzimy na basen-super zabawa, polecam :)

My będziemy się karmić do 5-6 miesiąca. Zrobiłam Maciusiowi posiew kupki i wyszło, że wyhodowano florę fizjologiczną jelita grubego, w tym pojedyncze kolonie gronkowca złocistego. Powiedzcie jak ja mam to rozumieć, czy to oznacza, że gronkowiec złocisty jest u niego florą fizjologiczną jelita???? Czy któraś z Was dawała probiotyk swojemu maleństwu bez wskazania lekarza? Który najlepszy?
Madzia_Mika myslę że stopniowo, już zaczęłam

ale mi smuuuuuuuutno :(
Też sobie nie wyobrażam odstawić tak szybko od piersi, tyle walczylam na poczatku(mialam popekane brodawki)..
Najgorsze jest to że to mój jedyny uspokajacz który zawsze dzialal:)

Hanka ja dawalam DICOFLOR jak mala miala biegunkę.
Moje są spokojne- nie narzekam. cyca nie potrzebują żeby sie uspokoic.
Są juz w takim wieku że niestety ale nie chcą spędzać życia na leząco :p

Więc w leżaczkach sobie leżą, w wózku, w łózeczku maja w dzień sklep z zabawkami:) itd....

Ale to karmienie, dziwnie mi po prostu bo to nie do opisania jak leży i się patrzy na Ciebie.....:/
Buuuuuuuuuuu
mamomarty nie martw się spokojnie butelka tez można karmić i dziecko tez patrzy na ciebie pełne miłości wiem coś o tym bo Zuzia była tylko 2 tyg przy cycusiu. a ja mam sposób na to układam ja do karmienia tak ze się do mnie przytula na wysokości piersi i daje jej butle tak ze ona przylega swoja buźką i do mojej piersi ale trzyma smoczka butelki.

no to ja sie pochwale jak mi nasza kruszyna urosła :P od dnia narodzin do teraz
http://picasaweb.google.pl/106859669809546500599/Zuzia?authkey=Gv1sRgCPTp7OuDrIie9wE&feat=directlink

zdjęcie nr 9 ma duszę.........
Słodka córcia :)
No i rosła jak na drożdżach :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

do góry