Widok

MAJOWE MAMY z MALUSZKAMI cz.3 (32)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mamusie i ich Dzieciaczki:

MARZEC

15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm

KWIECIEŃ

09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa

MAJ

01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
12.05 agag_agag - córcia Emilka 4140 szpital Zaspa
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
13.05 Ewelina80 - synuś Bartosz,3750 56cm szp Zaspa
14.05 Słonko69 - Maja,3500g, 54cm, szpital Kliniczna
15.05 Patkagda - Patryk, 3820g, 59cm, szpital wojewódzki
26.05 Jagoda. - Zuzanna 3430g, 58cm, Kliniczna, CC
27.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, 4030g, 61 cm, szpital wojewódzki
27.05 majowa - synuś Kamil, 3930g,58 cm, szpital wojewódzki
28.05 Aniami- Mikołaj 3300g, 56 cm, Madryt
28.05 sanszajn - Sandra 3300gr, 56cm, Redlowo
29.05 Mimii - Borys 3750g, 54cm, szpital Kliniczna
31.05 hanka102 - Maciuś 3865g, 57 cm, szpital Kiniczna

CZERWIEC

07.06 **emi- Milenka 3870g, 57cm, szp.wojewódzki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
MamoMarty czy możesz mi jeszcze raz wysłać tą Dietę na maila slonko6969@wp.pl bo nie dostałam a zastanawiam Czy nie zacząć jej stosować bo chciałabym zgubić z 10kg a widzę że wielu osobom się udaje.
My zastanawiamy się nad pneumokokami bo zalecono nam to szczepienie jak byłyśmy w szpitalu ze względu na ZUM. Z rota rezygnujemy.
czesc dziewczyny, my z Filipkiem jestesmy u mojej siostry w Szczecinie, mały super zniósł podróż az bylam pod ogromnym wrazeniem.
Jesli chodzi o dodatkowe jedzenie to my tez narazie sie wstrzymujemy i przy piersi tylko zostajemy zostajemy.

Filipek jest szczepiony na pneumokoki, rotawirusy omijamy, natomiast w przyszlym roku bedziemy jeszcze szczepic na meningokoki.
pozdrawiamy was serdecznie
Dziewczyny szczepicie dzieci na pneumokoki??? rotawirusy???i inne ??
no my po 2 szczepieniu wybrałyśmy refundowane czyli 3 wkucia troche popłakała ale nie bylo az tak zle w nocy była trochę marudna ale tez dalo sie zniesc :)

Hej:)
Ja sie jeszcze wstrzymam z podawaniem innego jedzonka niz mlesio. Z reszta porozmawiam z pediatra jak bedziemy na szczepieniu 16.09. To bedzie dopiero nasze 1 szczepienie.
Neissi ciekawa jestem czy cos wyjdzie...ten sluz to nas przesladuje choc moj coraz lazdniejsze robi kupy po tym bebilonie pepti. Spróbuj podac probiotyki malemu- to nei zaszkodzi a moze troszke pomoze...moze lakcid albo lacidobaby. Nam tak zalecili...
Słonko ja myślę, że to jedzenie lub niechęć to jest przez ząbkowanie. Zależy jaki dziecko ma dzień.

My dziś byliśmy na pobieraniu krwi. Spociliśmy się oboje jak myszy. Zyłka była bardzo malutka i ledwo z niej ciurkało. Mamy już ujemny wynik kału na krew utajoną i prawidłowy ogólnego. Jedynie można się przyczepić do dużej ilości tłuszczy w kale. Jutro będzie morfologia, retikulocyty, żelazo i ferrytyna. Może też będzie już posiew kału. No ciekawe co tam wyjdzie. Kubuś właśnie zrobił kupkę. Sam śluz :/

Cieszę się, że Mimii z Boryskiem są już w domku. Wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej :)
my dzis idziemy na drugie szczepienie mam nadzieje ze Zuzia nie bedzie bardzo plakala

Pediatra mowila mi że nie warto śpieszyć się z rozszerzaniem diety u maluszków, a jeżeli są karmione piersią to można dawać inne jedzonko jak mleko nawet dopiero po skończeniu 6miesięcy, więc ja planuje poczekać jeszcze miesiąc aż Nastka skończy chociaż te 5.
A od czego Wy zaczynalyście??
Jabluszko, marchewka, kaszki??
To lipa z tą średnią :/
Do dziewczyn które dają już maluchom słoiczki i kaszki:
Ile posiłków jedzą dziennie wasze maluchy i w jakich odstępach czasowych? Ile jedzą np. deserku czy zupki bądź kaszki?
Maja od 2 tyg dostaje na obiadek ziemniaka z marchewką. W sobotę dałam jej pierwszy raz deserek jabłuszko i płuła i się krzywiła. Wczoraj dałam jej deserek jabłko z marchewką i zdjadła pół słoiczka i jeszcze chciała ale już jej nie dałam a dziś znów chciałam jej dać taki deserek ale zaczęła nim pluć i się krzywić więc z jedzenia nici. Po południu zrobiłam jej mleczko z kleikiem kukurydzianym i chciałam dac łyżeczką ale znów pluła i nie chciała jeść tego. Zaczeła płakac więc szybko zrobiłam jej butlę mleka. Czy wasze dzieciaczki też tak mają że raz jedzą a raz nie? Chciałam jej w miarę unormować to jedzenie i przed południem dawać deserek a po południu obiadek lub mleczko z kleikiem, ale chyba na razie się nie da bo raz je a raz nie.
Hej Dziołszki:)
Jestesmy w domku :D Padam na twarz...mały neispokojny bo nowe miejsce td ale przyzwyczaimy sie do naszego domku napewno!!! Szpital mamy za sobą i lepej byc w domku:)
Jak nasz tatus pojedzie to zabieram sie do diety ducana:)
U nas żąbków jeszze nie ma, ale wsio jest w buzi i pelno sliny.
Dzis byla promocja w superfarmie Pampersów-za 46,99 z chusteczkami- rozm 3 - 82szt. Zakupiłam:) Padam z sił...
Dobrej nocy :*
Dziękujemy za kciukasy- to pewnie dzięki nim zis wyszlismy ;)
Mamo Marty mozesz jeszcze raz powiedziec jak dajesz ta kaszke do mleczka :)
dzis chcielismy podac ale niewiedzialm ile tak dla pewnosci pytam
Niestety tez za ostatni rok dostajesz....
Jagoda Maja też śpi ze 3 razy po 5 do 40 minut - nie zależnie od tego czy w domu czy na spacerze. Tyle śpi sama w wózku/łóżeczku. Natomiast jak ją uśpię na rękach i tak z nią usiądę to śpi nawet do 2h. Raczej tak nie robię, ale dziś była tak marudna i płaczliwa że w końcu uśpiłam ją i dałam jej spać na rękach - spała 1,5h.
A co do ubierania to jest dokładnie tak samo :) Krzyk, płacz, jak bym ją ze skóry obdzierała - wszyscy w około słyszą że Maja jest ubierana. Najgorzej krzyczy przy zakładaniu bluzy i czapki :)
emi ja jestem super zadowolona z leżaczka. Maja waży ok 6,5-7 kg i nie ma możliwości żeby się z nim przewróciła, pomimo tego że nawet jak leży w nim to próbuje siadać. Z tym że ja go stawiam tylko i wyłącznie na podłodze. Nie odważyłabym się go gdzie indziej postawić.

Dziewczyny mam pytanie odnośnie pensji na macierzyńskim - może któaś z Was się orientuje: Moja sytuacja wygląda następująco: we wrześniu 2009 roku dostałam awans i podwyżkę, ale po tygodniu musiałam iść na L4 ciążowe i tak już zostałąm na zwolnieniu do końca ciąży. Z tego co się dowiedziałam to L4 jest płacone w 100% ale z średniej rocznej i to by się mniej więcej zgadzało. Ale od połowy maja jestem na macierzyńskim i dalej dostaję tyle samo pensji ( może różni się to kilkoma złotymi), czyli jakieś 200zł mniej niż powinnam dostawać po podwyżce. Czy na macierzyńskim nie powinnam dostawać 100% swojej pensji?
Jak moja Nastka siedzi w bujaku to nie ma mowy żeby ją przewrócić 5,5kg robi swoje;) a bujak jest do tego stabilny więc myśle że nie byloby problemu byle stawiac go tylko na podlodze
dziewczyny a jak sie Wam sprawuja lezaczki bujaczki? zastanawiam sie nad fisher pricem do 18kg. czy jest na tyle stabilny, ze jak nie chcaco zachaczy moj maly o niego to czy czasem sie nie wywroci?
dziewczyny dziś zobaczyłam u Zuzi 2 zęby :) jeszcze się nie przebiły ale lada dzień bo już dziaselka sa bielutkie
mimii trzymamy za was kciuki wiem co przezywasz....
jak wasze maluchy spia w ciągu dnia? Zuzia nie chce spać prawie wogole śpi na spacerze i 3x po 30min w domu :/
a no i mamy koszmar z ubieraniem ryk i histeria

A macie coś na przytycie? Przez tą anemię, brak czasu i ogólne wyczerpanie jestem już chudsza niż przed ciążą. Obrączka mi spada, a stanik zapinam już najciaśniej :/ Chociaż brzuszek mi jeszcze został, bo nie mieszczę się w dawne spodnie. Ale ja wtedy zamiast brzucha miałam wklęsłe miejsce.

Powiedzcie mi ile piją Wasze 4-miesięczne maluchy. Kubuś pięknie pił wodę jak były upały, a teraz nic w niego wdusić nie mogę :/
Mimii my tez trzymamy kciukasy !!!!!!!!

Co do książki to na początku jest wprowadzenie.
Ja dodatkowo korzystam ze strony http://www.dieta-dukan.pl
Mimii trzymamy z Majką mocno kciuki!!!! Też wiem jak to jest czekać na wyjście.
wiem co czujesz Mimii i trzymam kciuki. my kiedys tez bylismy z malym w szpitalu i na samo wyjscie zlapal jakiegos rotawirusa. kupa, wymioty na okraglo. wypuscili nas z tym wirusem do domu i mieszkanko zarzygane mialam ;) ale wszystko jest do przezycia. najwazniejsze jest myslec pozytywnie. mimii, bedzie dobrze

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry