Widok

MAJOWE MAMY z MALUSZKAMI cz.3 (32)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mamusie i ich Dzieciaczki:

MARZEC

15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm

KWIECIEŃ

09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa

MAJ

01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
12.05 agag_agag - córcia Emilka 4140 szpital Zaspa
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
13.05 Ewelina80 - synuś Bartosz,3750 56cm szp Zaspa
14.05 Słonko69 - Maja,3500g, 54cm, szpital Kliniczna
15.05 Patkagda - Patryk, 3820g, 59cm, szpital wojewódzki
26.05 Jagoda. - Zuzanna 3430g, 58cm, Kliniczna, CC
27.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, 4030g, 61 cm, szpital wojewódzki
27.05 majowa - synuś Kamil, 3930g,58 cm, szpital wojewódzki
28.05 Aniami- Mikołaj 3300g, 56 cm, Madryt
28.05 sanszajn - Sandra 3300gr, 56cm, Redlowo
29.05 Mimii - Borys 3750g, 54cm, szpital Kliniczna
31.05 hanka102 - Maciuś 3865g, 57 cm, szpital Kiniczna

CZERWIEC

07.06 **emi- Milenka 3870g, 57cm, szp.wojewódzki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeżeli chodzi o dobrego pediatrę to podobno dr Bałanda jest bardzo dobra. Pracuje ona w szpitalu na Polankach i przyjmuje w prywatnej przychodni w Pruszczu lub przyjeżdża na prywatne domowe wizyty. Poleciła mi ją moja powiedzmy znajoma - u jej kilkunastodniowego synka na domowej wizycie wykryła że coś jest nie tak z brzuszkiem i kazała zrobić pilnie usg - okazło się że mały nie ma jednej nerki a w szpitalu po urodzeniu nikt tego nie wykrył. Sama nie miałam jeszcze okazji być u tej Pani doktor, ale spotkałam się z nią będąc na Polankach - bardzo sympatyczna i konkretna.

Ja butelki myję w gorącej wodzie a wyparzam tylko raz na tydzień-półtorej.
Neissi,

tel: 600 298 249

pytaj o doktora Batko, mam nadzieje ze nie ma teraz urlopu.

O dr Marek tez slyszalam dobre opinie, ale z tego co pamietam jest ojciec i syn, ale o obu slyszalam dobre opinie.

To usg jest naprzeciw dworca gl w Gdyni, naprzeciw postoju taksowek, duze oszklone okna z napisami wiec bez problemu powinnas zlalezc.

Powodzenia.
Moje zeby tez chyba wymagaja renowacji:)

Ostatnio bylam u dentysty na poczatku stycznia a potem zaraz zgarneli mnie do szpitala bo Majka chcia się kluc w styczniu.

Narazie walcze o to zeby wlosy mi do konca nie wylecialy, ale mysle ze zeby tez nie sa w najlepszym stanie, jak czasem zjem cos slodkiego to czuje lekkie pobolewnie. Kurcze tyle na Majke i walke z jej wczesniactwem idzie kasy ze nawet nie chce myslec o wizytach u dentysty.
Majowa mamus a czym ratujesz wlosy? moglabys cos polecic?
Byla u dermatologa, dostalam jakies cudo do wmasowywania w skore glowy, takie na recepte robione, jak to powiedzial dermatolog , ze ta receptura pamieta nasze babcie, biore kompleks witamin Vitapil, uzywam szamponu Dermena co drugi dzien a co drugi dzien uzywam szamponu jaki polecila mi Pani trycholog (trycholog zajmuje sie badanbiem wlosa) bylam na takiem badaniu taka specjalna kamera i tam bylo wyraznie widac ze praktycznie nie ma nowych cebulek, bo to ze wypadaja to pol biedy bo gdy sa nowe cebulki to wszytko bedzie w porzadku, umnie niestety ich bardzo, bardzo malo. Tak wiem jaki jest stan faktyczny wlosow. Stosowala takze 10 dniowa kurace szokowa od trychologa a teraz takie cos wcieram przez 3 m-ce w skore glowy.
Bylam u trychologa u moich rodzicow ok 20-go lipca a teraz znalazlam tutaj w Gdyni kogos takiego i bede wybierac sie na wizyte jak minie ok 2 m-cy zeby zobaczyc czy nowe cebulki sie pokazaly. Strasznie wlosy mi sie przezedzily szczegolnie na czubku glowy i grzywce, ktora musilam przestac nosic, zawsze mialam piekna gesta grzywke ateraz przeswitywalo mi przez nia czolo:( Mam nadzieje ze sie jakos uda.
Majowa strasznie mnie zainteresowałaś! ja też mam olbrzymie kłopoty z włosami.... Pierwsze słysze o takiej specjalizacji, ale mam zamiar dowiedzieć się więcej. Jeślibyś słyszała (Ty albo inna forumka) o takim specjaliście w Gdańsku to koniecznie daj znać. Z pewnoscią się skonsultuję.
Co do zębów, to tez już kilka stówek w nie wrzuciłam po ciąży: jeden ubytek pod starą plombą i jeden kanał :/

czasami się zastanawiam, czy natura jednak nie wie lepiej co robi - w sensie te wszystkei dolegliwości przez produkcję mleka, a przecież na początku tak zaciekle walczyłam, żeby karmić piersią... Czasem człowiek sam sobie pod górkę robi... a wszystko dla dzieciaczków
image

Aniele Strozu Moj Ty zawsze przy Mnie stoj ! Z butla pelna Mleczka :)
Hej Mamuski..
Normalnie jak Was podczytuje to az smutno sie robi na serduszku ze dzieciaczki maja takie problemy ...
Moj Aniolek jest coraz to bardziej kochansze dziecko :)
Sypia rewelacyjnie (odpukac ):) od 21do 6-7 potem do 9 kolo 5 tylko sie domaga smoczka idalej zasypia .
Tak tez sie zastanawiam czy moje dzieciatko mialo skaze bialkowa ...
taka jak od 2 miesiaca miala pelno krostkow i wszedzie szorstka skore tak teraz ma pare krostkow jeszcze na brzuszku ... a tak zero objawow skazy i dodam ze pije normalne mleczko bebilon zwykly nie zadne tam dla alergikow . :) Moze pomylka pediatrow jak myslicie .
W wrzesniu zaczynamy wprowadzac nowe produkty az sie boje ze tego wszystkiego nie ogarne ... Mala jest marudna przy butelce mleczka (przez zabki ) a co dopiero jedzenie z lyzeczki ...
Ale damy rade :)

pozdrawiamy :))
natalia ja nie wytrzymalam i podalam wczoraj Zuzi dwie lyzeczki kleiku ale bylo zabawy :P ale warzywka dopiero we wrzesniu jej wprowadze narazie uczymy sie jesc lyzeczka :)

No ja tak jak Natalia obserwuje i serce mi sie kraja jakie macie problemy :(

Ale ja niewiem kiedy zaczne cos podawac innego jak mleko ale raczej nie szybko,chyba że cos sie wydarzy i bede musiala....
Natala no Twoja Jula nie ma problemów z włosami :p
Jakie kleiki czy kaszki podajecie maluchom i w jakich ilościach?
Majak od prawie 2 tygodni codziennie dostaje gotowaną marchewkę albo marchewkę z ziemniakiem - rozrzedzam jej to mleczkiem albo wodą z cieniutkiego rosołku. Na początku zawsze sie wygłupia i nie chce połykać tylko się śmieje ale później je już ładnie tylko że po kilku łyżeczkach zaczyna jej się nudzić i muszę ją czymś zabawić żeby jadła. Na razie zjada ok 2-3 pełnych łyżeczek takiej papki.

Mi też włosy zaczęły lecieć i to strasznie. Przed ciążą miałam takie problemy, w czasie ciąży przestały mi wypadać i tak było też po ciąży. Dopiero od 2 tygosni lecą znów i to jeszcze bardziej niż przed ciążą :(
kiedys znalazlam przepis na PLUKANKE DO SILNIE OSLABIONYCH WLOSOW. spisalam ja sobie na czarna godzine ;/
oto ona :
sklad:
-3 czesci ziela tymianku
-3 cz. ziela pokrzywy
-2 cz. startego korzenia łopianu
-2 cz. lisci nasturcji
-1 cz. liscia bylicy bozego drzewka
nalezy przygotowac mocny napar, ktory dodany do cieplej wody stworzy plukanke.
75ml mocnego naparu z bylicy bozego drzewka zmieszac z 75 ml wodki i przechowywac w butelce.
wcierac po uprzednim rozcienczeniu ciepla woda ( 1 lyzka toniku w 1 lyzce wody).

domyslam sie,ze te cuda musza byc dostepne w zielarskim sklepie, a jak nie, to pewnie trzeba wyruszyc w poszukiwaniu gdzies do Chin albo gdzie indziej ;)
nie mam pojecia jakie sa rezultaty, ale zawsze to co innego niz kladzenie sobie smierdzacej cebuli i jaja na glowe.
zreszta jakby ktoras z Was byla u dermatolog lub tej pani "od wlosa'' moze zawsze zapytac co o tym mysli ;)
Zagęszczacie mleko Sinlakiem? Jeśli tak, to w jakich proporcjach? Idzie Wam to przez smoczek 2 firmy MAM?

Mimii numer do tego dr Krzysztofa Marka 600 336 920. Przyjmuje w okolicach AMG. Wiem, że za wizytę domową bierze 100, a ile za normalną nie wiem. Jednak z tego, co mówi, to wygląda, że zna się na rzeczy. Mam zrobić USG zanim przyjdziemy, ale zwykłe i to tylko dla formalności, bo mówił, że refluks ma 95% dzieci do 6 miesiąca i mogłoby być tak, że wyszedłby w badaniu, a mogłoby być też tak, że by nie wyszedł, a i tak występuje, tylko akurat nie został uchwycony. Powiedział, że USG nie jest dobrym badaniem pod kątem refluksu, ale robi się je, bo innego dla takich maluszków nie ma. Ogólnie mówił dość mądrze.
A już się bałam jak to będzie, bo facet od USG powiedział, że dziecko ma być do badania wygłodniałe. Już widziałam jak wszyscy uciekają z przychodni ;)
neissi ja teraz robię normalnie mleko 120 ml wody, 4 miarki mleka, 3 miarki Sinlac

Normalnie przechodzi przez smoczek Mam 2 :)

Tez miałam wątpliwości ale normalnie przechodzi :)
Dzięki za info :) Już się bałam, że będę musiała jeszcze smoczki kupić. A gdzie można kupić te uszczelki do MAM? Coś na ten temat już tu było. Przydałoby mi się, bo widzę, że zrobiły się jakieś sflaczałe :/
dziewczyny ja nie wiem ci Wy z nimi robicie :p

Uszczelek z ciekawości szukałam, nie znalazłam ...
Dziewczyny mam pytanie z serii- intymne:)
Szczególnie do tych po cc....
Czy podczas współżycia macie jakieś pobolewania w pochwie? Ja mam i nie wiem...moze to jakas blokada...bo bylam na bad ginekologicznym i dr mowil ze jest ok. Mineły juz prawie 3 miesiące a tu boli, przeciez dziecię nic tam nie naruszyło;>
mimii mnie przy pierwszych 3 stosunkach bolało ale zawsze pod koniec było ok później już jest ok przynajmniej u mnie..... a jestem po cc

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry