Widok

MAJOWE Mamy 2010 :)) cz. 12

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
No to mamy kolejny wątek :)

Mam nadzieje że wiosna przyjdzie niebawem do nas,choć na wekeend zapowiadaja śniegi :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Oj mój mały jak sie rozkopie to cały brzuch chodzi, no w pewnym momencie jak kopnie nie tam gdzie trzeba to jest masakra,ale ma mało miejsca i sie rozpycha

Mnie od trzech dni brzuch tak dziwnie boli i jest twardy,a piersi tez mnie troche swędzą

A Kamila to naturalne że kobieta w ciaży czasem słabiej wygląda!! Nie przejmuj się!!

Pozdrawiam
Dziewczyny dzięki za słowa otuchy. Jak tylko będę miała możliwość zmierzenia ciśnienia to zaraz to zrobię.
Jeśli chodzi o przybieranie maleństwa na wadze, to mojej koleżance, lekarz mówi to samo. Ważne, że przybiera. U mnie to nie ma póki co problem z tym. Synuś ważył w 29 tyg 1730g. Jestem szczuplutka, przed ciążą miałam niedowagę. Jestem ciekawa jak to będzie przy porodzie.
Myślę, że sobie poradzimy. Najważniejsze, że dzieci się prawidłowo rozwijają.
P.S.
Ocieplenia proszę i słoneczka. Za tydzień zawita u nas wiosna. Pani wiosna przegoni zimę i my jej w tym pomożemy ;)
heh a myslalam ze to tylko moj maly tak mnie kopie, a u wiecej widze takich maluchow. my dzis bylismy u doktorka i maly wazy 2kg i lekarz powiedzial ze glowka jest juz bardzo nisko, az sie przstraszylam, ale mam nadzieje ze mu sie nie spieszy :)
pozdrowionka
Witamy,
wczoraj zaczął się nam 30 tydzień ciąży, co jak zawsze uczciłyśmy babeczką z owocami i bitą śmietaną :)Dziś za to miałyśmy usg i okazało się, że Dominisia podskoczyła z wagą w ciągu dwóch tygodni z 729g do 1166g. Aż się chce dalej leżeć w szpitalu. Na szczęście ospy nie złapałam, w poniedziałek wypuścili mnie z izolatki. Do wczorajszej nocy żałowałam, że tam nie zostałam dłużej. Chrapanie koleżanek z pokoju może naprawdę uprzykrzyć życie. Mąż wczoraj przywiózł mi stopery do uszu i dzisiejsza noc w końcu była przespana. Jeszcze tylko góra 2 miesiące.
Trzymajcie się cieplutko kobietki. A odgłos czkawki na ktg naprawdę jest niezapomniany. Pozdrawiamy :)
Witam
Ja również do majowych mam. Chcę rodzić na Zaspie ale nie chodzę do lekarza tam pracującego, trochę sie martwię jak to będzie. Mam pytanie czy któraś z Was też wybiera się rodzić na Zaspę?
Witajcie Mamuski
Widze ze musze sporo nadrobic po dłuzszej nieobecnosci tyle sie u Was wydazylo...
Majowa Majo super ze tak dajecie Sobie rade mi po tygodnu lezenia wszystko bolalo i mialam dosc a Ty az 7tyg wytrzymalas jestem pelna podziwu. Majowa Majo widze ze w tygodniach mnie przegonilas ja jestem w 33 tyg a Ty juz w 34 tyg jak to jest ? Do sie doliczyc juz nie moge.:)
Tylko uwazaj na siebie i sie tak nie przesilaj z tym chodzeniem.

Co do czkawki to zauwazylam ze mojej malej to zdarza sie dosc czesto ... mozr to jest tez powod ze ciagle na usg wychodzi ze ma powiekszony zoladek jak tak lyka zachlanie.
Fajnie macie z ta szkola rodzenia :) Ja niestety nie zdazylam ze zalapac za pozno o tym pomyslalam a bardzo pwnie pomoglo.

Kamilisia nie przejmuj sie :) wazne jest jak Ty sie czujesz moze tego dnia zle spalas dlatego wygladalas na przemeczona ze tak Pani zwrocila Ci uwage. Mi pierscionki juz od dluzszego czasu ciezko wchodza na palce dlatego juz ich nie nosze w palcach bynajmniej swopodnie krew pulsuje.
Co do kopania to faktycznie coraz mniej przyjemne sa takie kopniaki. Czasem tak si wierci ze jak leze na boku to potrafi mna zakolysac hehe tyle ten szkrabik ma sily. A najgorsze jak sa kopniaki a bruszek jest napiety lub jak pakuje sie pod zebra.

Dzis bylam odwidzic swoje kolezanki z pracy i przestraszyly mnie ze znacznie mi sie brzuch obnizyl. Ja osobiscie tego jeszcze nie zauwazylam zeby az tak znacznie byl nadole . A jak u Was brzuszki tez zaczynaja opadac?

Pozdrowionka dla Was trzymajci sie Cieplutko jeszcze troche i Wiosna zawita prdzej chyba kalendarzowa niz taka naprawde ciepla ...:(
Milego weekendu.:*
Hej, ja zamierzam rodzić na Zaspie.
Po raz drugi z resztą. Poprzednio, jak i teraz nie mam lekarza prowadzącego stamtąd, co na szczęście nie jest wymagane.
Mam bardzo dobre wspomnienia z tego szpitala, więc wierzę w swoją opinię i z zamkniętymi oczami jadę tam :)
Nawet brak ZZO mnie nie zniechęci :)
Dzięki, panikuje trochę bo to mój pierwszy poród będzie i nie wiem czego mam się spodziewać. Mam tysiące myśli i im bliżej 18.05 to mam czarne myśli.
Ja tez duzo mysle o porodzie. Z jednej strony jestem ciekawa, a z drugiej boje sie jak to bedzie. A najbardziej przeraza mnie bol i czy nic sie nie stanie dziecku przy porodzie. Do tego ostatnio obejrzalam kilka filmow o porodach i nacinaniu krocza i .... Grrr ;)
Hej Dziewczyny:)

słonecznie witamy, po pierwsze, bo zima miała sobie juz pójść:)
Natalia, z tego co widze to ty Kochana ty za chwilę zaczniesz 35btydzień a obecnie jestes w 34 tygodniu, tutaj tak kazdy lekarz w szpitalu uwaza, wiec wszyto na swoim miejscu, jestes chwilke przed nami:)

Co do porodów na Zaspie, tak jak wiecie ja niestety zostałam pozbawiona wyboru szpitala, ale ze padło na Zaspę (czego nie rozpatrywalismy, bo jestesmy z Gdyni) jako poród i opiekę dla noworodków jest to chyba najlepsze wyjscie. Na porodówce spedziłam prawie dobę wiec moge powiedziec, ze sale sa ładne, odnowione, dobry sprzet, bardzo miła opieka każdej z połoznych i lekarzy, niestety a moze na szczescie porodu jeszcze nie moge opisac:) Odziasł Neonatologi i Intesywna Terapia Noworodków jeste tutaj najlepsza, i jesli trafiają sie jakies problemy z dzidzia to dzieciaczki zostaja przewozone na Zaspę. Czyli pod tym względem, jest tutaj naprawde ok, a patologia ciązy, jak to patologia, juz sie przyzwyczaiłam, nie nażekając, Zaspa jest znana z dobrej porodówki i opieki nowowrodków, i tego trzeba sie trzymac:))

Aya, świetnie, ze sie tak układa, własnie wczoraja myslałam o tobie i ciesze sie ze sie odezwałaś, Dominiczka rosnie pieknie, nasza Majeczka mam nadzieje ze wezmie z niej przykład, bo jak nie urosnie do przyszłego tygodnia to beda chcieli ja wyciagnąć, choc przyznam sie wam, ze bardzo bym juz chciala ja miec przy sobie i wiedziec i widziec ze nic jej nie jest, no ale to jeszcze chwilka:)

Dziewczyny, wczorajszy prysznic, bajka:) i wogóle super, dzis poszłam juz rano sama (wczoraj dla pewnosci była ze mna mama), od razu swiat wyglada inaczej, jakos tak pogodniej a to tylko zwykła toaleta.m Za to nocka troszke zawrwana, bo zamiast skurczów macicy to skurcze łydek sie pojawiły, ale jak pobrykałam na kulaskakch troszke po 7 tyg, to rzecz normalna, teraz masaze, maszae, magnez i rozchodzic i jak nic w kwietniu na obcasiku bedziemy pomykac:):)

Agag_Agag jesli bedziesz na Zaspie u koleżanki z 4, to zajdz na chwilkę, fajnie byłoby sie spotkać:) tylko pamietaj, nic mi nie trzeba, cały czas ktos mi cos przynosi:)) a dzis to ktos tak zacinał w nocy, przez scianę, od razu pomyslama sobie jak miałas tam cięzko, no ale teraz juz do końca dbaj o siebie w domku i sie oszczedzaj.

Miłej soboty Mamuśki!:)
Majowa, nie tylko Tobie skurcze łydek i palców stóp dokuczają... Mnie jak łapią w nocy to trzymają po pół godziny i az płacze z bólu... Od tych skurczy to aż mi się siniaki na łydkach porobiły..
Mam prośbę... czy mogłabyś zapytac na obchodzie jaka jest najwyższa dopuszczalna dawka magnezu? A może powinnam brac jeszcze coś z potasem albo wapnem?
Jeszcze przed pobytem w szpitalu lekarka zaleciła mi razem z nospą brac 3x po 1 tabletce magne B6 i tak tez od kilku dni biorę , ale to jest ciągle za mało... Szukałam w necie o najwyższych dawkach w ciązy ale nic konkretnego nie mogę znaleźć, a na wizyte u lekarza musze poczekac co najmniej do wtorku... Będę bardzo bardzo wdzięczna...
A może dziewczyny któraś z Was zna odpowiedź na te pytania?
Magnez trzeba brać minimum miesiąc żeby zobaczyć efekty, a te skurcze mogą nie być z braku magnezu. Mogą być też od kręgosłupa albo od zbyt małej ilości wypijanych płynów. Mnie też to przez jakiś czas dopadało. Łapał mnie skurcz w całej nodze, a masowanie tylko pogarszało sprawę. Próbowałam chodzenia na palcach, ale bez rezultatów. Znalazłam jednak jeden szybki sposób. Kładę się na plecach i podciągam kolano do brzucha. Zaraz przechodzi jak ręką odjął. Łatwe to to nie jest, ale co zrobić.

Ja dziś w nocy potwornie zmarzłam. W dodatku bolał mnie brzuch jak na okres i odezwały się skurcze. Jadę na no-spie i jest jako tako. Wczoraj zaczęłam kurację Nystatyną i nie wiem czy to nie od tego :/

Mam kiepski nastrój, mózg mi nie pracuje i jeszcze mi się żelazko zepsuło :( Szkoda mi go, bo jest jak nowe. Myślicie, że warto oddaćje do naprawy? Nie wiem ile to będzie kosztować. Znacie w Gdańsku jakiś serwis od żelazek?

Czy Wy też czujecie się jak w pierwszym trymestrze? Jesteście ospałe, macie mdłości i słabo Wam?
czesć dziewczyny,

Witam w tą sliczna sobote, no dzis juz "poczułam" wiosne w powietrzu. Bylismy na 1,5 godzinnym spacerze na bulwarze, słonko swieciło cudnie, choc, momentami witerek dość chłodny wieje. Ale ogólnie sobota dzis piekna. Trzymajcie sie i wypoczywajcie :))

ja nie wiem jaka jest najwieksza dopuszczalna dawka magnezu ale za to wiem ze tez biore 3 razy po 1 tabletce i dla mnie rozwniez jest to za malo, bo tez skurcze mam okropnie bolesne... takze rozumiem was!!!

ja wczoraj zamowilam wozek i tez juz jestem szzczesliwa ze mam to za soba bo tak jak pisalyscie za duzo tego. zamowilam u producenta tako warrior pistacja i za tydzien powinien dotrzec takze ciesze sie bardzo.
zycze milej soboty
neissi ja tez sie tak czuje, jak nie zjem czegos raz na 2 godziny to mam mdlosci a kilogramy leca. Ale co zrobic wole przytyc kilka kilo wiecej niz meczyc sie. Zmeczenie to juz norma, czasami mi slabo.
W szkole rodzenia polozna mowila, ze wmiare jak bedziemy cwiczyc to bedzie nam to zgrabniej wychodzilo a ja mam wrazenie z zajec na zajecia jest mi coraz trudniej. Coraz gorzej mi sie rozciagac.
Dzis z babcia zrobilam ponad 150 faworkow i juz nic mi sie nie chce.
Rano siedzialam i robilam album na zdjecia dla dziewczynki na chrzest. Teraz jeszcze musze dokonczyc jeden dla chlopca, ale to chyba jutro dopiero.

W poniedzialek mam wizyte i bede chciala sie dowiedziec jak to bedzie z porodem silami natury. Jakie mam szanse, czy juz sie nastawiac na cesarke. No i mam USG wiec jestem ciekawa ile wazy moj babelek.
Buziaki mamusie
Hej Dziewczyny!!

Pogoda dziś piękna, już czuć wiosne, super że nasze maluszki swoje pierwsze dni przeżyją w maju kiedy będzie ciepelko bo tej zimy chyba ka żdy ma już dosyć..

Kupilam wczoraj wózek x landera 2009 rożowego:) placilam 1010zl za sama spacerowke, jeszcze tylko gondole musze zamówić moze ktoraś z Was widziala gdzieś takie w kolorze pink??:) bo na allegro nie ma:(

Dziś znów mialam taka jakby kolkę po lewej stronie podbrzusza:(
Jakby mi ktoś szpile wbijal.. Co to może być?? Moj lekarz twierdzi ze to nadmiar witamin i ze nie mam brac suplementow witaminowych bo to może być kamica... odstawilam i znow ta kolka!! Ktoś może też ma coś takiego??
Ja jak na razie skurczów łydek nie mam, może dlatego, iż codziennie smaruje łydki takim kremem na spuchnięte i zmęczone nogi "Perfecta Mama" i jak na razie jest rewelacyjnie, polecam.
Dziękuje Wszystkim za wpisy o szpitalu na Zaspie, jestem teraz trochę spokojniejsza.
Ja miała różnego rodzaju kłucia, byłam nawet u gastrologa, miałam prześwietlenie jamy brzusznej i nic nie wykazała. Czasem taki już urok organizmu i organów wewnętrznych reagujących na ciążę. Nospa, dużo wody, dieta to co mi pomagało.
Ja mam takie klucia po prawej stronie, czasmai po lewej, ale tylko jak chodze. No i nie zawsze a raptem kilka razy, nawet nie pytalam lekarki.

A magnezu maksymalna dawka to 2000 mg, ja biore na skurcze tabletki magnezin, kazda po 500mg a biore 3x1 tabletka. Natomiast jak skurcze sie nasilily to mialam zalecenie brac 3x2 tabletki. Lekarka dodala, ze gdybym miala klopoty natury zoladkowej to mam zmniejszyc do poprzedniej dawki wiec nie wiem jak to jest z tym maksimum.
madzia_mika bylas w tym tygodniu w szkole rodzenia??? co było?? ja lezalam przeziebiona i nie poszlam a to dla mnie ostatnie zajecia byly.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry