Widok

MAJOWE Mamy 2010 :)) cz. 12

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
No to mamy kolejny wątek :)

Mam nadzieje że wiosna przyjdzie niebawem do nas,choć na wekeend zapowiadaja śniegi :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
02.05. Natus87 corka Julia Szpital Wejherowo
02.05 petra- chłopiec-Wojtuś,szpital Kliniczna :-)))
03.05 Slonko69 - dziewczynka - Maja - szpital Kliniczna :)
03.05 MamaMarty-2x dziewuszka: Marysia i Małgosia, szpital Wejherowo
04.05 MajowaMaja - córeczka: Maja
04.05 Azja - dziewczynka - Ula, szp. Wejherowo
07.05 Ola08 - chłopiec - Piotruś, szpital Redłowo :)))
07.05 anik21 - Filipek
07.05 Madzia_mika dziewczynka Milena, szpital Wojewódzki
08.05 izaqueen- chłopiec Adam
08.05 Demi:) - synek Filip(ek)
09.05 agag_agag - córeczka Emilka (szpital zaspa)
09.05 Agnieszka1303,sunuś Dominik,Szpital Wejherowo
10.05 neissi - synek
10.05 Patkagda- synek Patryk, szpital Kliniczna (wg. USG 4.05)
14.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
15.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, szpital wojewódzki
15.05 majowa - synuś, szpital wojewódzki :)
18.05 szpital Kliniczna, Zuzia
19.05 hanka102 - Maciuś (ew.Wojtuś lub Maksymilian), szpital Redłowo
19.05 Mimii- chłopaczyk Borys, szpital kliniczna :)
20.05 kamilisia – chłopiec (Antoś lub Maksymilian)
26.05 *emi - kobietka ;)
27.05 olusia-synek Jakub, szpital Zaspa
27.05 Aniami - synek Mikołaj, szpital Madryt
27.05 ~aya, Dominika
29.05 sanszajn, Sandra, szpital Redłowo
no to melduje sie w nowym :D
Rowniez Melduje sie w nowym watku.
i ja sie melduje w nowym watku :)
To i ja witam w nowym wątku :)

Nie chce mi się wyjść na zajęcia do szkoły rodzenia. Facet montuje meble w kuchni, ja muszę wyjść. Nic mi się nie chce. Najchętniej poleżałabym i poczytała książkę. Mój maluszek ważył w 29 tygodniu, tydzień temu, 1700g. Lekarz mówi, że duży chłopak. Ja podchodzę do tego ostrożnie, bo aparat ma jakiś zakres błędu pomiaru.
Wczoraj rozmawiałam z dziewczyną, 2 miesiące temu rodziła. Zadowolona porodem, bez zastrzeżeń do niczego i nikogo. Obyśmy też takie były :)
No więc jestem. Znów się dzisiaj wykończyłam :( Cały czas wiozę tyłek samochodem i mało chodzę, a jednak plecy usiłują mnie zabić i padam na twarz.

Gin mnie zbadał i stwierdził, że szyjka jest zamknięta, ale chyba coś mu się nie podobało, bo zrobił USG. Okazało się, że mam za mało wód. Zdziwiło go to, ale kazał przyjść za 4 tygodnie :/ Na szczęście jutro mam USG w InVicta to dowiem się konkretnie jak się sprawy mają. Martwię się, bo przecież się oszczędzam, co powinno pozytywnie wpływać na ilość wód. Dotychczas miałam je w normie. Ale od poprzedniej wizyty przytyłam zaledwie 1kg, a spodziewałam się 2. Do tej pory w ciąży przytyłam 8 kg :/ Gin mówi, że to wystarczy, a brzuszek jest mały, bo mam mało tkanki tłuszczowej. Mnie to nie cieszy, bo z czego potem będę chudła latając przy Małym. W dodatku znów mam zapalenie na tle grzybiczym i muszę pakować globulki :(

A propos okulisty - chodzę prywatnie, bo na NFZ bym się nie doczekała. Poza tym sprzęt nie ten. Nawet na wsi w Żukowie na okulistę czeka się 2 miechy.
Demiwidzaialm w watku swossmedowskim, ze zdecydowalas sie tam rodzic. Ja sie kiedys zastanawialam, ale odpuscilam. Temat niestety powrocil bo rozmawialam ze znajoma, ktora 2 tygoodnie temu rodzila u nas w Lęborku i zupelnie odradza. Mowi, ze gdyby teraz miala sie decydowac to by pojechala albo do swissa albo do Wejherowa (to byly jej pozostale 2 typy).
Ja juz nie wiem bo ciagle slysze negatywne opinie o naszym szpitalu, w szkole rodzenia to niby slysze, ze u nas jest super i wogole polozne sa super (lekarze to inna historia), ale opinie kolezanek nie sa pochlebne.
Dla mnie 5,5 tysiaca to duzo, ale nie na tyle by zalowac i sie nie zdecydowac wcale.
Powiedz co Cie przekonalo do swissmedu.
Iza, zgadzam się że to dużo, ale komfort psychiczny jest dla mnie bezcenny. Wiem że tam będziemy z małym pod fachową opieką. W swissmedzie mój tato miał bardzo poważną operacje, moj mama i brat też mieli mniejsze zabiegi i opieka jest świetna. Bardzo dokładnie zajmują się pacjentem i za każdym razem byliśmy bardzo spokojni że są w świetnych rękach. A dla mnie zdrowie małego i mój spokój jest najważniejszy. Niestety żyjemy w takim kraju że trzeba zapłacić żeby mieć dobrą opiekę. A sam szpital bardziej przypomina hotel ;)
Hej mamuski, jestem i ja :)
Wlasnie wrocilismy z basenu, plecy daly mi dzis tak w kosc ze na prawde mialam mysli zeby zjedzac obiad na lezaco masakra. Niestety jedyne co slysze od tutejszych lekarzy to masaze i ewentualnie paracetamol, ale jakos tego nie wiedze :/ Nie chce truc malego lekami przez 3 miesiace. Chyba zatrudnie masazyste zeby za mna stal w pracy i masowal mi plecy caly czas!!
Pisalysie o rozstepach, na szczescie nic mi sie nie pokazalo ale jestem troche w tyle w porownaniu z wami. Zaczelam 28 tc i narazie moje dodatkowe 6 kg poszlo glownie w brzuszek ;)
Hej!!!
Me;dunek i ja dokonuję :)
Aniami jestes w 29 tyg :)
U mnie ok, co wieczór brzuszek coraz bardzej napięty :( ale no-spa pomaga. Rozstepów jeszcze nie mam, choć pewnie się pojawią :( bo normalnie mam bardzo suchą skórę, ale nie łudzę sie że codzienne 2x smarowanie cos na to poradzą ;/ Same widzicie, ze wam tez sie robią :(No ale jak maluch ma rosnac to i rozstepy przezyje, przeciez to nie urwanie głowy :) Moj maluch jeszcze główkę ma pod moimi pr zebrami takze cos sie nie spieszy do odwrócenia ;> Miejmy nadzieję, że jeszcze fiknie koziołka:)

Pozdrowionka:)
No to melduję się i ja :)

Słonica :)
Hej Kochane Mamuski:)

meldujemy sie z Majeczką w nowym watku, w 34 tygodniu, w 7 tyg w szpitalu i do tego jeszcze szczęśliwie w "dwupaku":):)

Wczoraj miałysmy badania, Majczka jest niezwykle smukłą modelka, waży zaledwie 1600gr, ale przybiera (i tutaj dla wszytkivh mam które marwtią się wagą dzidźków, najwaqniejsze, że dzieciaczki przybierają z badania na badanie), choć nieco zwolniła, ale organy, wody,, łozysko ok. U mnie rozwarcie nie powiększyło się a pęcherz płodowy takze w tym stanie jak było, dziś miałam całąserie bedań laboratoryjnych, pekły mi niestety 3 zyły i to tak konkretnie, wiec od razu badania na krzepnięcie dodatkowo, ale jak wszytko da sie podreperowac.
A dzis zaczynamy wielkie dni dla mnie i Majeczki, dzis wstane pierwszy raz, najpierw siedzenie ze spuszczonymi nogami a potem próba stania, a jutro próba chodzenia, na szczescie przyjechała na tydzień moja mama, to pomoze mi rozruszac sie juz od rana, moze nawet uda mi sie doczłapac pod prysznic i na siedzaco wykapać, cóż to będzie za radość. Lekarz zkałada, że poród moze nastąpic własnie w tym 34 tyg, bo moze pionizacja cos przyspieszyc, ale powiedział ze Maleńka da juz sobie rade, a korzysci dla niej i dla mnie ze wstania będą duże. Trzymajcie dziewczyny kciuki.

U mnie rozstepy sie nie pojawiły, jeszcze chyba, bo skłonnosc mam, mama i siostra to jak po skalpelu wyglądają, no ale moj brzusze bardzo, bardzo mały, ja nic nie przytyłam w ciązy, tutaj jeszzce schudłam, wiec moze to tym spowodowane. Ale dziewczyny, trezymajcie sie ze swoimi ciałkami, musza nam służyć jeszcze długie lata i starczyc dla kolejnych bobasów:):) (choć przy tym lezeniu w szpitalu powiedziałam do mężą, że produkcja na razie wstrzymana:):))

My także myslelismy o sweesie ale tam nie przyjmuja wczesniaczków, musi byc skończony 37 tydz, wiec życie zweryfikowało wybór,nastepny na liscie był szpital w Wejherowie, no ale ostatecznie zostaje Zaspa:)

Kochana uwazajcie nna sibie, i jak chodziecie na SR a odczuwacie kłucia lub skurcze, nie podejmujcie cwiczen, korzystajcie tylko z teorii, te cwiczenia na SR sa bardzo fajne, ale przy jakis sygnałach spieszenia sie malucha swiat moga przyspieszyc poród. Wiec Kochane uwazajcie.
Aya trzymamy cały czas kciuki, daj znac co z ta ospa, ale wiesz ze dzieciaczków w czepku to sie nie ima, zobatrz dałas rade juz ponad 4 tyd, lecimy dalej z odliczaniem.
A za wszystkie dziewczyny, które potrzebuja wsparcia w trudnych bolowych i nie tylko chwilach takze kcuki zaciskamy, bo z Majczka to mamy duzo czasu zeby myslec o Was i Waszych Bobaskach:):)

Ściskamy, juz prawie na siedząco:)
Majowa mamo, trzymamy kciuki , oby tak dalej :) silne dziewczyny jestescoe to jeszcze troche w dwupaku wytrzymacie, zdrowka zycze :)
No Majowa Mamo uważaj tam na siebie i Majeczke,mam nadzieje że pomimo chodzenia przetrzymacie jeszcze troszke czasu,czym dłużej tym lepiej,wiem że lezenie nie jest fajne,bardzo współczuje.

Dużo zdrówka w ten słoneczny dzień :)
Majowamamo jestem pełna podziwu dla ciebie i majeczki!!!!! i oby tak dalej
ja dzisiaj bylam u mojego gina, z małym wszystko wporzadku w 31 tygodniu wazy 1,9 kg, takze całkiem niezle (ale ja jak sie urodzilam to wazylam ponad 5kg...), coprawda mam nadzieje ze nie bedzie duzy po mamusi.
Maowa Maju braaawuski dla was:) Twoja kinder niespodzianka naprawdę jest silna i grzeczniusia-siedzi w brzuszku bo mamusia każe :)
Uwazaj na siebie przy tej pionizacji.
Ja tez skorzystam z twjej porady i na cw fiz chodzic nei ebde choc bardzo chcialam :) Ale to klucie mnie przeraza choc lekarz powiedzial z echodzic na cw moge to ja jakos tak sceptycznie do tego podejde:)
Lece zaraz na SR-utopic laleczke, bo dzis raktyka kąpieli bobasa:)

Buziakole la Was wsyćkich :)
witam w cześci 12 :))

Majowa Mamo gratuluje, ze tak długo jestescie 2w1, i trzymam dalej kciuki !!!Moze wcale przewidywania lekarzy sie nie sprawdza, ze w 34 tyg sie Majeczka urodzi, na poczatku tez dawali Wam 2 tygodnie, a wytrzymałyscie o wieeele dłuzej, moze teraz tez tak bedzie!! zreszta najwazniejsze , ze nawet gdyby był to ten 34 tydziń to dla Malutkiej jest juz bezpiecznie :)

Aya za Ciebie tez trzymam kciuki, tez jestescie dzielne, bedzie dobrze !!!!

Ogólnie dziewczyny za nas wszytkie trzymam kciuki, zeby było dobrze , zeby Maluszki były silne i zdrowe, bo cos podupadła na zdrówku spora czesc z nas.

U mnie z kolei uaktywniła sie cukrzyca ciążowa:(((
Teraz już doszłam troszke do siebie, ale na początku sporo sie naryczałam...
Lekarz mnie uspokaja, ze gdy sie cukry kontroluje (utrzymuje na dozwolonych poziomach), i nie przekraczaja one norm to nie ma podstaw do obaw, ale wiecie jak to jest ... i tak sie człowiek martwi.
Z tego powodu tez byc moze zmienie szpital, mysle o Klinicznej i zaspie bo jest tu podobno lepsza opieka nad Malcami od Mam z cukrzyca i wiecej badań sprawdzających robi sie Maluchom.

dobrej nocki
MajowaMamo wielkie BRAWA dla Was!!! Uwazaj na siebie no i przede wszystkim rozkoszuj sie ta upragniona kapiela pod prysznicem !! :) Najgorsze juz za Wami, malutka miala czas zeby sie rozwinac w brzuszku tak wiec na pewno da sobie wspaniel rade na tym swiecie!! Na pewno nie mozesz sie juz doczekac zeby wrocic razem do domu.

Mamuski, macie duzo cwiczen w SR? Dzis mialam 2 zajecia i generalnie wiekszosc czasu babeczka dawala wyklad o "sygnalach przedporodowych" a pozniej cwiczylismy oddychanie przez pol godzinki, a jak to wyglada u Was? W ogole troche sie zdziwilismy z mezem bo tatusiow prawie w ogole nie bylo, czyzby hiszpanie sie lenili? :)
u nas na SR w DE jest 1:30 teori a potem chodzimy na Aquafitness. nie mamy typowych cwiczen na pilkach, jak narazie, bo bylam na dwoch spotkaniach jak na razie, ale to byl moj wybor w sumie ze chodzimy plywac bo taki sobie kurs wybralam :)
dziewczyny czujecie u was w brzuchu jak maluchy maja czkawke? moj maly ma dsc czesto, czasem nawet codziennie..a jak to jest u was?ni wiem czy to norlamne i od czego to zalezy

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

do góry