Widok

MAJOWE Mamy 2010 :)) cz. 12

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
No to mamy kolejny wątek :)

Mam nadzieje że wiosna przyjdzie niebawem do nas,choć na wekeend zapowiadaja śniegi :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mimii, rodziłaś kiedyś??
Nie? Rozumiem Twoje podejście :)))))
a tak poza tym mamy nowy wątek :)
Hej!!!
Ja dzis po SR. Dzis bylo o zmianach adaptacyjnych :) I jak dziecko bedzie mialo zneiszktałcona główkę to by nie panikowac- jest to wynik przeciskaniasie przez kanal rodny.
Dziewczyny nie nastawiajcie się na jakies niedotlenienia, na ból-po co się nakręcać, przecież psychika u pełni ważną rolę!!! Dajcie spokój, zdecydowałyscie ię na ciąże to i przygotujcie się na poród- ból zapomnimy jak zobaczymy nasze aniołki. To najlepsze wnagrodzenie wszelkiego bólu i cierpienia!!!! Ja stara się tak podejść do porodu, i mam nadzieję że tego podejścia nic i nikt nie zmieni :)
Brzucho mam napięty, mały się rozpycha bo chyba ma mało miejsca a brzuch jaki byl taki jest :)
Dzis piekna wiosna była, oby juz snieg nie spadł i bedzie piekne słoneczko.
Spać w nocy to ja spałam, mialam tylko 10min przerwe:)Oby dzisiejsza noc tez byla taka cudowna:):):)
Dziewczyny pozwoliłam sobie nas "przenieść" :)))

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=153294&c=1&k=16
Majowa bardzo przepraszam, ale nie udało mi się dzisiaj dotrzeć na zaspę wcześniej, chociaż taki miałam plan. Wiem, że Pani Irena tez czekala, a nawet nie miałam jak jej poinformować... Teraz będę pewnie dopiero we wtorek za tydzień (na ćwiczenia bo wykład odwołany) Ale prędzej czy później się pojawię :)
Pozdrawiam gorąco, choć wirtualnie :)

Co do laktacji, to mi już od miesiąca coś tam kropelkuje... Nie dużo, ale wystarcza, żeby zabrudzić staniki czy koszule
Tak, kazdy porod ma swoje plusy i minusy. Ja jednak chcialam bardziej sn bo myslalam, ze lepiej aby bolalo podczas i sie zagoilo niz ponosic wciaz konsekwencje ciecia. Wiesz kolejna ciaza to tez z cc i podobne tego typu sprawy. No zobaczymy jak bedzie. Za 3 tygodnie mam kolejna wizyte i jesli same nie znikna, dostane od lekarki skierowanie na pobranie wycinka z pochwy aby zobaczyc czy wciaz mam te brodawczaki. To ma byc podstawa do kwalifikacji do cc.
To tez mnie przeraza :) Moge to zrobic u swojej lekarki w gabinecie ale wtedy bede musiala zaplaciic za badanie. Jesli wybiore szpital to wiadomo oni zrobia fistopatologie na NFZ.
Ja miałam od poczatku ciazy podwyzszone cisnienie co rowniez jest wspazaniem do CC ale ostatnio sie unormowalo i mam szanse na porod SN. Z jednej strony sie ciesze a z drugiej boje: naciecia krocza, bolu, niedotlenienia dziecka i ze przy zlym oddychaniu czy parciu mozna je nawet udusic :///
Na wizycie 3 tygodnie temu okazalo sie, ze mam brodawczaki. Malo wiem na "ich"temat, nie wiem skad moglam je dostac. Wiem, ze to jest inaczej wirus HPV a niektore odmiany powoduja raka szyjki macicy. No i ostatnio dostalam globulki, ale nie pomogly. Teraz dostalam inne ale lekarka powiedziala, ze na chwile obecna mam 20% szans na wyleczenie co oznacza, ze tyle samo szans mam na porod SN bo przy brodawczakach nie wolno.
Iza a z jakiego powodu dają Ci tak mało szans na naturalny poród?Ja się boje porodu i już sama nie wiem co lepsze czy ból podczas czy po cięciu ...Mi się cieżko oddycha. Często mi duszno i też boli kręgosłup. Dobrze że mąz pomaga masażem :)
U mnie z laktacja na razie cisza. I tez sie meczej tak jak pisze Slonko.
Do tego chyba nie mam dobrych wiadomosci po wizycie u ginki. Z malym wszystko dobrze, ale ja dostalam tylko 20% szans na porod silami natury takze chyba juz zaczne sie nastawiac na cesarke. Do tego strasznie sie jej boje. Ten caly proces gojenia sie brrr i bol po.
Maly wazy 2kg w 33 tygodniu i nalezy do "sredniakow" wedlug lekarki.

U mnie zaczynaja sie obrzeki i dostalam zalecenie wiecej lezenia na boku.
Ja czuję się co raz gorzej tzn. zaczyna mi być ciężko. Do tej pory nie miałam problemu np z ubraniem addasów a teraz męczę się nawet przy takiej czynności. Dziś obiad robiłam na 3 podejścia bo krzyż mnie strasznie bolał. Ogólnie jak chodzę (powoli oczywiście) to nie jest tak żle ale stanie nawet kilka minut mnie wykańcza, a po wejściu na 3 piętro w szkole mam taką zaduszkę jak jakaś staruszka :)
Zgagę też mam co jakis czas, dziś w nocy miałam i to taką że spać nie mogłam ale napiłam się zimnego mleka i jak na rzie mam spokój.
Dziewczyny wiecie gdzie mozna kupić jakieś fajne i tanie spodnie typu bojówki? Jak dłużej siedzę to dżinsy mnie już strasznie cisną i chciałabym kupić jakieś spodnie takie już cieńsze, a że zostały mi nie całe 2 miesiące to nie chcę wydawać dużo kasy.
Hej!
U mnie z laktacją narazie też cisza:)
No wlaśnie a propo szczepionek to myślalyście już nad dodatkowymi?? Ja wybiorę te platne tzw skojarzone żeby maleństwa nie potrzebnie nie kluć sto tysięcy razy, plus pneumokoki i rotawirusy..
Idę jutro na usg do dr Fiutowskiego to dowiem się ile moja grubasica w brzuszku waży:)
A jak ogólnie Wasze samopoczucie? Ja póki co dobrze się czuję nie zapeszając, czasem zgaga mi dokucza, ale tak to ok.
Brzuch mam juz spory ale narazie nie przeszkadza mi zbytnio,zobaczymy co bedzie pozniej:)
Hej! No i znowu poniedzialek... koniec slodkiegoo weekendowego luzu. Ale czekalam dluuuugo na dzisiejszy dzien, idziemy dzis na 4D, nie moge sie doczekac zeby zobaczyc maluszka. 29tydzien, ostatni moment na uchwycenie malego w kadrze w calosci :)
Do do laktancji, u mnie narazie cisza... Nie zdawalam sobie sprawy, ze jest jakis problem ze szczepionkami. Tutaj na szczescie wszystkie mamy refundowane, ale nie wiem jeszcze na co szczepia dokladnie. Musze sie niebawem dopytac o szczegolowy plan szczepien.
kasia222 mieszkam nie daleko dortmund czyli do monachium mam kawalek drogi :)
Hej dziewczyny! Słońce świeci. Niech się utrzyma do przyjścia męża z pracy.
Gdzie czytacie na temat szczepionek? Wszędzie są tylko kalendarze szczepień, ale nie ma podziału na płatne i refundowane. Chciałabym też nazwy szczepionek.
Miłego dzionka
zamówiłam z allegro od babyprams z matą edukacyjną i przesyłką gratis.
Wyszło mi taniej niż od producenta, tez gwarancja 24 mce i mają mój kolor od ręki więc powinnam dostać wózek jeszcze w tym tygodniu
http://www.allegro.pl/item946360747_tako_jumper_x_fotelik_wysylka_0zl_mega_gratis.html
Właśnie próbowałam przelać kasę, ale wylogowuje mnie ze strony bankowej, więc spróbuję jeszcze raz po południu
czesc dziewczyny, ja jak zwykle przed 7 wstalam ale musze powiedziec ze z racji tego iz zawsze potrafilam dlugo spac to teraz mi sie podoba to poranne wstawanie :) wczoraj niestety nie mieslismy szczescia skorzystac z tej pieknej pogody bo jak bylo piekne slonce to bylam z mezem u jego babci na imieninach a jak juz pojechalismy na spacer po 15 nad morze to tylko zastal nas wiatr i opady sniegu...
Agag_agag a gdzie kupilas tako?? bo ja ostatnio zamowilam od producenta.
pozdrwiam was i zycze milego dnia
neissi, co do szczepień to całkowicie Cię rozumiem...
Ja przystanę napewno na Engerixie- (wykupimy w szpitalnej aptece) aby nie szczepili maleństwa Euvaxem. Zgłębiłam temat, rzeczywiście Engerix ma (śladowo, ale mniej) rtęci. Potem wedle wskazań neurologów, z którymi rozmawiałam i tak jak szczepiłam pierworodną- szczepionki skojarzone (czyli płatne).
Najważniejsze, czego się doczytałam w temacie wakcynologii- NIE MA NAUKOWYCH DOWODÓW na to, że to szczepionki powodują u dzieci autyzm. Wszelkie spekulacje to narazie hipotezy.
Hihi i teraz już przyzwyczaj się co do tego "nieogarniania" będzie tak już zawsze :) Z dzieckiem niestety nie da się wszystkiego ogarnąć :)

Co do laktacji- siara mi też już delikatnie się sączy z obu piersi. Jeśli masz znaczne wysięki to może skorzystaj z wkładek laktacyjnych?

Pozdrawiam bezsennie :)
Dziś rano poczułam, że mam obolałe piersi i okazało się, że w prawej zaczęła mi się laktacja. Lewa jeszcze nic, ale pewnie niedługo też dołączy. A jak jest u Was?

Chciałam Was zapytać czy myślałyście już o szczepieniach. Przeraża mnie co czytam o Euvax i wiem, że jadąc do porodu muszę mieć już plan szczepień żeby potem nie zrobili Maleństwu krzywdy. Tylko jakoś nie jestem w stanie tego ogarnąć :(
majowa bardzo dziękuję za informację .
Zatem bez obaw mogę sobie zwiększyć dawkę przynajmniej tą wieczorną, bo w nocy jest najgorzej...

Wczoraj zamówiłam wózek tako jumper x :)
Powinien przyjść jeszcze w tym tygodniu :) bardzo jestem ciekawa
anik21 a gdzie mieszkasz w De? ja rodziłam w monachium:) tak z ciekawości weszłam na majowe mamy:) jeszcze niedawno ja chodziłam z brzuszkiem...a teraz mały ma już 4 miesiące...
powodzenia życze wszystkim:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

do góry