Widok

MAJOWE Mamy 2010 :)) cz. 13

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Rozpoczynamy szczęśliwą trzynastkę :)))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej!!!
Tris fajnie,że opisałaś swoje przeżycia:)Zaraz przeczytam str którą poleciłaś:) Ja staram się nie nakręać, oczywiście zastanawiam się jak to będzie i jak pomyślę o chłopaczku moim że zostanie przytulony zaraz po..to łezka sie kręci w oku:) Myślę, że damy sobie radę, a co ma być to i tak będzie-bez względu na to czy się nakręcimy czy też staramy sie o tym nei myśleć :)
Dziewczyny a jaki koszt jest takiej sesji?? oje kropki zniknęły wiec może jakby była w dobrej cenie i ja bym się skusiła:) Fajna pamiątka:)
Mój synus chyba dalej główką na górze:( oby sie przekręcił !!!
29.03 idziemy na wizytację do gin :) podobno w 33tc jest takie bardzo szczegółowe usg wiec am chwilkę zabawię:)

Maj zbliza się duużymi krokami :)

A powiedzcie mi dziewczyny czy też macie już zaparcia?? Boję sie że hemoroidy mi wyjdą lada dzień, bo wypróżnianie sprawia mi dość dużo kłopotów. Jest bolesne,ale da się wytrzymać :)
Muszę jakaś dietę jabłkową zastosować: sniadanie-2 jablka, obiad -3 jablka , podwieczorek 1 jabłko i kolacja 2 jabłka :)

Hehe jak patrzę za okno to chyba moje zaklęcie na zimę podziałało :)
Może jestem jakąś czarownicą:D
Znalazłam 2 artykuły o szczepieniach profilaktycznych. Może się przydadzą:)

http://www.damian.pl/profilaktyczne_szczepienia_dla_niemowlat

http://babyonline.pl/niemowle_zdrowie_niemowlaka_abc_szczepien_artykul,2567.html
MajowaMaju

jak mozesz to podaj mailla do siebie, chciałabym o cos zapytac.
wiecie, jak urodzilam 3 lata temu synka to nie zdawalam sobie sprawy, ze to ja decyduje o szczepieniach jakie otrzyma. myslalam, ze sa do ktoregos wieku obowiazkowe i ze kazde dziecko nimi jest szczepione. zalamalam sie bo wiadomo, ze kazda mama chce zeby bylo jak najlepiej dla malucha. lekarz powie, na internecie napisza o danej szczepionce, ale decyzja nalezy do nas. masakre wtedy przezywalam. wybralam 5w1, nie bedac na 100% przekonana, ale zeby mniej bolalo to padlo na nia. odrazu zauwazylam, ze maluszek lezac w lozeczku zaczal rzucac glowa na boki ( tzn. krecic strasznie szybko raz w jedna raz w druga strone). kiedy powiadomilam o tym lekarza, kobieta stwierdzila, ze to napewno nie przez szczepienie i nie bylo wiecej tematu, bo jak moglabym cos lekarzom zarzucic. na szczescie minelo (kilka tygodni to trwalo, dzien w dzien). ale co sie naplakalam to ja tylko wiem. wiec teraz tez nie wiem czym zaszczepie mala, bo roznie to moze byc.

a jesli chodzi o zaparcia to zeby sobie troche pomoc mozna zarzucic sobie czopka glicerynowego i bedzie po klopocie
Izagueen też mam ten sam problem co Ty!!
rok temu wykryto u mnie wirusa hpv przez cytologie pozniej sam zniknal, a gdy zaszlam w ciąże okazało się że znów go mam:( Tylko że gdy bylam na kolposkopi w szpitalu woj dr tylicki pow ze to nie jest wskazanie do cesarki... a Ty gdzie chcesz rodzić?? Brodawek nie mam tylko ten wirus
Hpv powinno być wskazaniem do cc, bo przecież nosicielem jest się cały czas i nie trzeba mieć brodawek żeby zarazić. No ale wiecie jak to u nas jest. Sama nie mam 100% pewności czy w szpitalu nie okaże się, że jakiś mądrala nie uzna wskazań.
Moj gin prowadzący też twierdzi że moge rodzić sn.. Ze wirusem nie można zarazić dziecka, wiec dalam sobie spokoj skoro dwoch lekarzy tak mi powiedzialo(wczesniej przy badaniu kolposkopii dr Tylicki), ale do końca nie jestem przekonana tej decyzji bo przecież przy infekcjach drog rodnych sa wskazania do cc a co dopiero przy wirusie ktory wywoluje raka szyjki macicy..:(
No wiec ja niestety mam brodawki i gdyby one sie nie ujawnily to pewnie nawet nie wiedzialabym, ze jestem nosicielem.
Moja mama koniecznie chce mnie wyslac do innego lekarza na konsultacje. Moze to i dobra rzecz poradzic sie jeszcze innego lekarza.

Ja rodze w Lęborku (ewentualnie swissmed- wciaz sie zastanawiam)
Witam Majowe Mamy,
wlasie wrocilam z USG i moja corusia wazy 1320gr wiec nie jest za duza ale jeszcze pewnie podrosnie. Poza tym wszystko z nia dobrze co mnie bardzo cieszy. Ostatnio mnie starsznie skopala z prawej strony ale wybaczam jej:)
Pozdrawiam was serdecznie

i ja sie stawiam w 13 części :)
uuu nie było mnie trochę przy kompie bo mieliśmy mała awarie...
ale ważne ze wszystko ok:)
W piątek idziemy obejrzeć naszą Zuzie ciekawe ile już wazy i jaka jest duża...

Co do zaparć to ja mam już dość długo bo niestety muszę łykać bardzo duże dawki żelaza ze względu na Anemie...
Niestety dowiedziałam się ze od kwietnia będę miała nowego lekarza prowadzącego ciążę (strasznie się tym przejęłam no, ale niestety mój lekarz nie będzie prowadził ciąż tylko teraz zabiegi in vitro) może któraś z was wie coś o dr. Ewie Żmudzińskiej z invicty?

no u mnie to chyba tyle..

P.s. jak tam wasze plecki mi zaczyna doskwierać straszny ból...

pozdrawiam

izaqueen a w cytologii nie wyszedl Ci ten wirus?? Ja po usg wlasnie wrocilam mala wazy 1900:)
Madzia z tego co pamietam cytologia wyszla II stopnia, ale nic wiecej tam nie bylo napisane.

Za 3 tygodnie dostane skierowanie na pobranie wycinka z pochwy na histopatologie aby dokladnie zbadac czy mam brodawczaki. Takze zobaczymy co wyjdzie w wyniku.
To bedzie podstawa aby dalej decydowac.

Sama sie zastanawiam dlaczego trzeba zaraz brac wycinek, czyli zwykly wymaz nic nie pokaze? Az sie wzdrygam na sama mysl.
Witajcie majowe Mamy:) Ja również jestem majówką termin 15 maj. Ale na początku myślałam że będę z czerwca i zapisałam się do czerwcówek i tak jakoś zostałam tam. Ale czytam Was na bieżąco.

Chciałam coś napisać do emi... Aż mi się gorąco zrobiło jak napisałaś o objawach po szczepionce u Twojego dziecka... Bo ja również 3 lata temu szczepiłam synka- obowiązkowo, i potem w nocy wzywaliśmy pogotowie do niego bo on tak płakał że aż się dusił... No i jeden widok którego nie zapomnę... SZARPANIE GŁÓWKĄ NA BOKI!!! Jak to napisałaś to od razu mi to stanęło przed oczami... Tym razem to dokładnie się wgłębię w to co podają mojemu dziecku.

Pozdrawiam Was wszystkie:*
Nataluś a mogłabyś zajrzeć do książeczki jaką podali wtedy szczepionkę? Tampowinna być nazwa.

Lepiej dmuchać na zimne, niż przekonać się na własnym dziecku, że któraś seria szczepionki była felerna :/
Jak tylko dojdę do domu to zerknę do książeczki i napiszę co to za szczepionka.
Hej!!!
No własnie te szczepienia. Wiecie co ja nie będę chyba jakąs nadwrażliwą mamusią i będę podawac-w sensie pielęgniarka- wg kalendarza szczepień. Pomyślicie może że jestem wyrodną mamuśką, ale jak czytam to co Nataluś i emi pisały to wolę przetrwac płacz boysa niż jakieś rzucanie głowy na boki :( Położna na SR w rozmowie nt. szczepień zapytała nas -przyszłe mamy- czy my pamiętamy szczepienia z okresu noworodkowego bądź niemowlęcego. Wszystkie zgodnie odpowiedziały ze nie, także i nasze dzieci tego nie będą pamiętać. ... Nie jesteśmy w stanie ustrzec naszych dzieci przed róznego rodzaju bólami... Nie wiem ja chyba tych skojarzonych szczepionek podawac nie będę, zastanowię się ew. nad pneumokokami i meingokokami czy jakos tak, bo rotawirus może wylądować wraz z ulewaniem na pieluszce, tak jak to pisała któaś z was. Zastanawiam się tylko nad wyborem firmy tych szczepionek-też tu na forum padłoa nazwa szczepionek na receptę ale nikt odpowiedzi nie napisał wieć pozostaje to skonsultować z lekarzem badz odwolac sie do literatury:)
Jade dzis do akpolu po osciel dla mojego szkraba:) Siostra zezwoliła bym sama kupiła i zwróci kasę ;D takze jadę, wybrałam Nino taką jak Izaqueen- mam nadzieje, że zła nie jesteś :P Ale ja jestem w Gdańsku a Ty w Leborku ;)

Trzymajcie się mamuśki :)
Rzucanie głową na boki to reakcja neurologiczna, a skoro wystąpiła, to musiało się coś stać. Skutki uboczne szczepień złymi szczepionkami to m.in. nie tylko autyzm, ale też epilepsja, a nawet paraliż.
Mimii alez skad, tym bardziej mi milo, ze tak Ci sie podoba, ze postanowilas takowa kupic. Mysle, ze bedziesz zadowolona, kolderka ma rozmiar 100x135 wiec posluzy dluzej.

Dzis na szkole rodzenia polozna podjela temat znieczulen. Teraz bardziej sie orientuje, choc jesli chodzi o zzo nic nowego sie nie dowiedzialam.
Jedna rzecz zapadla mi w pamiec i zastanawialam sie jak to wyglada w praktyce w szpitalu. Otoz kazda z nas jako pacjentka ma prawo powiedziec "nie mam juz sily, nie dam rady urodzic, chce miec ciecie cesarskie". Podobno mamy prawo tak powiedziec a lekarz powinien sie "dostosowac". Tylko trzeba podpisac jakies papiery, ze nie zgadzamy sie na porod silami natury i jestesmy swiadome konsekwencji cc.
KOCHANE MAJÓWKI!:)

wczoraj, tj. 15.03.2010r. wraz z pięknymi promieniami słoneczka, o godzinie 16:52 przyszla na świat Nasza Księżniczka. Majeczka waży 1760 gr i mierzy 41 cm, jest sliczniutka i maleńka, ma cały czarny łepek z mnóstwem włosków i jest slicznym klonem swojego dziadka (mojego taty). Otrzymała 9 na 10 punktów, jak na wczeswniaczka to pododbno bardzo dobrze. Na razie przebywa na oddziale wcześniaczków w inkubatorku dla utrzymania temperatury ciała, oddycha samodzielnie, dostaje antybiotyk na infekcje (podwyższone CRP) ale wszyscy lekarze mową że jej stan jest bardzo dobry.. Majeczka przyszła na świat siłami natury, w niespełna godzinę i 25 min, ni z tegfo ni z owego, przyszła do nas z pustymi raczkami i pełnym serduszkiem. Na razie jestesmy oddzielone od siebie, choc mogę do niej chodzić kiedy chcę, walczę o rozbudzenie laktacji dla jej chudziutkiego ciałka. Jestesmy bardzo szczęśliwi, że udało się donosic Majczkę do tak dobrego stanu i juz nie możemy się doczekać kiedy będziemy mogli wziąć ja na ręcę (na razie możemy jedynie posmerac ją po nóżce, rączce). Jesli mała bedzie zdrowa i będzie dobrze przybierać, prawdopodobnie zostaniemy w szpitalu dwa tygodnie, ale jeszcze za wczesnie by mówic cos dokładniej.

Ściskamy mocno wszytkie Majowe Mamusie!:)

Ps. Ola mój mail: lis.katarzyna@wp.pl, Agag_agag - to widzisz obie sie nie zgrałysmy co do dyspozycyjności poniedziałkowej:):)
Majowa Gratulacje!
Wspaniale, że Twoja córeczka jest tak silna i dzielna! Skoro jak dotąd pokazała swoją odwagę i wytrwałość, to z pewnością te dwa tygodnie to pikuś i już niedługo razem wrócicie do domku i do nowego życia :)
Wszystkiego najlepszego na dobry początek!

PS. o ile żadna z nas nie chciałaby być w Twojej sytuacji do tej pory, tak teraz zapewne każda zazdrości Ci takiego krótkiego i w dodatku naturalnego porodu :)
W moich oczach masz medal!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry